כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. icon6.gif  cross america ברכב 11/04/2008 01:16 לתגובה הבאה
  meimis לא מחובר meimis  משתמש מתחיל 2 הודעות עד כה

שלום לכולם מה שלומכם?

שמי אלירן ואהיה בן 24 ביולי הקרוב.

ביוני אני ממויין להגיע לארה"ב להדריך קרב מגע במחנות קיץ (כמו דרך הסוכנות היהודית) לאחר המחנה אני ועוד 2 חברים מתכננים לעשות טיול מניו יורק ל-ל.א שמשכו חודשיים (עד סוף הויזה שלי) או אם נקצץ בזמנים לעשות טיול מניו יורק, לניו יורק (לעשות עיקוף של כל ארה"ב - אבל זה כבר חלום אחר)

כמובן שבדרך אנחנו רוצים לרדת לכיוון פלורידה מיסיסיפי, ניו אורלינס, לעבור במדינות הדרום כמובן לכלול את נבאדה וקליפורניה. כמובן שנרצה להספיק כמה שיותר, אבל אנחנו משתדלים להיות ריאלים

האם לדעתכם חודשיים ( כ- 60 יום ) יספיקו לטיול כזה? האם למישהו יש המלצה למסלול כזה? הסתכלתי בכל מיני חברות תיירות, וגם דרך האינטרנט, אבל בכל מסלול אני מרגיש שיש משהו שמתפספס לי.

איך אתם ממליצים לעשות את הטיול? רכבות? אוטובוסים? אני חשבתי לקנות אוטו (חברים שלי עשו את זה שנה שעברה) ולמכור אותו בסוף הטיול. או להשכיר אפילו אוטו. (למרות שזה פחות בא בחשבון כי זה יותר כסף)

עוד אופציה ששמעתי שיש ממקור לא כ"כ אמין זה למצוא אנשים שרוצים שיעבירו להם את הרכב מהחוף המזרחי לחוף המערבי. אתם שמעתם על האופציה הזאת? האם זה אמיתי או סתם שמועה? במידה וכן, איך אפשר להגיע לאנשים האלה?

טווח הכסף שיש בידינו לחודשיים הוא כ - 20,000 שקל. כ 5,500 דולר לאחד. סכום כזה יספיק לדעתכם לחודשיים? לחיות כמו בני אדם + בזבוזים?

אשמח לכל מידע אפשרי. כמובן גם להמלצות של אנשים שעשו את הטיול הזה.

תודה.

כמו כן אני מפרסם את ההודעה הזו גם בפורום "ישראלים בחו"ל" שיש שמה גם הרבה חברה ישראלים שגרים בארה"ב...

כמו כן, האם אפשר לנהוג ברכב בגיל 21? (שותף)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. cross america ברכב תגובה ל - 1 11/04/2008 14:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  אלון.י לא מחובר אלון.י  משתמש פעיל 1035 הודעות עד כה
אלירן שלום.
חלומות לחוד ומציאות לחוד טיול של חודשיים לחצות את ארה"ב זה די ביזבוז.שווה לעשות חלק מהטיול במזרח וחלק במערב כאשר לדלג בטיסת פנים.
טיולי טבע אפשריים כמעט רק ברכב(דרך אגב שכחת גם סוסים כדרך לטייל)
קניית רכב יכולה להיות בעייתית ונכתב על זה בשבוע האחרון.השכרת רכב לנהג מ 21-24 תוספת של 25$ ליום.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. cross america ברכב תגובה ל - 2 11/04/2008 16:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  meimis לא מחובר meimis  משתמש מתחיל 2 הודעות עד כה
אני לא חושב שצריך לוותר על משהו. פשוט הטיול לא יהיה סביב ארה"ב אלא רק בין ניו יורק לל.א כמובן שיהיו דברים בדרך כמו טקסס ניו אורלינס וכו'..

אבל אני חייב לעשות את הטיול הזה.

בכל אופן אשמח לעוד עצות. גם לגבי קניה (מה אם אני קונה - ופשוט נוהגים לי ברכב? מישהו מכיר את הפרוצדורה?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. cross america ברכב תגובה ל - 1 11/04/2008 17:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  דודו מרמת גן לא מחובר דודו מרמת גן  משתמש פעיל 3872 הודעות עד כה
אתם משתדלים להיות ריאלים - אבל אתם ממש לא.

