כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. הצעה לטיול באוסרטליה וניו זילנד 03/05/2008 14:46 לתגובה הבאה
  revital2910 לא מחובר revital2910  משתמש בינוני 50 הודעות עד כה
שלום!

אני מתכננת לטוס לטיול של משו כמו 4 חודשים באוסטרליה וניו זילנד בדצמבר הקרוב ביחד עם חבר.
התחלתי לתכנן את הטיול בעזרת ספרים של לונלי פלנט אבל אני הולכת לאיבוד בין כל המקומות והאתרים היפים שיש למקומות האלה להציע!
התחלתי בקטן- בדקתי את אזור סידני אבל גם שם יש כל כך הרבה דברים לראות אז איך מחליטים?

הייתי רוצה בבקשה אם מישהו יכול- לכוון אותי או להמליץ לי על מסלול טוב לאורך החוף המזרחי, וגם קצת בדרום (מלבורן-אדלייד).
אני מודעת למקומות ולאתרים- אבל אני לא יודעת באיזה סדר להגיע אליהם

ויש לי גם כמה שאלות:
1- הויזה לאוסטרליה- התוקף שלה מתחיל מהתאריך שמאשרים לי אותה או מהרגע שאני נכנסת לאוסטרליה?
2- איך אפשר להכניס ציוד של ארבעה חודשים לתיק אחד שאיתו אני אסתובב במשך כל הזמן הזה?
3- מה התקציב המומלץ לטיול כזה של 4 וקצת חודשים (3 באוסטרליה ועוד משהו כמו חודש וחצי בניו זילנד)? הכוונה היא לא לטיול של בתי מלון ומסעדות וכאלה- לינה באכסניות או באתרי קמפינגת אבל עם אטרקציות ואתרים למיניהם (מוזיאונים, פארקים לאומיים וכאלה)

תודה רבה רבה!!!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. הצעה לטיול באוסטרליה וניו זילנד תגובה ל - 1 03/05/2008 15:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שקד שקד לא מחובר שקד  משתמש פעיל 1639 הודעות עד כה
אם את מגיעה בהתחלת דצמבר לאוסטרליה, אני מציעה לך לנחות בקיירנס ולהתחיל לרדת דרומה משם. ינואר-פברואר-מרץ הם שיא העונה הרטובה באזור הזה. גם מאוד לא נעים להיות שם כי נורא חם ונורא לח וגם יש לפעמים סופות ציקלון (שזה כמו הוריקן). לכן כדאי להתחיל באזור הזה כמה שיותר מוקדם או להגיע לשם סביב סוף מרץ או אפילו אפריל, לקראת סוף העונה הרטובה.
באזור קיירנס יש הרבה מה לעשות, יש יערות גשם, יש גישה יחסית נוחה אל הריף. קייפ טריבוליישן ויערות דיינטרי הם אזורים מאוד מאוד יפים והם יחסית קרובים (גם פורט דאגלאס, למשל).
בעקרון את לא צריכה להחליט עכשיו על כל המסלול שלך. תחשבי מה את רוצה לראות באופן כללי ומה את מתכוונת לעשות בימים הראשונים שלך כשאת מגיעה. אח"כ כבר פוגשים הרבה מאוד אנשים שממליצים ומספרים על כל מיני מקומות. בסה"כ בחוף המזרחי רוב האנשים מגיעים לאותם המקומות. לפעמים את מגיעה למקום מסוים ומישהו אחר לא, אבל סה"כ אתם תיפגשו לפחות פעמיים-שלוש במהלך המסלול (רוב הסיכויים). היו אנשים שאני פגשתי 3 או 4 פעמים בטיול החוף המזרחי. עוד דבר שכדאי לכם לחשוב עליו זה תחבורה - איך אתם רוצים לטייל, עם אוטו? אוטובוס? רכבת? לפעמים זה מכתיב את מסלול הטיול. מקיירנס עד סידני אין בעיה לטייל באוטובוס. מסידני עד אדלייד תוכלו באוטובוסים (וטיולים מאורגנים בשעת הצורך) או ברכב משלכם, שתוכלו לשכור או לקנות.
3 חודשים זה זמן טוב למסלול שבין קיירנס ואדלייד, תוכלו לטייל שם מאוד מאוד בנוחות....

לגבי הויזה - יש תאריך אחרון לכניסה שהוא קבוע. עכשיו המגמה היא לתת תאריך כניסה אחרון של שנה מיום הוצאת הויזה. מעבר לזה, יש פרק זמן מסוים שבו מותר לך לשהות באוסטרליה בכל כניסה - שלושה חודשים, חצי שנה וכו'. ספירת השהיה המותרת מתחילה מהיום שבו נכנסת לאוסטרליה. התאריך האחרון לכניסה, הוא כאמור, קבוע.

איך מכניסים לתיק ציוד ל-4 חודשים? לוקחים רק את הציוד ההכרחי. לא לוקחים הרבה בגדים ומסתמכים על כביסות במהלך הטיול. כלי רחצה קונים לפני הטיסה וכשנגמר משלימים שם, לא לוקחים מהבית שמפו ל-4 חודשים. בזמן האריזה מזכירים לעצמך עד כמה שאפשר שכל מה שבתיק יהיה עוד מעט על הגב וגם שלתיקים יש נטיה להתמלאמעצמם במהלך הטיול ולכן עדיף לקחת אותם ריקים ככל האפשר...

