כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. מלון ללילה הראשון בדרך מניו יורק צפונה 13/04/2008 16:29 לתגובה הבאה
  smintz לא מחובר smintz  משתמש פעיל 170 הודעות עד כה
שלום
אשמח לקבל המלצה למלון ללילה הראשון שלנו בארה"ב. אנחנו עם 2 ילדים. ומחפשים מלון שיהיה נקי ולא יקר.

הטיסה מתוכננת לנחות ב- 15:00 ב- JFK. אנחנו לא רוצים לישון בניו יורק אלא לצאת מהעיר לכיוון צפון/מזרח. (הטיול שלנו יהיה בצפון מזרח ארה"ב - עוד אחזור בבקשה לעזרה בתכנון...)

המליצו לי על מלון בנין-הייבן. ראיתי בגוגל שמדובר בנסיעה של שעתיים משה"ת ואני חוששת שזה יהיה מוגזם אחרי טיסה של 11 שעות.

האם יש חשש ריאלי שנתקע בפקקים (בגלל שעת הנחיתה ועד שנצא מהשדה)?
מה דעתכם על לינה בניו-הייבן?
יש מלון /עיר אחרת שאתם ממליצים לחפש בה מקום?

תודה!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. איזה יום בשבוע מדובר? תגובה ל - 1 13/04/2008 17:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אופיר אופיר לא מחובר אופיר  משתמש פעיל 2036 הודעות עד כה
ובאיזה חודש בשנה?

זה פקטור חשוב מאד לקביעת הסיכוי לתנועה אחרי הצהריים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. מדובר ב-30 ביוני יום שני תגובה ל - 2 13/04/2008 17:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. מדובר ב-30 ביוני יום שני תגובה ל - 3 13/04/2008 18:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אופיר אופיר לא מחובר אופיר  משתמש פעיל 2036 הודעות עד כה
אם תנחתו ביום שני ב 15:00, סביר שעד שתצאו משדה התעופה עם רכב שכור וכל המטען יהיה בערך 17:00. מכיוון שזה יום עבודה, סביר מאד שתתקלו בשעות האלה בתנועה כבדה לכל הכיוונים.

לדעתי, חשוב מאד קודם כל לקבוע מה הכיוון הכללי שלכם ליומיים הראשונים של הטיול לפני שמחליטים לאן לנסוע אחרי הנחיתה. אם הכיוון יהיה קונטיקט -משם לכיוון בוסטון, אזי ניו הייבן זה יעד טוב, יעד יותר קרוב יהיה סטמפורד ובכלל ניתן גם לנסוע לכיוון כללי בלי להזמין מלון ולעצור היכן שנגמר הכח.
אם הכיוון שלכם יהיה מדינת ניו יורק (אגמי האצבעות והאזור הזה), כדאי שתסעו לאזור וודברי ומקום טוב לעצור ללינה יהיה מאווה (Mahwah) בניו ג'רזי. באם הכיוון יהיה אזור האיימיש אזי הנסיעה היא בכלל דרומה ואז ניתן אזור שדה התעופה ניוארק יהווה בסיס טוב להתחיל ממנו ביום למחרת.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. שאלה טובה... היכן כדאי להתחיל את המסלול תגובה ל - 4 13/04/2008 20:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אני בשלב ראשון של גיבוש המסלול. סימנתי על המפה את כל המקומות שציינת. כך שאנחנו רוצים לטייל בכולם...

יש לנו שלושה שבועות שמתוכם רציתי לשמור יומיים למפלי הניאגרה ויומיים/שלושה ימים לניו-יורק. אנחנו נוסעים עם ילדים אנרגטיי ם כך שבכלל ההעדפה שלנו היא לטבע עם אטרקציות (כמו שייט/מסלול הליכה נחמד/אופניים וכו'), פחות לנסיעה ארוכה במכונית ועוד פחות לשהייה בערים.

