כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. חודשיים בדרא"מ- שווה לטוס? 27/04/2008 00:07 לתגובה הבאה
  companitzky לא מחובר companitzky  משתמש מתחיל 6 הודעות עד כה
שלום לכולם
אז ככה:
מכל מיני סיבות כאלה או אחרות נקלעתי למצב שבו יתאפשר לי לטוס לדרא"מ רק בסביבות אוגוסט, ולעשות טיול קצרצר עד תחילת נובמבר
השאלה היא האם שווה לטוס לאיזור כזה כשיש לרשותי זמן מועט כל כך או שזה מיותר? האם עדיף לחכות לתקופה שבה אוכל לעשות טיול ארוך (חצי שנה וכו'..?)ובמידה ואטוס לאן כדאי ללכת? (על ארגנטיה לא אוותר,השאלה היא מה בנוסף, קולומביה?צ'ילה?ברזיל?)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. חודשיים בדרא"מ- שווה לטוס? תגובה ל - 1 06/05/2008 15:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yana15 לא מחובר yana15  משתמש מתחיל 23 הודעות עד כה
היי
אני טסתי שנה שעברה לחודש בפרו(במהלך חופשת סמסטר) וחבר שלי טייל חודשיים בבוליביה ואז עשינו את פרו ביחד, לדעתי אפילו שזה קצת זמן כדאי לטוס, זה ממש שווה את זה.
אני ממש ממליצה על פרו ובוליביה אז אפשרי לעשות את זה בשבועיים.
לארגנטינה זאת לא ממש העונה (כך אני חושבת), בברזיל זאת עונה לא רעה.
תעשה חיים....
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. שאל את.... עצמך ! תגובה ל - 2 06/05/2008 17:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yotami_casazoola לא מחובר yotami_casazoola  משתמש פעיל 343 הודעות עד כה
שלום
שאל את עצמך מה מטרת הטיול הזה ?
אח"כ חקור מעט וראה אם דרום אמריקה בחדשיים מתאימה למטרה זו.
בכל אופן אני מציע לך בזמן כה קצרצר, כפי שאמרת, להתרכז במדינה אחת בלבד, ולהפיק ממנה את המירב והמיטב.
אם יש לך שאלות נוספות, כתוב לי ואשמח לעזור.
להתראות, יותם, "קאסה זולה", בואנוס איירס.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. אולי בכל זאת תגובה ל - 1 06/05/2008 17:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לי לי לא מחובר לי  משתמש פעיל 1481 הודעות עד כה
אם היית מסכים לוותר על ארגנטינה, הייתי מספר לך שמדי שנה נוסעים עשרות סטודנטים לפרק זמן קצר שכזה, כדי לבלות בחופשת הקיץ, ואני מאמין שרובם חוזרים מרוצים.

מכיוון שאתה לא מסכים לוותר על ארגנטינה, והיא מצדה נמצאית בתקופה שטיול בה כולל בחובו פספוס גדול מאוד, שכן טרקים כנראה לא תוכל לבצע, ולראות את פטגוניה תוכל בעיקר דרך חלון האוטובוס, מה שאומר למעשה שתוכל לבצע סקי, לראות בכלליות את ארגנטינה ולאכול בשר, וזה לצערי שווה אך בקושי את ההשקעה, הייתי מציע לך לחכות שיהיה לך קצת יותר זמן, או זמן יותר נכון בו לא תוותר על ארגנטינה וגם לא תצא משם מפוספס.

שאלות? yacobi_l@yahoo.com
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. אנדיות תגובה ל - 4 07/05/2008 08:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
גיל ח - צוות למטייל ברשת  משתמש לא מוכר
גם לי נראה שחודשיים בדרום אמריקה זה משך זמן אידיאלי בוליביה-פרו בעונה הזאת. אם אתה נעול על ארגנטינה, אבל לאו דווקא חייב לחוות את הטבע במלואו, אז תוכל לעשות טיול נחמד גם בצפון ארגנטינה וברזיל. בכל מקרה אחר, תחכה לטיול ארוך יותר או שתשקול שוב את אופציית הטיסה ללימה..
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. חודשיים בדרא"מ- שווה לטוס? בוודאי! תגובה ל - 1 07/05/2008 20:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  tal_hakmon לא מחובר tal_hakmon  משתמש מתחיל 36 הודעות עד כה
לגבי פרק הזמן - חודשיים זה המון זמן!

זה שאחרים טסים לחצי שנה לא אומר שחודשיים זה לא הרבה
אין מה לעשות,
לא כולם יכולים לטוס לזמן ארוך כל כך
גם חודשיים הם הרבה זמן
אנחנו טיילנו חודשיים ונהננו כל כך ובוודאי שלא הייתי מוותרת על ההזדמנות רק בגלל שאין לי יותר זמן לטייל....

לגבי היעד המומלץ לתקופת הזמן בשנה שציינת - כדאי לבדוק בספר מטיילים לגבי העונות המומלצות לביקור בכל מקום.