ההוצאה המשוערת לחודש היא כ-2000$ מקומי (שכרגע הוא דומה מאוד לדולר האמריקאי). זה כמובן מאוד תלוי איך חיים, אבל לטיול שאת מתארת זה נשמע מתאים. אם תשכרו אוטו באוסטרליה זה כנראה יעלה את ההוצאה כי רכב, ובמיוחד שכור, מאוד יקר באוסטרליה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. הצעה לטיול באוסטרליה וניו זילנד תגובה ל - 2 03/05/2008 16:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה רבה עזרת לי מאוד!! Smile

אממ כן חשבנו על לקנות רכב כי הבנתי שיש שם הרבה חניוני לינה שאפשר לישון בתוך האוטו ואז שזה יחסוך גם בעלויות הלינה, אבל אני מפחדת להסתבך עם הקנייה/ מכירה או להיתקע עם האוטו וכאלה אז אם אפשר לעשות את זה באוטובוסים זה יהיה ממש טוב

יש איזה כרטיס נסיעה שאפשר לקנות לתקופת זמן מסוימת או משו כזה נכון?
ואז אפשר רק לשכור רכב בקטע שבין סידני לאדלייד..
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. הצעה לטיול באוסטרליה וניו זילנד תגובה ל - 3 03/05/2008 17:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תראי, באופן תיאורטי זה נכון, לינה בחניון יותר זולה מלינה באכסניה. העניין הוא שהדלק הוא מאוד מאוד יקר (בגלל שהמרחקים מאוד גדולים) ואז אני כבר לא בטוחה שיש חיסכון בכסף. יש יתרונות אחרים לטיול באוטו ע"פ אוטובוס, אבל אני לא חושבת שזה יתרון כספי.
יש פאסים מאוד נוחים שאפשר לקנות, באמת למשל לקטע שבין קיירנס וסידני. אני חושבת שפאס של גרייהאונד עולה עכשיו משהו כמו 300$ לכל הדרך (כשאני טיילתי עלה כ-240). אפשר לפעמים לעשות נסיעות לילה וגם אז חוסכים כסף על הלינה. אולי יש גם פאס בין קיירנס למלבורן ואז באמת מדובר בהשכרה רק של הקטע שבין מלבורן ואדלייד. אני לא חושבת שאם תקנו אוטו אתם תתקעו איתו, במיוחד כי זה עדיין שיא העונה. יכול להיות שתמכרו אותו במחיר הפסד, אבל לא נראה לי שממש תתקעו איתו. השכרה פותרת את הבעיה הזו.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. הצעה לטיול באוסטרליה וניו זילנד תגובה ל - 4 04/05/2008 00:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ומה הפאס נותן לי בדיוק? נסיעה חופשית באוטובוסים בכל קטע
האזור הזה?

ועוד שאלה היא כמה מפספסים כשנוסעים רק בתחבורה ציבורית- כלומר, מפספסים מקומות ממש יפים שאי אפשר להגיע אליהם בלי רכב? או שזה לא כ-זה נורא?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. תחבורה ציבורית תגובה ל - 5 04/05/2008 10:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יש כמה סוגים של פאסים. פאס אחד הוא פאס של מסלול, למשל מקיירנס לסידני. זה אומר שלמעשה קנית כרטיסים לכל הקטע הזה. את יכולה לרדת ולעלות איפה שאת רוצה לאורך המסלול, וגם כמה פעמים שאת רוצה. החיסרון הוא שהפאס הזה הוא חד כיווני והוא פועל רק במסלול מסוים (לאורך החוף). אם פתאום את רוצה להכנס קצת לפנים היבשת את צריכה דרך אחרת... חוץ מזה הפאס הוא מאוד נוח. הוא פתוח לכמה חודשים ומאפשר התניידות נוחה מאוד.
סוג אחר הוא פאס קילומטרים: בו את קונה נסיעות בסך מספר מסוים של ק"מ (3000, 5000, כמה שנראה לך שתצטרכי) ואז זה בכל כיוון שאת רוצה.

