כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. עצות, טיפים ורעיונות לירח דבש 11/04/2008 14:26 לתגובה הבאה
  kolner לא מחובר kolner  משתמש בינוני 73 הודעות עד כה
שלום לכולם,
אנחנו מתחתנים בסוף ספטמבר ורוצים לטוס מיד לאחר מכן לירח דבש. למעשה, הטיול מתוכנן על החגים, החל מרה"ש לערך.
יש לנו כל מיני רעיונות אבל לא משהו מגובש ולפיכך אנחנו כאן...התקציב שלנו הוא בערך 20-25 אלף לשנינו כולל כרטיסי טיסה, טיול של בסביבות חודש, שינה במלונות טובים אבל לא יוקרתיים (ומצד שני לא כלבלביים).
אנחנו רוצים לשלב קצת בין בטלה לבין טיולים, נופים וכו'.
אולי לשלב הפלגה לאנשהו? יש לנו יחידה של קלאב הוטל שאפשר לנצלה (בהנחה שיהיה מקום פנוי).

אפשרי? הגיוני? רעיונות?

כל דבר יתקבל בברכה,
תודה ומחכים לתגובות...
אמיר ומיטל.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. עצות, טיפים ורעיונות לירח דבש תגובה ל - 1 11/04/2008 14:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  דודו מרמת גן לא מחובר דודו מרמת גן  משתמש פעיל 3991 הודעות עד כה
הכל טוב ויפה, רק לא כתבת דולר או שקל.

יש דברים שאי-אפשר לגלות, אבל גם את זה לא תדע לעולם אם לא תנסה שוב ושוב, עד שתבין שלעולם לא תבין. - (מרק טווין)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. עצות, טיפים ורעיונות לירח דבש תגובה ל - 1 11/04/2008 14:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שקל...סליחה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. עצות, טיפים ורעיונות לירח דבש תגובה ל - 3 11/04/2008 14:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
המינימום שבנימום אתה צריך לקחת בחשבון סדר גודל של כ 150-170 דולר ליום לאדם, לא כולל טיסות מהארץ ובחזרה.

אם זהו התקציב שלכם, כנראה שהוא יספיק בקושי לטיסות.
(כ 1000 דולר פלוס מינוס, לכרטיס טיסה לאדם הלוך חזור מהארץ).

25,000 שקל לשניים, יוצא כ 3000 וקצת דולר לאדם.
יכול להיות שאני טועה?

יש דברים שאי-אפשר לגלות, אבל גם את זה לא תדע לעולם אם לא תנסה שוב ושוב, עד שתבין שלעולם לא תבין. - (מרק טווין)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. עצות, טיפים ורעיונות לירח דבש תגובה ל - 1 11/04/2008 14:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  אלון.י לא מחובר אלון.י  משתמש פעיל 1301 הודעות עד כה
אמיר ומיטל שלום.
קודם כל שיהיה לכם מזל טוב.
הטיול הזה הוא שלכם אתם צריכים לגבש לכם איזשהו בסיס של מקומות שאתם רוצים להיות וכאן יוכלו לשפצר כדי שתהיה לכם תוכנית לטיול.

תקציב הייתי מתכנן יותר לכיוון 10000$ לחודש.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. עצות, טיפים ורעיונות לירח דבש תגובה ל - 4 11/04/2008 16:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  may east לא מחובר may east  משתמש פעיל 1819 הודעות עד כה
התקציב שלהם לא ריאלי לחלוטין - בטח לא לחודש.
וטיסה לארה"ב ב 1000$ בחגים (ראש השנה) כבר כמעט לא ניתן להשיג - הייתי בודק אולי את brussels airlines עם אמריקן דרך בריסל.
המחיר יהיה יותר בכיוון 1200 וצפונה לאדם.

ואם הם רוצים להיות גם קצת בניו יורק נגיד, אז חבל"ז.
ואטרקציות וכו' ?!

תקציב של 20-25 אלפי שח לא יספיק.

אולי תלכו על תאילנד. אפשר לנסוע באוקטובר. מחיר הטיסה יהיה כמו לני יורק, אבל השהות שם יותר זולה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. עצות, טיפים ורעיונות לירח דבש תגובה ל - 6 11/04/2008 22:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה למשיבים...

הבנתי את ההערה, צריך עוד כסף...אבל אין אז בואו נחשוב....אם אנחנו הולכים רק על 4 ימים בניו יורק, עוד שבועיים מסתובב בארה"ב ברכב ומשלב שבוע במקסיקו (מעבר עם רכב).

יותר ריאלי?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. עצות, טיפים ורעיונות לירח דבש תגובה ל - 7 12/04/2008 02:00 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אין כאן שאלה של ריאלי או לא.
יש כאן שאלה של חישוב כספי טהור.

