כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. תיק למשקלים גבוהים 29/04/2008 22:06 לתגובה הבאה
תומרל תומרל לא מחובר תומרל  משתמש בינוני 106 הודעות עד כה
אז כך אני מתלבט בין שני תיקים (אשמח גם להמלצות אחרות) שמיועדים למשקלים גבוהים. (מעל 25 ק"ג ויותר לכיוון ה30-35 ק"ג)

כרגע התיקים שמצאתי הם:

Aragon 85 by Osprey

or

Palisade® 80 by gregory
(הדגם החדש)

יצויין כי הDANALI נפסל עקב משקלו והדרישה הבסיסית הנוספת של התיקים היא משקל עצמי של פחות מ 3 ק"ג. (מסיבה זו נפסל גם ה BORA של ACTREX )

אם למישהו יש ניסיון עם אחד מהם או עם הדגמים הישנים יותר במקרה של ה Palisade® 80 נשאר אותו שם במקרה של OSPREY זה הCRECENT (אולי איות אחר)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. תיק למשקלים גבוהים תגובה ל - 1 02/05/2008 10:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  יוני שלום לא מחובר יוני שלום  משתמש מתחיל 9 הודעות עד כה
חוות דעת על אחד משני התיקים האלו ספק אם תמצא בארץ מהסיבה הפשוטה שהם מאוד חדשים בשוק (לפחות לפי בדיקה שעשיתי לפני כחודש לגבי האוספריי- הוא צפוי להגיע לארץ רק בספטמבר).

הייתי מציע לך לוותר על הדרישה של משקל עצמי מתחת ל3 ק"ג. כאשר תרמיל מועמס ב30 ק"ג הבדלי המשקל העצמי הופכים זנחים לחלוטין.

לי אישית יש את האוספרי קרסנט 85 (2007) ואני מאוד מרוצה. העדפתי אותו על דגמים מקבלים של גרגורי בגלל שיש לי סלידה מסויימת משימוש ביותר מידי בד ריפ-סטופ ומהפלסיטיקים שבמערכת הגב. אני יודע שיש כאלו שיספרו איך דחסו לתוך הגרגורי שלהם 70 ק"ג, גררו אותו על הקרקע 150 ק"מ וזרקו אותו מצוק של חצי ק"מ והוא נשאר כמו חדש, אבל אני שואל את עצמי, מה קורה אם הפלסטיק שמחזיק את הכתפייה נשבר באמצא טרק? אתה צריך לזחול חזרה על כתפייה אחת ואז לשלוח את התרמיל לתיקון בחברה. באוספריי, חוט, מחט ו5 דקות עבודה ואתה מסודר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. תיק למשקלים גבוהים תגובה ל - 2 02/05/2008 13:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
על הOSPREY באמת לא ציפתי לתגובות.

אבל ה PALSIDE כבר קיים בשוק הרבה מאוד זמן.

כמה שהמשקל הזה זניח באופן יחסי אני עדין לא מוכן לוותר עליו וזאת משום שאם ביום הראשון יש 30 ק"ג שהרי ביום שלישי יש 10 ק"ג והמשקל העצמי כבר לא זניח.

אני מאמין שהפלסטיקים יחזיקו אבל תענה מעניינת שאני אקח לצומת ליבי.

שאלה לי על הקרסנט האם המוט של המערכת גב הוא בצדדים כמו בארגון או מרכזי?

תודה
תומר
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. תיק למשקלים גבוהים תגובה ל - 3 02/05/2008 14:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הגרגורי שהבאת בלינק הוא דגם חדש ל2008 והוא שונה ממה שיש כרגע בחניות בארץ.

מערכת הגב של הקרסנט והארגון זהות לחלוטין מלבד שבקרסנט הפאנל שבא במגע עם הגב עשוי מספוג מכוסה בד ובארגון מסליקון מכוסה רשת לטובת האיוורור.
בשניהם יש שני מוטת בגב שניתן (ורצוי) לכופף אותם לפי צורת הגב האישית, ועוד שני מוטות חיצוניים בצדדים (אלו שניתן לראות מבחוץ) שנועדו לייצב את המשקל בתרמיל.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. תיק למשקלים גבוהים תגובה ל - 4 03/05/2008 09:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
והמוטות החיצוניים הללו לא היו לך שום בעיות איתם ?