האוטובוס, הוא אחרי הכל אוטובוס. יש נהגים שקצת מסבירים על כל מיני דברים בדרך, אבל בסופו של דבר מדובר באוטובוס שלוקח אותך מעיר אחת לעיר אחרת. אני בטוחה שאם מטיילים באוטו אפשר לראות הרבה יותר, בגלל האפשרות שלך לקבוע את המסלול. החוף המזרחי הוא איזור מאוד מאוד מתוייר ולכן יש שם גם הרבה חברות שעושות טיולים מאורגנים. זאת אופציה יחסית טובה מאוד למי שמטייל באוטובוס. לדוגמה, את יכולה להגיע לקיירנס ולקחת משם טיול מאורגן לקייפ טריבוליישן, יש כמה אפשרויות - יום, יומיים, שלושה - את בוחרת מה שאת רוצה. אוטובוס אוסף אותך בבוקר מהאכסניה שלך, לוקח אותך לקייפ טריב (עם עצירות בדרך לכל מיני דברים) ובסוף הטיול מחזירים אותך לעיר או לאכסניה לבחירתך. זאת דרך טובה לראות כל מיני מקומות. החסרון בזה, כמובן, הוא שאת תלויה במישהו אחר שיקבע את לוח הזמנים ואת המסלול. היתרון הוא כספי, בעיקר: נסיעה באוטובוס עם טיול מאורגן פה ושם זה עדיין יותר זול מנסיעה באוטו (ותשלום על כניסה לפארקים כשצריך). אם אתם רוצים לטייל כזוג במשך 3 חודשים אולי כדאי לכן לשקול אוטו, אבל זה תלוי בכם ובההעדפות שלכם. בחוף המזרחי נוח להתנייד באוטובוס.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. הצעה לטיול באוסטרליה וניו זילנד תגובה ל - 2 04/05/2008 14:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  crazydiamond לא מחובר crazydiamond  משתמש מתחיל 39 הודעות עד כה
ההוצאה המשוערת לחודש היא 2000 דולר מקומי.אני חשבתי בסביבות ה-1500 דולר.2000 זה המון על מה הולך כל הכסף הזה?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. הוצאות תגובה ל - 7 04/05/2008 16:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תראי, זה כמובן תלוי באיך את חיה ובמה את בדיוק עושה בטיול שלך אבל תראי: נניח שלילה באכסניה עולה כ-25$, תכפלי ב-30 זה כבר 750$ ועוד לא עשית כלום. אוכל - עוד כמה דולרים ליום, יכול להיות עוד 200-300 דולר בחודש ואף יותר (תלוי מה ואיפה אוכלים). תחבורה - אוטו מייקר מאוד את הטיול בגלל ההוצאה הגדולה מאוד על הדלק. אטרקציות - כשאני טיילתי, יום של אטרקציה היה הוצאה של בערך 100$, בין אם זה טיול מאורגן, שיעור גלישה, ראפטינג או צלילה. אם את לא עושה טיולים מאורגנים - תצטרכי אוטו בשביל להגיע להרבה מקומות ובשביל באמת לטייל בהם. אם את יוצאת בערב, את מוציאה כמה דולרים על בירה ו/או אוכל... זה מצטבר, אין מה לעשות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. מחזקת את שקד תגובה ל - 8 04/05/2008 20:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
reuti22 reuti22 לא מחובר reuti22  משתמש פעיל 485 הודעות עד כה
אני רוצה לחזק את מה ששקד אמרה,כשיש רכב יש ימים שלמים שאת רק מוציאה בהם כסף על דלק גם אם לא עשית כלום באותו יום.
ככה אנחנו מצאנו את עצמנו מוציאים ביום 80$ רק על אוכל ודלק בשביל להגיע ממקום למקום במערב אוסטרליה..
אגב,מחיר של 100$ ליום אטרקציה הוא מחרי יחסית טוב במחירים של היום ככה שאת יכולה להבין שהמחירים של המחייה פשוט עלו בשנים האחרונות..
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. מחזקת את שקד תגובה ל - 9 05/05/2008 22:39 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  טליה לא מחובר טליה  משתמש מתחיל 33 הודעות עד כה
מאחר וחזרנו רק עכשיו מהטיול, אני יכולה לעדכן ולומר שהערכת המחייה לחודש טיול באוסטרליה יכולה לקפוץ עד ל- 2500$ מקומי ליחיד. אפשרויות חיסכון היא על ידי השכרת קמפרוואן ולינה בתוכו. אחד הפופולריים באוסטרליה שייך לחברת wicked.
לגבי ההתלבטות שלך - אין ספק שהרבה יותר נוח להגיע ברכב צמוד לכל האטרקציות. ככה לא מפספסים הרבה ואין צורך לנייד את התיקים כל הזמן על האוטובוס. הם נשארים בבגאז' של האוטו..
אנחנו שכרנו רכב לכל התקופה (יקר בצורה מפחידה, אבל כמה פעמים יצא לנו לטייל באוסטרליה?) והיה שווה במיוחד. חברה נוספת שאנחנו יכולים להמליץ עליה היא backpackers שמספקת רכבים (פרייבטים וקמפרוואנים) של חברת thrifty. המחירים שלה היו כמעט תמיד הכי זולים, ויש להם סניפים בפריסה רחבה ככל האפשר, כך שאם את יודעת שאת נשארת במלבורן שבוע ואין לך צורך ברכב, את יכולה לקחת רכב בסידני, להחזיר במלבורן ולשכור שוב ממלבורן לאדלייד שבוע אח"כ ולהוזיל עלויות על ידי כך.