טיול נעים

טלי send2tali@gmail.com
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. מעט זמן אבל שווה תגובה ל - 1 09/05/2008 03:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  LaLA_k לא מחובר LaLA_k  משתמש מתחיל 11 הודעות עד כה
קודם כל חודשיים זה לא כזה הרבה זמן אם רוצים לראות נופים ולטייל בטבע זה מעט מאוד אבל אם המטרה היא להסטלבט ולטייל במקום הכי שווים אז ארגנטינה זאת לא ממש העונה הוענה מתחילה בדצמבר-מרץ... הייתי ממליצה לעשות את ברזיל האיים הכי שווים לחתוך לבוליביה ופרו לא משנה באיזה סדר אתה עושה את זה אבל זה מסלול בן זונה לחודשיים זה סבבה לגמריי!!!
ואם זה בקטע של חופים בעיקר... אז מרכז אמריקה זה ליגה!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. חודשיים בדרא"מ- שווה לטוס? תגובה ל - 1 10/05/2008 09:42 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  suede2 לא מחובר suede2  משתמש פעיל 193 הודעות עד כה
לדעתי אין שום סיבה לוותר על ארגנטינה. הייתי השנה בפטגוניה לפני תחילת הסמסטר, והיה אמנם קר, אבל חוץ מזה היה מזג אויר מקסים, והרבה מסלולים היו פתוחים. לא הרגשתי שפספסתי כלום- סקי בברילוצ'ה, טרק בטורס דל פיינה, גיחה לאושוויה, שיט קרחונים באל אלאפטה, ראפטינג בפוקון, קניות בבואנוס איירס...
בקיצור, זה לא "העונה", אבל אם יתמזל מזלך ויהיה מזג אויר טוב, תוכל להסתדר עם הקור (לא מדובר על קור של אנטרקטיקה, אלא בין 7 ל-12 מעלות בממוצע). בהתחשב בזה שגם ב"עונה" יש בפטגוניה מזג אויר בלתי- צפוי וגשם לא מועט, אני אומרת- לך על זה!
תמצא עוד הרבה סטודנטים ישראלים כמוך...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. חודשיים בדרא"מ- שווה לטוס? תגובה ל - 8 10/05/2008 11:42 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  dikla10 לא מחובר dikla10  משתמש מתחיל 12 הודעות עד כה
היי לבחורה שהייתה בדרום אמריקה בקיץ...אשמח לשמוע באיזה חודש היית באיזור פטגוניה? כמה זמן טייללת שם ? והאם יש ציוד מיוחד שהיית ממליצה לקחת בגלל הקור?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. חודשיים בדרא"מ- שווה לטוס? תגובה ל - 9 11/05/2008 09:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי,
אז קודם כל, הייתי בירח דבש עם בעלי, חודש רק בפטגוניה (צ'ילה וארגנטינה). התאריכים- מאמצע ספטמבר עד אמצע אוקטובר. אני מצרפת לינק לסיפור גולשים בפירסמתי באתר, שם נמצאים כל הפרטים. חוץ מהלינה, אני לא רואה הרבה הבדל בין הטיול שעשינו לטיול תרמילאים רגיל.
ציוד הכרחי לטיול בסתיו הפטגוני הוא פליז (לא חייב שהוא יהיה הכי יקר שיש, כי הוא שכבה מתחת למעיל רוח), מעיל רוח, כובע פליז או צמר, זוג גרביים טרמי, בייחוד אם יוצאים לטרקים. צעיף וכפפות זה כבר תלוי עד כמה סובלים מקור.
היה לנו מזג אויר ממש נפלא- מאחלת כזה לכולם. "נפלא" הכוונה לכ-90 אחוז ימי שמש, ללא רוח טורדנית. כן, קר יחסית, אבל ניתן להיערך לזה וזה ממש לא הפריע לנו לטייל, וגם לא למטיילים האחרים שהיו איתנו באותו הזמן. הרבה יותר כיף במסלולים ובפארקים השונים בלי התיירים הרבים שבאים בקיץ הפטגוני (דצמבר עד מרץ).
http://www.lametayel.com/archive/article.asp?id=11144&po stid=120&dest_id=7&dest_type=1
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. חודשיים בדרא"מ- שווה לטוס? תגובה ל - 10 11/05/2008 09:08 לתגובה קודמת
אהה- ועוד משהו.
לא להיבהל אם מגיעים לאיזור וקר. ציוד חורפי אפשר לקנות שם, ולא יקר מדי. סוודרים וכובעים ופליזים יש בשפע בברילוצ'ה. דווקא מעיל רוח שווה לבדוק בחנויות בארץ, בסוף העונה (אולי גם עכשיו עוד יש שאריות), ואז זה מחיר יותר טוב מהמחיר שם, בעונה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:האם "נעלמו" החיות בפיסקו-פרו בעקבות רעידת האדמה
להודעה הבאה:מישהו ממליץ על הוסטל בקיטו?

שאלות נפוצות

דיברנו על זה בפורום

חיפוש מהיר

מידע נוסף

כתבי למטייל כרגע בדרום אמריקה