כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. שאלות על לונדון ואנגליה 04/05/2008 08:01 לתגובה הבאה
ורד_ע  משתמש לא מוכר
שלום לכם,

אני רוצה בקיץ לנסוע לאנגליה עם 3 ילדים.
הרעיון הוא כמה ימים בלונדון ואח"כ לנסוע לעוד כמה ימים לאחד
מכפרי center parks באנגליה למנוחה וטיול באיזור.
ממה שחיפשתי לא ראיתי טיול כזה - ראיתי שמשלבים את לונדון עם פריס
ויורודיסני.
רציתי לשאול:
* יש למישהו ניסיון עם כפרי center parks באנגליה?
* אפשר לעשות טיול כזה בלי לשכור רכב? בלונדון אני בטוחה שלא צריך
רכב. השאלה היא כשיוצאים לאיזורים אחרים - האם התחבורה הציבורית
מגיעה לכל מקום? אנחנו מפחדים לנהוג בצד ההפוך של הכביש...
* ובכלל - נראה לכם רעיון כזה של טיול?

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. שאלות על לונדון ואנגליה תגובה ל - 1 04/05/2008 13:33 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  mitzmitz1 לא מחובר mitzmitz1  משתמש פעיל 459 הודעות עד כה
שלום ורד:
לונדון בפרט ואנגליה בכלל מרושתת בקווי תחבורה ציבורית רבים ונוחים מאוד!!
השאלה היא לכמה ימים אתם נוסעים ובני כמה הילדים, גם חודש רק בלונדון יכול לא להספיק לטיול כך שהשאלה היא מה המטרה? ריגושים או מנוחה? כי אם הכוונה היא יותר לכיוון של טיול שקט ורגוע נראה לי שאנגליה קצת יקרה מידי לטיול ללא רכב. אולי כדאי להתמקד בעיקר בעיר וקצת בפריפריה?!
רוית.

[עודכן ב:04 מאי 2008 13:34:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. שאלות על לונדון ואנגליה תגובה ל - 2 04/05/2008 14:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ורד_ע  משתמש לא מוכר
הילדים בני 4 עד 11.
הטיול בשלבי תכנון מאד ראשוניים - אני מניחה שהמטרה
היא לנסוע לכשבוע.
אני לא בטוחה שהילדים יהנו מאד מהעיר ולכן המטרה להיות בלונדון
כ-3 ימים, ואת החלק השני של הטיול לשלב עם פארקים ושאר
אטרקציות לילדים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. שאלות על לונדון ואנגליה תגובה ל - 3 04/05/2008 14:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ברוך לא מחובר ברוך  משתמש בינוני 60 הודעות עד כה
לגבי נהיגה בצד שמאל של הכביש לוקח בדיוק 5 דקות להתרגל - אנחנו עוד היינו צריכים להתרגל גם לרכב עם הילוכים וגם לצד שמאל, כך שזאת לא צריכה להיות בעיה.
ממליץ לכם על איזור cornwall כ 5 שעות נסיעה מלונדון לשבוע, אנחנו היינו שם ומאוד נהנינו יש מלא אתרים ואטרקציות לילדים (מכרות פחם, פארקים, עיירות חוף לטיולים רגליים, תחנת לקליטת לווינים, ועוד).
מציע לכם לקרוא ספר או להכנס לאינטרנט לחפש מעט על האזור.

ברוך
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. שאלות על לונדון ואנגליה תגובה ל - 3 04/05/2008 14:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  shlomitj לא מחובר shlomitj  משתמש מתחיל 30 הודעות עד כה
הי ורד,
אנחנו חזרנו עכשיו מטיול משפחתי גדול עם ילדים מגיל 0.5 עד 10 והיינו שבוע שלם בלונדון. היה מעולה! בעיני אפשר לעשות טיול נהדר של שבוע בלי רכב בלונדון, ישנים במקום אחד (אנחנו ישנו במעין מלון דירות כך שהיה לנו מטבח מאובזר וסלון קטן - מעולה עם הילדים) ואם רוצים לצאת קצת החוצה מהעיר אפשר לצאת לטיולי יום. אפשר למשל לנסוע ללגולנד - פארק שעשועים שאומרים שהוא נחמד, לא היינו. חלק מהמשפחה הלכו לצס'ינגטון - פארק שעשועים גם בסביבת לונדון ומאוד נהנו, בעיקר הילדים כמובן.
לגבי מחירים: אכן יקר אבל יש דרכים להפחית עלויות. אם לא שוכרים רכב, עושים כרטיס שבועי לתחבורה הציבורית, מכינים חלק מהאוכל לבד והולכים למוזיאונים המעולים שהכניסה אליהם חינם (מוזיאון המדע הוא חוויתי במיוחד לילדים) אז אפשר לאזן עם האטרקציות היקרות.
אני לא מכירה את הסנטר-פארקס אבל בלונדון יש כל כך הרבה דברים לראות ולעשות. גם הפארקים ענקיים כך שמרגישים קצת טבע בתוך העיר. אנחנו שיחקנו PUTTING בפארק קנסינגטון שזה מעין גולף מוקטן והרגשנו ממש בחיק הטבע. יש המון אפשרויות לבילוי בעיר ובסביבתה הקרובה - כך שיוצא טיול של שבוע מגוון עם בסיס לינה אחד.

