| 1. דאראמסאלה |
30/04/2008 11:18  |
| |
doosu |
10 הודעות עד כה |
|
|
|
שלום לכולם,
אני זקוקה לעזרתכם.
אני נמצאת כעת בדלהי, ומעוניינת לעלות צפונה לדאראמסאלה בעוד יומיים.
הייתי שמחה לקבל המלצות לגבי מקום טוב לישון (אני לבד בסינגל ), קורסים טובים, מורים טובים (יוגה, בישול, עיסת נייר),
מסעדות טובות, ולמעשה כל המלצה טובה שיש לכם תתקבל בברכה.
דבר נוסף, אשמח גם לקבל המלצות ליעדים אשר נמצאים מחוץ למסלול התיירותי המוכר....
תודה רבה, ואני מקווה שהכל טוב שם בארץ!
הדס
|
|
|
|
|
|
| 4. אכן, היה קצת חריף מדי... תגובה ל - 3 |
01/05/2008 17:05   |
| Babaji |
 |
|
|
|
אכן התגובה של ronya היתה "חריפה" מדי,
כנראה נפלת על יום לא כל כך טוב שלה.... לא נורא, יש גם כאלה...
היא קצת התכוונה כנראה לומר שחיפוש בפורום לדורותיו יעלה המון תשובות לשאלותייך, שנדונו כאן המון פעמים.
לגבי מגורים, אני מניח שכבר התארגנת עליהם,
בדרך כלל בתחילת הדרך משתכנים באיזה גסט האוס במקלאוד גנג', ולאחר מכן מגלים שיש כפרים נעימים יותר בהמשך הדרך. רוב הישראלים מוצאים לעצמם חדר בכפרים באגסו ודראמקוט בהמשך הדרך, (ריקשה לבאגסו או לדראמקוט, 10 דק' נסיעה ממקלאוד גנג', ואז פשוט לחפש במעלה הכפר באחד הגסט האוסים, או חדרים להשכרה.)
אופציה מועדפת עליי היא לחפש בית שלם להשכרה, באותם הכפרים, או עדיף בכפרים מרוחקים יותר. המחיר לתקופה בת שבועיים ומעלה הינו זהה ואף זול יותר מגסט האוס, ויש לך את המטבח והשקט שלך באותו מחיר.
בהצלחה...
לגבי יוגה, בדהרמקוט, ממש מתחת ל"חניית הריקשות" ישנו מרכז יוגה גדול מאוד של מורה ליוגה בשם שאראת. הוא מדריך Ayenger Yoga ולפי הדעות לאורך השנים הוא נחשב טוב מאוד. יש לו מגוון קורסים וכו', אפשר לברר במקום. אי אפשר לפספס את המבנה המאוד גדול עם גג ירוק, ועליו כתוב Yoga כמדומני. יש לו גם הרבה שלטים עם השם Himalayan Yoga center .
לגבי בישול, היתה כאן המלצה חמה מאוד לפני מספר שבועות על קורסי בישול בישוב ליד Dal Lake שהוא שוב מספר דקות בריקשה ממקלאוד גנג' אבל לכיוון ההפוך מבאגסו ודהרמקוט. כמדומני שמה היה רג'ינה, אבל חיפוש מהיר יעלה את הכיוונים וההמלצות.
בהצלחה , נסיעה טובה, שתפגשי אנשים טובים על הדרך....
באבאג'י
|
|
|
|
|
|
|
| 8. לבאבאג'י- דוקא תפסה אותי ביום טוב... תגובה ל - 4 |
05/05/2008 00:16   |
| |
ronya |
818 הודעות עד כה |
|
|
אבל, יש גולשים שחושבים שזה משרד נסיעות: בנו לי תכנית, מסעדות, מדריכים, שכנעו אותי למה זה ולא אחר...
הלללווו???
זה הטיול ש ל ה ולפי תפיסתי- ואני נחשבת לאדם סבלני- צריך לעשות חיפוש- ככה קוראים לזה היום- ולבוא לכאן עם שאלות.
