כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. חודש ביפן- עזרה 01/05/2008 17:30 לתגובה הבאה
  shanyzi לא מחובר shanyzi  משתמש מתחיל 6 הודעות עד כה
היי,
אני מתכננת לנסוע ליפן למשך כשלושה וחצי שבועות סביב אוקטובר.
אני צריכה עצה ממישהו לגבי סדר גודל של תקציב (פר יום בבמוצע). אני בטוחה שזה תלוי ברמה שמחשים. אז התכנון הוא להיות גם בשתי ערים גדולות(טוקיו וקיוטו) וביתר בזמן להסתובב בערים. זה לא טיול תרמילאי ובערים אני בהחלט רוצה לישון במלונות של לפחות 3 כוכבים.
יש למישהו מושג?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. חודש ביפן- עזרה תגובה ל - 1 03/05/2008 10:05 לתגובה קודמת
  radler46 לא מחובר radler46  משתמש בינוני 144 הודעות עד כה
לכותבת שלום,

לא ציינת אם את נוסעת לבד או עם אדם נוסף.

התקציב שאציע כאן באופן כללי מבוסס על טיול באופן עצמאי בן שבועיים עם אשתי במסלול תיירותי מקובל (ולהדגיש לא מדובר בטיול תרמילאים)
כך שהוא כולל גם נסיעות רבות.

בתי המלון שלקחנו היו 3 כוכבים וטובים.סה"כ עלות הלינה הגיעה ל כ 1300$ ל14 לילות כלומר כ 95$ בממוצע לזוג ללילה. ברור שלאדם אחד המחיר יהיה פחות. אני מניח שבסה"כ ליחיד העלות תהיה כ 75% מהסך הנ"ל.
תקציב הנסיעות היה מורכב בעיקר מקניית כרטיס JR לשבוע (בארץ שילמתי כ 330$ בעוד שמחירו הנקוב הוא כ 285$, אבל אין ברירה אחרת)וקניית כרטיסים יומיים ו/או כרטיסי הנחה אחרים, ופעמיים שימוש במוניות.
סה"כ ההוצאות על נסיעות הגיעו לסכום של כ 500$ לאדם (או 1000$ לזוג)

תקציב הארוחות הינו גמיש ביותר, (ומראש כל מה שאציין כאן יכול להיות מעשית שונה לכאן או לכאן) אבל ארוחה מלאה במסעדה רגילה וזולה תעלה כ 13-20$ וארוחה בפאסט פוד תעלה כ 7-10$. באם תרכיבי גם ארוחות ממצרכים או סנדביצים וקפה בחנויות כמו 7/11 ואחרות תוסיפי עוד כ 15$ עד 20$ ליום ולסיכום תאכלי בהחלט לא רע בסכום של כ 20-40$ ליום.

תוסיפי עוד (ושוב כל הערכה יכולה להיות נכונה באותה מידה) כניסות לאתרים ושונות (כמו קניות של נישנושיםת סדקית, כוס קפה מזדמן ועוד) אבל סכום של כ 30$ ליום לאדם נראה לי סביר.

כמובן שלא כללתי כאן קניות - פרט למזכרות ודברים קטנים לא כדאי לנו לקנות ביפן.

אגב את נושא התקציב אפרט יותר בקרוב במדור 1001 טיפים.

מקווה שעניתי על שאלותייך.

רמי אדלר

[עודכן ב:03 מאי 2008 10:12:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:אינפורמציה לגבי טיול לסרינגר- קשמיר
להודעה הבאה:חודשיים בהודו - התייעצות לגבי מסלול

שאלות נפוצות - תאילנד

שאלות נפוצות - הודו

שאלות נפוצות - סין

שאלות נפוצות - נפאל

שאלות נפוצות - כללי

כתבי למטייל כרגע באסיה