|
| 2. יעוץ על מסלול במערב ארה"ב תגובה ל - 1 |
05/05/2008 23:24   |
|
|
לגבי מזג האויר בדרום יוטה: תראה,בעונה זו רבים מטיילים באיזור זה ואפשר ליהנות גם בתנאי מזג האויר של הקיץ. אבל בעיני זה לא עונה טובה לטיולים רגליים מאומצים. במקומות כמו פארק ציון או הפארקים שבאיזור מואב אפשר ביולי להתקל בטמפ' של 35-40 מעלות בשיא היום. בפארקים היותר גבוהים (כמו ברייס) המצב מעט יותר טוב. מה שכן, הבקרים בדר"כ קרירים ובמקום כמו ציון, בגלל שזה קניון לוקח לקרני השמש זמן לחדור. לכן באופן כללי, אם אתם מעוניינים בשילוב טיולים רגליים, אני מציע לעשות זאת תמיד בבוקר מוקדם ואת שעות אחה"צ וערב לנצל למנוחה, טיולים יותר קצרים, או נהיגה ליעד הבא.
בסקויה וקינגס לא הייתי. על יוסמיטי לא הייתי מוותר וגם לייק טהו איזור יפה. בכלל, איזורים אלה ואיזורים יותר צפוניים יותר מתאימים מבחינת מזג האויר למי שמחפש טיולים רגליים.
|
|
|
|
|
| 4. יעוץ על מסלול במערב ארה"ב תגובה ל - 3 |
06/05/2008 02:45   |
|
תראה, אני לא חלילה מנסה להניע אתכם מלטייל במדבר של יוטה ואריזונה. להיפך, אלה איזורים יפים והנופים הם לעתים עוצרי נשימה. רבים מטיילים שם גם בשיא הקיץ. רק צריך לקחת בחשבון שהטמפ' יכתיבו אופי מסויים לטיול.
ולשאלתך על צפון קליפורניה - טיילתי שם בקיץ האחרון. הנופים מצפון ליוסמיטי הם פחות דרמטיים מאלה שתמצא ביוטה, אבל גם שם יש עניין. יש את פארק לאסן, עם אגמים, יערות ותופעות וולקניות. יש את פארק רדווד, שבו נמצאים העצים הגבוהים בעולם ויש שם גם מעיין יער גשם. אם מצפינים עוד לתוך אורגון יש את קרייטר לייק - תופעה יוצאת דופן של אגם שנוצר בתוך קלדירה של הר געש (בתמונה). ויש עוד כל מיני דברים מעניינים בדרך.
 |
 |
| מטיול בלאסן(גודל:9.82KB) | קרייטר לייק(גודל:8.17KB) |
|
|
|
|
|
|
|