חשבתי על מסלול שנוסע לאורך החוף עד בוסטון ומשם לניו המפשייר, וורמונט, אולי עד מונטראול ומשם למפלי הניאגרה. אשמח לעזרה בכמה שאלות:

1.מפלי הניאגרה -האם כדאי לתזמן את היומיים לסוף שבוע או שאין לזה משמעות?

2. האם אחרי מפלי הניאגרה להמשיך לאגמי האצבעות? או קודם אגמי האצבעות וא"כ ניאגרה?

3. האם להמשיך מנקודה זו להאמיש, וושינגטון וחזרה לניו יורק או לוותר על וושינגטון כי המסלול יוצא צפוף לתקופה כזו. ומהניאגרה דרך אגמי האצבעות לחתוך לניו-יורק.

4. האם המסלול נראה הגיוני?

5. במידה וכן, האם יש מלונות בסטמפורד שאתם ממליצים עליהם?

תודה על ההתיחסות!!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. שאלה טובה... היכן כדאי להתחיל את המסלול תגובה ל - 5 13/04/2008 21:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  מוני מחובר מוני  משתמש פעיל 6354 הודעות עד כה
שלום
במקרה שלכם בו אתם נוחתים ב-30/6 הייתי ממליץ לעשות את המסלול עם כיוון השעון,הוה אומר לצאת מערבה בכיוון אגמי האצבעות תחילה אחר כך מפלי הניאגרה ובכך תבלו באיזור המפלים בימי אמצע השבוע, עדיף.

לדעתי לא צריך ליסוע לכיוון וודברי ביום הנחיתה אלא לכוון לכביש מהיר מס 80 בניו ג'רסימשהו כמו שעה שעה ורבע, לעצור כשתתעיפו ,ועם כביש 80 למחרת לעשות קודם ביקור בפוקונו מאונטיין ובשמורת המפלים המבוקשת שליד נהר הדלוור, מה שיתן את האות לתחילת מסלול צפון מזרח בהם מדינת ניו יורק,אגמי האצבעות, הניאגרה,איזור האדירונדרק, וורמונט,אני אישית לא בעד קפיצה למונטריאול(אבל מי שואל אותי בכלל? שהרי לא הייתי בה!)-אלא ממשיך להרים הלבנים, ויורד בכמה אפשרויות בכיוון ניו יורק כאשר בדרך כמובן עוד יעדים מתוירים.
מוני
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. מפלי הניאגרה באמצע שבוע? תגובה ל - 6 13/04/2008 22:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אמרו לי שרק בסוף שבוע יש מופע זיקוקים? זה נכון או שמסיבות אחרות לא כדאי להגיע בסוף שבוע?
הסוף שבוע הראשון שלנו יוצא ב-4 ליולי. האם כדאי במקרה כזה להמנע במיוחד מהניאגרה או שדווקא כדאי להגיע?

דרך אגב, מצאה חן בעיני ההצעה (בשרשור אחר) לשלב שני לונה-פרקים במסלול (ליד רוצ'סטר ובמסצ').

לפי דעתך כדאי לוותר על וושינגטון?
מה לגבי 1000 האיים?

תודה תודה תודה!!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. זיקוקים במפלי הניאגרה - לוח זמנים תגובה ל - 7 13/04/2008 23:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  סוזי לא מחובר סוזי  משתמש פעיל 1056 הודעות עד כה
הי smintz,

בחודשים יולי ואוגוסט יש זיקוקים בימים שישי, ראשון וגם רביעי.
בתחילת יולי יש זיקוקים גם בתאריכים נוספים.

בקישור הבא תמצא את לוח הזמנים של הזיקוקים ב-2008:
http://falls.net/motel/embassy

אינפורמציה נוספת:
http://www.infoniagara.com/attractions/fire.html

שיהיה מאיר עיניים,
סוזי.

