כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. הטריטוריה הצפונית 03/04/2008 00:49 לתגובה הבאה
  atira1 לא מחובר atira1  משתמש מתחיל 25 הודעות עד כה
יש לנו בערך שלושה שבועות לטייל באוסטרליה ביוני-יולי. אם אני מבינה נכון העונה מכתיבה טיול בצפון. רוצות הרבה טבע ומרחבים, ולאו דווקא לרוץ ולהספיק.

1. האם כדאי לשאוף לדרווין - קקאדו - אליס ספרינגס ואיירס רוק או שזה לחוץ מדי?

2. כמה עניין יש בנסיעה בין דרווין ואליס ספרינגס? כמה ימים כדאי להקדיש לה? בהנחה שנשכור רכב לפחות לחלק מהזמן האם יש עניין לנהוג בעצמינו את הדרך או שיותר הגיוני לשכור רכב בדרווין ו/או באליס ספרינגס ואת הדרך ביניהן לעשות בתחבורה ציבורית.

3. כמה זמן בערך מומלץ להקדיש לכל מקום?

4. כמה בערך להעריך עלות של טיול כזה? כמה יקר הדלק?

5. כמה זמן לוקח להתרגל לנסיעה בצד ההפוך? האם זה צריך להדאיג אותי?

6. אשמח לעוד הערות, המלצות ותובנות

תודה רבה רבה!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. הטריטוריה הצפונית תגובה ל - 1 03/04/2008 09:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יעל מ. יעל מ. לא מחובר יעל מ. - צוות למטייל ברשת  משתמש פעיל 730 הודעות עד כה
אכן, בתקופה הזו כדאי לטייל בטריטוריה הצפונית (הכי נכון מבחינת מזג האויר, התנאים בשטח, בעלי החיים וכו'), אבל שלושה שבועות נראה לי מעט מאד זמן להקיף את כל האזור שאתם מדברים עליו, מבלי לרוץ.. וליהנות.

מציעה:
או לשקול אם לצאת בכלל לטיול מסוג זה (בכל זאת - הטיסה עצמה יחסית מאד יקרה וארוכה. אם יש לכם 3 שבועות ברוטו, הרי שנטו רק שבועיים וחצי, אם מחסירים את ימי הטיסות מהארץ לאוסטרליה),
או,
להאריך אם אפשר. אם מגיעים עד לשם, כדאי אולי לשקול להאריך את הטיול, מה שיאפשר להקיף איזורים נרחבים יותר או להתמקד באזור שתרצו בלי לחץ..

בכל מקרה,
מקווה שתהנו!
אוסטרליה מקסימה...

סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. בכל מקרה תגובה ל - 1 03/04/2008 09:53 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  Or לא מחובר Or  משתמש פעיל 796 הודעות עד כה
אם מתכוונים לעשות טיול קצר כל כך... ולהגיע למקומות האלה.

עדיף להגיע מדארווין לאליס ספרינגס בטיסה. טיסה לוקחת מס' שעות... נסיעה לרוב לוקחת בערך יומיים (1500 ק"מ, 750 ק"מ ליום...)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. בכל מקרה תגובה ל - 3 03/04/2008 17:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יעקב שפירא יעקב שפירא לא מחובר יעקב שפירא  משתמש בינוני 131 הודעות עד כה
בנוסף, ההגעה עצמה לאליס ספרינגס היא רק ההתחלה.
הנסיעה מאליס לאולורו היא בערך 500 ק"מ.
כולם מתייחסים לזה כאל מקום ליד, ובאמת כשמסתכלים על קנה המידה, זה נכון. זה "כולה" 5 שעות נסיעה. חצי יום.
אישית, כשנסענו דרומה לכיוון אליס ספרינגס, עשינו ביום אחד 1,200 ק"מ, אבל זה היה חריג.
אם זמנכם קצר - תשכרו רכב בכל מקום (או צאו לטיולים מאורגנים שיוצאים כמעט כל יום ונמשכים בין שלושה ימים לשבוע) - ז"א בדרווין ובאליס. ביניהם - טוסו. יש קצת מה לראות בדרך, אבל אין לכם יותר מדי זמן.
קחו בחשבון, לגבי עניין ההשכרה, שגם אם אתם מתכננים לשכור ג'יפ בדרווין ולטייל בקקדו, ברוב המקומות יהיה כתוב בביטוח שאסור לכם להכנס למקומות מסוימים, ואלה תמיד המקומות הכי שווים. פשוט ה"כביש" לשם יותר גרוע משאר מקומות. (כביש טוב הוא כזה שג'יפ צריך להתאמץ לעבור אותו - לא כולל את הכביש הראשי של הפארק).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. עוד דבר תגובה ל - 4 03/04/2008 18:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  Or לא מחובר Or  משתמש פעיל 796 הודעות עד כה
יש שדה תעופה קרוב יותר לאולארו מאשר אליס ספרינגס, ביולארה... יש אליו פחות טיסות ובמחירים פחות אטרקטיבים, אבל כבר נדמה לי שאמרו פה שטיול קצר יותר וחוסר התפשרות על אטרקציות עולה הרבה כסף.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. אפשר אולי להציע כיוון שונה? תגובה ל - 1 04/04/2008 16:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מתנ'ס  משתמש לא מוכר
מזג האוויר בתקופה הזו הוא לא בלעדי ל-Northern Territory, אלא לכל החלק הצפוני של אוסטרליה.
מבחינתי טיול בדארווין, קקאדו ואולורו שבגלל פרק הזמן הקצר יהיה בעיקר בטיסות מפה לשפ וכן הלאה הוא משעמם.
דארווין היא בסופו של דבר עיר לא מעניינת יותר מדי. אולורו הוא אולי סלע מרשים, גדול ויפה - אבל (לעניות דעתי בלבד) כל המאמץ כדי לראות אותו לא יהיה שווה את זה ואתם תתאכזבו.

