כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. סקי בפעם הראשונה 12/04/2008 09:31 לתגובה הבאה
  oyded לא מחובר oyded  משתמש מתחיל 1 הודעות עד כה
יש המלצות לחופשת סקי ראשונה?איפה כדאי והאם כדאי חצי פנסיון או פנסיון מלא?מתכנן לטוס בעוד שבוע.האם יש שלג?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. לפעם ראשונה לך על קלאב הכ כלול תגובה ל - 1 12/04/2008 10:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  Jean Baptiste Joseph Fourier לא מחובר Jean Baptiste Joseph Fourier  משתמש מתחיל 28 הודעות עד כה
א) המחירים זולים עכשיו
ב) רוב הקלאבים באזורים קלים לגלישה.
ג) ואל תורנס, צרביניה, בעדיפות משום שהם אתרים גבוהים ומתאימים לסוף העונה.
ד) המחיר כולל טיסה, העברות, לינה, אוכל, הדרכה, ציוד, סקיפס, בידור.

לאחר מספר שנים לא תצטרך הדרכה ואולי גם לא ציוד וימאס לך מהקלאבים, מהבידור שלהם, מהאתרים שלהם, מרמת החדרים ואז תתקשר שוב.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. נמאס מקלאב מד לאחר מספר שנים? תגובה ל - 2 12/04/2008 12:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מסלול אדום מסלול אדום לא מחובר מסלול אדום  משתמש פעיל 1389 הודעות עד כה
לי זה קרה לאחר פעם אחת בדיוק Laughing
וחוץ מזה לא להאמין כמה אפשר להספיק לגלוש יותר עצמאית לעומת קבוצות ההדרכה בקלאב.
אבל לפעם הראשונה - קלאב מד חובה!

- מ.א.

[עודכן ב:12 אפריל 2008 12:50:]

