כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. ממקסיקו לגואטמלה - איך כדאי? 03/05/2008 15:17 לתגובה הבאה
  ירדן א לא מחובר ירדן א  משתמש מתחיל 11 הודעות עד כה
שלום, באמצע חודש מאי אנחנו טסים למקסיקו, בתכנון להגיע לסן קריסטובל ומשם לעלות לקנקון ולדרת דרך החופים עד גואטמלה.
מישהו יודע להגיד איך הכי נכון לעשות את זה? לאיפה בגואטמלה כדאי להגיע מהחיבור הזה ואיזו תחבורה יש...?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. ממקסיקו לגואטמלה - איך כדאי? תגובה ל - 1 03/05/2008 15:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שגיא שגיא לא מחובר שגיא  משתמש פעיל 491 הודעות עד כה
בשביל לרדת מאיזור החופים לגווטמאלה תצרכו לעבור דרך בליז (שאם יש זמן אז שווה לבקר גם בה) , אבל אם רוצים רק לעבור בה זה קצת מייקר את העסק כי צריך לשלם עבור ויזה בכניסה + דמי יציאה (75 דולר סה"כ )..
עצה שלי היא שתנסו לארגן לעצמכם טיסה שתגיעו מהארץ לקנקון , ואחרי אזור החופים תמשיכו לאזור חבל צ'יאפס ומשם תכנסו לגווטמאלה.
אמנם בצורה הזו תפספסו את מקסיקו סיטי , אבל אולי על חשבון הזמן הזה תהנו יותר במקום אחר .

it's five o'clock somewhere
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. ממקסיקו לגואטמלה - איך כדאי? תגובה ל - 2 03/05/2008 18:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אתה נראה לי כמו אחד שיודע הרבה אז אני אתיעץ איתך ברשותך.
המסלול בעקרון- מקסיקו סיטי- וואחאקה-סן קריסטובל-פלנקה. האם עדיף לוותר על קנקון ודרומה בשביל לחסוך נסיעות ארוכות והרבה כסף ולהמשיך מפלנקה לגוואטמלה וזהו? חופים יפים נראה אח"כ בברזיל...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. ממקסיקו לגואטמלה - איך כדאי? תגובה ל - 3 04/05/2008 01:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
efratsimhi12 efratsimhi12 לא מחובר efratsimhi12  משתמש פעיל 163 הודעות עד כה
מפלנקה תוכלו להיכנס לגוואטמלה ישירות לפלורס ולרדת דרומה.
מבחינת החופים... קנקון איסלה מוחרס טולום ופלאיה דה כרמן יפייפיות אבל אם אתם עושים חופים בהתחלה וגם אתם ממשיכים לחופים בברזיל,אז אולי הייתי מוותרת. אבל זה לשיקולכם.
אני הייתי בטולום ואיסלה מוחרס ודיי מיצינו אחרי שבוע וחצי אז חתכנו לקובה.
אבל בכל מקרה אם תרצו לעשות קצת חופים ויש לכם זמן אז תקחו אוטובוס לילה לטולום תהיו כמה ימים תמשיכו לאיסלה לכמה ימים ותחזרו בחזרה לפלנקה ומשם תיכנסו לגוואטמלה ,זה אוטובוס לילה אז אתם לא מבזבזים זמן יותר מידי כי כל הנסיעה ישנים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. ממקסיקו לגואטמלה - איך כדאי? תגובה ל - 3 04/05/2008 11:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
החופים באזור יוקטן (קנקון איסלה פלאיה טולום...) מדהימים , מבחינתי זה היה כמעט הטופ של הטיול .. תרשי לי לשאול אותך שאלה אחרת שתעזור לי לעזור לך .. לאיזה חופים בברזיל את מתכוונת להגיע (גם שם הייתי)ואז אני אוכל לעשות את ההשוואה והכדאיות

סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. ממקסיקו לגואטמלה - איך כדאי? תגובה ל - 5 06/05/2008 12:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ברמת העקרון הכל עוד פתוח ובטח כשנגיע נשמע על עוד מקומות אבל ממה ששמעתי מאנשים- נבקר במורו דה סאו פאולו , פלוריה נאפוליס, ג'רי, איטה קארה... (אם זה השם שלהם...) אם יש לך המלצות על חויפם מעניינים יותר...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. ממקסיקו לגואטמלה - איך כדאי? תגובה ל - 6 06/05/2008 14:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לפי דעתי וטעמי, חוץ מפלוריאנפוליס שאר החופים שציינת נופלים ביופיים מהחופים של מקסיקו .. במקסיקו המים יותר צלולים-טורקיז , החול לבן , ממש כמו גלויה ..
במילים אחרות , לא הייתי מוותר על אזור יוקטן במקסיקו , במיוחד שההקרבה לכך היא סה"כ נסיעת אוטובוס ארוכה (שבברזיל יהיו לך כמוה לא מעט). מלבד זאת המקומות הם בעלי אופי שונה - במקסיקו יותר אווירת מסיבות (באיסלה-קנקון-פלאייה) ובברזיל יותר רגוע.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. ממקסיקו לגואטמלה - איך כדאי? תגובה ל - 7 09/05/2008 22:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
קנית אותי.
הוחלט שבכ"ז נאריך ונעשה טעימות מהחופים של מקסיקו... Smile
אנחנו נעלה מסן קריסטובל/פלנקה לחופים ונדרים דרכם עד פלנקה שוב ומשם לפלורס. נגיד שבוע וחצי (שבועיים גג)לכל הסיפור.
המלצות לגבי חופים מסויימים שלא כדאי לפספס ותחבורה אליהם וביניהם?
תודה רבה לך ( או לכל מישהו אחר שיענה לי..) Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. ממקסיקו לגואטמלה - איך כדאי? תגובה ל - 8 09/05/2008 22:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yaelalpe לא מחובר yaelalpe  משתמש מתחיל 15 הודעות עד כה
היי!
אין מה להשוות בין החופים של מקסיקו וברזיל. אם אתם נוסעים לחופים המתויירים יותר בברזיל אז לא תראו משהו בסגנון של הצד הקריבי של מקסיקו. ובכלל...להגיע כל כך קרוב ולא להיות...לא עושים כאלה דברים!
בכל מקרה שבועיים זה מספיק כדי להיות באיסלה מוחרס, פלאיה דל כרמן וטולום. על קנקון הייתי מוותרת.

יעל.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. ממקסיקו לגואטמלה - איך כדאי? תגובה ל - 9 09/05/2008 23:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה לך.
הצעות מאיפה להתחיל ואיך לחלק את הזמן ביניהם?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. ממקסיקו לגואטמלה - איך כדאי? תגובה ל - 8 09/05/2008 23:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בעקרון המקומות הפופולריים ביוקטן הם (מדר' לצפון) טולום - החוף הכי יפה בכל האזור , מאופיין יותר באווירה שקטה ורגועה ובאתר העתיקות של המאיה שנמצא על צוק המשקיף לים .
פלאיה דל כרמן - אילת לאמריקאיים, עם טיילת ארוכה מאוד מלאה בחנויות מזכרות, חוף מלא באפשרויות לספורט ימי , והרבה חיי לילה . איסלה מוחרס - אי בעל רצועת חוף יפהפיה ,אליו מגיעים הרבה מטיילים מכל העולם (כמובן גם הרבה ישראלים), חיי לילה רגועים , אבל נמצא במרחק מעבורת של חצי שעה מקקו שהיא הבירה של מועדוני הלילה ויש בה גם הרבה מרכזי קניות.
מעבר בין הערים הללו מתבצע באמצעות אוטובוסים או שאטלים , המרחק ביניהם קצר יחסת והתחבורה די זולה ומאוד נוחה .

סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. ממקסיקו לגואטמלה - איך כדאי? תגובה ל - 10 09/05/2008 23:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yaelalpe לא מחובר yaelalpe  משתמש מתחיל 15 הודעות עד כה
האמת שאם אתם באים מהכיוון של סן כריסטובל המסלול קצת מעוות. תצטרך להיות לכם נסיעה דיי ארוכה באוטובוס בסופו של דבר,השאלה אם אתם מעדיפים לעשות אותה למעלה או למטה. בעיניי זה לא קריטי אבל אני הייתי עולה עד לקנקון ומשם לוקחת את המעבורת לאיסלה מוחרס. ואז מתחילה לרדת דרומה: איסלה מוחרס,פלאיה דל כרמן,טולום וממשיכה דרומה. הבעיה היא שאני לא זוכרת כמה זמן הנסיעה לוקחת מסן כריסטובל לקנקון...יכול להיות שהיא מאוד ארוכה.
מבחינת חלוקת הזמן..איסלה מוחרס זה אי שמספיק עליו יומיים שלמים. פלאיה דל כרמן..גם יומיים שלושה. אני למשל הייתי שבוע כי עשיתי קורס צלילה וזה גן עדן לצוללים. הרוב הגדול של הטיילים לא יודע את זה אבל אם תחקרו טוב תוכלו להגיע לפינות מדהימות וחופים פחות גדושי אנשים עם מיים הרבה יותר מדהימים. יש הרבה מסיבות בלילה ומסעדות מעולות.
לטולום הייתי נוסעת ל 3 ימים מלאים. היא מיוחדת ושקטה. לא אטרקטיבית במיוחד אבל זה הקסם שלה. רק לעשות בן גב על אחד החופים היפים בעולם ולהרגע. חשוב להביא ספר טוב או יותר,תלוי בקצב הקריאה!
אז סה"כ לא צריך שבועיים אם אתם מוגבלים בזמן אז שבוע וקצת יספיקו..
ואז מטולום אתם יכולים להתחיל עם האוטובוסים על פלורס גואטמלה.
רצוי לברר על זמנים כי אני לא עשיתי את הדרך הזאת.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. תודה רבה רבה לשניכם! תגובה ל - 11 10/05/2008 00:22 לתגובה קודמת
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מרכז אמריקה בחודשיים וחצי- מאוגוסט..איפה מתחילים?.
להודעה הבאה:רעיון טוב לאיפה כדאי להתחיל...