כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. עזרה בהתלבטות- פיג'י או איי קוק? 16/04/2008 23:33 לתגובה הבאה
  פני לא מחובר פני  משתמש מתחיל 17 הודעות עד כה
טוב, בכרטיס סובב עולם עסקינן. אחרי ארה"ב ולפני הטיול הארוך הרציני בניו זילנד ואוסטרליה, אני רוצה לשהות שבועיים- שלושה באחד מהמקומות הנ"ל. קראתי על פיג'י וקראתי על איי קוק. אשמח אם תוכלו לעזור לי, על סמך נסיונכם. פיג'י (להוציא את נאנדי. ממש מדכא אותי לקרוא על העיר הזאת, או איי קוק? (או אולי בכלל אחד מהאיים האחרים? ונואטו, איי שלמה וכו')
נקודה חשובה (או שלא חשובה במיוחד)- אני נוסעת לבד. אז התייחסות למטייל הבודד וחייו בכל אחד מהמקומות תתקבל בשמחה גם היא.

תודה רבה מראש ושאלה יהיו הצרות שלנו Very Happy
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. אני יכול רק לספר לך על תגובה ל - 1 17/04/2008 19:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יעקב שפירא יעקב שפירא לא מחובר יעקב שפירא  משתמש בינוני 131 הודעות עד כה
פיג'י...

הייתי שם שבועיים ואת המסקנה הכי חשובה שלי משם את כבר יודעת.
ננדי זה לא מקום משהו...

אני לא מכיר את איי קוק, אבל פיג'י זה באמת אחד המקומות האלה שתמיד חולמים עליהם.
רוצה אי מסיבות עמוס בכל מיני אנשים מכל העולם ובאלגנים כל הזמן? -יש.

רוצה אי שקט שיהיו שם בערך עוד שלושה אנשים (חוץ מהפיגי'אנים) חוץ ממך? -גם יש.

רק צריך לבחור איזה אי רוצים.
אח"כ זה עניין של לברר לאיזה אי ספציפי את רוצה ללכת בשביל למצוא את מה שאת רוצה. היפה הוא שיש גם את כל הסוגים באמצע. אם את רוצה פירוט קצר של מה זה מה - אין לי בעיה לתת לך (המייל שלי למטה).

חוץ מהאיים, יש גם את ויטי לבו עצמו (האי המרכזי) שאמור להיות מעניין, אבל אנחנו לא טיילנו בו כמעט בגלל כל מיני דברים שקרו...

המייל שלי: jake_shapi@yhaoo.co.uk
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. אכן דילמה תגובה ל - 2 18/04/2008 19:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ohadkn לא מחובר ohadkn  משתמש מתחיל 23 הודעות עד כה
גם אני הייתי בדילמה הזו בדיוק לפני שנה ובסוף טסתי גם לאיי קוק וגם לפיג'י (אחלה פתרון, לא?). את המדריך הקצר שלי לשני המקומות ניתן למצא בסיפורי גולשים פיג'י/איי קוק.

את יעקב - הבחור שכתב את ההודעה שמעליי - פגשתי בטרק המילפורד (היה מושלם, נכון?) והוא המליץ לי על קבוצת איי יאשאווה ועל הריזורט הספציפי WAYALAILAI. ואכן היה שם נהדר (נדמה לי שלא הודתי לך על הטיפ. אז קבל, באיחור אופנתי של שנה).

א ב ל, באופן כללי פיג'י היתה ממוסחרת מידי בשבילי. באיי קוק הרגשתי הרבה יותר נינוח; היתה הרגשה ש"גיליתי" מקום לפני כולם. אמנם נשארתי רק באי המרכזי, רארוטונגה, אבל בסיבוב הבא שלי אני לא אוותר גם על שבוע באוטוטאקי או באחד האיים היותר מבודדים. בעייני גם איי קוק היו יפים יותר מפיג'י (שהיתה יפה בפני עצמה).

על ונוטאו בדקתי גם בזמנו והוא מקום פחות נוח לתרמילאים; די יקר שם. מצד שני הנוף פראי הרבה יותר (ויש הרי געש פעילים!).

מקווה שעזרתי. חג שמח.