למה שבמקום לא תיסעו מערבה ותקחו טיול מאורגן ארוך וטוב באזור הקימברלי?
זהו אזור מרהיב ביופיו, אמור להיות הפנינה של אוסטרליה בכל מה שקשור לטבע (אני אישית אהבתי הרבה יותר את הפארק הלאומי קאריג'יני אבל זה באמת קצת רחוק לכם), ויש המון טיולים בני שבועיים בו.
אגב - זה לא טיול מאורגן כמו שאולי תחשבו - זה לא אוטובוס עם מלא זקנים אלא ג'יפ (אי אפשר לטייל בקימברלי בלי רכב 4*4) עם הרבה חבר'ה צעירים בד"כ.

זה כיוון שכדאי לחשוב עליו. לא צריך להיות מקובעים על מה שמבחוץ נשמע כמו אטרקציות שבסופו של דבר יהיו סתם מאכזבות.

אם תרצו עוד פרטים, אפשר ליצור עמי קשר במייל.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. הטריטוריה הצפונית תגובה ל - 1 09/04/2008 11:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  טליה לא מחובר טליה  משתמש מתחיל 36 הודעות עד כה
במענה לשאלותייך הייתי ממליצה לך את המסלול הבא:
1. נחיתה באליס ספרינגס והתארגנות שם.
2. השכרת רכב 4*4 (קצת יקר אבל סיור מאורגן במדבר עם עוד אנשים יעלה לא פחות בחישוב הכללי).
3. יציאה לסיבוב בן 4 ימים דרך אזור שנקרא מוריני לופ. הלופ עובר באזור ישובים אבוריג'נים, אתרי נוף מדבריים מרהיבים (מעיינות, בריכות שחיה וצוקים מרהיבים). בסוף הלופ מגיעים למקום שנקרא קינגס קניון, שגם שם יש טיולי יום יפים מאוד וניקבות שניתן לשחות בהן. שווה לראות את המקום בשקיעה. יש האומרים שמדובר במקום אף יותר מרשים מהסלע.
4. משם, הדרך לאולורו היא בערך 300 ק"מ.
5. לאולורו וקטה ג'וטה (במרחק 45 ק"מ מהסלע), ניתן להקדיש יום (שקיעה בנק' אחת, זריחה בנק' אחרת ושקיעה בנק' שלישית - שווה במיוחד).
6. ניתן להזמין טיסה מאליס ספרינגס לדרווין ולחסוך את הנסיעה. אין הרבה אטרקציות בדרך. ככל שתקדימי להזמין טיסה מראש, כך המחיר יהיה מוזל יותר. לפעמים בהפרשים של 100$.
7. שווה לשכור רכב בדרווין. בעיר עצמה אין מה לראות. גם כאן שווה לקחת 4*4 בכדי להסתובב בקקדו (הגישה למפלים ג'ים ג'ים וטווין היא באמצעות רכב שטח). מומלץ בחום להגיע גם לפארקים ליטצ'פילד וקתרין גורג'. הסיבוב בפארקים הוא לא יותר מ 6-7 ימים. תלוי כמובן, מה תבחרי לעשות בפארקים אלו.
8. ניתן למצוא קרוקודילים ושייט בבילבונג באזורים אלו. יש גם הרבה מקומות לשחיה בטבע, ציורי קיר אבוריג'נים ומפגש עימם, תרבותם והאומנות שלהם.
9. בדארווין עצמה אין הרבה מה לעשות. ניתן לטייל בה במשך יום-יומיים ולמצות את האטרקציות שבה. המוזיאון שלה מצויין ובחינם כך ששווה לבקר בו. בבניין הממשל, בספריה, תוכלי למצוא אינטרנט בחינם.