2 כרטיסי טיסה - כ 2000-2400 דולר
עלות של יום כ 150 דולר לאדם 300 דולר לשניים, אפילו אם ייצא טיפה פחות נאמר 280 דולר,
לפי חשבוני - 25,000 שקל הם נגיד 6500 דולר.
נגיד שמצאתם כרטיסי טיסה ב 2000 דולר,
נשאר לכם 4500 דולר שיספיקו לכם אולי ל 15 יום.

אתם צריכים לדעתי לשבת עם עצמכם לעשות חישובים ולבחון מה ריאלי עבורכם.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. עצות, טיפים ורעיונות לירח דבש תגובה ל - 7 12/04/2008 03:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אוֹרִי אוֹרִי לא מחובר אוֹרִי  משתמש פעיל 2358 הודעות עד כה
מזל טוב!

תראה, שאלת עלויות תלויה מאד ברמת החיים שאתה מתכנן לטיול. אשתי ואני מטיילים לא מעט בארה"ב (אנחנו גרים שם כעת לתקופה). לרוב הטיולים שלנו מתרכזים בטבע ובלינה בעיירות. אנחנו לנים לרוב במוטלים בסיסיים, שנותנים חדר פרטי נקי, מקלחת ושירותים צמודים, טלויזיה, ולרוב גם מקרר ומיקרו. את התזונה שלנו אנחנו מבססים בעיקר על קניות בסופר, אבל פעם ביומיים שלושה אוכלים ארורת ערב במסעדה. הנסיון המצטבר שלי הוא שאפשר בקלות לעמוד בתקציב של 200$ ליום לזוג ולפעמים אפילו פחות (סביב 170-180$). ואני מדגיש שאני מתייחס כאן לטיול טבע. בערים ההוצאות על לינה, אוכל ואטרקציות עולות, בודאי בעיר כמו ניו-יורק. מצד שני בערים מסוימות אין צורך ברכב שכור.

אם סגנון טיול כזה מתאים לכם, תוכלו להערכתי במסגרת התקציב שלכם (ובהנחה שלא ישתנה שער הדולר באופן משמעותי) לעשות טיול שיכלול 3-4 ימים בניו-יורק ועוד שבועיים מחוץ לעיר. בניו-יורק הייתי אבל מחוץ לה אין לי נסיון. עונה זו אמורה להיות מאד אטרקטיבית לטיול טבע בצפון מזרח ארה"ב, כאשר השלכת בעיצומה וכל העצים נצבעים בשלל גוונים.

למען הסדר הטוב - הנה החשבון שמסביר את ההערכה שלי:
טיסות = 2,500$ (זה כמובן הערכה גסה, אין לי מושג מה יהיו המחיר כאשר תחליטו).
3-4 ימים בניו-יורק = 1,000-1,200$
14 יום טיול מחוץ לעיר = 14 * 200 = 2,800$
סה"כ 6,500$

אז נכון שזה לא חודש כמו שרציתם, אבל גם 17-18 יום זה משהו. אופציה אחרת זה כמובן לבחור יעד אחר זול יותר.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. עצות, טיפים ורעיונות לירח דבש תגובה ל - 9 12/04/2008 08:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
סיגלית סיגלית לא מחובר סיגלית - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 6688 הודעות עד כה
אכן טיולי טבע מורידים מאד את העלויות. במיוחד אם מטיילים בפארקים לאומיים, אז במחיר של 50 דולר לשנה במכונית ניתן להכנס לכל הפארקים הלאומיים בארה"ב. גם טיול בפארקי מדינה זול, וכמובן בעיירות וכפרים.
אך דווקא ניו אינגלנד בסתיו מאד יקרה. זה שיא העונה שם (ובצדק. כולם נוהרים לראות את השלכת) ומחירי הלינה קופצים. לדעתי יהיה לכם קשה מאד להסתדר בניו אינגלנד בסתיו ב- 200 דולר לזוג ליום. גם מחירי השכרת הרכב בצפון מזרח ארה"ב (בפרט בניו יורק) גבוהים יותר.
לדעתי כדאי לכם להכפיל לפחות את הכסף המוקצב לטיול ויחד עם זאת לצקרו לפחות בשבוע.
זה לא שמדובר על הפרשים של 10-20 אחוזים, אלא חסר לכם רוב הכסף לטיול.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. עצות, טיפים ורעיונות לירח דבש תגובה ל - 10 12/04/2008 09:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עידכון לסיגלית: מחיר כרטיס הכניסה לפארקים הלאומיים עולה 80$ לשנה - הם העלו את המחיר לפני שנתיים.