זיקוקים בניאגרה - לוח זמנים
זיקוקים בניאגרה - לוח זמנים(גודל:8.76KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. מפלי הניאגרה באמצע שבוע? תגובה ל - 7 14/04/2008 00:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אני מתבסס על על ציטוט פרי מקלדתך והוא:-
אנחנו נוסעים עם ילדים אנרגטיי ם כך שבכלל ההעדפה שלנו היא לטבע עם אטרקציות (כמו שייט/מסלול הליכה נחמד/אופניים וכו'), פחות לנסיעה ארוכה במכונית ועוד פחות לשהייה בערים.

לכן אם תוסיפו(למה לא?) את שני פארקי השעשועים שהצעתי לגולש השכן,אז גם וואשינגטון תישאר לדעתי לצירוף אחר של למשל בשילוב עם אורלנדו.

לגבי 1000 האיים בהחלט אפשרי שלאחר הניאגרה תמשיכו דרך הצד הקנדי לביקור בהם,ומהם תתחילו במסע מזרחה דרך האדירונדאק (איזור יפהפה)
אל עבר וורמונט וניו המפשייר.

אני אגב הצעתי להתחיל בכיוון האצבעות כדי להספיק בהן מצב זרימה
יחסית טוב יותר מאשר ככל שנכנסים לחודשי הקיץ בהן הזרימות נחלשות באתרי הזרימה הרבים שיש לאיזור הזה להציע.
מוני
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. מלון בניאגרה תגובה ל - 8 14/04/2008 07:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה על הקישורים.
המלון בקישור מאוד יפה. ראיתי שהמחירים בסוף השבוע (מ- 215 $ לחדר הזול ל- 275) קופצים כך שאתזמן את הנסיעה לאמצע השבוע .

אשמח לקבל המלצות למלון סוויטות דומה (אהבתי את הקונספט) אבל פשוט יותר בעלות נמוכה יותר. אם קיים...

בכלל, כדאי לדעתכם להזמין מקום מראש ? עשויה להיות בעיה של מקומות? עלויות גבוהות בהרבה?

תודה
שרון
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. אגמי האצבעות תחילה תגובה ל - 9 14/04/2008 07:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה מוני על ההשקעה.

בהנחה שנתזמן את ההגעה מפלי הניאגרה ללילה של ה- 9 לחודש (יום רביעי בו יש זיקוקים) האם אגמי האצבעות והפוקונו מספקים מסלול ל-8 ימים מלאים?

אנחנו בעקרון חובבים של "טיולי כוכב". כך שאולי יש מקום מומלץ לשהיה למספר לילות ממנו נצא לטיולים באיזור?

תודה,
שרון

סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. אגמי האצבעות תחילה תגובה ל - 11 14/04/2008 10:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שרון
אם נוחתים ב-30/6 בניו יורק ויוצאים מהעיר מדוע להגיע למפלי הניאגרה רק ב-9/7 ??

שרון בפירוש שלפוקונו ואגמי האצבעות אין צורך ב-8 ימים מלאים

טיולי כוכב בסוג כזה של מסלול שמבקש בצדק להגיע להרבה יעדים בצפון מזרח מאוד קשה לישם.
אבל,אפשר בצפון וורמונט לשהות במקום לינה אחד שני לילות ולסייר בסביבה,אפשר כך לסדר גם בהרים הלבנים ,את רוצה 2 לילות בניאגרה זה בסדר ואפשר גם לצאת לביקורים אל ניאגרה און דה לייק,ואולי יענינו אותכם תאי הציפה לאוניות בתעלת ווילנד שבסט קטרין זה בסדר, גם במקרה של הבילוי בפארק שעשועים בספרינגפילד אפשר להגיע ללינה ערב קודם וללון אחרי יום עמוס חוויות לילה נוסף.
מוני
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. מלון בניאגרה תגובה ל - 10 14/04/2008 10:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי שרון,

לדעתי, ביולי כדאי מאד להזמין בתי מלון מראש, ולא רק במפלי הניאגרה.
ובעיקר כאשר שני ילדים מקשטים את התמונה...
מדוע לך להטריד את מוחך בשאלה "היכן נלון הלילה?" במקום להשאיר את נפשך פנויה להנאת הטיול?
אני אפילו לא מציינת את העובדה שבארה"ב, ככל שמזמינים מוקדם יותר, המחיר נמוך יותר, כך שגם כלכלית זה עדיף.
גם לא אוסיף את העובדה שנוח יותר לחפש בית מלון באינטרנט תוך התחשבות בהמלצות וביקורות של גולשים אחרים.

