| 1. שאלות על לונדון ואנגליה |
04/05/2008 08:01  |
| ורד_ע |
 |
|
|
|
שלום לכם,
אני רוצה בקיץ לנסוע לאנגליה עם 3 ילדים.
הרעיון הוא כמה ימים בלונדון ואח"כ לנסוע לעוד כמה ימים לאחד
מכפרי center parks באנגליה למנוחה וטיול באיזור.
ממה שחיפשתי לא ראיתי טיול כזה - ראיתי שמשלבים את לונדון עם פריס
ויורודיסני.
רציתי לשאול:
* יש למישהו ניסיון עם כפרי center parks באנגליה?
* אפשר לעשות טיול כזה בלי לשכור רכב? בלונדון אני בטוחה שלא צריך
רכב. השאלה היא כשיוצאים לאיזורים אחרים - האם התחבורה הציבורית
מגיעה לכל מקום? אנחנו מפחדים לנהוג בצד ההפוך של הכביש...
* ובכלל - נראה לכם רעיון כזה של טיול?
|
|
|
|
|
|
|
| 5. שאלות על לונדון ואנגליה תגובה ל - 3 |
04/05/2008 14:28   |
| |
shlomitj |
30 הודעות עד כה |
|
|
הי ורד,
אנחנו חזרנו עכשיו מטיול משפחתי גדול עם ילדים מגיל 0.5 עד 10 והיינו שבוע שלם בלונדון. היה מעולה! בעיני אפשר לעשות טיול נהדר של שבוע בלי רכב בלונדון, ישנים במקום אחד (אנחנו ישנו במעין מלון דירות כך שהיה לנו מטבח מאובזר וסלון קטן - מעולה עם הילדים) ואם רוצים לצאת קצת החוצה מהעיר אפשר לצאת לטיולי יום. אפשר למשל לנסוע ללגולנד - פארק שעשועים שאומרים שהוא נחמד, לא היינו. חלק מהמשפחה הלכו לצס'ינגטון - פארק שעשועים גם בסביבת לונדון ומאוד נהנו, בעיקר הילדים כמובן.
לגבי מחירים: אכן יקר אבל יש דרכים להפחית עלויות. אם לא שוכרים רכב, עושים כרטיס שבועי לתחבורה הציבורית, מכינים חלק מהאוכל לבד והולכים למוזיאונים המעולים שהכניסה אליהם חינם (מוזיאון המדע הוא חוויתי במיוחד לילדים) אז אפשר לאזן עם האטרקציות היקרות.
אני לא מכירה את הסנטר-פארקס אבל בלונדון יש כל כך הרבה דברים לראות ולעשות. גם הפארקים ענקיים כך שמרגישים קצת טבע בתוך העיר. אנחנו שיחקנו PUTTING בפארק קנסינגטון שזה מעין גולף מוקטן והרגשנו ממש בחיק הטבע. יש המון אפשרויות לבילוי בעיר ובסביבתה הקרובה - כך שיוצא טיול של שבוע מגוון עם בסיס לינה אחד.
שלומית
מחברת מדריך הטיולים "המשפחה המטיילת - מדריך לטיולי משפחות, צפון איטליה"
|
|
|
|
| 6. שאלות על לונדון ואנגליה תגובה ל - 5 |
04/05/2008 14:56   |
| |
mitzmitz1 |
459 הודעות עד כה |
|
|
אם מדובר בטיול של שבוע בהחלט אין סיבה ללון מחוץ ללונדון, העיר אולי ענקית אך מאוד נוחה לניידות בתנועה הציבורית עם גיחות קלות אולי מחוצה לה, לא רואה סיבה לצאת ל"אנגליה" במספר ימים כה מועט!
יש לעיר כ"כ הרבה מה להציע לכל הגילאים ובטח שלגילאים שלכם!
מסכימה עם שלומית לגבי הכרטיס השבועי, מאוד מוזיל וטוב לרכבות ולאוטובוסים לפי הzones שנבחרו, גם אם יוצאים מהאיזור (כביכול מהzone ) אין צורך לשלם מחיר מלא אלא רק להשלים.
הפארקים בעיר מקסימים ולכל אחד ייחוד משלו. גן החיות של לונדון מאוד מאוד מומלץ, הפארק הסמוך - ריג'נט, מקסים אם תרצו עוד קצת ירוק...