ושאלה - מאחר וטענת שלא ניתן להערכתך להסתדר בניו-אינגלנד בסתיו עם 200$ ליום אני אשמח אם תתני פירוט מדוע? האם בסתיו בניו אינגלנד אי אפשר למצוא לינה ב-70-90$ לזוג ללילה? האם השכרת רכב בניו-יורק תעלה יותר מ-40-50$ ליום? כפי שהודתי, טרם טיילתי באיזור זה ואני אשמח לדעת איפה בדיוק ההערכה שלי נופלת.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. מחירי המלונות בניו אינגלנד באוקטובר תגובה ל - 11 12/04/2008 11:00 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ריקי 5 לא מחובר ריקי 5  משתמש פעיל 1381 הודעות עד כה
באיזורים המתויירים יותר, כמו איזור ההרים הלבנים, או איזורי השלכת המובהקים בוורמונט, לא תמצא באוקטובר מלונות בפחות מ-100 דולר (עם קופונים, במידה ויהיה מקום). מחיר ממוצע לאמצע שבוע יהיה כ-120 ובסופי שבוע יהיה גבוה מ-150 דולר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. עצות, טיפים ורעיונות לירח דבש תגובה ל - 11 12/04/2008 15:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
סיגלית סיגלית לא מחובר סיגלית - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 6688 הודעות עד כה
ראשית, תודה על העידכון. אכן, כמו כמעט כל דבר אחר בארה"ב המחיר עולה באופן די חד (וגם תנאי הכרטיס הורעו). מזל שהדולר יורד וקצת מאזן את המצב. אך עדיין, מחיר טיול היום בארה"ב בשקלים, יקר יותר בלפחות 20-30 אחוזים מאשר לפני 4-5 שנים.
שתי נחמות:
1. עדיין ארצות הברית מדינה הרבה יותר זולה לטייל בה מאשר אירופה או אוסטרליה, או היקרה מכולן: ניו זילנד.
2. עדיין לטייל בטבע בארה"ב זול מאד. הפארקים הלאומיים נפלאים ושמונים דולר זה סכום קטן יחסית לתמורה הנפלאה.

לגבי ניו אינגלנד, אכן קשה יהיה למצוא לינה במקומות טובים בשיא העונה (סתיו) בפחות מ- 100 דולר ללילה. מחירי השכרת רכב בניו יורק יקרים בכ- 20-30 אחוזים יותר מאשר בקליפורניה או פלורידה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. ניו זילנד הכי יקרה??? תגובה ל - 13 12/04/2008 18:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  דורון1 לא מחובר דורון1  משתמש פעיל 3879 הודעות עד כה
קשה לי להאמין... אמנם טיילתי שם ב-2002, אבל כנראה שאת מתכוונת ללינה של לילה אחרי לילה בבד אנד ברקפסט, ושכירת רכב מאחת מחברות הרכב הגדולות, אוויס, הרץ ודומיהן.
אם לנים שם ב-Backpackers (בחדרים נקיים ונוחים עם מיטה זוגית) ושוכרים רכב לא הכי חדש אלא רכב בן שנתיים-שלוש (תקין לחלוטין, עם שירות וביטוח מלא וכו) מאחת מהחברות המקומיות של ניו זילנד, אז הטיול בניו זילנד זול לאין שיעור מארה"ב! ולא מדובר כאן כלל בהתכלבות, אלא באמת בסגנון שהוא מקובל מאוד בניו זילנד ומאוד מאוד נוח, לצעירים ומבוגרים יותר כאחד.
לזוג הצעיר: ניו זילנד כמובן לא אופצייה לאוקטובר כי זו לא העונה שם, אבל אם תוכלו לחכות עוד חודש-חודשיים ולטייל שם החל מאמצע נובמבר, אני ממליץ מאוד מאוד! Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. עצות, טיפים ורעיונות לירח דבש תגובה ל - 13 12/04/2008 19:20 לתגובה קודמת
תודה לשניכם על התשובות. סיגלית כשאת כותבת "מלונות טובים" אז אני לא בטוח שאני ואת מדברים על אותו הדבר. הזוג הצעיר מבקש (כך נראה לי וזה קשה מאד לקבוע) מלונות "לא כלבלביים". לטעמי גם המוטלים הפשוטים ביותר בעיירות הקטנות עונים להגדרה הזו - הם נקיים, יש מקלחת ושירותים צמודים, מגבות נקיות, מיזוג\חימום, טלויזיה. מה אני צריך יותר? וכאלה אני מוצא במערב ב-50-70$ כמעט בכל מקום ובכל עונה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מסלול ביוסמיטי פארק
להודעה הבאה:פעם שניה בניו-יורק

חיפוש מהיר

שאלות נפוצות

כתבות מתוך אתר למטייל

מגזין על השולחן

מידע נוסף