|
| 2. עכשיו חזרתי משבועיים בחוף המערבי תגובה ל - 1 |
01/05/2008 19:34   |
|
שלום לך, ו...ברוכים השבים,
אני אשמח לשמוע פרטים על סקוייה- כמה זמן הקדשתם לפארק ומה ראיתם.
זה חשוב לי כיוון שאנחנו נהיה שם באוגוסט ודי צפופים בזמנים ולכן אשמח להכוונה, אמנם קראתי ספרות כתובה, אבל כמו שנאמר פה בפורום לא אחת, אין טוב ממראה עיניים ומחוויות אישיות
מג
|
|
|
|
|
| 4. עכשיו חזרתי משבועיים בחוף המערבי תגובה ל - 2 |
01/05/2008 19:54   |
| |
אלון.י |
994 הודעות עד כה |
|
|
מג שלום.
אם שאלת כבר אז התשובה היא שלסקויה דרוש יום המסלול שלנו היה מוגאס לס.פ.
יום נסיעה וגאס סקויה + ביקור קצר בפארק (16:00-19:00)
יום ביקור בפארק +נסיעה ליוסמיטי.
 |
| 426סקויה פארק.JPG(גודל:15.93KB) |
|
|
|
|
|
| 6. עכשיו חזרתי משבועיים בחוף המערבי תגובה ל - 5 |
01/05/2008 20:14   |
|
הי,
"העצים הענקיים עומדים בבדידות בשלג הכבד...", אי אפשר להפסיק סיפור כזה באמצע...
מחכה להמשך על סקוייה.
מג
|
|
|
|
|
|
|
| 10. עכשיו חזרתי משבועיים בחוף המערבי תגובה ל - 9 |
02/05/2008 14:31   |
| |
mrraz |
69 הודעות עד כה |
|
|
אני בטוח שהאפלנדר שלנו היה מהסוג הארוך מאחר והיו לו 7 מקומות ישיבה: נהג + נוסע בכסאות נפרדים, שורה שניה 2 נוסעים בכסאות מתכווננים ונפרדים ושורה שלישית ספסל ל-3. מאחורי הספסל השלישי יש מקום ל- 4 עד חמש מזוודות, הספסל השלישי נשאר ריק ושמנו בו שקיות של קניות, גם בין המושבים בשורה 1 ו-2 יש מקום לתיקים נוספים. מאחר והיינו שני זוגות נסענו ברווחה מדהימה. בכלל האפלנדר בעל איכויות נסיעה של רכב פרטי עם מנוע מאוד חזק ומערכת מיזוג אויר מפוצלת קדימה אחורה, מערכת סאונד מעולה וחלונות גדולים לצפיה בנוף. מאחר ויושבים גבוה רואים נהדר בכל מצב.
קל מאוד להתנייד איתו ואפשר לעבור בלי שום בעייה מספר עצום של מיילים, למשל יצאנו משמורת קינגס קניון בשעות אחר הצהריים ונסענו עד שהחשיך כמעט עד וגאס, בכלל המהירויות בכבישים מאוד גבוהות והכבישים ברובם ישרים, השתמשתי בקרוז קונטרול חבל"ז.
הסתובבנו עם הרכב בלי שום בעיה בכל מקום, השאלה אם צריך. מאחר ובחלק גדול מהמקרים המלון קרוב לאטרקציות.
בווגאס ראיתי מעט פקקי תנועה. לא נתקלתי בשום כבישי אגרה, החנייה בחניונים פרטיים עשויה להיות קצת יקרה, בחוף ווניס שילמנו 25$ אבל זה היה חד פעמי. בסאן פרנסיסקו משלמים דולר וחצי ואפשר להסתובב כמה שעות בתחבורה ציבורים מצויינת למעט קרוניות הכבלים ששם עולה 5$ לכיוון ו-11$ ליום.
הנתיבים בכבישים רחבים ב-15 ס"מ מהמקובל אצלנו והחניות רחבות בהרבה כך שאין שום בעיה.
חוקי הנהיגה מאוד פשוטים ולומדים אותם בחצי יום.
ימינה באדום הופך לעצור. שמאלה בירוק, עשוייה להיות תנועה ממול. שמאלה בחץ ירוק הפניה חופשית ובצומת שכולם עוצרים מי שעצר ראשון יוצא ראשון. חבל שאצלנו כל כך מסובך. משטרה כמעט ולא ראיתי.
