כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. סין - מחוז שינג'יאנג ועצות לתכנון מסלול 15/04/2008 11:43 לתגובה הבאה
  טל לא מחובר טל  משתמש בינוני 69 הודעות עד כה
היי כולם,

אני נוסעת בעוד כשבועיים לסין ונוחתת בבייג'ין. המסלול שלי מורכב ממספר מקומות שלא ממש קשורים אחד לשני, מה שיוצר קשיים להגיע ממקום למקום (הייתי כבר בסין ולכן הבחירה ביעדים האלו ולא בכאלו שקרובים בהכרח אחד לשני). חשבתי אולי תוכלו לעזור לי לפתור כמה בעיות.

קודם כל, לגבי שינג'יאנג - מישהו נסע ברכבת של היומיים? זה נראה לי ממש סיוט וממש חבל לבזבז על זה יומיים שלמים (מחודשיים בסין). הטיסות שמצאתי הן במחיר 400$ ומעלה. יש למישהו רעיון יצירתי יותר איך להגיע לשם?

לגבי המסלול כולו - חשבתי להתחיל בביג'ין, משם לעלות למונגוליה הפנימית ולהיות שם שבוע. משם לשנגחאי ברכבת (או ישירות מחוחוט או דרך בייג'ין). משנגחאי טיסה לאורומוצ'י. לטייל בשינג'יאנג שבועיים ומשם טיסה לצ'נגדו. להיות בצ'נגדו והסביבה ומשם ברכבת לליג'יאנג.
הבעיה מכאן היא שמליג'יאנג אני רוצה להגיע לגווילין או לגוויאנג.
שאלה ראשונה היא האם באמת אזור המיעוטים שבמחוז גווידז'ואו כל כך יפה או שאין טעם להשקיע בכך נסיעה כל כך ארוכה? שאלה שנייה, האם זה בכלל אפשרי לעבור מליג'יאנג ישירות למקומות אלו שלא בטיסה? אני לא הצלחתי למצוא רכבת שמקשרת בין המקומות, אבל אולי יש תחנת ביניים להחלפת רכבות בדרך.
סיום המסלול הוא מגווילין להונג-קונג ומשם לבנגקוק.

תודה מראש על עצות מועילות לשיפור המסלול,
טל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. סין - מחוז שינג'יאנג ועצות לתכנון מסלול תגובה ל - 1 15/04/2008 13:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
~נועה~  משתמש לא מוכר
קודם כל, לגבי שינג'יאנג - מישהו נסע ברכבת של היומיים? זה נראה לי ממש סיוט וממש חבל לבזבז על זה יומיים שלמים (מחודשיים בסין). הטיסות שמצאתי הן במחיר 400$ ומעלה. יש למישהו רעיון יצירתי יותר איך להגיע לשם?
למה לא להמשיך ממונגוליה הפנימית לשינג'יאנג? אולי אפילו יש טיסות, ואם לא, אז נסיעת הרכבת הרבה יותר קצרה.
באופן כללי, מונגוליה הפנימית נראית לי כמו מחוז משמים ומשעמם. אמנם רק עברתי בו, אבל הוא לא נראה כמו מקום ששווה להתברבר עליו, ובטח שלא שבוע.
כנ"ל שאנגחי, אם אין לך סיבה ממש טובה לבקר שם, ודווקא בזמן הזה, הייתי מוותרת עליה, או לפחות טסה מליג'יאנג לשם.

לגבי המסלול כולו - חשבתי להתחיל בביג'ין, משם לעלות למונגוליה הפנימית ולהיות שם שבוע. משם לשנגחאי ברכבת (או ישירות מחוחוט או דרך בייג'ין). משנגחאי טיסה לאורומוצ'י. לטייל בשינג'יאנג שבועיים ומשם טיסה לצ'נגדו.

אם החלטת לוותר על שאנגחי ומונג', הייתי מוסיפה את הזמן הזה לשינג'יאנג (מחוז ענקי עם המון דברים מרתקים לראות), או לגאנסו (דרך שיאחה ולאנגמוסי, בהנחה שלא עברת שם בעבר).
תודא לפני שאתה מגיע לשם, שאין התפרעויות או בלגאנים באותו הזמן!

