כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. מרכז אסיה - התייעצות 12/04/2008 14:39 לתגובה הבאה
danatubin danatubin לא מחובר danatubin  משתמש מתחיל 11 הודעות עד כה
אני חולמת כבר זמן מה לעשות חלק מדרך המשי המפורסמת. קראתי עוד ועוד יומני מסע אבל עדיין קצת קשה לי לתכנן משהו משלי שיתיאים לי.
יש לי פחות או יותר שלושה חודשים לטיול כזה. האפשרויות הן או מעכשיו (אחרי פסח) עד אמצע יולי (מאי, יוני, יולי) או תקופת יולי- אוגוסט - ספטמבר .
חשוב לי שלא יהיה קר וגם עדיף שלא יהיה חם מידי כמובן Smile אבל החום הוא פחות בעיה.
לא במיוחד מחפשת טראקים (אפשר לשלב שניים שלושה אם יש בהם משהו מיוחד שאסור לפספס אבל בגדול זאת לא המטרה).
רוצה בעיקר להכיר תרבויות, להתערבב עם המקומיים עד כמה שזה מתאפשר בפרק זמן קצר זה. קצת ערים, קצת כפרים...
על אילו מהמדינות הבאות אפשר לוותר כדי שהטיול לא יהיה מרדף ואוכל להרגיש את המקום בו אני נמצאת:
אוזביקיסטאן, אזרבדג'אן, גרוזיה, ארמניה, טדג'קיסטאן, קזחסטאן, קירגיסטאן, טורקמניסטאן.
ובעיקר הייתי רוצה לדעת כמה זה אמור לעלות. האם זה אפשרי עם 3000$-5000$ כולל הכל?

המון תודה ושבת שלום
sky
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. מרכז אסיה - התייעצות תגובה ל - 1 13/04/2008 00:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  חפטון לא מחובר חפטון  משתמש מתחיל 25 הודעות עד כה
הי,
קצת קשה לייעץ על אזור כה גדול ומגוון.
אני הייתי מחלק בגדול לשניים:
מרכז אסיה
מדינות הקווקז
(אני הייתי באוזבקיסטאן ובמדינות הקווקז)
החוויה והטיול (וגם התקציב) שונים בשני האזורים
לקווקז הייתי מקדיש פרק זמן מחודש (טיול די מהיר) ומעלה - תלוי כמובן במה שאת רוצה לראות. המדינות האלו נוחות באביב ובקיץ אחרי שהחורף הגדול נגמר.
הנסיעות יותר קצרות ממקום למקום, כך שבחודש אפשר לראות די הרבה -אבל אם יש זמן מומלץ להיות יותר

המעבר מבאקו למרכז אסיה יכול להעשות או בספינת מסע רוסית לתורכמניסטאן או בטיסה. תורכמניסטאן מדינה קשה לטיול- קשה לקבל ויזה (אלא אם כן משהו השתנה בעקבות מותו של ניזאייב), אבל אם תצליחי את עשויה להיות זכאית לויזת מעבר שתאפשר לך לטייל שם כמה ימים ללא מדריך צמוד

אוזבקיסטאן אמורה להיות מאוד חמה בקיץ - יש די הרבה מה לראות וכדאי להקדיש לפחות שבועיים-שלושה, בעיקר אם את מעונינת להגיע למקומות קטנים וקצת לספוג את האוירה
קירגיסטאן- לא הייתי אבל יש כמה מומחים פה באתר
אני באופן אישי הייתי מסיים טיול כזה בסין... Smile

אשמח לענות על שאלות יותר ספציפיות

ארז
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. מרכז אסיה - התייעצות תגובה ל - 2 13/04/2008 13:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עידו עידו לא מחובר עידו  משתמש פעיל 4072 הודעות עד כה
מבין כל המדינות הללו, אני הייתי רק בקירגיזסטאן. מדינה חובה, אפילו אם לא מתכננים על טרקים. אבל אם לעשות איזשהו טרק לאורך המסלול - הטרקים במזרח קירגיזסטאן פשוט מדהימים.
חודש בקירגיזסטאן צפוי לעלות לך 400-500 דולר, תלוי בסגנון הטיול.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. מרכז אסיה - התייעצות תגובה ל - 1 14/04/2008 13:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
efa efa לא מחובר efa  משתמש פעיל 296 הודעות עד כה
כמו חפטון הייתי מתלבטת בין שני טיולים:
1. שלושה חודשים בתורכיה ובקווקז (גרוזיה, ארמניה, אזארביג'אן).
החודשים המתאימים ביותר: קיץ. מזג האוויר באביב לא יוצא טוב בתמונות Smile ועדיין יש הרבה גשם עד יוני.

