כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. האם תיק צבאי מספיק טוב?? 27/04/2008 00:33 לתגובה הבאה
  dorl15 לא מחובר dorl15  משתמש מתחיל 9 הודעות עד כה
שלום לכולם,
אני טס עם חברתי לדרום אמריקה ל-5 חודשים.
אנחנו מתכננים לעשות טרקים של לא יותר מ 3-4 ימים.
האם תיק 90 ליטר שהיה לי בצבא ושירת אותי נאמנה יכול לספק את צרכיי בטיול? (כמובן שאני מתכנן לקחת תיק קטן נוסף - זה מוביל לשאלה הבאה שלי).
איזה תיק קטן מומלץ לקחת ומה טווחי המחירים?

תודה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. האם תיק צבאי מספיק טוב?? תגובה ל - 1 27/04/2008 08:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  עידן - צוות למטייל חיפה לא מחובר עידן - צוות למטייל חיפה  משתמש בינוני 92 הודעות עד כה
זה תלוי מאיזה בחינה אתה מתכוון ל"מספיק טוב"...
אם אתה מתכוון לעמידות סביר להניח שהתיק יחזיק מעמד. אבל אם אתה מתכוון ללכת עם התרמיל על הגב להליכות קצת יותר ארוכות מעשר הדקות בהן סחבת את התיק מהאוטובוס לבסיס או מהבית לאוטובוס, התיק ממש, אבל ממש לא יתאים.
הייתי ממליץ לך לשים בתרמיל 15 ק"ג ולצאת לסתם טיול בן 8 - 10 שעות הליכה בארץ ולראות אם הוא נוח לך. אבל אני משוכנע מה תהיה התשובה וחבל להרוס טיול (אפילו טיול קצר בארץ) בגלל תרמיל לא מתאים.
גם הנפח של התרמיל מוגזם לדעתי. עדיף לקחת משהו בסביבות ה 60- 70 ל'.

בנוגע לתרמיל קטן: 25 - 30 ל' יעשו את העבודה לרוב המטיילים.

אני מצרף קישור למדריך הציוד של האתר על תרמילים, זה בהחלט יוכל לעניין אותך.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. האם תיק צבאי מספיק טוב?? תגובה ל - 2 27/04/2008 10:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  LaDanielT לא מחובר LaDanielT  משתמש פעיל 177 הודעות עד כה
הי,

אני מסכים עם עידן לגבי נפח התיק, אך הייתי רוצה לשאול אותך מהו התיק הצבאי אליו אתה מתכוון? האם זה תיק פשוט או תיק עם מערכת גב?
ישנם תיקים מעולים של 90 ליטר.
אם מדובר בתיקים של קל-גב/OUTDOOR וכו', בטוח הייתי קונה תיק חדש.

לגבי תיק גב קטן(DAY PACK) - המחירים נעים מ- 200 ש"ל ומעלה.
הייתי ממליץ על תיק יום עם רצועת אגן. אמנם הם בד"כ יקרים יותר אבל שווים את זה(הרעיון שעומד מאחור - משקל על האגן ולא על הכתפיים).

דניאל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. האם תיק צבאי מספיק טוב?? תגובה ל - 1 27/04/2008 10:50 לתגובה קודמת
תומרל תומרל לא מחובר תומרל  משתמש בינוני 108 הודעות עד כה
אני מניח שמדובר בתיק מזוודה של 90 ליטר (תיק פשוט לא מקצועי).

אני מציע לך לשבת ולחשוב האם יש סיכוי ולו הקטן ביותר שאתה יוצא לטרק (אפילו של יומיים) שבו אתה סוחב את הציוד בעצמך או שבכל מקרה אתה תיקח חמר וחמורים שיסחבו לך את הציוד.

אם תשובתך היא יש סיכוי שאני אסחוב אז לך וקנה תיק גדול מקצועי (60-70 ליטר). (במקרה שהסיכוי קטן הייתי הולך לעודפים וקונה שם את התיק)

אם תשובתך היא תמיד אני אקח חמורים אני לא רוצה לסחוב את התיק על הגב. אז אני לא רואה סיבה להשקיע בתיק גדול, אלא הייתי הולך (והפעם לא לעודפים) וקונה תיק גב של עד 40 ליטר , לדעתי רצוי 30-35 עם מערכת גב טובה(תיקים שעולים 400 ש"ח+) שהוא התיק העיקרי שלך שאיתו תלך ברוב הטרקים. תיק של 35 אפילו יאפשר לך לצאת לטיול של יומיים שאתה סוחב את הציוד אבל תהיה צריך להיות מצומצם בציודך.

אני מציע לך להשקיע את הכסף בתיק אחד שהוא זה שישמש אותך בעיקר, רוב המטיילים לא סוחבים לבד את הציוד (לדעתי) ועדיף להשקיע בתיק קטן מאוד טוב שיהיה נוח איתו ויהיה כיף לטייל איתו מאפשר בתיק גדול טוב ותיק קטן גרוע שיהיה נוח לחמור ולא נוח לך.

-----
אם אתה סוחב לבד השאלה אם אתה סוחב גם לחברה שלך ציוד, נכון לשני התיקים (משנה את הנפח שאול ישווה לך לקחת)

(נניח שאני שוקל לקנות עכשיו תיק של 85 ליטר על מנת שיאפשר לי לקחת ציוד של שני אנשים)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:תיקון תרמיל gregory gravity
להודעה הבאה:אולר Victorinox למזרח