שלומית
מחברת מדריך הטיולים "המשפחה המטיילת - מדריך לטיולי משפחות, צפון איטליה"
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. שאלות על לונדון ואנגליה תגובה ל - 5 04/05/2008 14:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  mitzmitz1 לא מחובר mitzmitz1  משתמש פעיל 459 הודעות עד כה
אם מדובר בטיול של שבוע בהחלט אין סיבה ללון מחוץ ללונדון, העיר אולי ענקית אך מאוד נוחה לניידות בתנועה הציבורית עם גיחות קלות אולי מחוצה לה, לא רואה סיבה לצאת ל"אנגליה" במספר ימים כה מועט!
יש לעיר כ"כ הרבה מה להציע לכל הגילאים ובטח שלגילאים שלכם!
מסכימה עם שלומית לגבי הכרטיס השבועי, מאוד מוזיל וטוב לרכבות ולאוטובוסים לפי הzones שנבחרו, גם אם יוצאים מהאיזור (כביכול מהzone ) אין צורך לשלם מחיר מלא אלא רק להשלים.
הפארקים בעיר מקסימים ולכל אחד ייחוד משלו. גן החיות של לונדון מאוד מאוד מומלץ, הפארק הסמוך - ריג'נט, מקסים אם תרצו עוד קצת ירוק...
כפי שאמרה שלומית אפשר לנסוע ללגו לנד שבווינדזור, קצת פחות משעה ברכבת ואפשר למלא את היום בטיול מקסים - ביקור במצודה ואח"כ לגו לנד. אפשר בווינדזור להשכיר אופניים ולטייל לאורך התמזה, העיירה עצמה פשוט מקסימה ונעים מאוד לטייל בה (האמת שאפשר אפילו לפצל את הטיול ליומיים).
אפשר לנסוע לארמון המפטון קורט - קצת יותר מחצי שעה נסיעה, לטייל בארמון ובגנים המדהימים, ילדים מאוד אוהבים את הארמון במיוחד בגלל המטבחים שהם כביכול עדיין פעילים ויש בהם לעיתים פעילויות בישול לילדים (לא בדיוק הטעם שלנו...פאי רועים אמיתי וכל המשתמע מכך...), יש גם מבוך נחמד ואפשר תמיד לטייל שם לאורך התמזה, עוד רעיון ליום נחמד.
האמת היא ששבוע ללונדון זה רק נראה הרבה זמן ויותר מיום, גג יומיים לא הייתי מקדישה לפריפריה. כמו שאמרתי יש לעיר כ"כ הרבה מה להציע! כן, גם למשפחות וילדים!
אני משוכנעת שמאוד תהנו. אח"כ תמיד רוצים לחזור אליה שוב ושוב...
רוית.

