כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. שאלה למוני: מסלול ג'ספר-קאמלופס-ויקטוריה 24/04/2008 03:22 לתגובה הבאה
  arti לא מחובר arti  משתמש מתחיל 21 הודעות עד כה
אנחנו נבלה באוגוסט הקרוב ברוקי'ס הקנדיים,ונקובר ואלסקה.
לאחר 9 לילות ברוקי'ס שמחולקים בצורה שווה בין קנמור,פילד וג'ספר,התיכנון להגיע לויקטוריה לאחר עצירת-לילה בקאמלופס.
ביום הראשון הכוונה לבקר בוולס גריי והר רובסון ולהגיע עם
ערב לקאמלופס.ביום השני מעוניין לעצור בקניון פרייזר ובהמשך
לנוע דרומה ולקחת את המעבורת בטסאוואסן לכיוון ויקטוריה שם
נשהה 2 לילות.אני מעוניין לשריין מראש מקום במעבורת.
בהנחה שצריך להגיע לפחות שלושת-רבעי שעה לפני יציאת המעבורת
ובידיעה שלא נצא מקאמלופס לפני 10 בבוקר,מה לדעתך השעה הריאלית
להזמנת המקום למעבורת,מתוך רצון מצד אחד לא לנסוע בלחץ של זמן
ולהספיק לעצור בקניון פרייזר,ומצד שני להגיע בשעה נוחה לארוחת
ערב בויקטוריה לאחר התמקמות בצימר.
שאלה נוספת-לאחר הביקור בויקטוריה אנחנו ממשיכים ל-3 לילות
בונקובר.האם יש טעם לחזור במעבורת מננימו על-מנת לגוון במסלול
השיט הימי של המעבורת לונקובר או שאין בזה שום טעם ועדיף לחסוך
את זמן הנסיעה לננימו וזמן הנסיעה במערב ונקובר,ולחזור ישר ממפרץ
שוורץ (הלינה בונקובר במרחק קצר מהעיר התחתית).
תודה על העזרה
ארי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. שאלה למוני: מסלול ג'ספר-קאמלופס-ויקטוריה תגובה ל - 1 24/04/2008 08:50 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  מוני לא מחובר מוני  משתמש פעיל 6119 הודעות עד כה
שלום ארי
אם אתה שואל אותי,אז אהייתי נותן דיעה שנתמכת אצל כמה מטובי חברינו
והיא,אומנם ליסוע דרך עמק הפרייזר מה שמאריך ביותר משעה את זמן ההגעה למעגן המעבורות ב-Tsawwassen ומשם לויקטוריה,אבל ביחוד באוגוסט ישנה אכזבה מהביקור בהילס גייט(סולמות הדגים).אני אומנם לא אוהב להשתמש במילה ממוסחר אבל אני מצטרף לאלה שחושבים כך וביחוד בתקופות של אין סלמונים.
ובכן דרך עמק הפרייזר ועד המעבורת בטסוואסן זמן הגה נטו קרוב ל-6 שעות.
באוגוסט אפשר להביא בחשבון לחצי תנועה מעכבים כלשהן.
לכן הייתי אומר אם בכל זאת עוצרים לביקור ב-Hills Gate להיות עם המבט על השעון על מנת שלוחות זמני הנהיגה המשוערות בין הנקודות השונות שמן הסתם יהיו ידועות לך ובהתאם לכך תנהג. ואפשר להציע הערכת הגעה לטסוואסן בין 18:30-19:00 ואם עולים על המעבורת של סביבות 20:00 מגיעים לויקטוריה(21:30) לארוחת ערב מאוחרת כי תביא בחשבון, שאור יום אחרון עדיין יהיה לכם בשעה הזאת.
והייתי אומר ארי שעל מנת להגיע לויקטוריה בשעה סבירה יותר אין שום סיבה לא לצאת מקמלופס ב-08:30 ,ואל תכעס עלי אבל אין שום סיבה!

אם שואלים אותי ולמרות שבויקטוריה יהיו לכם גני בוצ'ארט,הייתי במקום העצירה בסולמות הדגים (שם באוגוסט בדרך כלל אין דגים),עוצר
על אם הדרך שבין Hope וטסוואסן בגני מינטר גרדן הפסקה נהדרת בפי כל אלה ממכרי שביקרו בהם!

