כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. Ischgl versus Samnaun 09/04/2008 09:48 לתגובה הבאה
  Jean Baptiste Joseph Fourier לא מחובר Jean Baptiste Joseph Fourier  משתמש מתחיל 28 הודעות עד כה
ידוע ששתי העיירות שבכותרת חולקות אותו מרחב סקי. אחת כמובן באוסטריה והשניה בשוויץ.
רוב הישראלים נוסעים לאוסטריה למרות שהעיירה השוויצרית פטורה ממכס.
מי יכול להאיר את עיני לגבי יתרונות\חסרונות של עיירה אחת לגבי רעותה?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. Ischgl versus Samnaun תגובה ל - 1 10/04/2008 01:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
powder powder לא מחובר powder - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 1653 הודעות עד כה
אישגל היא עיירה גדולה מאוד. זמנאון קטנה הרבה יותר ואווירה מאוד שקטה. הבעיה העיקרית שמתוך זמנאון עולה למעלה רכבל אחד (אומנם בעל 2 קומות) ונראה לי די לא נוח להיות תלוי בו. מעבר לכך, בדקת איך מגיעים לשם משדה התעופה (אני לא אך יש בהחלט סיכוי שעל הכביש זה הרבה יותר רחוק מציריך. הרעיון חביב ואפשרי אבל יש מצב שהחיסכון לא יצדיק תא החסרונות ההתעסקות
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. אישגיל מול סמנאואן תגובה ל - 1 10/04/2008 12:11 לתגובה קודמת
  הראל לא מחובר הראל  משתמש בינוני 64 הודעות עד כה
קודם כל המרחק, כשהיינו באישגיל רצינו לקפוץ ברכב לעיירה השויצרית הסמוכה, מסתבר שמרחק של חצי שעה בגלישה שווה לכמעט שעתיים ברכב מכיוון שאין מעבר הרים שמקצר את הדרך וצריך לבצע עיקוף גדול, המשמעות היא כמובן שמציריך או ממינכן המרחק מהשדה הרבה יותר גדול אבל אולי יש קיצורים שאני לא מכיר או שאפשר לנחות במקום אחר.
העיירות עצמן שונות מהותית, סמנאאון קטנה, שקטה, וחוץ מחנויות דיוטי פרי רבות אין בה יותר מידי מה לעשות. אישגיל הרבה יותר גדולה, תוססת וסוערת עם עשרות מקומות בילוי ואפרה סקי, ותנועה הרבה יותר גדולה של אנשים. מכיוון שסמנאואן הרבה יותר קטנה אני לא יודע עד כמה משמעותית העובדה שרק רכבל אחד (גדול וחדיש) עולה ממנה לאתר הסקי, וכמובן מרגע שהתחלת לגלוש אין הבדל, אנחנו אפילו אהבנו יותר את הצד השוויצרי אבל גם מאישגיל תגיע אליו במהירות. לגבי המחירים - אישגיל יקרה מאוד ואני לא יודע איך סמנאואן, אבל הדבר המשמעותי ביותר הוא האווירה וסמנאואן היא בית קברות לעומת אישגיל, מצד שני למי שמחפש שקט זה עשוי להוות יתרון.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:עדכון טרי מאתר הסקי פילה לכל המתעניינים
להודעה הבאה:ראיתם בחדשות על רשיון נהיגה ישראלי חדש באירופה?