קניית רכב - יש את הסיכון לתקלות באמצע המדבר, הביטוח שצריך לשלם עליו, ועוד כהנה וכהנה הוצאות לא צפויות. בעת מכירה, תמיד אפשר למכור למגרש מכוניות (אמנם בהפסד, אבל אם הזמן דוחק, זוהי אופציה סבירה וטובה). בכל מקום יש מגרשי מכוניות כאלה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. אני לא בטוחה שקמפרוון מוזיל עלויות תגובה ל - 10 05/05/2008 23:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אני מסכימה איתך מאוד שרכב פרטי נותן איכויות שאין באוטובוסים, אבל אני לא חושבת שזה מוזיל עלויות. אם את מטיילת בחוף המזרחי, למשל, ומשלמת 300$ לתחבורה לכל המסלול, ועוד 25$ ללילה באכסניה, אני לא חושבת שהשכרת קמפרוון הוא כל כך זול: בואי נגיד שטיילת במשך חודש, תוסיפי לעלות הלינה באכסניה עוד 10$ ליום שהשקעת באוטובוס, זה יוצא 35$ ליום על תחבורה ולינה. לא נראה לי שקמפרוון הוא כל כך זול, בטח לא כשמשלמים גם על השכרה וגם על דלק. אפילו אם את "לא משלמת על לינה", ההוצאה שלך עדיין יותר גבוה מאשר באוטובוס ואכסניה. זה נותן פרטיות וגמישות במסלול - זה בטוח, אבל באשר לחיסכון כספי - ההפך הוא הנכון... יכול להיות שבמדבר או במערב המצב אחר (שם אוטובוסים זה לא מאוד פרקטי), אבל לגבי המזרח - בד"כ לא נכון.
אגב, בד"כ גם יותר זול לשכור לתקופה ארוכה מאשר כמה פעמים לתקופות קצרות. צריך לבדוק, אבל אם את כבר מטיילת איזה חודשיים, יכול להיות שעדיף לך לשכור אוטו לחודשיים ולחנות אותו בעיר לשבוע, מאשר לשכור לחודש, להחזיר אחרי שבוע ואז שוב לשכור לחודש.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. אני לא בטוחה שקמפרוון מוזיל עלויות תגובה ל - 11 06/05/2008 00:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
קמפרוואן גם לדעתי לא מוזיל עלויות גם לא במערב..
אנחנו טיילנו עם רכב צמוד ועם אוהל ועשינו את החישוב של אם היינו משכירים קמפרואן אם זה היה מוזיל לנו משהו והגענו למסקנה שלא.
גם הדלק יותר יקר כי זה רכב יותר גדול אז הוא צורך יותר וגם ההשכרה יקרה(ולנו עוד יצא לתקן קלאצ' ב700$ ברכב ועדיין יצא יותר משתלם לקנות)וגם למרות שישנים באוטו אם רוצים לישון כמו בני אדם עם מקלחת בלילה אז משלמים על חלקה בקראוון פארק ככה שזה לא הכי משתלם.זה משתלם אם מטיילים יותר מזוג בקמפרואן אבל לדעתי אם זה רק זוג זה לא ממש חוסך עלויות.מה שכן זו אחלה חוויה.
אין ספק שקניית רכב זה סיכון אבל בתור אחת שחצי טיול הייתה עם רכב שכור(בנ"ז)וחיצ עם קנוי באוסטרליה אני יכולה להגיד שגם אחרי שיצא לנו למכור את הרכב במחיר הפסד לעומת הקנייה עדיין בחישוב של קנייה מול השכרה יצא יותר משתלם לקנות.זה אומנם כאב ראש לא קטן אבל תכלס זה חסך לכל אחד מאיתנו איזה 600 דולר סכ"ה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. אני לא בטוחה שקמפרוון מוזיל עלויות תגובה ל - 11 06/05/2008 00:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  קיווי עסיסי לא מחובר קיווי עסיסי  משתמש בינוני 144 הודעות עד כה
אני דווקא רוצה ליגוע בנקודה אחרת שציינת.
אמרת שהתוכנית שלכם היא 3 חודשים באוסטרליה וחודש וחצי בניו זילנד?
אני לא זוכר אם רשמת או לא, אבל אתם מתכננים גם להגיע למערב אוסטרליה ולמדבר? כי אם את מדברת במונחים של קיירס-סידני-מלבורן-אדלייד, לפי דעתי חודשיים זה מעל ומעבר (כמובן שזה תלוי בכם, אבל לרוב האנשים שנתקלתי בהם זה הספיק).
לעומת זאת, חודש וחצי בניו זילנד לטעמי לא מספיקים, במיוחד אם אתם מעוניינים לעשות טראקים ולמצות את האי הצפוני והאי הדרומי.
אם התכנון אותו ציינת נעשה אחרי התעניינות בניו זילנד ואוסטרליה ואחרי התייעצות עם אנשים, שאו ברכה.
אבל אם בחרתם לחלק את זה ככה כי אוסטרליה גדולה יותר, או כי המרחקים שבדקתם במסלולים המתוכננים שלכם באוסטרליה נראו לכם ארוכים יותר, אני ממליץ לכם להתייעץ עם אנשים ולבדוק יותר לעומק.
אם התוכנית היא להגיע גם לחוף המערבי ולמדבר, אז שלושה חודשים זה בהחלט נשמע הגיוני.
כך או כך, וזו דעתי האישית בלבד, ניו זילנד פי אלף יותר יפה, עם הרבה יותר אטרקציות. שם גם באמת תחסכו המון כסף אם תקנו רכב ותישנו בו כי המרחקים קטנים בהרבה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. עלויות תגובה ל - 13 06/05/2008 14:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תנו לי להוסיף כמה הבהרות בנושא רכב:
1. השכרת רכב באוסטרליה עולה בממוצע ליום כ- 50$. יש חברות שמפרסמות במחירים יותר זולים, אבל באוסטרליה אין רשות להגנת הצרכן ותמיד הם מוסיפים את המשפט האלמותי conditions apply. כלומר, פרסום שאומר שרכב ליום יעלה כ- 30$, לא לוקח בחשבון צמצום השתתפות עצמית במקרה תאונה (בד"כ כ- 20$ ליום). כמו כן, צריך לראות כמה סניפים יש לחברת ההשכרה ואם צריך להחזיר את הרכב לאותו הסניף ממנו נלקח או שמא ניתן להחזיר אותו במקום אחר.