לגבי החזרה לוואנקובר אני דווקא בעד גיוון החזרה לוואנקובר שלא באותו קו מעבורות קודם כל הייתי מבקר בדרך לננאימו ב-Chemainus
עיירה מצויירת חביבה ביותר,ונוסע כן במערב וואנקובר ומתכנן כבר בהזדמנות הזאת את הביקור בקניון קאפילנו והייתי נכנס ל-Fish Hathery מעין חוות דגי סלמון שם מומחש הטיפוס שלהם כנגד הזרם כמובן
בקנה מידה קטנטן לעומת ההילס גייט בעמק הפרייזר אבל מאחר וזה ללא עלות וזמין ליד הקפילנו הייתי ממליץ.
בסיום הבעתי כאן דיעה אישית שלי שלא מחייבת,ביחוד מאחר ובסולמות הדגים בקניון הפרייזר לא עצרנו.
מוני
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. שאלה למוני: מסלול ג'ספר-קאמלופס-ויקטוריה תגובה ל - 2 24/04/2008 15:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שלום מוני
אני חושב שאתה צודק-לא סתם שמך והמוניטין שלך יצאו לפניך באתר הזה.
לסיכום,נצא מקאמלופס יותר מוקדם בלי לבזבז זמן מיותר,נוותר על
קניון פייזר,נעבור בגנים ליד HOPE ונעלה על המעבורת של 18:00.
זה יאפשר לנו לסיים את היום בויקטוריה בצורה יותר נינוחה.
בהנחה שאני מקבל את הצעתך לנסוע בבוקרו של היום השלישי לננאימו,
לקחת את המעבורת למערב ונקובר,לעבור בקניון קפיליאנו ואטרקציות
נוספות בסביבה ולהגיע אחה"צ או לפנות ערב לונקובר עצמה-זה משאיר
לנו למעשה יום אחד מלא לויקטוריה.מה לדעתך כדאי ואפשר "לדחוס"
ביום אחד בויקטוריה?...האם ניתן לוותר על גני בוצ'ארט,שנחשבים
בכל הספרים והאתרים לאתר חובה מדרגה ראשונה,בהנחה שיש לנו
ב RESUME התיירותי שלנו הרבה גנים נפלאים באירופה וארה"ב,ולהקדיש
יותר זמן לחלק התרבותי (מוזיאונים,גלריות) או שזה יהיה פיספוס
גדול ואז אולי עדיף להגיע מאוחר בערב ולהספיק לראות את הגנים גם
ביום וגם שהם מוארים.
האם זו תהיה בקשה גדולה מדי לשאול אותך איך היית מנצל,לפי דעתך,
את הימים ברוקי'ס מבחינת בחירת אתרי-חובה,לפי הסדר כדלקמן:
קנמור-2 ימים מלאים פלוס חצי-יום(נחיתה בקלגרי בצהריים של היום הראשון)
פילד-3 ימים מלאים
ג'ספר-3 ימים מלאים,אבל למעשה רק 2 היות והיום הראשון מוקדש
לנסיעה לג'ספר ועצירות בפארק אייספילד.
מה היית בוחר לראות בונקובר במסגרת של 2 ימים מלאים פלוס חצי-יום?
מקווה שאני לא מכביד עליך ותודה מראש על העזרה
ארי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. שאלה למוני: מסלול ג'ספר-קאמלופס-ויקטוריה תגובה ל - 3 24/04/2008 20:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ארי שוב שלום
על פי מה שמסומן ליד שמך ארי, זאת כניסה ראשונה שלך כגולש פעיל לפורום,לכן תמה אני מהיכן הקביעה שלך לגבי מוניטין ושם שהולך לפניו.
הפורום הזה בורך בגולשים איכותיים ביותר וברמה הגבוהה ביותר ,ואני תמיד מנצל כל הזדמנות להודות שזאת זכות גדולה לי וכיף לגלוש לצידם.

ולגבי שאלותיך:-
ונתחיל בשאלה לגבי גני בוצ'רט,אז דוקא מצא מאוד חן בעיני שחשבת להקדיש מזמנכם יותר לחלק התרבותי קרי מוזיאונים וגלריות),ולאו דוקא בגלל שאנחנו נהגנו כך,אלא משום יחסכם שלכם אתם לתרבות.
כעיקרון עצם זה שלקחת החלטה להקדים ולצאת מקמלופס אכן תוסיף זמן איכות לבילוי הערב הראשון בדאון טאון ויקטוריה ולבטח תהנו מאוד,ולכן אני עעדיין חושב שלמחרת בנוסף למוזיאון זה או אחר ובעטים של ימים שמחשיכים מאוחר תוכלו גם לשלב ביקור בגני בוצ'ארט שכבודם במקומם מונח,הן חלק עדיין באור יום והן עם חשיכה .

