כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. צלילות בהונדורס 12/04/2008 00:57 לתגובה הבאה
  samter לא מחובר samter  משתמש מתחיל 5 הודעות עד כה
הי,
אני טסה במאי עם חברה למרכז אמריקה ומאוד רוצה לעשות קורס צלילה.
שמעתי שהמקום הכי עדיף לעשות את הקורס הוא בהונדורס, האם קיימים מקומות אחרים מומלצים לעשות בהם את הקורס ביבשת?
ועוד דבר- מאיפה עדיף להגיע להונדורס? רציתי להגיע דרך גוואטמלה אבל אמרו לי שזה נסיעה של משהו כמו יומיים (מאנטיגואה)אז אולי עדיף ממדינה אחרת?
אודה לתשובות....
דנה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. צלילות בהונדורס תגובה ל - 1 12/04/2008 13:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שגיא שגיא לא מחובר שגיא  משתמש פעיל 483 הודעות עד כה
קורסי צלילה אפשר לעשות במרכז אמריקה כמעט בכל חוף קריבי מתויר , אבל בהונדורס יוצא שזה הכי זול, ובנוסף באוטילה מרוכזים הרבה מועדוני צלילה ויש באי אווירה מעולה, חיי לילה, הרבה תיירים, חוץ מקורסי הצלילה.
חוץ מגווטמאלה את יכולה להגיע לשם גם דרך בליז או דרך ניקרגואה וכנראה שגם דרך אל סלבדור . השאלה אם ארצות אלה בתכנון שלך ?? הכל תלוי במסלול.
נסיעת אוטובוס ממנגואה (בירת ניקרגואה) לסן פדרו סולה (עיר שממנה נדרש לקחת אוטובוס ללה סייבה ומשם מעבורת לאוטילה) לוקחת 12 שעות , אבל גם לא בטוח שאת הקישורים הנוספים לאי ניתן להספיק עוד באותו היום.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. צלילות בהונדורס תגובה ל - 2 12/04/2008 19:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  samter לא מחובר samter  משתמש מתחיל 5 הודעות עד כה
אני חשבתי להגיע להונדורס דרך גוואטמלה ומשם להמשיך לדרום לקוסטה ריקה דרך ניקרגואה, אבל אמרו לי שעדיף להגיע להונדורס דרך קוסטה ריקה ולא גווטמלה , מה שלי לא נשמע כ"כ הגיוני.
אשמח לקבל תגובה ממישהו שעשה מסלול דומה ויכול להמליץ...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. צלילות בהונדורס תגובה ל - 3 12/04/2008 20:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שגיא שגיא לא מחובר שגיא  משתמש פעיל 483 הודעות עד כה
אם את מגיעה מצפון לדרום אז בכל מקרה תגיעי מגווטמאלה ... הרי לא תרדי דרומה מהונדורס ואחרי זה תחזרי חזרה צפונה .. שלא לדבר שקוסטה ריקה בכלל מרוחקת 2 ארצות דרומה מהונדורס (ביניהן נמצאת ניקרגואה).
מה שכן , אם את אכן מגיעה מגווטמאלה יש לך 2 מעברי גבול אפשריים בשביל המעבר הנ"ל , או דרך ליוינגסטון , או מהמעבר הדרומי יותר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. צלילות בהונדורס תגובה ל - 1 13/04/2008 02:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  lskid לא מחובר lskid  משתמש מתחיל 27 הודעות עד כה
היי
אני נסעתי מאנטיגואה ואוטילה והדרך באמת לא קצרה אבל לקצר אותה אפשר רק בטיסה:)
מאנטיגואה יש שאטלים של תיירים שיוצאים לקופאן ב-4 בבוקר, תוכלי להזמין מקום בכל הוסטל, זה עולה בין 8 ל-10 דולר, שאטלים עוברים בין כל ההוסטלים ואוספים תיירים, זה נסעיה של 6 שעות עד קופאן. קופאן היא עיר קטנטנה בצפון הונדורס ולידה יש אתר עתיקות מאיה הכי דרומי במרכז אמריקה. מקופאן יש אוטובוס ישיר ב-6 בבוקר ללה סייבה של חברת "הרמן שקר כלשהו", צריך להזמין כרטיס לאוטובוס הזה באותו יום שמגיעים לקופאן כי ב-6 בבוקר פשוט אי אפשר למצוא את התחנה שלו ואין אף אחד ברחובות כדי לשאול:)
אם לא אז ב-2 בצהריים יש אוטובוס לסאן פדרו, בסן פדרו צריך לקחת מונית לצד השני של העיר כדי להגיע לטרמינל שממנו יוצא האוטובוס ללה סייבה. אני הגעתי לטרמינל הזה רגע לפני שאוטובוס אחרון לאותו יום יצא ממנו והוא היה מלא, בקיצור רגליים שלי לא ממש התלהבו מנסיעה של 4 שעות באוטובוס בלי מקומות ישיבה... או במילים אחרות שווה לקום מוקדם בבוקר כדי לא להיכנס לסן פדרו. נסיעה באוטובוס ישיר טיפה יקרה אבל זה שווה את זה!
מלה סייבה יש מעבורת לאוטילה ב-9 בבוקר, צריך להגיע למעבורת לפחות חצי שעה לפני כדי לקנות כרטיס.
כאמור זאת דרך ארוכה ומסורבלת אבל לפחות יש אפשרות לקפוץ לעתיקות של קופאן:)
בהצלחה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. צלילות בהונדורס תגובה ל - 5 13/04/2008 05:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  tdamary לא מחובר tdamary  משתמש מתחיל 14 הודעות עד כה
היי
אני עשיתי את הדרך ההפוכה והגעתי מניקרגואה להונדורס;שני אוטובוסים שביחד לקחו 16 שעות עשיתי ביום אחד-- תלוי בכוחות שלך-