2. יש הבדל בגודל קרוואנים. אלה שניתן לשכור מ- wicked, לדוג' הם בגודל טנדר ממוצע (עלות משוערת ליום כ- 60$). רוב אלה שישנו בטנדרים האלה, ישנו בחוץ . כן, כן, כדי להתקמבן על כסף, אנשים עצרו בצידי הדרכים, במקומות שמיועדים לעצירת התרעננות וישנו שם. הכרתי בנות (לא ישראליות, להפתעתי, מיד תבינו למה) שהיו נכנסות למכוני כושר עם תיק רחצה ומתקלחות שם... לא שאני מציעה את זה, אבל בכל חוף מסודר, יש מקלחות נקיות יחסית. כך התברר לי מהבנות.
3. תתפלאו לשמוע, אבל באוסטרליה יש הרבה מקומות לינה מסודרים של רשויות הפארקים - בחינם! אפשר לקחת חוברות שמפרטות מקומות אלה ממרכזי המידע ומהטריפל A המקומיים.
4. נכון שאפשר להתייחס לחישוב הפשוט - לינה 25$; נסיעה באוטובוס 10$. אבל אז צריך לחשב גם נסיעות לאטרקציות (קייפ טריבוליישן לדוג' - אפשר להגיע ברכב פרטי או ב- tour), שכבר מקפיץ את עלות הנסיעות. ומה לגבי מונית עד לאוטובוס? והוצאות תחבורה ציבורית במקומות שהמרחק ביניהם מצומצם (בתוך ערים / עיירות) ומה לגבי חוסר הנוחות שהיסחבות עם ציוד מהאכסניה לאוטובוס. כלומר - חישוב התחבורה שהוצג כאן מוטעה מראש. מי שנוסע באוטובוס מוציא לא פחות כסף מאשר מי שמסתובב עם רכב צמוד. הוא פשוט קורא לזה "אטרקציות" ואילו ההוא עם הרכב קורה לזה "דלק".
5. אין לי ספק שקניית רכב משתלמת הרבה יותר מהשכרה. למי שיש זמן, כוח ורצון לחפש רכב ואח"כ להתעסק במכירה - בהצלחה. יחד עם זאת, מדובר בהתעסקות של שבוע לפחות שגוזלת זמן מהטיול עצמו. ואל תתנו לי סיפורים של "מה, אני עשיתי את זה ביומיים, זה לא כזה סיפור". זה כן סיפור - בד"כ מפאת קוצר זמן וכרטיס טיסה ביד, אנשים עלולים להיתקע עם רכב עד יום לפני הטיסה ואז מתפשרים נוראות על המחיר. נשאלת השאלה, כמובן, האם היה שווה לבזבז כשבוע (במקרה הטוב!) באוסטרליה, בהתעסקות עם קניה / מכירה של רכב. אנחנו עשינו חישוב - כמה פעמים בחיים יצא לנו להיות באוסטרליה. השכרת רכב (שהיתה יקרה עשרות מונים, אין ספק בכך), ניצחה.
6. אין מה להשוות בין טיול עם רכב צמוד לעומת אוטובוס. ההספק ורמת הטיול משתפרים בצורה קיצונית. אפשר להגיע לפינות חמד מקסימות ממש עם רכב, שהרבה אנשים פשוט מדלגים עליהם ונתקעים משום מה בתפיסה שהחוף המזרחי הוא רק מסיבות וחופים. הרשו לי לתקן טעות חמורה זו. לאורך כל החוף המזרחי יש עשרות פארקים לאומיים שרחוקים מרחק שעת נסיעה מהחופים עצמם והם מרהיבים ביופיים. בייחוד מפני שמדובר ברכסי הרים המשקיפים לים.. בקיצור - ממליצה בחום להיות עם רכב (לא משנה אם קנוי או שכור).
7. אופציה שיכולה להוזיל עלויות היא לשכור רכב לתקופות קצרות במקומות אטרקטיביים וביניהם לנסוע בתחבורה ציבורית (אוטובוס / טיסה). לדוג' - להגיע לאליס ספרינגס או קיינס (או כל מקום אחר) ולשכור רכב למספר ימים. במקרה ואתם יותר מזוג - זה שווה הרבה יותר מאשר לנסוע ב- tour.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. עלויות תגובה ל - 14 06/05/2008 14:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אני מסכימה איתך לגבי זה שקניית רכב ומכירה שלו זה חתיכת כאב ראש אבל אם מתכננים את הטיול ככה שיודעים שזה גוזל שבוע לכאן ושבוע לכאן אז זה אולי עדיף.אפשר לוותר על רמת חחיים סבירה בשביל לחסוך כסף אבל לדעתי לא באנו לסבול בטיול.פגשתי בנ"ז בחור שטייל בליפטים(הכי זול)וישן כל לילה ברכב של האנשים שלקחו אותו טרמפ באוטו יום או מקסימום פתח אוהל ואכל רק קרקרים על גבינה צהובה ובסופ"ש "פינק" את עצמו עם נודלס מוכן משקית עם מים רותחים.אבל הוא חסך ים של כסף בטיול.השאלה היא אם באים לראות את המקום בו אתה מטייל ולהגיע לכמה שיותר מקומות על חשבון ההנאה והנוחות או שבאים להנות לחלוטין מהטיול. שלא תביני לא נכון,אנחנו טיילנו בחוף המערבי שהוא יקר פי כמה וכמה מהחוף המזרחי וישנו באוהל כמעט של לילה כדי לחסוך כסף ואם היינו רוצים גם יכלנו לישון באותו כי זה היה סטיישן.אבל לא הסכמנו להתפשר על מקלחת בסוף היום(ועוד בחום האוסטרלי).ואני לא חושבת בטיול צריך להתחיל להיכנס לכל מיני מכוני כושר ולהתקלח בהם או להתקלח באיזה מקלחת בחוף הים.דווקא החלק של לקנות רכב ולא לשכור היה זה שגרם לנו לחסוך הרבה מאוד כסף בתכלס(והיה לנו חתיכת באלגן עם הרכב).בשורה התחתונה זה משנה באיזה גישה אתה בא לטיול.
ואגב,אני לא חושבת שמגיעים לאוסטרליה פעם אחת בחיים... אפשר בהחלט לחזור לסיבוב שני פשוט כנראה שהוא יהיה קצר יותר מ3 חודשים...

סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. עלויות תגובה ל - 14 06/05/2008 18:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
טליה, את מכניסה לחישוב הוצאות שלא קיימות. ברוב העיירות יש בתחנת האוטובוס ואנים של כל מיני אכסניות שרק מחכים שתסכימי לבוא אליהם. כנ"ל כשאת צריכה לנסוע - רוב האכסניות מסדרות הסעות לתחנת האוטובוס בשעות שמתאימות לשעות יציאת האוטובוסים. יש כמה ערים גדולות שבהן אולי צריך איכשהו לנסוע ממקום למקום אבל זה ממש זניח - יש לך אולי את סידני, מלבורן ובריסביין (במקרה והיית בשלושתן). לא כל יום נוסעים בתוך העיר, וגם אם כן, מדובר בהוצאה של דולרים בודדים לכל יום. כל שאר הערים הן קטנות ואפשר ללכת ברגל. מהאטרקציות בד"כ אוספים אותך ומחזירים אותך לאכסניה שלך. אני אולי שילמתי על טיול לבלו מאונטיינז, לקייפ טריב ולגרייט אושן רואד אבל סך כל ההוצאה שלי עליהם (שכללה גם לינה ולפעמים גם אוכל) לא עלתה על ההוצאה של נסיעה לשם ברכב פרטי. על ראפטינג את משלמת הרבה כסף בין אם את מגיעה למקום עצמאית ובין אם אוספים אותך.