אבל אני חייב לשתף אותך בענין הגנים הנ"ל ,בשני מקרים שקרו לי עם שני זוגות שאינן מכירים זה את זה שלכל אחד בנפרד המלצתי לקיים הפסקת ביקור כשהם נמצאים על כביש מס 1 או בדרך מוואנקובר לרוקיס או בשובם מהרוקיס אל וואנקובר/או ויקטוריה בגני מינטר,ובעדינות אמרתי להם שבאמת זאת תהיה אתנחתא לא ארוכה אבל תשולב בביקור מקסים
וכמובן בלי שום קשר לביקור העתידי שלהם בבוצ'ארט.
בזהירות שאלתים כשחזרו(ובקרו בשני הגנים) אם הפסקת הביקור במינטר היתה לרוחם, ואני נדהמתי לשמוע מהם(כל אחד לחוד) שהיו מסתפקים בביקור במינטר גרדן ולא היו טורחים לבקר גם בבוצ'ארט.
הנה לך שתי דיעות שלא תשמע את הדיעה הזאת ממני,אולם מאחר ונגעת
בנושא החלטתי לתת לך אותן.

ובכללי גני מינטר הם גנים מקסימים ומומלצים בחום אך אינם דומים לגני בוטצ`ארד בויקטוריה. היופי בגני מינטר הוא העיקר בשיחים הגזורים בשלל דמויות. יפה לראותם בשעות האור.
זהו ציטוט מסיגלית ממנהלת שמתאים מאוד לתיאור קל שלהם.
בוצרט לעומתם שהם עוצמתיים יותר ומכאן שהם עשירים יותר בתצוגות, ושטח הגנים האלה הוא גדול ולוקח את הזמן שלהם לעומת מינטר שסדר זמן הביקור בו הוא בול לכאלה שרוצים מנוחה של חצי שעה עד שלושת רבעי השעה.
בוקטוריה הביקור בדרך כלל מתמקד בדאון טאון המקסים עם מבנה הפרלמנט
מלון אמפרס,הייתי מבקר בגן הבדולח(Crystal Garden),ואשר למוזיאון
מומלץ הוא המוזיאון המלכותי של קולומביה הבריטית-
Royal British Columbia Museum
ולא הייתי מותר על נסיעה בדרך הנופים(Dallas Rd)הנמשכת בכיוון מזרח, החל ממה שמוגדר כקו ה-0 של הדרך הטרנס קנדית ממש בדרום ויקטוריה על קו המים מקבלים שם נקודות תצפית על הרי האולימפיק אשר בצד של וואשינגטון סטייט האמריקאית(בעיקר ביום עם ראות איך פסגותיהם בולטים מעל העננות האופפת אותם.