טיול כמו שאתה מפרט יקח לך אולי 3 חודשים, אם אתה רוצה גם לעצור בדרך ולטייל מחוץ לאוטו.

הכסף שציינת שיש לכל אחד מכם יספיק אולי לחודש.
צריך לקחת לפחות 150 דולר ליום לאדם, כולל לינה, תחבורה, דלק, אוכל, בילויים, כניסות לאתרים, ביזבוזים. ולא כולל קניות ומתנות.
ובלי כרטיסי טיסה מהארץ ובחזרה.

אני חושב שעדיף לך להתחיל לעשות שיעורי בית ולראות איפה אתה עומד.
אתה לא מדבר על מדינת ישראל והמרחקים שלה, אלא על ארצות הברית שהמרחקים שם לא נתפסים בכלל עד שלא מתחילים לבדוק מפות.

לגבי קניית רכב
קרא את השירשור המצורף
http://forum.lametayel.com/forum_rview/th-994012/rid-36576

יש דברים שאי-אפשר לגלות, אבל גם את זה לא תדע לעולם אם לא תנסה שוב ושוב, עד שתבין שלעולם לא תבין. - (מרק טווין)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. cross america ברכב תגובה ל - 1 11/04/2008 18:22 לתגובה קודמת
אוֹרִי אוֹרִי לא מחובר אוֹרִי  משתמש פעיל 2004 הודעות עד כה
אלירן שלום,

תראה, אני לא מומחה גדול לאיזורים שציינת (מדינות הדרום), אבל אם תרצה עזרה אתה צריך לכתוב למה אתה מתכוון בטיול "כזה". מה אתם אוהבים? מה מעניין אתכם? אתם אוהבים בטן גב על החוף? טיולים אתגריים בהרים? מוזיאונים? ראפטינג? טיול של 60 יום זה לא משהו שמישהו יכול לשלוף מהשרוול. וממילא אם הייתי נותן לך מסלול זה היה מסלול שמתאים לי ולא לך.

אני מצטרף למה שכתבו לך דודו ואלון - ארה"ב ענקית. אני טיילתי כבר סד"ג של 60-70 יום במערב ארה"ב בלבד, ועוד לא ראיתי אפילו חצי (וכנראה גם לא רבע) ממה שיש במערב. עוד לא הייתי בל"א או בוגאס וגם לא בגרנד קניון וגם לא בדנבר ובפארק רוקי מאונטיין הסמוך לה. והרשימה עוד ארוכה. 60 יום נראה הרבה מאד, אבל אם תשב עם מפה ותתחיל לדמיין את הטיול, תראה שהימים יייגמרו לך עוד לפני שתעשה חצי הדרך מערבה.

אם אתה שואל אותי (ואתה ממש לא חייב) - תעשו טיול שמבוסס על רכב שכור וטיסות פנימיות. תבחרו 2-3 איזורים בארה"ב שבו אתם רוצים להתמקד, ותטיילו שם כאשר המעבר בין כל איזור לאיזור בטיסה פנימית. בטיול כזה תנצלו נכון יותר את הזמן שלכם ואני 99% שזה גם ייגמר זול יותר.

ובקשר לתקציב:
האם כוונה ל-5,500$ כל אחד - כלומר 16,500$ תקציב משותף לשלושתכם?
האם זה כולל טיסות מהארץ?
אם התשובות הן "כן" ו"לא" (בסדר הזה), אז אני חושב שתוכלו להסתדר עם זה בקלות. בתנאי כמובן שאתם מוכנים לחלוק חדר משותף במלון\מוטל ומוכנים ללון במלונות \ מוטלים פשוטים ולא מתכוונים לאכול במסעדות יוקרה על בסיס יומי. ורק להבהיר - ההערכה הזו היא במקרה שאתם שוכרים רכב.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:לטסים בימים אלה בטיסות פנימיות - "ידיעות אחרונות"
להודעה הבאה:בין Boise ל Reno

חיפוש מהיר

שאלות נפוצות

כתבות מתוך אתר למטייל

מגזין על השולחן

מידע נוסף