כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. בקשה לתכנון מסלול 13/04/2008 12:24 לתגובה הבאה
מרינה  משתמש לא מוכר
שלום חברים !
אנחנו מגיעים במטוס ללאס וגאס. היינו שם כבר פעמיים, אז העיר עצמה היא רק נקודת יציאה.
יש לנו 13-14 ימים לטייל באזור, ובסוף מאיזשהו מקום לטוס לטורונטו.
אנחנו בודאות רוצים לבקר ב:
bryce canyon, zion park, yellow-stone park
(את ה grand canyon ראינו) ואולי עוד כמה מפלים באייהו. והיינו רוצים לראות מקומות בסגנון "המערב הפרוע" (יש לי ילד בן 16).

אז יש לי כמה שאלות:
1. איך לבנות את המסלול בדרך הנכונה ביותר.
2. מאיפה כדאי לטוס לטורונטו:
- לאס וגאסת כרטיס זול אבל הטיסה ארוכה
- salt lake city ?
- דנוור

תודה רבה מראש :d

מרינה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. בקשה לתכנון מסלול תגובה ל - 1 13/04/2008 16:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  דורון1 לא מחובר דורון1  משתמש פעיל 3878 הודעות עד כה
אם את רוצה להספיק גם את הפארקים של יוטה וגם את ילוסטון ומונטנה ("המערב הפרוע"), מה שתצטרכי לעשות זה לטייל קודם בברייס קניון והציון פארק (טיול מעגלי מלאס וגאס), ואז לטוס לסולט לייק סיטי, משום לנסוע הלוך וחזור לילוסטון ומונטנה, ומסולט לייק סיטי לטוס לטורונטו.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. בקשה לתכנון מסלול תגובה ל - 2 13/04/2008 18:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אוֹרִי אוֹרִי לא מחובר אוֹרִי  משתמש פעיל 2264 הודעות עד כה
ראשית תיקון טכני למה שכתב דורון - פארק ברייס נמצא קרוב יותר לסולט לייק מאשר לוגאס, כך שאם נוסעים מוגאס לברייס, עדיף להמשיך לנסוע משם עד סולט לייק (4 שעות) ולא לנסוע עד וגאס (4.5-5 שעות) ומשם לטוס.

טיול שכולל את ילוסטון ציון וברייס אפשר לעשות אם מתחילים בוגאס ומסיימים בסולט לייק, או להאריך את המססלול ולסיים בדנבר. אפשר גם להתחיל ולסיים בסולט לייק. בכל מקרה התחלה וסיום בוגאס לא הייתי ממליץ, גם אם הטיסה לטורנטו זולה משם.

אני אשמח לעזור להרכיב מסלול יותר מפורט, אבל לא ברור לי לחלוטין מה הכוונה באתרים של המערב הפרוע. האם מעניין אתכם לראות מופע רודיאו - יש כאלה בויומינג, קולורדו וגם ביוטה. צריך רק לראות מתי יש מופעים ואיך משלבים את זה בטיול. בהרבה מקומות במערב אפשר לראות עיירות רפאים - כאלה שחיו בהם בימי הבהלה לזהב והמערב הפרוע והן ננטשו.

בואי תנסי להבהיר בדיוק את נושא המערב הפרוע וכמו כן - מתי הטיול?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. בקשה לתכנון מסלול תגובה ל - 2 13/04/2008 21:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  elig14 לא מחובר elig14  משתמש בינוני 64 הודעות עד כה
תודה רבה על התגובה המהירה !
יש לי כמה שאלות:

1. לפי המפה salt lake city נמצא מ bryce canyon מאשר מלאס-וגאס. כמה ק"מ וזמן מ bryce canyon ל salt lake city ?
2. לגבי "מערב פרוע", מעניין לראות משהו שיהיה דומה ל "טקסס ראנצ'" באילת.
לפי הספרים הבנתי שהעיר Jackson דומה לזה, מה אתה אומר ?
3. לגבי המסלול- אנחנו מתלבטים מאיפה יותר טוב ולהגיע ולצאתת
לאס וגאס או salt lake city. וסביב זה אנחנו רוצים לבנות את המסלול. מה אתה אומר ? מה כדאי לראות ?

המון המון תודה

מרינה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. בקשה לתכנון מסלול תגובה ל - 4 13/04/2008 22:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  dhz לא מחובר dhz  משתמש פעיל 1993 הודעות עד כה
אתם ניצבים בפני דילמה מסוימת. המסלול שאתם מעונינים לעשות הוא די ארוך וחד כווני אם תצאו מלאס וגאס. במקרה זה או שתנהגו חזרה יום עד יום וחצי מילוסטון ללאס וגאס או שתחזירו את הרכב במקום קרוב יותר לילוסטון ותשלמו קנס החזר.
אם סולט לייק סיטי היא נקודת הנחיתה שלכם, מדובר סעצם על מסלול בצורת 8 (או שתי לולאות), כשהצפונית מובילה אתכם לצפון מערב וויומינג (ילוסטון וגרנד טטון) והדרומית לפארקים של דרום יוטה (ברייס קניון וציון קניון). גם במקרה זה יש לקחת בחשבון 3-4 ימים על נסיעות "אל היעד", מה שישאיר כ- 10 ימים לפארקים עצמם, אותם הייתי מחלק ל- 7 ימים בגרנד טטון וילוסטון ועוד 3 ימים לפארקים של יוטה.