כפי שאמרה שלומית אפשר לנסוע ללגו לנד שבווינדזור, קצת פחות משעה ברכבת ואפשר למלא את היום בטיול מקסים - ביקור במצודה ואח"כ לגו לנד. אפשר בווינדזור להשכיר אופניים ולטייל לאורך התמזה, העיירה עצמה פשוט מקסימה ונעים מאוד לטייל בה (האמת שאפשר אפילו לפצל את הטיול ליומיים).
אפשר לנסוע לארמון המפטון קורט - קצת יותר מחצי שעה נסיעה, לטייל בארמון ובגנים המדהימים, ילדים מאוד אוהבים את הארמון במיוחד בגלל המטבחים שהם כביכול עדיין פעילים ויש בהם לעיתים פעילויות בישול לילדים (לא בדיוק הטעם שלנו...פאי רועים אמיתי וכל המשתמע מכך...), יש גם מבוך נחמד ואפשר תמיד לטייל שם לאורך התמזה, עוד רעיון ליום נחמד.
האמת היא ששבוע ללונדון זה רק נראה הרבה זמן ויותר מיום, גג יומיים לא הייתי מקדישה לפריפריה. כמו שאמרתי יש לעיר כ"כ הרבה מה להציע! כן, גם למשפחות וילדים!
אני משוכנעת שמאוד תהנו. אח"כ תמיד רוצים לחזור אליה שוב ושוב...
רוית.
[עודכן ב:04 מאי 2008 14:58:]
|
|
|
|
| 7. שאלות על לונדון ואנגליה - האם מתאים גם לקטנטנים? תגובה ל - 6 |
04/05/2008 15:48   |
| |
sharonpil |
99 הודעות עד כה |
|
|
|
הי
אני מרשה לעצמי להתפרץ לשרשור הזה כי לאחרונה הייתי עסוקה בדיוק בשאלה שהועלתה כאן.
אנחנו נוסעים השנה להולנד, אבל לבן הגדול שלי יש בשנה הבאה בר-מצווה ומשאת נפשו היא טיול לאנגליה, ובמיוחד לונדון. הפורמט שחשחבנו עליו הוא בדיוק הפורמט שורד תיארה כאן - כמה ימים בלונדון ואח"כ להתמקם בווילס או אזור כפרי אחר, בצימר או משהו דומה, לטיול ככב נינוח. הדילמה - בשנה הבאה, טפו-טפו, אנחנו צפויים להיות עם תינוק קטן (שכרגע "מתבשל"), ועוד שלושה ילדים בני 4,8 ו- 13. אני מאוד חוששת משהיה בלונדון בהרכב כזה.
האם חששותי מוצדקים ואכן ההתנהלות עם תינוק וילדים קטנים בכלל תהיה קשה, או שמא זה אפשרי?
אשמח מאוד לשמוע חוות דעת מהמנוסים.
תודה מראש,
שרון
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 15. שרון - הוצאת לי את המילים מהפה... תגובה ל - 14 |
05/05/2008 18:10   |
| |
sharonpil |
99 הודעות עד כה |
|
|
|
אני חייבת להגיד שאם נחליט על כיוון דומה, של דחיית הרעיון של אנגליה, אני אשאר עם תחושת פספוס. בסה"כ זו ארץ שמאוד מתאימה לילדים - הטירות, האבירים, היערות, הטבע. באמת מכל טוב. והעובדה שהבן שלי כ"כ נמשך אליה רק מקשה עלי עוד יותר. הייתי באנגליה חמש פעמים בעבר, ותמיד התמוגגתי, אבל אף פעם לא עם ילדים קטנים.
האם חשבת על האפשרות של ויתור או צמצום האפשרות של לונדון, עם התמקדות באזור הכפר האנגלי. אני לא חושבת שזה שונה באופן מהותי מבחינת ההתנהלות מהיער השחור או אוסטריה (ובשניהם הייתי). זה לא לונדון, אבל טירות ואבירים וטבע מרהיב יש בשפע, והרוח האנגלית בודאי נמצאת גם שם.
אני יודעת שאני חושבת על הכיוון הזה, כמעין פשרה. מעניין אותי לשמוע מה דעתך, וכמובן מה דעת המנוסים.
שרון
|
|
|
|
|
|
|