Save Earth! Reduce, reuse, recycle
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. סקי בפעם הראשונה תגובה ל - 1 14/04/2008 12:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ירוק לא מחובר ירוק  משתמש מתחיל 16 הודעות עד כה
את חופשת הסקי הראשונה שלי עשיתי במאיירהופן אוסטריה.
היה מצוין והדרכה מעולה. לא חסר כלום.
יחד עם זאת ראוי לציין שמעולם לא עשיתי סקי בקלאב ומכאן שאיני יודע להשוות.
חילוץ 1.JPG
חילוץ 1.JPG(גודל:13.82KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. ממש לא חובה קלאב תגובה ל - 4 14/04/2008 23:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ניר ד לא מחובר ניר ד  משתמש פעיל 499 הודעות עד כה
חופשה ראשונה שלי הייתה בקלאב. סך הכל מאוד נהנינו אבל לדעתי אין מה להשוות חופשה בקלאב לחופשה בארגון עצמי. בכל מה שנוגע לארגון עצמי אין שום יתרון מהותי לגולש מנוסה על מתחיל כשמדובר באתר שמגיעים אליו בפעם הראשונה. אם כבר אז להיפך, לגולש מנוסה יש רמה גבוהה של ציפיות והוא יכול להתאכזב. חופשת סקי מורכבת מטיסה, העברות, לינה, ציוד, סקי פס, הדרכה, אוכל ובילויים. אנחנו כאן בפורום נעזור לך בכל אחד מהפרטים וביחד אם תרצה נתפור לך חבילה מקצה לקצה, זו המומחיות שלנו.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. מונופול של חופשות הסקי תגובה ל - 1 15/04/2008 15:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ספייד ספייד לא מחובר ספייד  משתמש מתחיל 44 הודעות עד כה
זה די מדהים שיש גולשים שחושבים שרק מה שמתאים להם הוא הדבר הנכון וכל השאר הם חובבים ולא מבינים כלום.. במיוחד לכל האמירות כגון "צריך להספיק לגלוש יותר ק"מ ביום" וכד'
אז.... ישראלים שכמותכם. אני אוהב סקי לא פחות מכם וגולש הרבה שנים וגם לא פחות מכם וגולש ברמה טכנית טובה... אולי קצת פחות ממה שחלקכם חושבים. אבל !! כשאני והרבה אחרים יוצאים לחופשת סקי זה בשבילי קודם כל ח ו פ ש ה !! ואח"כ סקי. אני לא בא לכבוש את הרי האלפים או יוצא לקרב הגלישה היומית... ולכן אני מחפש שאת כל ההתעסקות עם הסעות ומלון והדרכה וציוד יעשו בשבילי - א ח ר י ם ! ואני מוכן לשלם על זה. אני רוצה לעשות סקי, סקי, ספא, בילויים ומנוחה. ואתה שבשבילך זו חופשה ראשונה אני מאוד ממליץ לך הרבה חופשות שיאורגנו על ידי אחרים ואם יש לך את האמצעים אז שווה להשקיע בחופשות סקי במועדונים הכי מפנקים של קלאב מד. זה שווה כל כסף. השירות ותורת החיים של הקלאב מאוד מתאים למי שרוצה חופשות סקי ולא יציאה למילואים באלפים. זה פשוט כיף גדול . נכון שאם לכבוש את האלפים יצאת אז אל תשכח לקחת איתך את שק השינה. יש גם בתי מלון בלי מקלחת בחדר (חסכון גדול) גם בלי ארוחת בוקר.. בשביל מה צריך? ולך תחפש מקום במסעדה בינונית בשיא העונה.. אל תשכח לנעול נעליים חמות ואת מעיל הסקי גם בערב כשאתה יוצא לאכול ... ותחשוב על זה לקראת העונה הבאה. חג שמח
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. מונופול של חופשות הסקי תגובה ל - 6 15/04/2008 17:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  Janitor לא מחובר Janitor  משתמש מתחיל 22 הודעות עד כה
ספייד,
כתבת שיש כאלה שחושבים שיש כאלה שחושבים שמה שמתאים להם זו הדרך היחידה. מהתגובה שלך- גם אתה אחד מאלה.
לארגן חופשת סקי זה לא סיפור ולא נעליים. קשה להזמין טיסה? בית מלון? אוטו? באמת יש כאלה שמעדיפים לתת לאחרים לארגן, אבל כסף לא גדל על העצים, ולמה לא לחסוך איפה שאפשר? קודם כל יש כאלה שמעדיפים דירה בה הם יכולים לבשל בעצמם, ולא לאכול בחדר אוכל כל פעם. אני אישית אוהב ארוחות בוקר בדירה; מה צריך יותר מבגט טוב גבינות, נקניקים וביצה?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. ספייד - אתה שתול של קלאב מד? תגובה ל - 6 15/04/2008 21:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איזה דמיון מפותח!
אתה מדבר על ספא וממליץ ללכת לקלאב? ממתי יש בקלאב ספא?
אתה מספר שאפשר להתפנק בקלאב? על מה? על החדרים המיניטוריים או חדרי השרותים בגודל של צינוק?

מהי תורת החיים של הקלאב?
* לשיר כל ערב אגדו?
* לגלוש בקבוצה של 12 איש כשכל הזמן מחכים להיא שתמצא את הסקי פס, להוא שהלך לאיבוד...
* לגלוש 10 קילומטר בתוך אתר של 250 קילומטר כי אסור להתרחק מהקלאב? כי צריך לחזור לארוחת צהריים?
* לאכול אוכל מהבופה ההמוני? בטעם בינוני?

אדרבה - תוציא כסף והרבה ותתפנק. בכסף שאתה משלם בקלאב אפשר לבנות חופשות חלומיות ומפנקות באמת. אז בבקשה - נא להכנס לפרופורציות.