אני מסכימה איתך שלרכב צמוד יש הרבה מאוד יתרונות, אבל אלו לא יתרונות כספיים. למי שמטייל בחוף המזרחי של אוסטרליה לא "ישתלם" לטייל ברכב מבחינה כספית.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. עלויות תגובה ל - 16 06/05/2008 19:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  קיווי עסיסי לא מחובר קיווי עסיסי  משתמש בינוני 144 הודעות עד כה
מסכים עם שקד ומחזק.
באותם ערים מדוברות, גם למי שכבר יש רכב למצוא חניה בעיר זה סיוט במקרה הטוב והוצאה כלכלית לא קטנה במקרה הרע.
לגבי ההרים הכחולים, אפשר להגיע אליהם גם בתחבורה ציבורית שמצמצמת עלויות.
על רכב יש הוצאות נוספות כמו תיקונים לא צפויים, ביטוח, הפסדי קניה מכירה, תמיד גם קיים הסיכוי שרכבים כאלה, שבד"כ ישנים, ימותו וכל ההשקעה תלך (אם כי המקרים האלה לא רבים).
עם זאת, אין ספק כי הטיול עם רכב, במידה ואתם אנשים שנהנים מנהיגה הוא טיול אחר לגמרי, רואים המון דברים שלא ייצא לראות בלי, אך אין ספק שההוצאה על רכב בחוף המזרחי גדולה יותר מאשר עם האוטובוס (אלה אם כן אתם מוצאים עוד זוג שיחלוק איתכם הוצאות, ואז יש סיכוי טוב לקזז עלויות).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. הבה נסכם את נושא רכב / תחבורה ציבורית תגובה ל - 17 06/05/2008 21:00 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
רכב פרטי הוא שאלה של תקציב וזמן. למי שיש כסף ורוצה ליהנות מהטיול שלו באוס' - ממליצה על רכב. האופציה הזולה ביותר מבחינת רכב פרטי היא כמובן לרכוש רכב. החיסרון - מדובר בהרבה מאוד (מאוד, מאוד, מאוד) שעות של נהיגה מנקודת עניין אחת לשניה. ימים. שבועות אולי. כמו כן, ציינו פה כבר קשיים נוספים הקשורים ברכישת רכב - ביטוח, תקלות, הוצאות בלתי צפויות וכו'.
האופציה הנוחה יותר היא השכרת רכב פרטי. האופציה הכי נוחה היא קראוון. האופציה הכי חכמה היא רכב 4*4. כמובן שביחס ישיר - המחיר עולה. הכל כמובן הוא שיקול כספי.
אופצית תחבורה ציבורית - פאס שמנפיקה חברת גרייהאונד הוא מצויין בהשוואה לשאר האופציות. ניתן גם לרכוש כרטיס אוטובוס של אוז אקספריאנס שהוא יותר "חווייתי". זוג בריטים שטיילתי עימם נסעו כך ונהנו מאוד.
אופציה נוספת - טיסות. שווה להזמין כמה שאפשר מראש. המחיר של הטיסות עולה ככל שמועד הטיסה מתקרב. ההפרש לעתים יכול להסתכם במאות דולרים. כרטיס טיסה מדרווין לקיינס יכול לעלות כ- 100$ חודשיים לפני המועד וכ- 300$ מספר ימים לפני הטיסה.
tours - אפשר להגיע בסיור של יום או מספר ימים מנקודות מרכזיות לאטרקציות מרכזיות. מקיינס לקייפ טריב, מדרווין לקקדו, מאליס לאולורו, ממלבורן לאדלייד דרך הגרייט אושן רואד וכו'. הסיורים הללו כוללים לרוב הכל - לינה, אוכל, הסעה ומדריך צמוד. יתרונות - נוחות ולא צריך לנהוג. חסרונות - המסלול קבוע מראש, קצת יקר, ויש עוד הרבה אנשים (זה בעצם יכול להיות גם יתרון, כי לרוב מדובר בצעירים וזוכים להכיר הרבה אנשים ככה). בקיצור - טיול מאורגן לכל דבר ועניין.
טיפים למסלול ומקומות ששווה לעצור: בחוף המזרחי (מלבורן עד נוסה הדס) הייתי ממליצה על רכב. יש, כפי שציינתי הרבה מקומות נהדרים לעצור בהם. מגבלת האוטובוס היא גדולה דווקא כאן, במקום בו יש כל כך הרבה אטרקציות ופארקים מצויינים, במרחק נסיעה קצר יחסית.
מנוסה ועד קיינס יש מספר מצומצם של עצירות ששווה לעשות בדרך. הפופולריים הם: ויטסאנדי איינלדס (ארלי ביצ'), פרייזר איילנד, 1770, מגנטיק איילנד, קיינס, קייפ טריבוליישן.
לגבי המדבר - סביבות אליס ספרינגס שווה לקחת רכב 4*4. יש את המורילי לופ ששווה מאוד. ישנן הרבה אטרקציות בדרך - הרבה בריכות מים טבעיות שאפשר להיכנס ולשחות בהן והרבה טיולי יום מצויינים.
ממלבורן לאדלייד - מומלץ לנסוע בגרייט אושן רואד. לעצור בזמן שקיעה ב- 12 אופוסטלס. כמו כן, שווה להגיע לפארק שנקרא גראמפיאנס ולטייל בו.
נ.ב. מצטרפת להמלצה של קיווי עסיסי להעביר שבועיים שלושה לטובת ניו זילנד.
נ.ב. 2 מרחק שעתיים מהבלו מאונטיינז, יש את מערות ג'נולן. שווה ביותר.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
19. תודה רבה לכולם תגובה ל - 18 09/05/2008 19:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כל מי שענה על השאלות שלי- תודה רבה