להיות בצ'נגדו והסביבה ומשם ברכבת לליג'יאנג.
וגם אוטובוס!

הבעיה מכאן היא שמליג'יאנג אני רוצה להגיע לגווילין או לגוויאנג.
שאלה ראשונה היא האם באמת אזור המיעוטים שבמחוז גווידז'ואו כל כך יפה או שאין טעם להשקיע בכך נסיעה כל כך ארוכה?

כן כן וכן!!!
נשמע שהמקום מתחיל להתמסחר, מה שכמובן יוריד מחינו בשנים הקרובות, אך עדיין זה אחד מהמקומות היפים, מרתקים וצבעוניים ביותר בכל סין, ואני בטוחה שעדיין אפשר למצוא שם כפרים קטנים ומקסימים שלא חזו במתקפת תיירים חסרת רחמים כמו מקומות אחרים בסין.

שאלה שנייה, האם זה בכלל אפשרי לעבור מליג'יאנג ישירות למקומות אלו שלא בטיסה? אני לא הצלחתי למצוא רכבת שמקשרת בין המקומות, אבל אולי יש תחנת ביניים להחלפת רכבות בדרך.
לא שידוע לי. אם דברים לא השתנו (כמו מסילת רכבת לליג'יאנג שלא סיפרו לי עליה) צריך לעבור דרך קונמינג, ומשם לעלות על רכבת לקאילי (אם יש מקום) או רכבת ללויאנג ומשם לקחת אוטובוס לקאילי. (תחנת האוטובוסים נמצאת ממש מחוץ לתחנת הרכבת.

סיום המסלול הוא מגווילין להונג-קונג ומשם לבנגקוק.
שיהיה בכיף! Very Happy
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. סין - מחוז שינג'יאנג ועצות לתכנון מסלול תגובה ל - 1 15/04/2008 23:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  y y y לא מחובר y y y  משתמש פעיל 1663 הודעות עד כה
שלום טל!!

דווקא היתה לשאלה התחלה מבטיחה, עם מישהי שסוף סוף מתעניינת גם במקומות כמו מונגוליה הפנימית, שינג'יאנג וגויג'או, אז למה בסוף היינו צריכים להגיע לצ'נגדו- ליג'יאנג-דאלי? לא חבל??

לדעתי לא סתם המסלול "לא מתחבר", פשוט יש בו יותר מידי דברים שכשמחברים אותם ביחד בזמן כ"כ קצר נשארות בעיקר טיסות, נסיעות וטרטורים ומעט מאוד זמן טיול, וחבל. שינג'יאנג עצמה, יחד עם הדרך מביג'ין אליה וחזרה לביג'ין (בלי סיצ'ואן, יונאן ושאר ירקות) הוא מסלול של לפחות חודשיים בקצב טוב, אבל ממש לא רגוע. להגיע כל הדרך עד לשינג'יאנג בשביל שבועיים זה פשוט בזבוז, כאשר נסיעה להאנאס לוקחת יום וחצי לכל כיוון, רכבת לקשגאר לוקחת 24 שעות לכל כיוון ואם רוצים להמשיך משם דרומה להוטאן ולנאות המדבר הדרומיים זה לפחות עוד שבוע רק לקטע הזה, בקיצור- הייתי מחשב משהו כמו חודש למחוז הזה, אם רוצים גם לטייל ולא רק "לסמן". בהמשך לאותו עניין- נסיעת הרכבת של ה-60 שעות היא כנראה אכן זוועה, וגם ביזבוז זמן, אבל יותר מכך הבזבוז הגדול הוא לא לעצור ולטייל במקומות בהם הרכבת עוברת בדרך!! אין לי מילים לתאר את הכאב שנגרם לי מהמחשבה שמישהו חולף על פני דון-הואנג, לדוגמא, בלי לעצור בה, רק בשביל שיהיו לו אח"כ עוד יומיים בליג'יאנג הממוסחרת והעצובה (טוב, אני קצת ציני...). לדעתי, אם כבר היית בסין, ואת מחפשת משהו אחר לראות, ומערב סין מעניינת אותך, אז תטיילי בבמערב סין, חבל להתחיל להתפזר על פני המדינה הענקית הזאת במרוץ אחרי קילומטרג'. חודשיים זה מספיק בשביל לצאת מביג'ין דרך מונגוליה הפנימית, גאנסו, שינג'יאנג, ואח"כ לחזור מזרחה דרך הענף הדרומי של דרך המשי ודרך צ'ינגהאי (עוד מחוז מדהים ולא מתוייר).