אגב מופעי רודיאו, ב- cody, הסמוכה לילוסטון מתקימים מופעי רודיאו לתירים מדי ערב. מקום נוסף בו מתקים אירוע רודיאו, שהוא כנראה הרבה יותר רציני הוא ב- Cheyenne (האירוע מכונה Cheyenne Frontier Days) והחגיגה מתרחשת ביולי, אך אינני זוכר את התאריך המדויק.

ה"מערב הפרוע" היום הוא יותר ענין תירותי. ביקור בג'קסון לא יזכיר לך ממש סרטי בוקרים, לדעתי (אולי ביקור במוניומנט ולי יהיה עדיף לשם כך בתור מקום ששמש תפאורה לסרטי בוקרים רבים). יש עירות המתפרנסות מתירות שלטעמי יותר מתאימות לכך, כשבסביבת הילוסטון אני חושב על Cody, בה יש מרכז מוזיאונים על שם באפלו ביל שהקים את העירה וגם יש בה מוזיאון אויר פתוח קטן עם בקתות מימי המערב הפרוע.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. בקשה לתכנון מסלול תגובה ל - 4 13/04/2008 22:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
המון המון המון תודה מכולנו!!!!!!!!!!!!!!!!! Razz
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. בקשה לתכנון מסלול תגובה ל - 5 13/04/2008 22:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מה שהציע dhz זה בדיוק מה שהתכוונתי לגבי מסלול שיוצא וחוזר לסולט לייק. המרחק בין סולט לייק לברייס הוא 4 שעות ולציון 4.5 שעות. אני הייתי מציע לתכנן להיות לפחות יום אחד בסולט לייק, בעיקר אם אתם מגיעים מטיסה טרנס-אטלנטית.

מה שלא כתבת זה למתי הטיול מתוכנן.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. בקשה לתכנון מסלול תגובה ל - 1 14/04/2008 00:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  דודו מרמת גן לא מחובר דודו מרמת גן  משתמש פעיל 3976 הודעות עד כה
עיירות בסגנון המערב הפרוע תמצאו בקטע הכביש ההיסטורי שנקרא רוט 66 Route 66 מאזור Kingman, Seligman .
כביש מספר 40 משיק לדרך הזאת, אבל ה 66 סוטה ממנה ונכנס לעיירות Truxton, Peach Springs

מומלצת הכתבה של הקמחים. מצורף לינק
http://www.lametayel.com/reporters/story.asp?s_id=1115&i d=43&dest_id=&dest_type=&ph=0
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. בקשה לתכנון מסלול תגובה ל - 8 15/04/2008 00:50 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
המון המון תודות גם על הכתבה הנפלאה וגם על התגובה האיכפתית..!!!!
אולי אתה יודע גם על המקומות דומים ( כמו תאפורה מתקופת מערב פרוע - כי בני - בן 16 ) באיזור בין לס-וגס, סולט-ליק סיטי או ילוסטון, או אידהו פולס (אנחנו מגיעם לוגס ואחר סיבובים של 14יום אוצים מסולט-ליק סיטי)
תודה שוב - מרינה Surprised
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. בקשה לתכנון מסלול תגובה ל - 5 15/04/2008 01:00 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
המון המון תודות על התגובה כל כך איכפתית..!!!!
תודה על Cody- זה בידיוק שאנחנו ( במיוחד בני -בן 16 ) מחפסים - מוזיאן אויר פתוח, סיגנון של מערב הפרוע...
אולי אתה יודע גם על המקומות דומים באיזור בין לס-וגס, סולט-ליק סיטי , או אידהו פולס (אנחנו מגיעם לוגס ואחרי סיבובים של 14יום אוצים מסולט-ליק סיטי)
תודה ענקית שוב - מרינה Surprised
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. בקשה לתכנון מסלול תגובה ל - 5 15/04/2008 01:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
B]המון המון תודות על התגובה כל כך איכפתית..!!!![/B]
תודה על Cody- זה בידיוק שאנחנו ( במיוחד בני -בן 16 ) מחפסים - מוזיאן אויר פתוח, סיגנון של מערב הפרוע...
- אולי אתה יודע גם על המקומות דומים באיזור בין לס-וגס, סולט-ליק סיטי , או אידהו פולס (אנחנו מגיעם לוגס ואחרי סיבובים של 14יום אוצים מסולט-ליק סיטי)?
- איפו זה - מוניומנט ולי
תודה ענקית שוב - מרינה Surprised
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. בקשה לתכנון מסלול תגובה ל - 11 16/04/2008 00:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מוניומנט ואלי נמצא בצפון מזרח אירוזנה, על גבול יוטה - שילוב של מוניומנט ואלי יצריך שינוי מהותי במסלול שלכם.

אני לא מומחה גדול לענייני רודאו וכדומה, אבל כפי שכתב dhz לגבי שאיין - יש מופעי ופסטיבלי רודיאו במקומות מסויימים ובתאריכים מסויימים. כדאי לראות כאלה צריך לתכנן להגיע למקום ביום או בשבוע הנכון.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. לגבי "מערב פרוע" תגובה ל - 12 17/04/2008 21:16 לתגובה קודמת
שלום רב ותודה ענרית!
האמת - כשאני שועלת לגבי מקומות מזכירים "מערב הפרוע "אני בכלל לא מתכוונת שזה - רודיא - בכלל לא.
אני דווקא מתכוונת משהו בסיגנון של תאפורה של סרטי בוקרים...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:היתרו - מעבר מטרמינל 4 ל- 5
להודעה הבאה:כניסה מארה"ב לקנדה - ויזה ורכב

חיפוש מהיר

שאלות נפוצות

כתבות מתוך אתר למטייל

מגזין על השולחן

מידע נוסף