מבחינת טרקים יש כמה מקומות נחמדים בקצ'קר שמומלץ לטרק בהם. וגם בצפון גרוזיה. הייתי מקדישה שלושה שבועות לתורכיה ומתרכזת בעיקר במזרח (כ-1000$ לחודש) עוד שלושה שבועות לגרוזיה (כ-700$ לחודש)
שבוע-10 ימים לארמניה ואת השאר לאזארביג'אן (הוצאות דומות לגרוזיה). חזרה לארץ מגרוזיה או מתורכיה.
זה טיול שיש בו הרבה תרבויות שונות, את עוברת מאיסלאם לנצרות לאיסלאם, מקבב לחצ'פורי ולקבב שוב. מתורכית לרוסית לניב ישן של תורכית עם רוסית. וגם הפרצופים משתנים ובאזארביג'אן הם כבר נוטים לאיראנים ומלוכסנים, שלא לדבר על החיוכים הזוהרים.

2. שלושה חודשים באוזבקיסטן-קירגיזסטן-טאג'יקיסטן (שלא הייתי)-סין
החודשים המתאימים ביותר: להתחיל במאי-יוני באוזבקיסטן (אחר כך חם מידי) ולהמשיך בקיץ בקירגיזסטן וסין - צריך לקחת בחשבון את כל עניין האולימפיאדה, ולהתייעץ לגבי המעבר היבשתי מקירגיזסטן עם אנשים משם (אם תצטרכי מיילים יש לי), מומלץ גם לדעתי לעשות ויזה סינית בארץ, כי אני לא יודעת איך הם מתנהגים עכשיו בטשקנט... .

מבחינת טרקים, כמו שעידו אמר, קירגיזסטן היא מדינה מדהימה. יש גם נופים מדהימים בסין אבל לא בטוח שתגיעי לאזורים המתאימים עד סוף שלושת החודשים.
מה שבטוח זה טיול שהנופים בו הרבה יותר קיצוניים מאשר האופציה הראשונה. קירגיזסטן היא מדינה שממוצע הגובה שלה הוא 3500 מטר. בסין יש נופים שלא היית מאמינה, מדבריות עצומים והרי שלג של הפמיר בגבול עם פקיסטן, דיונות, שדות אורז... בקיצור עולם ומלואו. ואוזבקיסטן מדהימה עם כל האלדיניות הזו של ערי דרך המשי.
באוזבקיסטן האוכל סביר, הקבבים מעולים ויש עוד כמה דברים ראויים לציון. בקירגיזסטן האוכל די זוועתי, אבל הנופים והאנשים מחפים על זה. בסין האוכל מחפה על האנשים (סתם). האזור הצפון מערבי של שינג'יאנג הוא אחד האזורים המדהימים ביותר מבחינה תרבותית ונופית שאני מכירה.

טסים לאוזבקיסטן, חוזרים מסין. או, אם לא מגיעים לסין, ומקדישים את החודשים לאוזבקיסטן, קירגיזסטן וטאג'יקיסטן - חוזרים גם מאוזבקיסטן.

מה שלא תבחרי נראה לי כיף
בכל מקרה בשלושה חודשים לא הייתי רצה מתורכיה לסין, אני עשיתי את זה בחצי שנה והיה צפוף Smile
תהני
אפרת

מבט מקירגיזסטן לסין שדרה סמוך לשאקי - אזארביג
מבט מקירגיזסטן לסין(גודל:21.10KB)שדרה סמוך לשאקי - אזארביג'אן(גודל:20.29KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. מרכז אסיה - התייעצות תגובה ל - 4 15/04/2008 00:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  דודו1 לא מחובר דודו1  משתמש מתחיל 43 הודעות עד כה
אם תחליטי לסיים את הטיול בסין: א. הכיני ויזה מראש בארץ. הסינים מקשים מאד לקראת האולימפיאדה, ואת עלולה לא לקבל ויזה לסין בחו"ל. ב. הסינים עלולים גם לסגור את מעברי הגבול היבשתיים בתקופת האולימפיאדה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. מרכז אסיה - התייעצות תגובה ל - 1 15/04/2008 22:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  zvikamr לא מחובר zvikamr  משתמש בינוני 145 הודעות עד כה
אם את מחפשת "להתערבב" עם המקומיים אני יכול להעיד שמכניסי האורחים המצטיינים הם הטאג'יקים - לפחות באזור הפאמיר (לא הייתי בחלקים אחרים), וקצת אחריהם הגיאורגים (הייתי גם בקירגיזסטאן, אוזבקיסטאן, מזרח תורכיה ומערב סין).
זה לא עוזר לך להחליט בין הקווקז לבין הסטאנים... (אני מצטרף לקודמי כאן בהמלצה לא "לחבר" בין שני האזורים בשלושה חודשים). אני הייתי בוחר בסטאנים, כי גרוזיה ותורכיה הרבה יותר קרובות וקל יותר לערוך בהן טיולים קצרים וממוקדים.
טיול נפלא!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. מרכז אסיה - התייעצות תגובה ל - 6 16/04/2008 21:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
וואו, כמה מידע! המון תודה לכולכם.
זאת באמת התלבטות מאוד קשה.
מה שאני פחות או יותר סגורה עליו כרגע הוא שהייתי רוצה לוותר בשלב זה על טורקיה וסין. טורקיה בגלל שהיא קרובה ונגישה, משמע אפשר בכל הזדמנות לטייל רק בה (ואני קצת לחוצה בזמן בגלל התחלת הלימודים ועוד משהו שאני צריכה לעשות עד אז).
וסין בעיקר בגלל האולימפיאדה שאני בטוחה שתייקר ותסבך את העניין הזה מאוד אבל גם בגלל שלא ממש בא לי לטייל בה, לא יודעת למה...

