|
| 2. מזל טוב!! תגובה ל - 1 |
11/04/2008 18:39   |
|
|
אני מאחלת לכם המון מזל טוב והצלחה, אך את ירח הדבש תאלצו כנראה להעביר במקום אחר. טיסה לפסיפיק עולה כ-7000-8000 ש"ח לאדם. זה משאיר לכם איפשהו בין 5000 ל-10000 ש"ח לשהיה. זה סכום כסף שדרוש לתרמילאי אחד לחודש אחד. אני לא רואה איך זוג, שרוצה לחיות בתנאים של מעל לתנאי תרמילאי, יכול לטייל חודש שלם בתקציב הזה. אם הייתם מדברים על לינה בקמפינג ודברים כאלה, אולי היה מקום "להתגמש", אבל אתם מדברים על לינה במלונות (אפילו לא חדרים זוגיים באכסניות....), לכן נראה לי שתצטרכו להמיר ליעד אחר.
|
|
|
|
|
| 4. מזל טוב!! תגובה ל - 3 |
12/04/2008 11:47  |
|
|
אם אתם מוכנים לרדת ברמת הפינוקים, אז כן, יש על מה לדבר. בנוגע ליעד, יש כאן התלבטות מסוימת: מצד אחד, מה שכתבתם שאתם רוצים נשמע מתאים לאוסטרליה. מצד שני, בגלל המרחקים המאוד מאוד גדולים, תצטרכו להוציא המון כסף על דלק (ועד כמה שידוע לי, גם עלויות ההשכרה עצמן גבוהות יותר באוסטרליה מאשר בנ"ז). לא בטוח שהתקציב יספיק. בנוסף, בשביל אוסטרליה יש קצת הוצאות נוספות, כמו איזה 500 ש"ח על ויזות לשניכם. בכל זאת הוצאה.
נ"ז תהיה זולה יותר מבחינת השכרת הרכב וגם מבחינת הדלק (מרחקים קטנים יותר). שם יש יותר סיכוי ש-10000 ש"ח יספיקו לכם לחודש של טיול. מצד שני, כתבתם שאתם רוצים קצת בטן-גב בחופים וזה פחות מתאים בנ"ז: לא שאין שם חופים יפים, פשוט האטרקציה המרכזית בנ"ז היא לאו דווקא החופים אלא, נגיד, יותר נוף הררי, אגמים, פיורדים וכו'. חוץ מזה, בהתחלת אוקטובר עשוי להיות קצת קר בשביל להיות בים, לפחות לפי הסטנדרטים הישראליים שלנו. אם אתם מוכנים להמיר את הבטן-גב בחוף, נאמר, באיזה צימר אביבי ונחמד, אז כן, זה מתאים.
אני לא חושבת שכדאי לכם לשכור קראוון, כי בד"כ השכרה של קראוון היא מאוד יקרה, ולשני אנשים היא לא כל כך משתלמת. כנראה ישתלם לכם יותר לשכור רכב פריווט רגיל ולישון בחדר זוגי באכסניה נחמדה מאשר לשכור קראוון. כל זה מתייחס רק לעלויות ההשכרה והלינה, לא מתייחס, למשל, לנוחות הנהיגה, או דברים כאלה. אל תחששו מעניין האכסניות, לא מדובר במשהו סטייל בית ספר שדה או משהו כזה. בנ"ז יש אכסניות ברמה גבוהה. הרבה מהן ביתיות ונעימות. לפעמים יש בתים פרטיים עם 4-5 חדרי שינה שהוסבו לאכסניות. במצב כזה, אתם נמצאים באכסניה עם עוד 7-8 אנשים בסה"כ. החדר שלכם יהיה זוגי-פרטי, הרבה פעמים עם מקלחת צמודה.
אם תחליטו מדי פעם לגוון ולישון אצל מארחי היט או חיבורים (ראה קישור בצד שמאל של המסך), זה יחסוך לכם כסף על לינה ותוכלו להתפנק בדברים אחרים, למשל. באכסניות יש מטבחים מצוידים, כך שתוכלו לקנות אוכל ולבשל לעצמכם - מה שמקטין את ההוצאות לעומת אכילה במסעדות.
אני לא יודעת אם זה מה שדמיינתם שיהיה, אבל אם אתם מוכנים להתפשר על תנאים כאלה, אז כן יש על מה לדבר.
|
|
|
|