[עודכן ב:04 מאי 2008 14:58:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. שאלות על לונדון ואנגליה - האם מתאים גם לקטנטנים? תגובה ל - 6 04/05/2008 15:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  sharonpil לא מחובר sharonpil  משתמש בינוני 99 הודעות עד כה
הי
אני מרשה לעצמי להתפרץ לשרשור הזה כי לאחרונה הייתי עסוקה בדיוק בשאלה שהועלתה כאן.
אנחנו נוסעים השנה להולנד, אבל לבן הגדול שלי יש בשנה הבאה בר-מצווה ומשאת נפשו היא טיול לאנגליה, ובמיוחד לונדון. הפורמט שחשחבנו עליו הוא בדיוק הפורמט שורד תיארה כאן - כמה ימים בלונדון ואח"כ להתמקם בווילס או אזור כפרי אחר, בצימר או משהו דומה, לטיול ככב נינוח. הדילמה - בשנה הבאה, טפו-טפו, אנחנו צפויים להיות עם תינוק קטן (שכרגע "מתבשל"), ועוד שלושה ילדים בני 4,8 ו- 13. אני מאוד חוששת משהיה בלונדון בהרכב כזה.
האם חששותי מוצדקים ואכן ההתנהלות עם תינוק וילדים קטנים בכלל תהיה קשה, או שמא זה אפשרי?
אשמח מאוד לשמוע חוות דעת מהמנוסים.
תודה מראש,
שרון
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. תודה על כל התשובות תגובה ל - 5 04/05/2008 16:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ורד_ע  משתמש לא מוכר
עכשו אני צריכה לעשות שיעורי בית ולקרןא על לונדון וסביבתה.
נראה לי שאני אצטרך לבחור - או לונדון או פריפריה.
אני עדיין לא פוסלת את שניהם ביחד...
לשלומית - אפשר לקבל את שם מלון הדירות ששהיתם בו?
ובעניין חברת תעופה - מה מומלץ? נורא יקר לטוס באוגוסט (בדקתי באל-על).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. בשנה שעברה היינו בטיול בר מצווה בלונדון תגובה ל - 8 04/05/2008 17:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  damages לא מחובר damages  משתמש פעיל 210 הודעות עד כה
עם בננו האמצעי ועם הבנות בת 17 ובת 11.
הבן רצה כדורגל ובמאמצים רבים השגנו כרטיסים לשני הבנים לשני משחקים.
כיון שנחתנו בסטנסטד בלילה, הזמנו צימר ליד השדה ולקחנו אוטו.
ישנו שם וטיילנו לכיוון קיממברידג' המקסימה.
למחרת נסענו לכיוון דובר ולנו קרוב לדובר וביום השלישי נסענו לכיוון לונדון וביקרנו בטירת לידס - הילדים אהבו מאד. החזרנו את האוטו באוקספורד, אחרי שאת המזוודות שמנו במלון ויצאנו לשוטט בעיר. בעיר בילינו שבוע במוזאון הטבע, במוזאון המדע, במאדאם טוסו - היינו הבנות בשעה שהבנים היו בכדורגל, ביקרנו במוזאון הבריטי, בטאוור טוף לונדון, שטנו לגריניץ' וחזרה ועלינו לגלגל של לונדון. קנינו כרטיסים לשתי הצגות - STOMP שהיא בסגנון מיומנה והיא קצרה מההצגות המקובלות בלונדון - שעה וחצי נהדרת!!!! בנוסף היינו במלך האריות שנמשכה 3 שעות - גם היא היתה מאד יפה. גם אנחנו גרנו במלון דירות והיתה לנו דירה מאובזרת לחלוטין שכללה גם מכונת כביסה ומייבש.
אכלנו בדירה ובקנטקי במחירים סבירים לחלוטין. המוזאונים בחינם. למאדאם טוסו הזמנתי כרטיסים באתר לשעה חמש בערב - אז יורדים המחירים לחצי. עשינו כרטיס שבועי לתחתית ולאוטובוס - ילד עד גיל 11 בליווי הוריו שיש להם כרטיס כזה לא משלם ! מעל גיל 11 נדמה לי שעד 14 (לא בטוחה לגבי ה 14) משלם פאוונד 1 ליום ! על בת ה 17 שילמנו כמבוגר כרטיס שבועי נדמה לי שהוא עלה 23 פאונד לאדם.
בילוי נעים!!!! כייף של עיר!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. שאלות על לונדון ואנגליה - האם מתאים גם לקטנטנים? תגובה ל - 7 04/05/2008 22:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  Jenny לא מחובר Jenny  משתמש פעיל 264 הודעות עד כה
הי שרון,

לגבי לונדון: לדעתי הבעיה היא פחות התינוק שעתיד להצטרף למשפחה, שמן הסתם יעביר חלק לא מבוטל מן הטיול בשינה (אם בעגלה ואם במנשא) אלא דווקא הילד בין ה4 שקטן מדי להינות מאטרקציות כמו מוזיאון המדע, טירת לונדון וכו' ועלול להתעייף הרבה לפני אחיו הגדולים בשיטוטים רגליים בעיר.

