כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. יתושים... ואל תפנו אותי לפורום בריאות.. 21/04/2008 14:23 לתגובה הבאה
  נטע מ לא מחובר נטע מ  משתמש מתחיל 35 הודעות עד כה
היי,

אני יודעת שהשאלה פחות מתאימה לכאן, אבל לפני שאתם מפנים אותי לפורום בריאות..

אני נוסעת לגוואטמלה וקיבלתי מרשם לכדורים נגד מלריה (לא זוכרת את שמם), שאלתי כבר בפורום בריאות האם רצוי להשתמש גם בתכשיר נגד יתושים ואיזה, אך קיבלתי כתשובה מעין רשימה של "עשה ואל תעשה" יותר מאשר תשובה קונקרטית..

לכן, אני פונה אל מי שהיה (ויודע!) בגוואטמלה באזורים הידועים כחשופים למלריה (איזור טיקאל בעיקר..), האם השתמשתם בכדורים? תכשיר ספציפי? האם יש כילות בכל גסטהאוס או שיש להביא מהארץ (אם בכלל קיים)? האם יש משהו שחשוב במיוחד לעשות/לא לעשות על מנת להמנע מעקיצות?

תודה, תודה!!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. יתושים... ואל תפנו אותי לפורום בריאות.. תגובה ל - 1 25/04/2008 02:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  אייל ה. לא מחובר אייל ה. - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 3191 הודעות עד כה
שלום
ברשותך, אני שם בצד את עניין הכדורים נגד מלריה, ולא כיוון שזהו עניין חסר חשיבות, אלא כי כבר בקרת בפורום בריאות ואני מניח שקבלת תשובה למה יש לקחתם באזורים נגועים.
מעבר לכדורים, יש עוד דרכי התגוננות מפני יתושים בכלל (גם להיות עקוץ מכף רגל ועד ראש, ללא מלריה, זה לא נעים כלל.
הדבר הראשון והבסיסי הוא לחשוף כמה שפחות את העור. וזה אומר, ללבוש ביגוד ארוך (כן, גם חולצה עם שרוול ארוך), כמובן עדיף קל, דוגמאת חולצות טריקו ארוכות שרוול. יש אומרים שיתושים נרתעים מצבעים בהירים, על כן נומר-חולצות טריקו לבנות עם שרוול ארוך.
דבר שני הוא תכשירי מניעה. כל אחד יתן מנסיונו את התכשיר המועדף. אני הייתי ממליץ להתנסות בכנה תכשירים (לא ביחד..) עד מציאת זה שמתאים לך (ולא ליתושים) ביותר. יש תרופות סבתא שמסתובבות כמו כדורי ויטמין C, טבליות שום וכדומה. העיקרון הוא שהריח יוצא דרך הזיעה ודוחה יתושים. עליי זה לא נמצא יעיל, אבל פגשתי כאלו שנשבעו כי זה כל אמצעי ההתגוננות שלהם והם לא עקוצים.
דבר שלישי-כילה היא פריט זול, קל משקל, קטן מימדים והכי חשוב-לא בנמצא בכל מקום. אי לכך, תצטיידי בפריט זה טרם צאתך.
עצה אחרונה היא למצוא מקום לינה עם מאוור תקרה (או מזגן). מעבר להקלה בלילה, זה מרחיק ממך יתושים בלילה בעת שינה.

מקווה שקבלת מענה על שאלותייך. אם לא-חזרי לשאול.
בהצלחה,
אייל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. יתושים... ואל תפנו אותי לפורום בריאות.. תגובה ל - 2 27/04/2008 14:54 לתגובה קודמת
  נטע מ לא מחובר נטע מ  משתמש מתחיל 35 הודעות עד כה
תודה רבה!!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מעוניין בעזרה לגבי הטיול הממשמש ובא במרכז אמריקה
להודעה הבאה:קובה לבחורה לבד