10. מחוץ לדארווין, בדרך לליצ'טפילד פארק, יש ספארי מצויין ששווה לבקר בו. מגוון החיות שבו מדהים והוא כולל אקווריום גדול מאוד.
11. במידה והזמן והתקציב יתירו זאת, הייתי משלבת גם טיסה לקיינז, השכרת רכב שם וטיול לקייפ טריבוליישן ולאזור סמך לקיינז שנקרא אתרטון טייבלנד. (פה לא צריך רכב 4*4).
12. במידה ואת לא מעוניינת לנהוג כ"כ הרבה, קיימת האפשרות להצטרף לסיור מאורגן. בד"כ מורכב מצעירים וברכבים גדולים 4*4.
13. רוב חברות ההשכרה מאפשרות רק לכאלה מעל גיל 25 לשכור רכבים, בייחוד רכבי שטח. לתשומת לבך!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. מצטרף להצעה תגובה ל - 6 09/04/2008 20:50 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  good as gold לא מחובר good as gold  משתמש פעיל 263 הודעות עד כה
בפרק זמן מצומצם זה הירידה עד לאולורו תגזול זמן רב
אין ספק שהסלע מרשים אך הוא לא מה שעושה את הטיול ובדיעבד הייתי מוותר עליו מהטיול שלי
כמו כן אליס ספרינגס היא אחת הערים היותר משעממות ומכוערות שיש באוסטרליה

הייתי ממליץ על מסלול אחר:

לנחות בדרווין - לעשות את קקדו וליטצפילד ששניהם יפים ומרשימים
בקקדו יש גם את כל החוויה האבוריגינית למי שזה מעניין אותו
ונא לא להחמיץ את twin falls ואת ה- jim jim falls בקקדו (גם אם לוקחים tour במיוחד זה שווה את זה.

אח"כ יורדים לכיוון קתרין ונהנים משחיה לילית במעיינות החמים שזורמים בפארק שם.

ממשיכים מערבה ועושים את איזור הקימברלי המרהיב ביופיו (לנסות להגיע גם ל- bungle bungle
אם יש זמן ניתן להמשיך עוד קצת מערבה לכיוון ברום ואקסמאוט
וחוזרים חזרה.

אגב אם אין טיסה ישירה לדרווין - הייתי ממליץ על נחיתה בקיירנס ולעשות איזו צלילה ב- GBR
אופציה נוספת היא נחיתה בסידני ובילוי איזה יום יומיים שם לפני הטיסה לדרווין.

אני בטוח שתהנו
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. אפשר אולי להציע כיוון שונה? תגובה ל - 6 10/04/2008 00:20 לתגובה קודמת
יעקב שפירא יעקב שפירא לא מחובר יעקב שפירא  משתמש בינוני 131 הודעות עד כה
אני רק רוצה לומר שמה שמתן (מתנ'ס) כתב פה הוא אכן רעיון טוב.
לא יודע איך לא חשבתי על זה...
יש המון טיולים שאפשר לעשות באיזור הזה, ומאנשים שפגשנו שעשו אותם, זו חוויה בלתי נשכחת.
וכמובן, קאריג'יני הוא ללא ספק אחד הפארקים ביבשת.

מתנ'ס - אני שמח שחזרת אלינו סוף סוף. הגיע הזמן...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:שאלה לכל המוגבלי ראיה- משקפים/ עדשות
להודעה הבאה:עזרה בבניית מסלול..

שאלות נפוצות

דיברנו על זה בפורום

מידע נוסף

מחממים סורקים

כתבי למטייל כרגע בדרום הפסיפיק

חיפוש מהיר