לכן, לדעתי, כדי להוציא טיול כזה לפועל וכדי שילד הבר מצווה ימצא את החוויה, המשפחה צריכה להיות מוכנה להתפצל במידת הצורך: הורה אחד נוסע עם הילדים הגדולים לביקור באטרקציה או במוזיאון ואילו השני לוקח את הקטנים לפארק שכונתי להאכיל את הברווזים באגם. הייתי שוקלת גם לחפש דירה לאו דווקא במרכז אלא בפרוורים הקרובים, סמוך לאיזה פארק או איזור פתוח (וכמבון קרוב לתחנה של התחתית)ובכל מקרה להצטייד בכמה צעצועים ו DVD אהובים על הילד הקטן למקרה של יום גשום.

בהצלחה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. שאלות על לונדון ואנגליה - האם מתאים גם לקטנטנים? תגובה ל - 10 04/05/2008 22:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  shlomitj לא מחובר shlomitj  משתמש מתחיל 30 הודעות עד כה
אנחנו היינו במלון דירות Aspen apartments שזה חלק מ- Westpoint hotel כשלוש דקות מתחנת הרכבת פדינגטון, לכיוון הייד פארק. לא זול אבל קיבלנו דירה מאובזרת ונעימה מאוד (קטנה), כולל מדיח, מכונת כביסה, די.וי.די בטלויזיה וממש כל מה שצריך ואפילו המחיר כלל ארוחת בוקר שזה היה מצוין שלא צריך להתעסק בבוקר. מתחנת פדינגטון יש כמה קווים של רכבת תחתית והמון אוטובוסים, ממש נוח.
לגבי גיל הילדים: התינוקות הקטנטנים היו מבסוטים מאוד (וזה די מדהים שכמעט בכל מקום שבו יש שירותים יש גם עמדות החתלה מסודרות) - הדבר היחיד הוא שעם עגלה קצת קשה ברכבת התחתית. אוטובוסים, לעומת זאת, מאוד ידידותיים לעגלות: יש מקום מיוחד להעמיד עגלות והמדרגה שעולים לאוטובוס די נמוכה כך שממש קל לעלות עם העגלה (לא צריך לקפל). ההמלצה החמה שלי היא שגם לילד בן 4 כדאי לדאוג לטיולון, ואם יש גם ילד בן 4 וגם תינוק אז לשקול עגלת רכבת. נשמע מסובך אבל בעצם פשוט ונוח.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. בשנה שעברה היינו בטיול בר מצווה בלונדון תגובה ל - 9 05/05/2008 08:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ורד_ע  משתמש לא מוכר
מה שם מלון הדירות שהייתם בו?
וכמה בערך עולה שהות שם?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. בשנה שעברה היינו בטיול בר מצווה בלונדון תגובה ל - 12 05/05/2008 14:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה לכן על תשובותיכן.
אני מודה שההתלבטות נותרה בעינה. אני מתרשמת שטיול כוכב באזור כפרי הוא עדיין פשוט וידידותי יותר למשפחה עם ילדים קטנים מאשר עיר כמו לונדון, והרעיון של התפצלות לא ממש אטרקטיבי בהקשר של חופשה משפחתית.
למזלנו יש לנו עוד שנה שלמה להתלבט.
שיהיו טיולים מהנים לכולם, איפה שזה לא יהיה...
שרון
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. שרון - הוצאת לי את המילים מהפה... תגובה ל - 13 05/05/2008 14:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ורד_ע  משתמש לא מוכר
גם לי נראה שאחפש לילדים טיול "פריפרלי" יותר.
לפני שנתיים היינו בטיול כוכב בהולנד, פעם ראשונה עם הילדים בחו"ל.
היה מוצלח מאד.
אולי אשנה כיוון לאוסטריה או איזור היער השחור.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. שרון - הוצאת לי את המילים מהפה... תגובה ל - 14 05/05/2008 18:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אני חייבת להגיד שאם נחליט על כיוון דומה, של דחיית הרעיון של אנגליה, אני אשאר עם תחושת פספוס. בסה"כ זו ארץ שמאוד מתאימה לילדים - הטירות, האבירים, היערות, הטבע. באמת מכל טוב. והעובדה שהבן שלי כ"כ נמשך אליה רק מקשה עלי עוד יותר. הייתי באנגליה חמש פעמים בעבר, ותמיד התמוגגתי, אבל אף פעם לא עם ילדים קטנים.