המטוס הטראנס אטלנטי היה מסוג 777
[עודכן ב:02 מאי 2008 14:35:]
|
|
|
|
|
|
|
| 14. עכשיו חזרתי משבועיים בחוף המערבי תגובה ל - 13 |
02/05/2008 21:41   |
| |
mrraz |
69 הודעות עד כה |
|
|
|
אנחנו היינו בפירמידה. בכל צלע של הפירמידה יש שני חדרים פינתיים גדולים שנקראים חדרי ספא, לקחנו ל- 4 לילות. החברים לקחו חדר רגיל שנראה בדיוק כמו כל חדר רגיל בארץ.
החדר שלנו היה "ענק" והג'קוזי היה בדיוק במקום כשחזרנו נופלים מהרגליים מהשיטוטים האין סופיים.
לחלק מהאורחים וגם לנו נתנו מין כרטיס כחול שרשום עליו שיש הנחות בחלק מהמסעדות והארועים במלון אם אתה מחייב את חשבון החדר, נסו לקבל.
המעליות בפירמידה נקראות "משפעים" מאחר והם נעות בשיפוע ולא למעלה למטה כמו כל מעלית אחרת.
הצ'ק אין לא נורא. יש תור אבל גם מספר רב של פקידי קבלה.
קניות יש בשפע ולכל כיס.
בבתי המלון יש מרכזי קניות יוקרתיים ועולה על כולם המרכז בסיזר פלאס.
הבא בתור הוא המרכז היוקרתי שנמצא בדיוק כשעוברים מקליפורניה לנבדה שנקרא PRIMM
אחריו יש מרכזים זולים יותר מצפון ומדרום לעיר לאס וגאס אבל צריך בשבילם רכב.
האוכל בווגאס לא משהו. יש במלון ארוחת בוקר שכדאי לבוא אליה מוקדם אם רוצים לעמוד בתור קצר ולא ענק, הקטע הוא שחדר האוכל די ריק אבל הם יוצרים בכוונה תור.
האוכל אמריקאי טיפוסי, נקניקיות וקותלי חזיר, חביתות עם כל מיני מילויים, יש ירקות לא חתוכים, פירות וגבינת שמנת. בחריג מצאתי שם גם זיתים.
הארוחה הזו מחזיקה אותך הרבה שעות ביום, בנוסף יש הרבה מסעדות יוקרתיות ואתניות. אפשר גם לאכל במלונות צהריים וערב אבל זה כבר מוגזם.
השתיה זה החלק המשודרג שם, יש המון בארים דומים למה שראיתי פעם בקי ווסט פלורידה, המון מכונות ברד עם משקאות אלכוהוליים ואפשר להסתובב איתם בכל מקום כולל בחוץ וגם במונורייל. התות לדעתי הכי טעים.
יש מלא הופעות וראינו הרבה תורים לתיאטראות.
אמרו לנו שראו הופעה מדהימה ולא יקרה "מאמא מיה" מבוססת על להקת אבבא.
אנחנו ראינו 3 הופעות חינם של להקות רוק, במלון פריז, אראס וב MGM. די קל לאתר אותם בשעות הערב במלונות.
|
|
|
|
|
|
|
| 18. ההומלסים ממש לא נמצאים בכל אתרי התיירות תגובה ל - 16 |
03/05/2008 11:04   |
| |
mabat |
1365 הודעות עד כה |
|
|
עיריית סן פרנסיסקו מאד מקפידה בנקודה הזו, ולא נותנת להם יותר מדי חופש "להתעלק" על כל האתרים הפופולאריים.
גרתי ארבע שנים ליד סן פרנסיסקו, וביקרתי בה המון פעמים. ביקרתי בה גם בקיץ האחרון, וברב המקומות ממש לא מרגישים אותם.
הם כן נמצאים באיזור שקרוב ליוניון סקוור, והם כן נמצאים באיזור MARKET STREET. עוד איזור שבו יש לא מעט הומלסים הוא הסביבה של בניין העיריה (מה שקרוי CIVIC CENTER). כך שבאיזורים הללו מרגישים אולי קצת פחות בנח (אם כי גם ביוניון סקוור הסתובבנו בלי כל בעיה, גם מאוחר בלילה).
למיטב זכרוני, הכותבת שהתלוננה על כך שראתה המון הומלסים בחרה במלון שנמצא על ה-MARKET STREET, וכנראה כאן מקור הבעיה. מטבע הדברים, יצא לה להיתקל בהם יותר.
וסתם הערת אגב: גם בתל אביב ישנם המון הומלסים. האם זה גרם אי פעם למישהו (בין אם ישראלי או תייר) לשנות תכניות של ביקור בעיר?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
26. סאן-פרנציסקו - זה לא מקום שכוח אל - קצת פרופרציות תגובה ל - 20 |
03/05/2008 13:08   |
| |
agatha1 |
639 הודעות עד כה |
|
|
בחייכם - אני קוראת פה דיון על סאן -פרנציסקו? לא יכול להיות...
