| 1. הולנד - חזרנו!! |
16/04/2008 10:08  |
| |
mitzmitz1 |
459 הודעות עד כה |
|
|
בוקר טוב לכל החברים היקרים. חזרנו לפני כ3 שעות. הילדים "שפוכים" במיטה ואני מחכה ומקווה שהכביסה תכבס את עצמה...
קודם כל תודה לכולכם על חלקכם בטיול שלנו, בהחלט הייתם שם איתנו!!!
שיהיה ברור שאפרט יותר בזמן הקרוב, אך בגדול - הולנד מאוד נוחה לטיולי רכבות ומקסימה בכל דרך אפשרית...
בירכנו את יונית על שכיוונה אותנו לישון מחוץ לאמסטרדם! ליידן נפלאה כבסיס, הילדים אהבו את המלון אך אני מודה שבסופ"ש קצת יותר קשה להתנייד ממנו כי אין שאטל ויש אוטובוס אחת ל...
שלושת הימים האחרונים שבהם לנו באמסטרדם היו טעות! מאוד הצטערנו על הלינה בה, במיוחד אחרי שמגיעים מעיר שלמרות היותה הומה בסטודנטים האווירה בה שונה לגמרי!
כבר ביום שישי כשהגענו ברכבת לאמסטרדם כדי לנצל את השעות הארוכות של המוזיאונים, הילדים (במיוחד הגדולה) אמרו שחטפו שוק מהעיר וכשירדו מהרכבת בתחנה המרכזית, רצו לחזור היישר לתוך הרכבת ולהתרחק משם במהרה...
לצערי לקורפוס לא יכולנו להיכנס - כל מי שנוסע להולנד ומעוניין בביקור בקורפוס - מוטב לו להזמין מקום עוד היום!!! רשימת ההזמנות מלאה לחודשים הקרובים!
אם תשאלו ממה הכי נהננו יהיה לי ממש קשה לענות! אבל בהחלט בולט שהילדים נהנו במיוחד במוזיאונים הפתוחים ולכן היינו בארנהם, באיינקהויזן וביום האחרון בזנסה סכאנס.
אני חייבת לציין את גני קוקנהוף שיופיים פשוט עוצר נשימה! למי שנוסע - חשוב להגיע מוקדם בבוקר (פתוח מ8), משעות הצהריים מגיעים המוני אנשים ואוטובוסים ונראה לי שזה קצת מעיק.אנחנו יצאנו מהגנים בצהריים והשכרנו אופניים (טיול של שעה באופניים הפך לחצי יום...), אחד הדברים הכי מהנים בטיול (חוץ מההתרסקות שלי על השיחים כי שרוכי התיק גב שהיה קשור מאחור גלשו לגלגל... אבל העיקר שהילדים התגלגלו מצחוק על אמא שלהם...). * זיוה בהחלט היית חלק מרכיבה זו.
ההולנדים אנשים חמים ונעימים ואין כל בעיה להיעזר בהם, אם הם לא יודעים את התשובה הם אפילו יצלצלו ל"חבר טלפוני" או יעצרו את הרכבים החולפים כדי לתת תשובה מדויקת.
עד כאן לשיתוף ראשוני. אחזור בקרוב. יום נפלא לכולם.
רוית.
[עודכן ב:16 אפריל 2008 10:11:]
|
|
|
|
|
| 3. הולנד - חזרנו!! תגובה ל - 1 |
16/04/2008 12:26   |
|
|
היי רוית
חיבוק ענק לחוזרים!!
מחכה גם לתמונות - אם אפשר וכמובן לעוד סיפורים וחויות . איך היה מזג האויר וכד'.
יופי שנהניתם....איך אפשר שלא!!
הג'מוס
|
|
|
|
| 4. ברוכים השבים! תגובה ל - 1 |
16/04/2008 12:52   |
|
|
איזה כיף שנהניתם!
חג שמח שיהיה לכם!
|
|
|
|
| 5. ברוכים השבים! תגובה ל - 4 |
16/04/2008 13:02   |
|
|
בתור אחת שמארחת השבוע הולנדי (בן 16), הם אכן מקסימים ואפשר ללמוד מהם הרבה.
הילדים שלנו (הישראלים) מפונקים הרבה יותר מדי.
אכן גם אני קיבלתי על הראש מילדי ובעלי על הביקור באמסטרדם, זה היה עונש בסוף טיול מקסים.
שמחה שחזרתם בשלום, אתם תהיו נושאי הדגל למשפחות ה"חד הוריות" (אני מקוה שאני לא טועה).
חג שמח
|
|
|
|
| 6. ברוכים השבים! תגובה ל - 5 |
16/04/2008 15:01   |
|
|
הי רוית,
ברכות לשובכם.
שמחתי לראות שרכבתם באופניים בשדות הפרחים (איך זה באמת להיות בשדות? הייתם ממש ממש בשבילים שבין שדות הפרחים?) צחקתי קצת יחד עם הילדים שלך. זו הנאה גדולה לצחוק קצת על אמא, אבל אני מקווה גם שהאירוע היה קליל.