ממש עזרתם לי עם כל האינפורמציה
דבר אחד אני לא מבינה- איך 3 חודשים זה יותר מדי בשביל קיינז-אדלייד
כלומר, אני רואה כל כך הרבה מקומות יפים ואתרים ששוה לבקר בהם בדרך ואני לא מבינה איך אפשר להספיק!
איך יודעים כמה זמן להקדיש לכל מקום שנמצאים בו? ברור שזה תלוי במקום אבל איך להחליט?
הבנתי שכדאי להחליט בצורה יותר ספציפית רק מה עושים בשבועיים-חודש הראשון, ואחר כך לתכנן באופן עקרוני ולזרום כבר שם.אם אני מתחילה בקיינז אז כמה זמן בערך כדאי להיות באזור הזה?

התכנון שלי הוא כאמור רק אזור החוף המזרחי (מטעמי תקציב) אז נראה לי שמבחינת תחבורה הכי פרקטי בשבילי הוא להתנייד עם תחבורה ציבורית (לקנות פאס כלשהו) ובמקומות ספציפיים ולאתרים מסויימים שדורשים את זה להשכיר רכב שמתאים.

אני מקווה שזה ייצא לי הכי משתלם..
סמן להדפסה   הוספת תגובה
20. תודה רבה לכולם תגובה ל - 19 10/05/2008 12:53 לתגובה קודמת
למעשה זה אפילו עוד יותר פשוט - לא מתכננים מראש מה עושים בשבועיים-חודש הראשונים. זאת אומרת, אפשר אם את לחוצה במיוחד או שאת חייבת שהכל יהיה מאורגן מראש, אבל אין הכרח לעשות את זה. בעיקרון מה שאת צריכה להחליט בשלב ראשון זה מה את רוצה לעשות בקיירנס והאזור הקרוב. את בטח צריכה לעשות שם כל מיני סידורים וביקורים בסוכנויות נסיעות, למשל. חוץ מזה אולי יתחשק לך טיול לקייפ טריב או לשמורה אחרת באזור, אולי צלילה (למרות שקיירנס היא לא האזור הכי טוב לטיולים לריף) זהו בערך. כדאי שתדעי בגדול מהם הדברים שאת רוצה לעשות במהלך הטיול שלך, אבל כשתגיעי לסוכנות נסיעות הם ישמחו להציע לך עוד המון דברים שחשבת עליהם וגם שלא. אם את יותר יודעת מה את רוצה, יהיה יותר קשה למכור לך סתם דברים. באופן כללי מנסיוני סוכני הנסיעות האוסטרלים הם לא מאוד אגרסיביים והם כן מנסים לשמוע ממך מה את רוצה ואיזה סוג דברים את מחפשת בשביל להתאים לך את מה שבאמת מתאים לך. הם לא סתם דוחפים לך לידיים מיליון דברים גם כאלה שאת לא רוצה בכלל.
חוץ מסידורים בקיירנס, את צריכה לראות מה עוד את רוצה לעשות שם. אולי תהני מאוד מהמקום ומהאווירה ו"סתם" תישארי שם שבוע, תלכי לים בבוקר ותצאי בערב. יבוא יום שבו תגידי לעצמך - זהו, מיציתי את קיירנס, אני מוכנה להמשיך הלאה. לאן בא לי להמשיך מכאן? הממממ... אולי למישן ביץ'? אוקיי, למה לא? בשלב הזה את מתקשרת לגרייהאונד (זה לא מסובך, אבל אם תתקשי אני משערת שבקבלה של האכסניה ישמחו לעזור לך) ומזמינה לעצמך ולבן זוגך מקום על האוטובוס שלמחרת. בגרייהאונד יש כמה אוטובוסים ביום, תבחרי את זה שיוצא בשעה שהכי נוחה לך. הנסיעה בין מישן ביץ' לקיירנס היא בערך שעתיים: עכשיו הגעתם למישן ביץ', תהיו שם כמה ימים עד שימאס לכם ותמשיכו הלאה, נאמר לטאונסוויל או מה שתרצו בעצם. את נשארת במקום עד שנמאס לך.
גם כשאת מזמינה אטרקציות כמו השיט בוויטסאנדייז אפשר לקבוע תאריך מראש ואפשר לעשות הזמנה פתוחה. במקרה של הזמנה פתוחה צריך להתקשר לקבוע תאריך איזה שבוע-שבועיים מראש וזהו. זה מאפשר לך גמישות בטיול שלך, להיות בכל מקום עד שנמאס לך.
3 חודשים מאפשרים טיול מאוד-מאוד רגוע בין קיירנס ואדלייד. לי לקח 3 שבועות מאז שיצאתי מסידני ועד שהגעתי לקיירנס. יש אנשים שעושים את זה ביותר זמן, זה עניין של טעם אישי. באופן אישי הספיק לי מעיירות חוף קטנות. אם את מטיילת בפארקים קצת יותר רחוקים מהחוף, זה כמובן יכול להיות קצת יותר מעניין. תראי, יש אנשים שיכולים ללכת לים כל יום במשך שבועות, לי זה הספיק די מהר. הטיסה למלבורן היתה שינוי מרענן מאוד מכל בחינה, ומלבורן עצמה היתה אחד המקומות שהכי אהבתי באוסטרליה.
אם אתם רוצים להיות עם אוטו חלק מהזמן אז לא בטוח שכדאי לכם לקצר לחודשיים, אבל אולי חודשיים וחצי זה באמת פתרון טוב...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:אוסטרליה-ניו-זילנד
להודעה הבאה:קבלת ויזה ונהיגה

שאלות נפוצות

מידע נוסף

דיברנו על זה בפורום

חיפוש מהיר

כתבי למטייל כרגע בדרום הפסיפיק

מחממים סורקים