מה לגבי קזחסטאן וטורכמניסטאן? יקר? מסוכן? אין מה לראות? או שפשוט אף אחד לא היה?

מתי מתחיל החורף בקווקז? האם זה יהיה מתאים לטייל בגרוזיה-ארמניה-אזרבדג'אן גם בספטמבר-אוקטובר?

האם לטיול כזה מספיק 3000$-5000$ כולל הכל (טיסות, לינה...)
דרך אגב, צריך חיסונים מיוחדים למקומות האלה?

ובכלל אשמח לכל הארה/הערה שתהיה לכם.

ואפרת, קראתי את כל יומן המסע שלך בדרך המשי ואהבתי מאוד. גם את צורת הכתיבה המיוחדת שממש מאפשרת לחוש דרכה את החוויה שלך וגם את המסלול שבחרת. אז תודה גם על זה.

דנה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. מרכז אסיה - עוד התייעצות תגובה ל - 7 17/04/2008 09:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
efa efa לא מחובר efa  משתמש פעיל 296 הודעות עד כה
אם לא סין, אז אולי באמת האופציה של אוזבקיסטן - קירגיזסטן - טאג'יקיסטן.
לא הייתי בקזחסטן ובתורכמיניסטן אך מלפגוש את כל האנשים על הדרך לפני ואחרי הבנתי ככה:
לשתיהן מסובך ויקר להוציא את הויזות.
צריך באמת לברר על תורכמיניסטן שוב כי לא שמעתי משם חדשות מאז התחלף השלטון. בכל מקרה זו מדינה מדברית שיהיה בה קשה מאוד לטייל בקיץ. בזמנו נתנו רק ויזת מעבר של 5 ימים, וגם זה לא לכל הישראלים שביקשו, ובכל מקרה אי אפשר להוציא ויזה כזו בארץ, למיטב ידיעתי אלא רק מטורקיה / אוזבקיסטן וכו'.
קזחסטן ענקית ולא מעניינת מספיק, אלא אם את עוקבת אחרי שורשי משפחתך או משהו כזה.

לגבי הקווקז - אוקטובר יהיה גבולי אבל אם את שואלת אותי, אני מהמרת שעדיין יותר יבש ממאי. וכן ספטמבר אוקטובר אפשריים לטיול בקווקז - גרוזיה צפויה להיות יעד חם מאוד בחגים הקרובים.
לגיב ספטמבר אוקטובר בכלל - גם מתאים לסטאנים - רק צריך להתחיל מהמדינות הגבוהות והקרירות יותר ולסיים בסוף אוקטובר באוזבקיסטן.

לגבי חיסונים, התייעצי עם מרפאת מטיילים. אם כבר יצאת לטיול ליעדים כמו הודו / דרום אמריקה והחיסונים שלקחת עדיין בתוקף לא תצטרכי השלמה מיוחדת. אם לא בטח מומלץ: צהבות, טיפוס הבטן וכו'. אבל כדאי להתייעץ עם רופא.

לגבי מחירים:
הדולר קצת השתולל לאחרונה אז קשה להגדיר לפי שווי דולר, אבל אנסה:
ב-2006 הוצאנו בממוצע 600$ לחודש כשתורכיה וסין היו המדינות היקרות. כיוון שאת מוותרת עליהן הסכום לחודש יהיה יותר קטן, אבל הדולר ירד והמדינות התייקרו ולכן הייתי חושבת שמבחינה ריאלית 700-800$ לחודש + אקסטרה לחירום. אוזבקיסטן היתה הכי זולה הוצאנו בה איזה 400$ לחודש. טרקים / השארות במקום אחד זמן רב מוזילים את הטיול.

כשתבחרי מסלול ותאריכים ותצטרכי המלצות זה יהיה הזמן הנכון להארות חדשות Smile
בינתיים תסתכלי על תמונות מכל המקומות ותלכי בעקבות הלב.
ותודה על הקריאה של הכתבות - העונג, כמו שאת בטח מתארת לעצמך, היה כולו שלי Smile
Embarassed
אפרת

גרוזיה חיווה - אוזבקיסטן
גרוזיה(גודל:10.16KB)חיווה - אוזבקיסטן(גודל:21.00KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. מרכז אסיה - עוד התייעצות תגובה ל - 8 19/04/2008 14:17 לתגובה קודמת
תודה רבה לכולם, נתתם לי המון מידע, ועוד יותר חשק לטייל באזורים הקסומים שתוארו כאן Smile
אחזור עוד חודשיים שלושה לפינישים אחרונים לקראת הטיול.

המון תודה
וחג שמח
דנה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:טיסות פנים בתאילנד - שאלה
להודעה הבאה:טיסה מבנקוק לצ'אנגדו

שאלות נפוצות - סין

שאלות נפוצות - תאילנד

שאלות נפוצות - הודו

שאלות נפוצות - נפאל

שאלות נפוצות - כללי

כתבי למטייל כרגע באסיה