|
| 2. בקשת עזרה לתכנון מסלול תגובה ל - 1 |
22/04/2008 00:24   |
| |
dhz |
1811 הודעות עד כה |
|
|
הדרך שאתם מתכוונים לעשות אולי קצרה יותר, אבל אני לא משוכנע שהיא היפה ביותר. הייתי שוקל ירידה דרומה לכוון I-70 והמשך דרומה למאב וביקור בפארק הלאומי Arches, ואז המשך על I-70 מזרחה עד דנבר. כביש זה חוצה את הרי הרוקיס במדינת קולוראדו ובחלקו הוא עובר ממש לאורכו (למשל, עצרו באיזור Glenwood Springs לתצפית על הנהר). הכביש גם מגיע לאיזורים מפורסמים כמו Vail ונכנס לעיר דנבר ממערב. דרך זו אפשרית ב- 3 ימים (יום עד למואב, 3/4 של יום ב- Arches ותחילת נסיעה מערבה.
אפשרות לנסיעה דרומה מאיזור Grand Junction לכוון Montrose ולינה שם ולמחרת ביקור ב- Black Canyon of the Gunnison לאחר הביקור, המשך צפונה לכוון צפון מזרח עד לחבירה ל- I-70 והמשך לדנבר.
אפשרות שניה, לינה יותר מזרחה (באיזור Glenwood Springs, למשל) ולמחרת המשך לדנבר.
בכל מקרה, אני ממליץ על טיול בכבישים של קולוראדו באיזור הרוקיס שהם מאד יפים. במאי עוד תראו ודאי הרבה שלג על ההרים (ביוני אני ראיתי שלג).
אם אתם מעדיפים טיול באיזור דנבר עצמה (Rocky Mountains National Park), אז ניתן לפסוח על הביקורים בפארקים שצינתי, אבל גם אז הנסיעה ב- I-70 מאד יפה.
I-80 עובר בדרום של וויומינג. אודה שלא נסעתי בכביש הזה כמעט בכלל. אם בכל זאת אתם נשארים עם הבחירה הזו, אני ממליץ על ביקור בשחזור הכלא הישן ב- Laramie. משם ניתן גם להמשיך דרומה על כביש 287 לפורט קולינס (ומשם על I-25 דרומה לדנבר), שמקצר קצת את הדרך וגם זו דרך יותר יפה מההמשך עד Cheyenne.
לגבי הביקור בפארקים ילוסטון וגרנד טטון:
1. כדאי לבדוק מראש את תנאי מזג האויר והשלג, בעיקר בילוסטון שהוא גבוה יותר. אין לי נסיון בעונה הזו של השנה. סביר שיהיה די קר בלילה. בדקו באתר של הפארקים הלאומיים: http://www.nps.gov
2. אם אתם מגיעים לילוסטון דרך Cody, יהיה חבל לא להקדיש זמן לעירה הזו (כי הלו"ז שלכם ממש צפוף). אם יש לכם זמן, בדקו את מרכז באפלו ביל במרכז העירה. עצרו בדרך בסכר באפלו ביל ביציאה מהעירה לכוון הפארק.
3. יומיים הם מעט מאד זמן לביקור בילוסטון, ובמיוחד אם זה הביקור הראשון בפארק. מה שפועל לטובתכם הוא שמאי הוא לדעתי עדין לא עונת התירות ולכן ודאי לא יהיה כל כך צפוף. מרחקי הנסיעה בפארק ארוכים ומהירות הנסיעה איטית. כנראה שתצטרכו להתמקד באיזורים מסוימים, ואני ממליץ על האיזור המזרחי (הגרנד קניון של הילוסטון והמפלים שלו) , והדרום מערבי (איזור הגייזרים עם ה- old failthful). אם נותר זמן אפשר לשקול גם נסיעה צפונה מהצד המערבי.
4. חצי יום זה זמן לא ארוך לביקור בגרנד טטון ויאפשר לכם ממש רק הצצה בפארק היפה הזה. רק הנסיעה מילוסטון עד לג'קסון לוקחת כשעתיים. שימו לב לתמונת ההרים מעבר לאגמים.
5. בכל מקרה הזמינו לינה באיזור ילוסטון וגרנד טטון. בעדיפות ראשונה, אם ניתן להשיג מקום לינה בתוך הפארקים, זה עדיף. ניתן ללון כל לילה באיזור בו אתם מתכוונים לטיל למחרת בבקר. בפארקים יש מספר לודג'ים באיזורים שונים. אם זה לא מתאפשר, המקום הקרוב ביותר לפארק הוא Gardiner בצפון (אבל זה ממש חור) ואפשרות נוספת היא West Yellowstone ממערב. במקרה של הגרנד טטון, ג'קסון היא הבחירה ההגיונית.
|
|
|
|
|
| 4. בקשת עזרה לתכנון מסלול תגובה ל - 1 |
22/04/2008 19:49   |
|
|
לא ברור משהו - ה-21.5 זה יום רביעי. אם אתם נוחתים בסולט לייק ב-21.5 אז אתם יוצאים לדרך רק ביום חמישי ה-22.5, ולא ברביעי כפי שכתבתם. זה משאיר לכם רק יום וחצי לדרך בין סולט לייק לדנבר, ואני באמת שלא רואה איך אפשר להספיק יותר מדי במסגרת זמן כזו. גם יומיים וחצי זה די מעט.
האם שקלתם לטוס לדנבר ומשם לצאת לאתרים ברוקיס? זה ייחסוך לכם הרבה מאד שעות נהיגה.
|
|
|
|
|
| 6. בקשת עזרה לתכנון מסלול תגובה ל - 5 |
22/04/2008 22:17  |
|
|
המרחק מסולט לייק לדנבר זה 8 שעות נסיעה על הכביש המהיר I-80, שעה שעתיים יותר על ה-I-70 וכל ירידה לפארקים וכבישים צדדיים תוסיף הרבה שעות נהיגה.
אני קראתי את מה שכתב לכם dhz. גם אני כמוהו לא נסעתי על ה-I-80, אבל אני מצטרף להמלצה שלאורך ה-I-70 יש יותר עניין. אבל, לדעתי יומיים וחצי זה מעט מדי כדי לעשות טיול מהנה ואתם תמצאו את עצמכם נוהגים מרחקים משמעותיים יום אחר יום.
אני מבין שיש לכם 3 ימים 21-23/5 שאתם מנסים למלא בתוכן במטרה להגיע בשבוע שאח"כ לילוסטון. מה שאני מציע לכם, זה מסולט לייק לרדת לדרום יוטה (נאמר למואב או אפשרות אחרת) ולחזור לסולט לייק לשבת. בשבוע שלאחר לנסוע מסולט לייק לילוסטון וטיטון. בתכנית כזו תצמצם משמעותית את כמות הנהיגה וגם תתן לכם יותר זמן בילוסטון.
|
|
|
|