נעצבתי לקרוא על אמסטרדם והרגשתי קצת אחריות. חשבתי שבטיול עם ילדים שכבר אינם תינוקות, יש כיף בלהיות בעיר הגדולה. נראה שאסור להמליץ על משהו שלא הייתה בו התנסות אישית של ממש. דרך אגב, אנחנו ישנו באמסטרדם לילה אחד, בלילה הראשון שלנו, למחרת טיילנו כחצי יום בעיר ויצאנו ממנה. אולי כך יותר נכון לעשות. מעניין שילדים שהיו בטיולים ממושכים בפריז ובלונדון נבהלו מאמסטרדם. מה יש בה בעיר הזאת? או שזה רק הפער שבין תחושת השקט והכפר לבין ההמולה של העיר.
אשמח לשמוע עוד.
נתראה
|
|
|
|
| 7. ברוכים השבים! תגובה ל - 6 |
16/04/2008 16:08   |
| |
נילי ר |
1131 הודעות עד כה |
|
|
היי רווית!
ברוכה השבה, איזה כיף ל"שמוע" את החוויות שלך - נראה שנהנתם.
גם לנו חווית הרכיבה על האופניים היתה משמעותית ומהנה וגם אנחנו משכנו אותה מעבר לתכנון המקורי.
כל הכבוד על הדיווח במיידי. ועכשיו את בעצם היחידה (אולי אני טועה, אבל באמת שלא זוכרת) שהיתה גם במוזיאון הפתוח בארנהם וגם באנקהויזן וגם בזאנסה - רק על זה שווה טיפ בנפרד - ההבדלים, הדגשים, ומה הכי אהבתם...טוב, סליחה כבר מפילה עליך ש.ב.
אז נחיתה רכה, שמחה שחזרתם בשלום וחג שמח!
נילי
|
|
|
|
| 8. ברוכים השבים! תגובה ל - 7 |
16/04/2008 18:02   |
| |
mitzmitz1 |
459 הודעות עד כה |
|
|
תודה לכל האנשים היקרים על התשובות המחממות!
בין כביסה לניקיון, היו כנראה רוחות איומות השבוע לפי המצב בבית...
מבטיחה לשבת ולכתוב "יומן מסע" המתאר יומיום אך בינתיים:
זיוה - אל דאגה, אחרי ההלם הראשוני ביום שישי, הגענו לאמסטרדם ביום ראשון מוקדם בבוקר, החלטתי שכדאי להגיע מוקדם מכיוון שמדובר ביום חופש שלהם, ידעתי שבבוקר לא יהיה בלגן וזה היה נבון מאוד!
בזכות נוי (הגדולה) לקחנו סיור בכרכרה באמסטרדם (ביקשנו שעה וקיבלנו כמעט שעתיים) - זו הייתה דרך להיכרות מאוד חמימה! יצאנו מכיכר דאם ועשינו סיבוב גדול מגובה מטר, זה היה כ"כ במקום! עברנו דרך 2 רחובות באיזור החלונות האדומים (משהו שרגלית לא הייתי עושה), הסתובבנו בסמטאות במרכז, ביורדן, בליידספליין, המדריך - נהג הכרכרה התגלה כאדם מקסים שתיבל את הטיול בסיפורים והסברים רבים כמו מה פירוש הXXX בכל פינה בעיר, מה כל הסימונים על הבתים - מעל הדלת, על הבנינים, שימוש הווים בראש הבניין, הסיבה לצורתם העקומה ו... רגע בעצם רציתי לכתוב בקצרה וזה בלתי אפשרי כשנהנים לחוות שוב כל רגע ורגע!!
אחרי כזה סיור לא הייתה בעיה לחרוש את העיר לאורך ולרוחב!
אבל אין ספק שאחרי שבאים יחסית מהפרובינציה יש שוק ראשוני מאמסטרדם - הרעש, העשן, ההמולה, הדוחק, הריחות... ובכלל הטיפוסים השונים שפתאום נתקלים בך ולפעמים נטפלים גם... (לבת) גורמים לאי נוחות מסוימת.
[עודכן ב:16 אפריל 2008 18:02:]
|
|
|
|
|
| 10. ברוכים השבים! תגובה ל - 8 |
16/04/2008 20:00   |
|
אצלנו גם סבתא וסבא רוכבים(אני וזוגתי) ועם האוכל בא התאבון וגם הכושר. חווית הרכיבה זה הטיול האולטימטיבי לטעמי ,אני כבר מחכה לרגע ששוב אוכל לעשות זאת.תדעי לך, שגם רוכבים מנוסים נופלים וצרת רבים לא נחמה ולא חצי.אני שולח לך צילום כהוכחה ובעיקר בתקוה שתתחילי להעלות כאן תמונות הכי מהר והכי הרבה שאפשר.לא הוגן שרק אני אמלא כאן בצבעים את העמוד.אה כן,..הכי כף שתפצלי חויות לכל שתי תמונות. נו? מה את את אומרת?---אורי
 |
| IMG_0201.JPG(גודל:22.64KB) |
|
|
|
|
|