מומלץ יותר להגיע מגווטמאלה;אבל זה תלוי איפה את מטיילת-
בגדול יש את הדרך הקלה;זה שאטל אחד שיקח אותך ללה סייבה;וזה מאוד יקר )אתמול הייתי בליוינגסטון;ונכון לאתמול מליוינגסטון ללה סייבה עולה 40 דולר)
סביר להניח שמאנטיגואה זה יהיה יותר יקר-

הדרך הקשה והזולה שאני עשיתי היא פשוט לעבור מאוטובוס לאוטובוס- הזמינות היא מאוד נוחה;לא תצטרכי לחכות לאוטובוס אפילו דקה- וזה יוצא הרבה יותר זול--- וההבדל בזמנים לא משמעותי כל כך--
המלצת הבית;תגיעי ללה סייבה;תשארי לילה אחד שמה;ולכי לעשות את הראפטינג! אחד הדברים הכי כיפים שעשיתי-

עוד המלצה נוספת--- תעשי קורס צלילה באילת--- יותר יפה והרבה יותר זול---
אבל תמיד כיפ לחוות דברים במקומות אחרים---

אני יכול לרשום את המסלול בפירוט--- צרי קשר במייל

Glad to Help
Tal
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. צלילות בהונדורס תגובה ל - 6 14/04/2008 00:17 לתגובה קודמת
F88  משתמש לא מוכר
מצטרף להמלצה לעשות את הקורס צלילה בארץ.
צלילה זה עולם חדש ומיומנות חדשה שצריך ללמוד, אם תבואי כבר שאת יודעת לצלול תוכלי להתרכז הרבה יותר בלהנות מהצלילה עצמה. חוץ מזה אם את עושה את הקורס צלילה בארץ ומאיזשהי סיבה לא מסיימת את הקורס (דלקת אוזניים או משהו כזה), רוב המועדונים יתנו לחזור להשלים את הקורס בתוך שנה ללא תשלום, ואם את עושה את זה בחו"ל אז כנראה שלא תקבלי כל הכסף חזרה.
בשורה התחתונה- מחירי הקורסי צלילה בארץ הם מהנמוכים בעולם והרמה של המועדונים מאוד גבוה, לדעתי חבל לבזבז זמן טיול על קורס.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:ויזה לקובה
להודעה הבאה:מגרנדה לאומטפה - מעבורת או דרך ריבאס