יש עשרות, אם לא מאות תשובות לגבי השאלות המאוד מאוד מיוחדות והלא שגרתיות שהיא שאלה.
כך שלדעתי, צריך לקצץ קצת בשאיפות ולהרגיל אנשים- ראבאק זה הטיול שלהם- להתחיל לחפש ולחפור- לפני או בזמן הטיול ולא לבקש מאחרים- שנפשם קצה כבר משאלות כאלה (סבלנית, וכמו שאת/ה רואה גם מנומסת- אילו מילים אני בוחרת....) על גסט האוס טוב בדרמסאלה או איפה אפשר לאכול חומוס שם.
אנשים כאן תורמים מזמנם ומהידע שלהם, אבל גם לזה- מסתבר- יש גבול ולא צריך לעודד את זה אלא להיפך.
להתעצל לחפש ועוד לכעוס על התגובה שלי?
מפאת הנימוס אני שותקת.
לילה טוב,
רוניה.
העולם הוא ספר גדול, אשר אלה שאינם יוצאים מארצם, אינם קוראים בו אלא דף אחד. (סט. אוגוסטין).
|
|
|
|
| 9. לא תפקידי בעולם... תגובה ל - 8 |
05/05/2008 02:11   |
| Babaji |
 |
|
|
|
שלום רוניה,
לא כעסתי על הודעתך, אבל כן הרגשתי את האכזבה והתסכול שהיא גרמה בצד השני, ולא לכך נועד הפורום הזה. לא משלמים לך או לי על "עבודתך", ואין את חייבת חלילה לגרוע מעצמך דבר, או להתרגז משום "הודעה לא מתאימה" משום סיבה כזו או אחרת.
"צריך לקצץ קצת בשאיפות ולהרגיל אנשים..."זה מעולם לא היה תפקידי בעולם...
מקומי בפורום ובעולם בכלל פשוט יותר...
מקומות שאני יכול לעזור, אני עוזר ומשתדל להקל...
ימים בהם אני מרגיש מעט קצר רוח וביקורתי במחשבותיי כלפי הסביבה, אני שותק, עד שגל טוב יותר מתעורר בתוכי...
שאלות שמעניין אותי לענות ואולי להוסיף אינפורמציה נוספת, אני מוסיף...שאלות שנשאלו "עשרות פעמים", אם יש לי סבלנות אני עונה שנית,אם אין לי סבלנות ,אני מניח להן...(שוב, אף אחד לא מכריח אותי, וזאת אולי גדולתו של הפורום הזה בו בא לידי ביטוי המון רצון של אנשים טובים שחזרו מטיול כזה או אחר...)
אם ישנם אנשים "שרוצים שיבנו להם את הטיול"... אז אם יש לי זמן ואנרגיה, אז שוב ,משתדל לשים כמה דגלים מכוונים, ואם לא, אז מניח לעבור את שלהם עם עצמם.
לתפישתי בלבד, אין מקום ל"עיצוב העולם". הוא מושלם כמות שהוא, ובמקומות שקשה לי אני מעדיף להתבונן פנימה ולבדוק מהיכן חוסר סבלנות או כעס כזה או אחר מתעורר בי משום המראה "ששאלה כזו או אחרת שמה מולי"....
כל טוב רוניה
באבאג'י
|
|
|
|
|
| 11. פנינה ובאבאג'י היקרים תגובה ל - 10 |
05/05/2008 08:21  |
| |
ronya |
818 הודעות עד כה |
|
|
אני מבינה על מה אתם מדברים, זה לא כעס או רוגז- הרבה פעמים אני מתאפקת אבל לא תמיד מצליחה להתמיד בזה.
איש באמונתו יחיה, ואני מאמינה שיש מקום להערות פה ושם...
הדברים שכתבתם שניכם- נכונים, אבל לפעמים אני חודבת ונוהגת אחרת.
צריך לראות בפורום הזה כמקום להעזר בו, ולא להשען רק עליו.
יום טוב
לכולם
רוניה.
העולם הוא ספר גדול, אשר אלה שאינם יוצאים מארצם, אינם קוראים בו אלא דף אחד. (סט. אוגוסטין).
|
|
|
|