לא זאת לא תהיה בקשה גדולה בנוגע לניצול הימים וחלוקת הלינות שלכם
בימים של קנמור יוקדשו לעיירה באנף ולאתרים שבתוכה ובסביבתה כגון
עליה לתצפית עם הגונדולה לסולפור מאונטיין,ביקור בבאנף ספרינג הוטל העוצתתי,איזור מפל בו(Bow Falls),אפשר לקפוץ להרביץ צילום על המיקום והרקע של ה-Hoodoos ומעבר לכביש מס 1 מול העיירה הייתי נוסע ל-minnewanka loop שיכלול את לייק מינוונקה,וג'ונסון לייק.
וכמו כן עליה עם הרכב לתצפית בכיוון הנגדי מהר נורקאי.
יום שני הייתי מקדיש לכביש 1A וביקור 25 קמ מערבית לבאנף בג'ונסטון קניון וממשיך לנסוע את כל הכביש הצידי המומלץ הזה עד איזור לייק לואיז וחוזרלבלות בעיירה באנף ואו חוזר לאכול במסעדה בקנמור.
אתהשלושה ימים בפילד הייתי מחלק לשלושהמתחמים 1)ביקור באתרי פארק יוהו2)מקדיש את הזמן הראוי לליק לואיז ולייק מוריין כולל אפשרויות ההליכות באיזורם ואפילו שייט קאנו במוריין לייק.3)מכסה אתרים על כביש 93 icefield parkway עד 70 קמ צפונה ובעיקר לייק פייטו וערוץ מיסטיה וצפיה ב-crowford glacier וחזרה לפילד
ביום הנסיעה שוב צפונה על הכביש האגדי הזה יחסך לכם הביקור בשני האתרים של אתמול,תגיעו לקרחון קולומביה ולבטח תיסעו עליו,לאחר מכן
אפשרות ביקור בסנוופטה פולס ותגיעו ישר לג'אספר
למחרת מאלין קניון הליכה בערוץ ,לאחר מכן מאלין לייק אפשרות לשייט מאורגן לאורכו הבלתי נגמר,חזרה לג'אספר בילוי ליד פטריציה ופירמיד
אגמים עדינים ליד ג'אספר,ועליה עם הרכבל לתצפית מהויסטלר ללבוש דברים חמים בשביל למעלה.
ביום השני הייתי נוסע שוב על ה-93 לבקר באטבסקה פולס וכשחוזר הייתי נותן זמן איכות לעליה התלולה אל הר אדית קאוול מקום קסום ביותר בצילו של קרחון המלאך!
מוני
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. שאלה למוני: מסלול ג'ספר-קאמלופס-ויקטוריה תגובה ל - 4 25/04/2008 01:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מוני היקר!
קודם כל אני חייב לציין בפניך שזו אמנם כניסתי הראשונה כגולש פעיל במתכונת
הנוכחית של הפורום,אבל השתתפתי כגולש פעיל גם בשנה שעברה בעניין טיולנו
לאוסטריה וגרמניה.אני נהנה לגלוש בפורומים של אתר זה כבר מספר שנים,בהתאם
לטיולים המשפחתיים שאני מתכנן כל שנה,שהגדול והעיקרי שביניהם הוא בחודשי
הקיץ עם הילדים.שאבתי הרבה מאד מידע וטיפים מגולשים רבים במהלך השנים
ואני חייב לציין בשיבחו של אתר זה ולברך על העבודה הטובה שהוא עושה בניהולו.
ללא עצות ממנהלות ומנהלי אתרים,מגולשים פעילים ותיקים ומנוסים ומגולשים
מזדמנים שמוכנים להקדיש מזמנם וממרצם ולעלות על הכתב את חוויותיהם
(לטוב או לרע) מטיולים שחוו בעצמם,אני בטוח שטיוליי,אני יכול להעיד רק
על עצמי,היו נראים אחרת-פחות מעניינים ואטרקטיביים (גם לילדים) ולבטח
פחות יעילים מבחינת סדר-יום וזמני-הגעה לאתרים שונים.
אתם נותנים את החדות של "סכין המנתחים" בבואנו לנתח טיול מסויים לעומקו-
דבר שקשה מאד להגיע אליו באותה היעילות כאשר נעזרים בספרי-תיירות שונים,ושיהיו הטובים ביותר,או באתרי אינטרנט שונים.
הקטע המנטלי מאד חשוב ומה יותר טוב מלשמוע מישראלי בן-ארצי את הערותיו
לנושאים מסויימים אשר מן הסתם אני איתקל בהם במהלך הטיול באותה המידה.
היות ושמתי-לב במהלך החודשים האחרונים בהם אני גולש בפורום צפון-אמריקה
כדי להתכונן היטב לטיול שלנו,שנסיונך וסבלנותך באים לידי ביטוי בצורה
יוצאת מן-הכלל ראיתי צורך לנכון לשבח אותך.אבל ללא כל ספק,אני מודה
לסיגלית ולכל העוסקים בדבר על תרומתם המבורכה בפורום זה.
לענייננו-תודה מקרב לב על העצות.לבטח אשתמש בחלק גדול מהן.
ברשותך,במידה ויתעוררו עוד שאלות אפנה אליך שוב.
חג שמח
ארי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. שאלה למוני: מסלול ג'ספר-קאמלופס-ויקטוריה תגובה ל - 5 26/04/2008 19:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי מוני
האם רצוי לייחד יום אחד מלא,מתוך שלושת הימים ב-FIELD,ולנסוע מערבה לפארק גלאסייר
והר רוולסטוק?...האם זה מתאים מבחינת לו"ז? או להתמקד באתרים שהצעת מצפון ל-FIELD ,
מתוך הנחה שלא נוכל לכסות את כולם,כולל נסיעה על קרחון קולומביה,ביום הנסיעה מפילד
לג'ספר.במידה ויוצאים מספיק מוקדם מפילד ומתכננים על יום ארוך ומורכב עד ג'ספר,האם זה
ריאלי לכלול את כל האתרים שציינת בדרך,וכך לפנות יום אחד לפארק גלאסייר?
לגבי ונקובר-נשהה בה כמעט 3 ימים מלאים.על איזה אתרים היית ממליץ כאתרי חובה במסגרת
זמן זו?
תודה מראש על העזרה!
ארי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. שאלה למוני: מסלול ג'ספר-קאמלופס-ויקטוריה תגובה ל - 6 27/04/2008 00:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מבטיח להתיחס לפניתך עד מחר.
מוני
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. שאלה למוני: מסלול ג'ספר-קאמלופס-ויקטוריה תגובה ל - 7 27/04/2008 11:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ארי שוב שלום
אז ככה בהחלט שאתה יכול במקום האתרים על ה-93 לפנות מערבה עד לפארק גליישר.
לגבי ההמשך עד הר רוולסטוק מדובר על קרוב ל-200 קמ כיוון אחד, אומנם אפשרי (והעליה להר רוולסטוק מומלצת) כי הימים ארוכים דיים ,אבל לשיקולך.
את האתרים של לייק פיטו וערוץ מיסטיה תעשו בדרך לג'אספר כולל הטיול בקרחון קולומביה.
מה שכן אחרי הקרחון הענק חושב שאין צורך שתבקרו בסנוופטה פולס ובאטבסקה פולס ותעשו אותם ביום השני בג'אספר בו הצעתי לבקר באטבסקה
פולס ואין סיבה שלא תסעו עוד 25 קמ לסנוופטה פולס,ואחה"צ תבקרו בהר אדית קאבל.
או שמקסימום תוותרו על המסלול בסנוופטה ותסתפקו בקרוב יותר הלא הוא אטבסקה פולס ירום הודם.