לגבי בית מלון במפלי הניאגרה:
במקום יש בתי מלון רבים עם טווח מחירים מגוון.

ממה שאני למדתי, מלונות שמשקיפים על המפלים יקרים יותר. ואם נחדד את הנקודה, אלה שמשקיפים על המפלים הקנדיים נחשבים ליקרים מאד.

ה-Embassy (שנתתי את הקישור שלו לצורך בדיקת הלו"ז של הזיקוקים ולא כהמלצה, אך היו המלצות טובות עליו בפורום), נמנה על קבוצת המלונות שמשקיפים על מפלי הפרסה הקנדיים.
כמוהו יש נוספים כמו מריוט, שרתון ועוד.

קישור לבתי מלון בניאגרה פולס הקנדית:
http://www.tripadvisor.com/LocalMaps-g154998-Niagara_Falls-A rea.html#a_reset:geo_154998:detail_154998:mw_637:mh_560:page _0:mt_h:mz_12:mc_43.10657,-79.06424:cat_1:currency_USD:minra te_0:maxrate_9999999:umaxrate_9999999:class_

כיף גדול לחפש בתי מלון. בטוחה שכך יהיה גם לך,
סוזי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. תזמון מפלי הניאגרה תגובה ל - 12 14/04/2008 19:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אני רוצה לתזמן את השהיה במפלים ללילה בו יהיו זיקוקים.
האופציות שלי הן:
2 (רביעי בשבוע הראשון לטיול - מוקדם מידי)
4 או 6 - שישי או ראשון (סוף שבוע- יקר ואמרת שלא מומלץ)
9 (רביעי בשבוע השני לטיול)
11 או 13- שישי ראשון
15 - יום שלישי - מאוחר מידי שכן אני רוצה להגיע ב- 17/7 חזרה לניו-יורק.

אשמח לקבל הצעות בהתאם...

תודה
שרון
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. מוני? תגובה ל - 14 15/04/2008 12:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אשמח אם תוכל לענות.

תודה
שרון
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. מוני? תגובה ל - 15 15/04/2008 20:50 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שרון
אני עדיין בעד היציאה מניו יורק לצד של ניו ג'רסי,לעשות מאמץ ולפרוש ללינה אם עייפים מהטיסה על כביש מס 80 המהיר בכיוון מערב
למחרת 1/7 אתם מגיעים עם ה-80 ,380 ,81 ,ו-79 לאיתקה ומבלים בה ובסביבתה,למחרת ה-2/7 שימי לב שרון בבוקר ביקור בשמורה של ווטקינס גלן,ולאחר מכן מאחר וזיקוקין דוחים קורינג,אתם מוותרים על מוזיאון הזכוכית בקורנינג,ושמים פעמכם אל עבר הניאגרה,יהיה לכם ביולי מספיק זמן לבקר קלות בצד האמריקאי של המפלים,ולאחר מכן אל מעבר הגבול על מנת להתמקם במלונכם בצד הקנדי תתרעננו ותגיעו אל איזור המפלים המוארים וב-10 בלילה זיקוקין.
זאת לדעתי הדרך הפשוטה ביותר לפתור את בעית קביעת היום בו תראו זיקוקים.
מוני
סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. תודה מוני תגובה ל - 16 15/04/2008 21:36 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. תודה מוני תגובה ל - 17 17/04/2008 06:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  tovias1 לא מחובר tovias1  משתמש מתחיל 30 הודעות עד כה
גם אנחנו לפי המלצה של מוני עצרנו בדרך בפוקנו מאונטיין
עיירה נחמדה עם סופר ענק מוטלים חביבים ונקיים שילמנו 79$
לילה עם ארוחת בוקר לחדר עם 2 מיטות ענקיות,למחרת איתקה
נפלא והמשך לניאגרה,כעת אני כותב מהמוטל בצד הקנדי,כרגע
דליל בתיירים מזג אויר נפלא.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
19. חשיבה נוספת תגובה ל - 18 17/04/2008 07:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אנחנו לא אוהבים לטייל בקצב מהיר. השאלה היא כמה חשוב לטייל במפלי הניאגרה באמצע שבוע .
לא מתחשק לי לחלוף על אגמי האצבעות במהירות.