מה שאני חושש זה שזה שרבול שנמצא תחת עומס רב ועלול להיות מצד שבו התיק מתחכך עם סלע גס בצידו ואזור כזה פשוט נקרא.

בעניין הגרגורי, ממה שאני הבנתי על החומר שמצאתי אין ממש הבדלים במערכת הגב. יש קצת בעיצוב החיצוני וקצת בשינוי השמות של המערכת בלי באמת לשנות כלום.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. תיק למשקלים גבוהים תגובה ל - 5 03/05/2008 16:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ה"שרבול" שבתוכו נמצא המוט, עשוי מגומי עבה. הוא פחות או יותר החלק האחרון בתרמיל שיש סיכוי שיקרע.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. תיק למשקלים גבוהים תגובה ל - 6 03/05/2008 17:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שתי הערות כלליות:
1. אם אופי הטיול שלך כולל שחיקה גבוהה לתרמיל (שיפשוף על סלעים הוא בהלחט שחיקה גבוהה), אל תתקרב לתרמיל "קל" שעושי מריפ-סטופ. הריפ-סטופ יכול לתת מענה לעומסי מתיחה אבל הוא חלש מאוד בשחיקה.
2. אני לא יודע מה יעד הטיול שלך, אבל המודל של יציאה ביום הראשון עם למעלה מ30 ק"ג ואחרי יומיים להשאר עם 10 ק"ג, פשוט לא נכון (אלא אם אתה מתכנן לסחוב אוכל ומים לשני אנשים).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. תיק למשקלים גבוהים תגובה ל - 7 03/05/2008 18:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עוד לא ידע לי לעשות חור בתיק ואני מניח שלא אצא לי לפחות לא משחיקה.

אבל רציתי לדעת כי הצדדים של התיק הם נקודות תורפה שיורדים במעוקים ודברים כאלה ואם יש שם אזור שנמצא במתח רב זה עלול לעודד קריעה שלו כאשר הוא יגיע למגע עם משהו חד.

בעניין המודל שלי, הוא פשוט מאוד הטיולים שאליהם אני מיעד את התיק הם טיולי מדבר שכולל סחיפה של לפחות 12 ליטר מים והרבה פעמים יותר מזה בנוסף על זה עוד 3-6 ק"ג אוכל בהתאם לכמות הזמן.

כל זה משקל שיורד עם הטיול.

מעבר לכך אני גם רוצה לפתוח לי את האופציה לטייל עם ציוד מלא לשני אנשים בנוחות מירבית (שהבעיה כאן היא נפח מכיוון ששני שקי שינה זה הרבה מקום) ופחות משקל.

הציוד הכולל שלי שיתאים כמעט לכל מזג אוויר וזמן (לא כולל אוכל ומים) לדעתי לא עובר את ה 10-12ק"ג (אם או בלי אוהל).

כך שמודל שלי די טוב לתיאור הסגנון טיול שלי (כמובן שעיגלתי קצת אבל יש 8ק"ג ביום שיורדים).

בכל מקרה הנטייה שלי היא לכיוון ה ARAGON אני קצת מתלבט עם 85 זה מספיק גדול או אולי גדול מידי כדי שיהיה נוח בתנועה בחו"ל באוטובוסים/ רכבות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. תיק למשקלים גבוהים תגובה ל - 8 03/05/2008 22:39 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
8 קילו אוכל ומים ליום זה המון, אפילו לשני אנשים.

תעשה ניסוי- תשקול את כל האוכל והשתיה שאתה אוכל ביום ממוצע. תתפלא לגלות שאתה לא מתקרב לכמות שדיברת עליה. כך בחשבון שאומנם בטיול במדבר שותים הרבה יותר אבל אוכלים פחות.
בקשר לנפח קשה מאוד לתת תשובה חד משמעית. תלוי בעיקר בכמה קומפקטי שאר הציוד שלך. בכל מקרה אל תקנה תרמיל שגדול מ85 ליטר. אתה לא בעונש.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. תיק למשקלים גבוהים תגובה ל - 9 04/05/2008 14:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
חישוב פשוט 7 -6 ליטר מים ביום (24 שעות).