בוואנקובר די סטנדרטי להמליץ על:-סטנלי פארק, הצצה בדאון טאון -איזור הגסטאון(שעון הקיטור),ביקור בקנדה פלייס(אםכי אתם אני מבין תהיו בו במסגרת הפלגה לאלסקה?),כיכר רובסון,פארק המלכה אליזבט, מוזיאון יו.בי.סי לאנטרופולוגיה,ובצפון וואנקובר בקניון קפילנו,מדגירת הדגים ממש ליד(Capilano Fish Hatchery),וביום בהיר עליה ברכבל למצפור של grouse mountain .
אם אתם עם רכב ממליץ לנסות להגיע אל םארק מחוזי הר סיימור
mount seymour provincial park),ממנו גם מבט בכיוון צפון וואנקובר והמפרץ ראה תמונות.
אם יש יום בהיר ויפה אפשר להקדיש לנסיעה לוויסטלר על ה-99 ,ובאותה הזדמנות לראות את איזור הורשו ביי ואת האי באואן ממול.

עכשו אני מצרף לך המלצה של גולש פורום לגבי עוד אפשרות לטיול יפה מויקטוריה עם כביש 14 מערבה וזה מה שהוא רשם:-
הגענו חצי במקרה לנחל מדהים הכולל ברכות ענקיות שניתן לשחות בהם. גובה המים משתנה ומתאים גם לילדים. ניתן גם לכת לאורך הנחל ויש גם אתר קמפינג במקום (לא ניסינו). המקום נקרא Sooke Potholes והוא נמצא על הדרך בין ויקטוריה ל Sooke - קצת לפני שמגיעים ל Sooke פונים צפונה לפי השילוט. עוד מידע: http://www.sookepotholes.com/swimming_sooke_pot_holes.html

מוני

מהר סיימור מהר סיימור וואנקובר
מהר סיימור(גודל:11.54KB)מהר סיימור וואנקובר(גודל:21.30KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. שאלה למוני: מסלול ג'ספר-קאמלופס-ויקטוריה תגובה ל - 8 27/04/2008 16:08 לתגובה קודמת
מוני-אין כמוך!
ארי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:טיול לניאגרה פולס
להודעה הבאה:ויזה לארה"ב

חיפוש מהיר

שאלות נפוצות

כתבות מתוך אתר למטייל

מגזין על השולחן

מידע נוסף