מזכירה: אנחנו נוחתים ב- 30 ליוני (יום שני אחר הצהריים)

הרעיון שלי:
את הלילה הראשון להזמין באיזה מוטל בדרך מערבה משדה התעופה.
ביום שלישי- לבקר באגמי האצבעות.
להתמקם בלילה באיזור העיר ג'נבה: משם לצאת:
יום רביעי- קרונינג
חמישי -מפל+מסלול הליכה
שישי- לפרק השעשועים ברוצ'סטר. בערב לעבור למפלי הניאגרה לצד הקנדי (לראות את הזיקוקים בצד האמריקאי (ה- 4 ליולי)
שבת וראשון- (?) (אטרקציות בניאגרה)
הלילה של ראשון להמשיך הלאה. לאן?

אופציה נוספת:
כבר ביום חמישי לצאת לצד הקנדי ולבלות שם בחמישי בערב, שישי, ושבת וביום ראשון לחזור לרוצ'סטר לפרק השעשועים.

מה דעתכם?

שרון
סמן להדפסה   הוספת תגובה
20. חשיבה נוספת תגובה ל - 19 17/04/2008 10:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שרון
אפשרי, פרט לכך שאתם נקלעים ליום העצמאות ,אבל במחשבה שניה גם אם יהיה צפוף יותר הן בפארק השעשועים ברוצ'סטר והן באטרקציות של
המפלים אבל אולי יהיה יותר אקשן וזה לא יהיה נורא?

מפריע לי 3 לילות בניאגרה,אבל שוב אין לי נסיון בשיתוף עם ילדים.

ואגב אולי כדאי שתתמקמו בקורנינג במקום ג'נבה לימים של אגמי האצבעות ,אלא אם כן אתם מעדיפים על שפת אגם.

אני חושב שאולי כדאי אחרי הניאגרה להגיע דרך הצד הקנדי אל איזור 1000 האיים סביבות העיר קינגסטון.
מוני
סמן להדפסה   הוספת תגובה
21. icon13.gif  מקומות צפופים- לא בשבילי תגובה ל - 20 17/04/2008 18:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אנחנו לא מחובבי הצפיפות Shocked כך שנראה לי שנתזמן את הניאגרה ושאר האטרקציות בסגנון לימי חול. וזה אומר לוותר על הזיקוקים בניאגרה.

מה עם מסלול כזה:
יום שני נחיתה
יום שלישי - ההאמיש
יום רביעי עד ראשון אחה"צ : אגמי האצבעות+רוצ'סטר (פרק שעשועים)+קורנינג +טיולי טבע באיזור
ראשון בערב +שני - מפלי הניאגרה
שלישי - אלף האיים

שוב תודה על המענה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
22. מוני? תגובה ל - 21 17/04/2008 23:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
23. מקומות צפופים- לא בשבילי תגובה ל - 21 17/04/2008 23:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הייתי משלב ביום של ההימישים ,את Longwood garden

ואילו בדרך מהאיימישים בכיוון האצבעות הייתי משלב את איזור הפוקונו מאונטיין.