וכ 1-2 ק"ג אוכל ביום.

(החישוב הוא דווקא לאיש אחד).

סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. תיק למשקלים גבוהים תגובה ל - 10 04/05/2008 15:36 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אני לא יודע מה איתך, אבל אני לא מסוגל שגמור 6 ליטר מים, גם ביום הכי חם בשנה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. תיק למשקלים גבוהים תגובה ל - 11 06/05/2008 08:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
דבר נוסף שחשביתי עליו מדוע חשוב שהמשקל העצמי יהיה נמוך, הוא בטיסות. כאשר היום מגיבלים אותך ל 20 ק"ג ברוב הטיסות המשקל העצמי של התיק נהיה יותר קריטי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. תיק למשקלים גבוהים תגובה ל - 11 06/05/2008 16:42 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  eranbn לא מחובר eranbn  משתמש מתחיל 5 הודעות עד כה
אם אתה לא מסוגל לגמור 6-7 ליטר ביום
או שיש לך איזה דבשת קטנה בגב
או שפשוט לא טיילת טיול של כמה ימים במדבר שאין
לך אפשרות למלא מים בערב בנקודה שבא הולכים לישון
חשבון פשוט שביום טיול חם במדבר בנאדם רגיל מסיים
4-5 ליטר גם עם הוא ישב חצי מהיום בצל
וזה בלי להכלייל את הצחצוח שיניים בבוקר ובערב
בישול בערב וניקוי קליל של הכלים
ופק"לי תה וקפה על הדרך...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. תיק למשקלים גבוהים תגובה ל - 13 07/05/2008 15:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בקשר לכמות מי השתיה אני פשוט לא מסכים איתך אבל נגיד שאני אדם לא צמא במיוחד.
כשאני יוצא לטיול עם כל הציוד על הגב, פק"ל הקפה וארוחות הגורמה נשארות בבית. ספגטי או אורז גם ממלאים את הבטן וגם לא מבזבזים הרבה מים ומקום בתרמיל.
בקשר להגבלה בטיסה ל20 ק"ג- אמרת בעצמך שמשקל כל הציוד שלך, ללא מים ואוכל, הוא פחות מ12 ק"ג, אז אני לא ממש מבין מה הבעיה (אלא אם אתה חושב להביא מים מהארץ)?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. תיק למשקלים גבוהים תגובה ל - 14 08/05/2008 08:42 לתגובה קודמת
משקל הציוד שלי שאני יוצא לטיול פה בארץ כמו שאתה מתאר (ודרך אגב פסטה מבזבז מים אלא אם יש לך איזו שיטה מיוחדת) בטיול במדבר שאתה הולך משהו כמו 20 ק"מ ביום אתה צריך להכניס גם אם בכוח לפחות 5-6 ליטר.אבל זה לא ממש משנה, כל אחד והניסיון שלו כל אחד יודע כמה הוא צורך.

בעניין החו"ל שאני טס לחו"ל הציוד שאני לוקח הוא רב הרבה יותר מאשר לטיול רגיל בישראל. יש צורך בביגוד נוסף וכו' (דברים שלא בהכרח סוחבים בטרק אבל צריך במהלך הטיול) כל אלה מוסיפים משקל. כמו כן לפעמים הבעיה היא בחזור ולא בהלוך.

אבל בכל מקרה אין היום תיק בשוק שאני מוצא שמתאים למשקלים האלה חוץ מה DANALI PRO ששוקל יותר מ 3 ק"ג ועל כן כל הדיון הפילסופי הזה נראה לי מיותר. רק אם אני הולך על cresent אבל במקרה כזה אני קונה דגם ישן ואני יעשה דבר כזה רק אם יהיה מבצע מטורף או משהו כזה.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:איך מגיעים מנורוגיה לישראל?
להודעה הבאה:שימוש בגזייה בגבהים