- מ.א.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. מונופול של חופשות הסקי תגובה ל - 7 15/04/2008 23:33 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מסלול אדום... אני לדוגמא יותר מתאים לי להקרא מסלול כחול. כי כאמור אני לא מחפש את הצבעים אלא רק את הכיף. וגם יוצא לגלוש בשחורים. אז רק למען הסדר הטוב, אני בהחלט מדבר על מועדונים שכנראה לא זכיתם להיות בהם אשר הם ארבעה וכן .. חמישה קילשונים. בכל אלו יש ספא ובריכת שחיה ואין בהם "אגדו". וחדרים מעולים ואוכל מעולה. אין הדבר קשור לדמיון. אני כבר מספר שנים דואג ל"בזבז" את כספי (שלא גדל על העצים) גם במועדונים מפנקים של קלאב מד. דרך אגב כל שנה שלוש נסיעות אחת מהם בקלאב מד עם אשתי, אחת עם בועז מרג'ינה טורס עם כל המשפחה ואחת בארגון עצמי עם חברים. אני נהנה מאוד בכל הנסיעות . אבל אין כמו הנסיעות של קלאב מד או רג'ינה טורס. זה ממש חופשה !!! וגם סקי. נ.ב גם בקלאב אתה לא חייב לגלוש עם קבוצה. לא חובה זה רק זכות. אני לא פוסל שלכל אחד מתאים משהו אחר אבל למה כל הזמן יורדים פה ולועגים לאלו שיוצאים למועדונים ??? לזה אני קורא ישראליות...תראו איך הגבתם שקצת לעגתי ל"כובשי האלפים".. נ.ב אני בדרך לסקי רביעי השנה.. בארגון עצמי בואל-תורן (תורנס...כפי שמכונה פה באתר בעברית בשגיאה)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. ממש לא לעניין הסגנון שלך תגובה ל - 9 16/04/2008 02:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ניר ד לא מחובר ניר ד  משתמש פעיל 499 הודעות עד כה
אתה מודיע לכולם מה נכון ומה לא ופוסל כל מי שדעתו שונה משלך באופן מזלזל. תכנון עצמי בכלל לא קשור רק לחיסכון אלא לטעם אישי והעדפות. ההתייחסות הלגלגנית שלך אלינו כאילו אנחנו רק מנסים לחסוך כמה גרושים ופותחים בערב קופסאות לוף באיזה חדרון מעופש. בסך הכל אני באופן אישי נהנה הרבה יותר בחופשות באירגון עצמי מאשר בקלאב. החופשה הראשונה שלי כאמור הייתה בקלאב מד וההדרכה בה הייתה לא מוצלחת וגרמה לי לבזבז יום גלישה שלם בגלל זה. גם אתה שכל כך נהנה בקלאבים יוצא רק לחלק קטן מחופשות הסקי שלך לקלאבים אז מה אתה מבקר אחרים שמעדיפים אפשרויות אחרות?
הנה עוד כמה סיבות למה לדעתי (שים לב לשימוש במילה "לדעתי" שאני מקפיד לעשות בכל פעם שמדובר בנושא כזה, כדאי גם לך לשקול את זה) אירגון עצמי עדיף על קלאב:
1. אפשר לבנות חופשה שמתאימה בדיוק לצרכים שלך, בלי לשלם כסף על מה שלא צריך ועם אפשרות להשקיע יותר במה שחשוב
2. יש הרבה יותר אפשרויות