וסליחה על ההתפרצות - בתור אחת שהיתה בסאן-פרנציסקו כתיירת, ולא גרה שם, מתקבל רושם כאילו סאן-פרנציסקו זה מקום מסוכן יותר מניו-יורק של לפני ג'וליאני..ואז - באמת היה שם פשע רב. -
הייתי בסאן-פרנציסקו , לא היה אז פורום ולא חששתי בכלל. אותי עניין מה לראות, איפה לטייל, וידעתי שיש שם הומלסים .
גם לא בדקתי כל דבר מלפני ומלפנים. מגיעים למקום וזהו. הכל נגיש ואין שום בעיה.
ההומלסים - כדיון בסאן-פרנציסקו באמת מיותר. ומי שגר במקום עם ריכוז כזה פעיל, זה באמת מפריע - אבל אני מאמינה שאם היו נעזרים בפורום - לא היו לנים במלון באזור ה- civic center - שם כידוע נמצא רחוב Market - כפי שאמרה מבט - ולא היו בוחרים ללון שם.
אם הם בחרו ללון שם, ובפורום בפרוש הזהירו מהמקום הזה וגם לא היתה אף המלצה למקום הזה - כנראה שהמלון היה במחיר זול!!!
זה ניחוש שלי. שהרי המשפחה חזרה לפורום, מדווחת ועונה על שאלות.
יש לשער שהם נעזרו בפורום. אז לידיעתכפ: על כל החלטה בחיים משלמים מחיר!! קטנה כגדולה.
טיסה זולה - יש מחיר, מלון זול , יש מחיר.
אבל לבוא לפה ולהשחיר את פני סאן-פרנציסקו בגלל שאתם שהיתם במקום לא מוצלח, זה חוטא למציאות , זה לא הוגן ויוצר תחושת דאגה מיותרת אצל הגולשים שעתידים לטייל שם.
תראו כמה שאלות מדאיגות יצרתם?..חבל . תשימו דברים בפרופורציות ותודו שלנתם במקום לא מוצלח. גם בתל-אביב, אני לא אמליץ על מגורים ברחוב יפת ביפו.
רובע סיני מזויף - לטעמכם . הכניסה לשם יפה והמקום הרבה יותר מוצלח לדעתי מאשר בניו-יורק. אבל שוב - טעם אישי.
חבר'ה: בואו תשמעו משפט הכי חכם ופשוט ששמעתי מנהג אוטובוס בניו-יורק, אדם סימפטי וחביב עם חוש הומור. משפט שיסדר לכם את כל ההתלבטויות "ויסיר דאגה מליבכם":
כתיירת בפעם הראשונה בעיר,עליתי לאוטובוס לסייר בעיר. וכמובן ששאלתי שאלות, מה מי איפה כמה?
אז הוא אמר לי :
תראי, אני רוצה לאמר לך משהו: בניו-יורק ובארצות הברית בכלל, לא צריך שום דבר - רק דבר אחד:
CREDIT CARD
Money makes the world goes on ...זוכרים את השיר?
ואז אין הומלסים בכלל, וגם אין הומלסים עם סמים ליד המלון.. והטיסה נוחה, וכו' .
"הטוב אשר ישיג את הכלל הוא השכר למעשי הפרט".
|
|
|
|
| 27. לינה בטיול - מרכיב חשוב ! תגובה ל - 26 |
03/05/2008 14:00   |
| |
agatha1 |
639 הודעות עד כה |
|
|
כפי שאמרתי לגבי לינה מחוץ למנהטן ולגבי כל מקום - מיקום הוא אחד המרכיבים החשובים ביותר בבחירת מלון. ואחר כך - טיב המלון.
לינה בטיול בפרוש משמעותית למצב הרוח . אנחנו שמים במלון את הראש אחרי יום מלא חויות, אבל אנחנו גם עיפים ורוצים שיהיה לנו נוח ונעים.וכן, אנחנו גם קמים בבוקר וממשיכים- ומלון במקום טוב, עושה לנו את היום. זכרון החויות מטיול כולל גם את הלינה.
אז- תבחרו מלון שיהיה לכם נחמד לבוא אליו ולצאת ממנו.
לארה"ב - צריך כסף . אם נוסעים לשם - סימן שיש. אז תלכו עם זה עד הסוף. על בחירה מוצלחת, גם אם היא קצת יותר יקרה, לא מצטערים.כי הזכרון שנשמר, הוא הערך המוסף הכי יקר שנשאר לנו.
[עודכן ב:03 מאי 2008 14:01:]
"הטוב אשר ישיג את הכלל הוא השכר למעשי הפרט".
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|