כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. מחלות ילדים באפריקה 06/05/2008 12:22 לתגובה הבאה
  kerentsuman לא מחובר kerentsuman  משתמש מתחיל 3 הודעות עד כה
ד"ר אנט שלום רב. אני נוסעת עם בני בן חמישה שבועות לחוף השנהב, אפריקה, לתקופה בלתי מוגבלת. במידה והייתי גרה בארץ הייתי נמנעת מרוב החיסונים המומלצים על ידי משרד הבריאות, לפחות ממועדם, והייתי מחסנת רק לחמורים. מאחר ואני נוסעת לאפריקה לא הייתי רוצה להסתכן. תוכלי לומר לי מהן מחלות הילדים הנפוצות במערב אפריקה, ומהם החיסונים החשובים שהייתי ממליצה לא להמנע מהם? בברכה, קרן.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. מחלות ילדים באפריקה תגובה ל - 1 06/05/2008 21:35 לתגובה קודמת
  דוקטור אנט לא מחובר דוקטור אנט - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 2341 הודעות עד כה
קרן שלום
חיסונים שיגרתיים מאד חשובים גם בארץ וחוסר הקפדה על חיסונים נגד טטנוס,דיפטריה,פוליו חיסון נגד דלקת קרום המוח עקב HIB ,חצבת וכה עלול לגרום לאסון,חולה חצבת אחר שהגיע ארצה גרם למאות מקרים בירושלים.
בארץ מתנגדי חיסונים נהנים מזה שמרבית האוכלוסיה מחוסנת ולא מסכנת אותם.בחוף השנהב המצב שונה לגמרי
כ7% מאוכלוסיה בוגרת חולי HIV
שחפת מאד נפוצה ,מומלץ לבדוק עובדי בית וגם לפנות למשרד הבריאות ולחסן את התינוק נגד שחפת
מלריה וקדחת הדנגי נפוצות מאד ועוד הרבה מחלות שהתינוק בשלב זה לא יהיה חשוף אליהם.
חיסונים מומלצים
חיסון נגד קדחת צהובה מותר לחסן תינוקות מגיל 9 חודשים(חיסון שיגרתי שם)
חיסון נגד צהבת A,טיפוס הבטן שהוא עדיין צעיר מכדי להגיב אליו
חיסון נגד צהבת B ופוליו אני מקווה שהוא קיבל אותם
חיסון נגד דלקת קרום המוח מנינגוקוקלית הזמין בארץ לא יעיל מתחת לגיל 2ש
מלריה מאד מסוכנת עבור תינוקות אבל ניתןלמנוע אותה ע"י הקפדה על אמצעי הגנה נגד עקיצות יתושים בשעות החושך,לא קיים חיסון אלא רק טיפול מונע.תינוקות ונשים בהריון הן הקורבן העיקרי של מחלה זו
אני משערת שתגורי בתנאים טובים,עם ביטוח רפואי כולל פינוי במקרה הצורך
תמצאי מידע על המדינה ומחלות באתר של CDC
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:יהלי נוסעת לגואה בחגים
להודעה הבאה:לסוע ללא חיסון..