3. חלק מהכיף זה התכנון של החופשה. אני נהנה לחרוש בלילות אתרי אינטרנט, ללמוד את העיירה והמסלולים ולחפש את המקום האולטימטיבי
4. אני אוהב לבשל וחלק מהכיף שלי בחופשת סקי זה גם לבשל בדירה
5. אני אוהב לאכול טוב ולא מוכן להסתפק במבחר אדיר של מנות בינוניות בקלאבים וחלק מהכיף זה לחקור את המסעדות באיזור
6. אני אוהב את הגמישות והעצמאות שרכב שכור נותן והנסיעה אל ומהאתר היא חלק מהכיף
7. אחרי שמארגנים לבד חופשה לפרטי פרטים כבר מכירים את האתר וכשמגיעים הרבה יותר קל להתמצא, לתכנן את ימי הגלישה ולהנות.
8. אצלי חופשת הסקי מתחילה כשאני מתחיל לתכנן אותה וכך היא נמשכת הרבה יותר מ6 ימים
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. מונופול של חופשות הסקי תגובה ל - 9 16/04/2008 07:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  בר לא מחובר בר  משתמש בינוני 113 הודעות עד כה
צר לי לאכזב אותך אבל במועדון של ול-טורן אין ספא ואין בריכה
והוא "רק" 3 קלשונים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. הוא לא שתול... תגובה ל - 8 16/04/2008 11:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  Jean Baptiste Joseph Fourier לא מחובר Jean Baptiste Joseph Fourier  משתמש מתחיל 28 הודעות עד כה
אם הוא היה שתול הוא היה יודע שאין קלאב מד לסקי שהוא 5 קילשונים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. נו באמת ספייד... תגובה ל - 9 16/04/2008 13:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עכשיו כולם יודעים שאתם יוצאים המון פעמים בשנה שאתם המון אנשים, שאתם רק הולכים למועדונים הכי יקרים (חלקם וירטואליים) ושאתם משלמים מראש על הדרכה אבל תכלס מותרים עליה - וכל מה שנותר לעשות זה לחשב את הסכומים ולהבין שכסף לא נספר אצלכם. יופי. אשריכם וטוב לכם.
אבל אני רוצה להגיד לך שני דברים:
1. גם אם היו נותנים לי תקציב בלתי מוגבל - לא הייתי שם אותו על קלאב מד, 5, 6 או 7 קילשונים. תגיד לי אתה נורמלי? מעדיף לשמוע את דודה שלך מזיפת בקריוקי בהופעת הקלאב בערב על פני מופע אומנותי בעיירה? אתה יודע שהחודש אלטון ג'ון הופיע על אחת מפסגות ההרים באישגיל? אלטון ג'ון לא לרמה שלך, אבל הקריוקי בקלאב - כן!?
2. האוכל שאתה אוכל בקלאב 8 קילשונים הוא בדיוק אותו אוכל שתאכל בקלאב 2 קילשונים. כשהייתי בקלאב איים לה פלאן (2 קילשונים) קפצתי לאחר ארוחת הערב לבקר חברים בקלאב לה פלאן 2100 (3 קילשונים) וראה פלא - אותן מנות בדיוק! מאותו קייטרינג מרכזי. אז לפחות אם אתה לא סופר כסף - תעשה את זה בסטייל. תלך למסעדה ברמה.