לגבי גווידג'או- כן בהחלט שווה, לדעתי הרבה יותר מיונאן, אבל כמו שאמרתי אולי כדאי להשאיר את זה לטיול אחר (גם איזור קאילי והדרך לגוילין ראויים במינימום שבמינימום לשבועיים, קחי בחשבון)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. סין - מחוז שינג'יאנג ועצות לתכנון מסלול תגובה ל - 1 16/04/2008 01:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  דודו1 לא מחובר דודו1  משתמש בינוני 83 הודעות עד כה
טיסה מביי'גין לאורומצי ניתן להשיג במחיר של 100-150 דולר. ראי באתר של ELONG.COM. כדאי לנסות לקנות כרטיס בשדה תעופה של בייג'ין כשאת נוחתת שם. אפשר לפעמים להשיג דילים טובים בשדה תעופה עצמו בדלפקי המכירות של חברות התעופה. נמל התעופה הבינלאומי והמקומי נמצאים באותו מקום.
הצעתי לך לטיול: בייג'ין, טיסה לאורומצ'י, צפון שינג'יאנג, חזרה לאורומצ'י, קשגאר, טאשקורגאן וחזרה לקאשגר, יארקנד, חותן, אורומ'צי, טורפאן, דון חואנג, לאנז'ו. משם דרומה דרך שיאן, או אפשרות יותר טובה לטעמי, דרומה לשיאחה, לנגמוסי ולעבור לסיצ'ואן, ג'וזאיגו, סונגפן, צ'נגדו, ומשם אם יוותר זמן להמשיך ליונאן.
אם תוותרי על צפון שינג'אנג, לא תהיה לך בעיה לעשות את זה בחודשיים. לדעתי גם אם תטיילי בצפון שינג'אנג, עדיין תעמדי בלוח זמנים של חודשיים. תוכלי לחסוך זמן אם תשלבי עוד טיסות כגון אורומצ'י - קשגאר, חותן - אורומ'צי.
מערב סין לטעמי הוא מקום מיוחד עם מעט מאד מטיילים בשל ריחוקו. לא הייתי בצפון שינג'יאנג, אך ממה שראיתי בטלוויזיה זה מקום יפה עם נוף אלפיני וכדאי לבקר בו. את שאר המסלול עשיתי ומאד נהניתי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. היי היי - בלי ללכלך על יונאן! תגובה ל - 3 16/04/2008 08:51 לתגובה קודמת
~נועה~  משתמש לא מוכר
ברור לי שזאת לא היתה כוונת השואל/ת, אבל רק לידע הכללי - איזור ליג'יאנג הוא בין היפים שטיילתי בהם, מלא בשמורות טבע, אתרי מורשת עולמיים (חוץ מהעיר עצמה), מיעוטים, כפרים, נופים (אני חוזרת על עצמי, אבל לא ממש איכפת לי), הרי שלג, אגמים, נהרות, בריכות, מפלים ומה לא...
אחד האיזורים היפים ביותר שיש לטיול, כל עוד פותחים את האזניים ומוצאים את כל מקומות הOFF THE BEATEN TRACK (מצטערת על טעויות הכתיב על הבוקר Razz ) למיניהם.

ובכלל לא התחלתי לדבר על דרום יונאן... Very Happy
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מתלבטת לגבי טיול לתאילנד באוגוסט- מזג אויר
להודעה הבאה:*** סיפור מהסרטים ***

שאלות נפוצות - תאילנד

שאלות נפוצות - הודו

שאלות נפוצות - סין

שאלות נפוצות - נפאל

שאלות נפוצות - כללי

כתבי למטייל כרגע באסיה

דיברנו על זה בפורום

חיפוש מהיר