אוהד (מצורפת תמונה מרארוטונגה. רק להתסכל עליה עושה לי טוב).
DSCF3342.JPG
DSCF3342.JPG(גודל:22.63KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. קודם כל, תודה לשניכם! תגובה ל - 3 18/04/2008 19:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  פני לא מחובר פני  משתמש מתחיל 17 הודעות עד כה
יעקב, תודה. אני אקרא יותר על המקום ואפנה אליך אישית לקבלת המלצות וחידודים. תודה רבה!

אוהד, ההתלבטות שלי החלה אחרי שקראתי את סיפור הגולשים שלך Laughing
הייתי סגורה לגמרי על פיג'י ואז פתאום קראתי את מה שכתבת על איי קוק והתחלתי להתנדנד. מודה ומתוודה- מסחור של פיג'י קצת מתסכל אותי.

איזה מקום נוח יותר למי שמטייל לבד? קראתי טיפים על פיג'י והייתה מישהי שכתבה שלבחורה לא כדאי להסתובב לבד, אם כבר אז להגיד שהיא נשואה, שבעלה במלון ושאר דברים כאלה (אני מניחה שזה נאמר ביחס לערים הפחות בטיחותיות באותו מקום?)

שוב תודה וחג שמח!

סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. קודם כל, תודה לשניכם! תגובה ל - 4 19/04/2008 00:26 לתגובה קודמת
  ohadkn לא מחובר ohadkn  משתמש מתחיל 23 הודעות עד כה
אחלה, אני שמח שקראת.

נאדי בפיג'י נראת כמו עיר סטנדרטית בהודו. עולם שלישי (כולל הנודניקים שנדבקים ברחוב ומנסים למכור לך חשיש ושאר מרעין בישין). לא רצוי להתסובב שם בלילה. בטח שלא בחורה ובטח שלא לבד. מצד שני את אפילו לא צרכה להסתובב שם - משדה התעופה יש שאטל לריזורטים של התיירים ומשם שאטל למרינה והופ! אחרי ארבע שעות את כבר באיים, בלי הודים ובלי חששות. באיים יש מלא תיירים (בעיקר בריטים ואוסטרלים) ואת לא תרגישי "לבד" בשום שלב.

אני גם לא חושב שיש משמעות אם את מטיילת בגפך. הרי בכל המקומות סביר שתשני בדורמטרי עם עוד 4-5 צעירים בחדר.

מבחינה כספית, איי קוק זולים משמעותית. אצל ורה שלמתי 24$ ניו זילנדי לילה בדורמטרי שיושב ממש על החוף - שגעון. בפיג'י משלמים כפול וגם הקטאמרנים בין האיים מאוד יקרים (ובכל מקום הם דורשים קומישן, שזה די מעצבן ומטרטר). באיי קוק אם רעבים אפשר ללכת לסופר או לשוק ולהכין ארוחה בעוד שבפיג'י יש רק מסעדות ובופה, שזה לא רק עניין כספי אלא גם עניין של חופש לאכול ולעשות מה בא לך מבלי להיות מוגבל ללוח זמנים של המטבח.

מצד שני, באיי קוק אם את רוצה לקפוץ לאי אחר צרכים לטוס (נדמה לי שזה עדיין סביב 150 דולר ניו זילנדי לכיוון) ואת הטיסות צרכים להזמין מראש ואי אפשר לדעת איך בדיוק מזג האוויר יהיה (כמו שקרה אצלי ובסוף לא עברתי לאוטוטאקי כמו שממש רציתי).

בכל מקרה אני לא חושב שתתאכזבי מאף בחירה, זה כמו לבחור בין לונדון לפריז.

אגב, אם את נוחתת בפיג'י עם התיק הגדול (אני השארתי חצי תיק בניו זילנד) תאכסני אותו במלון בנאדי וצאי לאיים עם תיק קטן בלבד (מספיק בגד ים, כלי רחצה, סנדלים, מצלמה, ספר וקצת חולצות). הכי נוח.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:וואן טויוטה למכירה בכרייסצ'רץ'
להודעה הבאה:בירור [קצת שונה] לגבי הויזה הניו זילנדית

שאלות נפוצות

דיברנו על זה בפורום

מידע נוסף

מחממים סורקים

כתבי למטייל כרגע בדרום הפסיפיק

חיפוש מהיר