חוץ מזה - שתהנה ותעשה עם הזמן והכסף שלך כראות עיניך, אבל אל תפרסם את המנטרה שלך כאילו המדובר באמת מוחלטת ותהיה קשוב לדעות של אחרים.

- מ.א.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. חג שמח ולבן תגובה ל - 10 16/04/2008 15:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אז כך... האמת שצריך וכדאי לעשות סדר בבלגן.
קודם כל ניר, אני מסכים איתך כמעט בכל מה שכתבת. בסך הכל מטרתי בתגובתי המעצבנת הייתה לעורר את הנושא ובעיקר לאור ההתלבטויות של רבים לגבי מה עדיף. לכל דבר יש יתרונות וחסרונות. ברור לי לחלוטין שנסיעה עצמאית יכולה להיות בסגנון דה-לקס בעיירת הסקי לך או במלון מדלן באישגל (ראה קישור) http://www.ischglmadlein.com אכן פי כמה שווה מכל קלאב מד !!. ברור גם כי לא כל קבוצת הדרכה מתאימה לכל אחד וגם האוכל אינו אחד ויחיד. אבל הייתי מציע לכולם להיות פתוחים ולהפסיק ללגלג ליוצאי הקלאבים בפורום זה. כי הראתי לכם שאפשר גם ללגלג על כל דבר. ושוב אני רוצה לאמר שכן אני כן אוהב את הקלאבים כמו שאמוני (עם ספא ובריכה) פאיסי-וולנדרי ועוד. אכן קלאבים טובים ונכון לא חמישה קילשונים.. קלאבים אלו לא כופים על אורחיהם את תרבות ה"אגדו" להיפך, מאוד רגוע ושקט . וגם נהנתי בבתי מלון ובארגון עצמי עם חברים ואפרה סקי ברחובות סט אנטון.. עם יין חם ובירה קרה. כדאי לתת עצות לגולשים מתחילים אבל עם יתרונות וחסרונות בלי לגלוג וזלזול באופציות הרבות שקיימות ואפשרויות תמחור שונות. נ.ב אני הייתי בסט אנטון בארגון עצמי ועלה לי יותר משמעותית מאשר נסעתי לקלאב מד איכותי. כי זה תלוי ברמת המלון ובעלויות אחרות של מסעדות.. כך שאין שחור ולבן בשום נושא......בסוף יש רק - ל ב ן ... וחג שמח
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. קלאב מד - בעד ונגד תגובה ל - 12 18/04/2008 21:23 לתגובה קודמת
nirher nirher לא מחובר nirher  משתמש בינוני 97 הודעות עד כה
בתור אחד שהשבועות הראשונים שלו היו בקלאב מד ובשנים האחרונות נוסע בארגון עצמאי אני ממליץ למתחילים על קלאב מד.
כל נושא הארגון יורד מהפרק - מגיעים לשדה התעופה ומשם הכל מתוקתק
קבלת סקי פס מדריכים וכו'.
בדרך כלל מתחילים לא מנצלים את כל האתר אלא רק את המדרונות הקרובים ולכן אין כל כך משמעות לאתר אלא גישה נוחה (סקי אין סקי אאוט) שבהם הקלאב מצטיין (בעיקר בצרפת)
גולשים מתחילים מתעייפים מאוד ולכן הפסקת צהריים ופינוקים קטנים אחרי הגלישה מתאימים מאוד
נושא האגדו נטחן כאן בפורום ואין הרבה מה להוסיף (רדוד ורוטיני -מתאים אולי למשפחות )
ההדרכה בקלאב סבירה וצריך לקחת בחשבון שקבוצה לא מתאימה לכולם והרבה גולשים ותיקים מוותרים על ההדרכה שכלולה במחיר. מבזבזים הרבה זמן על תיאומים ספירת אנשים וכו' - האמת גם בהדרכה רגילה יש את אותן בעיות
החדרים בקלאב בדרך כלל ספרטנים - ואל תורן הוא דוגמא לכך. הדירוג של הקלאב נובע מהאתר ולא מהמלון שאין בו כלום . אני וחבר שלי רזים ושנינו התקשינו להיכנס ביחד לחדר שהיה בגודל קופסת נעליים.
גם קלאבים אחרים לא יותר טובים. יש כמה קלאבים ברמה גבוהה יותר - אבל המחירים שם שערוריתים.
האוכל כמו שכולם יודעים מוגש בכמויות אדירות - לפעמים טעים ולפעמים לא.
תכנון חופשה עצמאית לא תמיד מוזיל את החופשה - תלוי בסטנדרט המלון והאתר אבל כמו שנאמר כבר - התכנון הוא חלק מהחופשה ואני מאוד נהנה מכל נושא ההזמנות שבעידן האינטרנט הן פשוט חוויה.
רוב הקלאבים מרוכזים בצרפת ומי שגולש במועדונים מפספס אתרים באיטליה או באוסטריה למשל עם האוירה הטירולית והאפרה סקי המדהים.
השנה בגלל מזג האויר המשוגע שגרם לעונה להתארך היו דילים מטורפים בקלאב לעומת המחירים המקוריים ומי שהיה ספונטני והזמין הרוויח אבל בדרכ הרוב מתכננים חופשה כמה חודשים מראש ואי אפשר לבנות על שלג באפריל. אפשר לתכנון חופשה ברמת 4 כוכבים באוסטריה כולל רכב באיזור 1500 אירו זול משמעותית מקלאב למי שלא צריך הדרכה
שורה תחתונה - קלאב מומלץ למתחילים ומשפחות , למתקדמים תכנון חופשה עצמאית .
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:סוף עונה מוצלחת
להודעה הבאה:חדש: הראל מדווח מאישגיל!