|
| 2. איזה יום בשבוע מדובר? תגובה ל - 1 |
13/04/2008 17:04   |
|
|
ובאיזה חודש בשנה?
זה פקטור חשוב מאד לקביעת הסיכוי לתנועה אחרי הצהריים.
|
|
|
|
|
| 4. מדובר ב-30 ביוני יום שני תגובה ל - 3 |
13/04/2008 18:15   |
|
|
אם תנחתו ביום שני ב 15:00, סביר שעד שתצאו משדה התעופה עם רכב שכור וכל המטען יהיה בערך 17:00. מכיוון שזה יום עבודה, סביר מאד שתתקלו בשעות האלה בתנועה כבדה לכל הכיוונים.
לדעתי, חשוב מאד קודם כל לקבוע מה הכיוון הכללי שלכם ליומיים הראשונים של הטיול לפני שמחליטים לאן לנסוע אחרי הנחיתה. אם הכיוון יהיה קונטיקט -משם לכיוון בוסטון, אזי ניו הייבן זה יעד טוב, יעד יותר קרוב יהיה סטמפורד ובכלל ניתן גם לנסוע לכיוון כללי בלי להזמין מלון ולעצור היכן שנגמר הכח.
אם הכיוון שלכם יהיה מדינת ניו יורק (אגמי האצבעות והאזור הזה), כדאי שתסעו לאזור וודברי ומקום טוב לעצור ללינה יהיה מאווה (Mahwah) בניו ג'רזי. באם הכיוון יהיה אזור האיימיש אזי הנסיעה היא בכלל דרומה ואז ניתן אזור שדה התעופה ניוארק יהווה בסיס טוב להתחיל ממנו ביום למחרת.
|
|
|
|
|
| 6. שאלה טובה... היכן כדאי להתחיל את המסלול תגובה ל - 5 |
13/04/2008 21:44   |
| |
מוני |
6354 הודעות עד כה |
|
|
|
שלום
במקרה שלכם בו אתם נוחתים ב-30/6 הייתי ממליץ לעשות את המסלול עם כיוון השעון,הוה אומר לצאת מערבה בכיוון אגמי האצבעות תחילה אחר כך מפלי הניאגרה ובכך תבלו באיזור המפלים בימי אמצע השבוע, עדיף.
לדעתי לא צריך ליסוע לכיוון וודברי ביום הנחיתה אלא לכוון לכביש מהיר מס 80 בניו ג'רסימשהו כמו שעה שעה ורבע, לעצור כשתתעיפו ,ועם כביש 80 למחרת לעשות קודם ביקור בפוקונו מאונטיין ובשמורת המפלים המבוקשת שליד נהר הדלוור, מה שיתן את האות לתחילת מסלול צפון מזרח בהם מדינת ניו יורק,אגמי האצבעות, הניאגרה,איזור האדירונדרק, וורמונט,אני אישית לא בעד קפיצה למונטריאול(אבל מי שואל אותי בכלל? שהרי לא הייתי בה!)-אלא ממשיך להרים הלבנים, ויורד בכמה אפשרויות בכיוון ניו יורק כאשר בדרך כמובן עוד יעדים מתוירים.
מוני
|
|
|
|
|
| 8. זיקוקים במפלי הניאגרה - לוח זמנים תגובה ל - 7 |
13/04/2008 23:01   |
| |
סוזי |
1056 הודעות עד כה |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 13. מלון בניאגרה תגובה ל - 10 |
14/04/2008 10:40   |
| |
סוזי |
1056 הודעות עד כה |
|
|
הי שרון,
לדעתי, ביולי כדאי מאד להזמין בתי מלון מראש, ולא רק במפלי הניאגרה.
ובעיקר כאשר שני ילדים מקשטים את התמונה...
מדוע לך להטריד את מוחך בשאלה "היכן נלון הלילה?" במקום להשאיר את נפשך פנויה להנאת הטיול?
אני אפילו לא מציינת את העובדה שבארה"ב, ככל שמזמינים מוקדם יותר, המחיר נמוך יותר, כך שגם כלכלית זה עדיף.
גם לא אוסיף את העובדה שנוח יותר לחפש בית מלון באינטרנט תוך התחשבות בהמלצות וביקורות של גולשים אחרים.
לגבי בית מלון במפלי הניאגרה:
במקום יש בתי מלון רבים עם טווח מחירים מגוון.
ממה שאני למדתי, מלונות שמשקיפים על המפלים יקרים יותר. ואם נחדד את הנקודה, אלה שמשקיפים על המפלים הקנדיים נחשבים ליקרים מאד.
ה-Embassy (שנתתי את הקישור שלו לצורך בדיקת הלו"ז של הזיקוקים ולא כהמלצה, אך היו המלצות טובות עליו בפורום), נמנה על קבוצת המלונות שמשקיפים על מפלי הפרסה הקנדיים.
כמוהו יש נוספים כמו מריוט, שרתון ועוד.