אני חושב שבסדר,רק תביאי בחשבון שבאיזור האצבעות אמור גם כן להיות לחץ מתתוקף היותו איזור נופש.
מוני
סמן להדפסה   הוספת תגובה
24. מקומות צפופים- לא בשבילי תגובה ל - 21 17/04/2008 23:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  דודו מרמת גן לא מחובר דודו מרמת גן  משתמש פעיל 3974 הודעות עד כה
סליחה שאני מתערב בדיון,
אבל לא הייתי משנה מסלול משיקולי צפיפות.
הצפיפות תהיה בכל מקום שאליו תגיעו באותם תאריכים, כך שזה לא משנה אם תהיו בניאגרה בקורנינג או באלף האיים. הצפיפות תהיה גם תהיה.

דבר נוסף, (שגם מוני ציין) 3 לילות בניאגרה - לא חושב שיש מה לעשות שם כל כך הרבה זמן. יומיים זה די והותר.

יש דברים שאי-אפשר לגלות, אבל גם את זה לא תדע לעולם אם לא תנסה שוב ושוב, עד שתבין שלעולם לא תבין. - (מרק טווין)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
25. icon14.gif  שמחה שמתערבים בדיון תגובה ל - 24 18/04/2008 08:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי,
זה לא דיון פרטי...

בכל מקרה לא התכוונתי לשלושה לילות במפלי הניאגרה. הרעיון היה להגיע בערב יום שישי (הרביעי ביולי) למפלים ולראות את הזיקוקים. בשבת במשך כל היום לבלות באטרקציות של הניאגרה (שייט וכו'). ביום ראשון להשלים אטרקציות אם יהיה צורך ולהמשיך משם לאלף האיים.

ברור לי שבסוף שבוע זה יהיה צפוף בכל מקום. השאלה היא היכן הצפיפות פחות תורגש ולא תהפוך לסיוט. איך לתכנן את המסלול?

באיזור ההאמיש בהחלט נשמח לבקר כך שאין כאן "ויתור".

היות ואנחנו נוסעים בעוד חודשיים וחצי המסלול בתהליכי גיבוש ראשוניים ולכן אין לי שום בעיה רגשית או לוגיסטית לשנות אותו...

כך שההערות מתקבלות בברכה ובשמחה Cool

שוב תודה !

שרון
סמן להדפסה   הוספת תגובה
26. לא נניח לצפיפות לקלקל לנו את הטיול... תגובה ל - 25 18/04/2008 10:22 לתגובה קודמת
הי שרון, מוני ודודו גם :-)

אני מסכימה עם דודו לחלוטין בסוגיית הצפיפות. יש תאריכים בהם צפוף בכל מקום, ולכן לא כדאי "לאלץ" מסלול בשל סיבה זו. אפשר רק להשתדל...

אינני מכירה אנשים שהם "חובבי צפיפות", כולנו מעדיפים שהאתרים ימתינו לבואינו, במקום שאנחנו נחכה להם.
אבל -
כאשר יוצאים לטיול בעונה בוערת, חייבים להכניס את הנפש והראש למצב של ספיגה וסבלנות, אחרת גן-העדן שאליו נוסעים הופך באמת לסיוט.
כך אני עושה וזה פשוט עובד: משתדלת ששום דבר לא יפגום בהנאתי מהטיול :-)

לגבי מפלי הניאגרה - גם אנחנו נלון שם 2 לילות בערך באותו פורמט כמו שלכם: מגיעים בערב, מנצלים יום וחצי נוספים וממשיכים בשמחה ליעד הבא.
לדעתי, יש מספיק אטרקציות למשך שהייה כזה.

פתאום עלתה במוחי מחשבה באווירת פסח ויציאת מצריים :-)
האם אתם חושבים, שבני ישראל היו יוצאים ממצריים אילו ידעו איזו צפיפות תהיה בכנען (העם הקיני, הקניזי, הקדמוני, החיתי, הפריזי, הרפאים, האמורי, הכנעני, הגרגשי, היבוסי, הפלישתי ועוד עמים לא ממש ידידותיים)?

שיהיה לכולנו חג אביבי, לבבי ומחוייך :-)
סוזי.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:חג שמח
להודעה הבאה:אלסקה

חיפוש מהיר

שאלות נפוצות

כתבות מתוך אתר למטייל

מגזין על השולחן

מידע נוסף