קישור לבתי מלון בניאגרה פולס הקנדית:
http://www.tripadvisor.com/LocalMaps-g154998-Niagara_Falls-A rea.html#a_reset:geo_154998:detail_154998:mw_637:mh_560:page _0:mt_h:mz_12:mc_43.10657,-79.06424:cat_1:currency_USD:minra te_0:maxrate_9999999:umaxrate_9999999:class_
כיף גדול לחפש בתי מלון. בטוחה שכך יהיה גם לך,
סוזי.
|
|
|
|
|
|
| 16. מוני? תגובה ל - 15 |
15/04/2008 20:50   |
| |
מוני |
6354 הודעות עד כה |
|
|
|
שרון
אני עדיין בעד היציאה מניו יורק לצד של ניו ג'רסי,לעשות מאמץ ולפרוש ללינה אם עייפים מהטיסה על כביש מס 80 המהיר בכיוון מערב
למחרת 1/7 אתם מגיעים עם ה-80 ,380 ,81 ,ו-79 לאיתקה ומבלים בה ובסביבתה,למחרת ה-2/7 שימי לב שרון בבוקר ביקור בשמורה של ווטקינס גלן,ולאחר מכן מאחר וזיקוקין דוחים קורינג,אתם מוותרים על מוזיאון הזכוכית בקורנינג,ושמים פעמכם אל עבר הניאגרה,יהיה לכם ביולי מספיק זמן לבקר קלות בצד האמריקאי של המפלים,ולאחר מכן אל מעבר הגבול על מנת להתמקם במלונכם בצד הקנדי תתרעננו ותגיעו אל איזור המפלים המוארים וב-10 בלילה זיקוקין.
זאת לדעתי הדרך הפשוטה ביותר לפתור את בעית קביעת היום בו תראו זיקוקים.
מוני
|
|
|
|
|
|
|
|
21. מקומות צפופים- לא בשבילי תגובה ל - 20 |
17/04/2008 18:38   |
| |
smintz |
170 הודעות עד כה |
|
|
אנחנו לא מחובבי הצפיפות כך שנראה לי שנתזמן את הניאגרה ושאר האטרקציות בסגנון לימי חול. וזה אומר לוותר על הזיקוקים בניאגרה.
מה עם מסלול כזה:
יום שני נחיתה
יום שלישי - ההאמיש
יום רביעי עד ראשון אחה"צ : אגמי האצבעות+רוצ'סטר (פרק שעשועים)+קורנינג +טיולי טבע באיזור
ראשון בערב +שני - מפלי הניאגרה
שלישי - אלף האיים
שוב תודה על המענה
|
|
|
|
|
|
|
25. שמחה שמתערבים בדיון תגובה ל - 24 |
18/04/2008 08:45   |
| |
smintz |
170 הודעות עד כה |
|
|
הי,
זה לא דיון פרטי...
בכל מקרה לא התכוונתי לשלושה לילות במפלי הניאגרה. הרעיון היה להגיע בערב יום שישי (הרביעי ביולי) למפלים ולראות את הזיקוקים. בשבת במשך כל היום לבלות באטרקציות של הניאגרה (שייט וכו'). ביום ראשון להשלים אטרקציות אם יהיה צורך ולהמשיך משם לאלף האיים.
ברור לי שבסוף שבוע זה יהיה צפוף בכל מקום. השאלה היא היכן הצפיפות פחות תורגש ולא תהפוך לסיוט. איך לתכנן את המסלול?
באיזור ההאמיש בהחלט נשמח לבקר כך שאין כאן "ויתור".
היות ואנחנו נוסעים בעוד חודשיים וחצי המסלול בתהליכי גיבוש ראשוניים ולכן אין לי שום בעיה רגשית או לוגיסטית לשנות אותו...
כך שההערות מתקבלות בברכה ובשמחה
שוב תודה !
שרון
|
|
|
|
| 26. לא נניח לצפיפות לקלקל לנו את הטיול... תגובה ל - 25 |
18/04/2008 10:22  |
| |
סוזי |
1056 הודעות עד כה |
|
|
|
הי שרון, מוני ודודו גם :-)
אני מסכימה עם דודו לחלוטין בסוגיית הצפיפות. יש תאריכים בהם צפוף בכל מקום, ולכן לא כדאי "לאלץ" מסלול בשל סיבה זו. אפשר רק להשתדל...
אינני מכירה אנשים שהם "חובבי צפיפות", כולנו מעדיפים שהאתרים ימתינו לבואינו, במקום שאנחנו נחכה להם.
אבל -
כאשר יוצאים לטיול בעונה בוערת, חייבים להכניס את הנפש והראש למצב של ספיגה וסבלנות, אחרת גן-העדן שאליו נוסעים הופך באמת לסיוט.
כך אני עושה וזה פשוט עובד: משתדלת ששום דבר לא יפגום בהנאתי מהטיול :-)
לגבי מפלי הניאגרה - גם אנחנו נלון שם 2 לילות בערך באותו פורמט כמו שלכם: מגיעים בערב, מנצלים יום וחצי נוספים וממשיכים בשמחה ליעד הבא.
לדעתי, יש מספיק אטרקציות למשך שהייה כזה.
פתאום עלתה במוחי מחשבה באווירת פסח ויציאת מצריים :-)
האם אתם חושבים, שבני ישראל היו יוצאים ממצריים אילו ידעו איזו צפיפות תהיה בכנען (העם הקיני, הקניזי, הקדמוני, החיתי, הפריזי, הרפאים, האמורי, הכנעני, הגרגשי, היבוסי, הפלישתי ועוד עמים לא ממש ידידותיים)?
שיהיה לכולנו חג אביבי, לבבי ומחוייך :-)
סוזי.
|
|
|
|