האם חשבת על האפשרות של ויתור או צמצום האפשרות של לונדון, עם התמקדות באזור הכפר האנגלי. אני לא חושבת שזה שונה באופן מהותי מבחינת ההתנהלות מהיער השחור או אוסטריה (ובשניהם הייתי). זה לא לונדון, אבל טירות ואבירים וטבע מרהיב יש בשפע, והרוח האנגלית בודאי נמצאת גם שם.
אני יודעת שאני חושבת על הכיוון הזה, כמעין פשרה. מעניין אותי לשמוע מה דעתך, וכמובן מה דעת המנוסים.
שרון
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. את המלון ההוא סגרו....חודש אחרי שנסענו תגובה ל - 12 06/05/2008 01:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  damages לא מחובר damages  משתמש פעיל 210 הודעות עד כה
הוא עלה 150 פאוונד ללילה ...אבל הוא הפך להשכרה לזמן ארוך.
זו היתה דירה של 3 חדרים עם מטבח ופינת אוכל וממקומם בטטונהאם קורט קרוב לפינה של אוקספורד (ליד הבריטיש מוזיאום)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. שאלות על לונדון ואנגליה תגובה ל - 1 06/05/2008 21:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  כרמל לא מחובר כרמל  משתמש מתחיל 5 הודעות עד כה
ורד שלום,
אני ומשפחתי נמצאים בשליחות באנגליה בשנה האחרונה ומטיילים ותרים אותה לפניו ולפנים. אז אני יכולה לתת לך מספר עצות:
ראשית פצחנו את השנה בשבוע בלונדון ואני יכולה לומר לך שאפילו לא התקרבנו לכסות את כל מה שיש לראות ולעשות בלונדון.
לגבי הנהיגה בצד שמאל האמת שדי מהר מתרגלים לזה אבל אני ממליצה בחום שאם את מחליטה לקחת מכונית אז : אוטומטית ורק כשאת יוצאת מלונדון. בלונדון עצמה אין מה לעשות עם מכונית בכלל.
לגבי לאן לנסוע - ממקומיים אני שומעת דברים טובים על center parks אבל פחות מחמיאים מאשר בהולנד. אני חייבת לומר שהם מלינים בעיקר על המחיר הגבוה.
אם את רוצה לראות אנגליה , כפרית ויפיפיה אני יכולה להמליץ לך על שני אזורים ששניהם קסומים ומלאים אטרקציות לילדים : דבון ווולס.
אני יודעת שקורנוול מדהימה אבל בקיץ היא מפוצצת ומלאה והכבישים ממש פקוקים. גם דבון יכולה להיות עמוסה אבל פחות (פשוט יש יותר כבישים). אם את רוצה המלצות למסלולים בדבון שלחי לי מייל. אני גם יכולה להמליץ לך על חווה מדהימה שבה התארחנו. קיבלנו בית (זה מן אסם שמחולק לארבע דירות). בעל שתי קומות עם שני חדרי שינה מרוווחים, סלון, פינת אוכל ומטבח. קבלת הפנים היתה חמה וזה גן עדן לילידם (מאכילים את החיות פעמיים ביום, טרקטורים לנסיעה של הילדים, טרמפולינה, ביצים טריות כרצונך ). כשהגענו חיכה לנו cream tea ובקבוק יין מקומי וכבשה משוקולד לכל ילד וכשעזבנו כל ילד קיבל מתנה מבעלת החווה.

גם בוולס יש המון , המון מה לעשות עם הילדים.
אני גרה באיזור אוקספורד ואני יכולה לומר לך שגן באיזור שלנו יש המון מה לעשות עם הילדים.
בקיצור אני ממליצה בחום על אנגליה שמעבר ללונדון - כי שם רואים אנגליה אחרת.

לגבי הרעיון של לנסוע מלונדון לטיולים יומיים זה אפשרי רק עד מרחק מסויים (בעיקר עם ילדים).וגם קחי בחשבון שהנסיעה ברכבת היא לא דבר זול בכלל. יש אוטובוסים שאפשר להשיג בהם כרטיס נסיעה בפאונד אחד (תשאלי בטח לאיזה יעד למלא יעדים mega bus קוראים לחברה) אבל זה אוטובוס וזה פחות נוח עם ילדים וגם התדירות נמוכה למדי.

אם את בכל זאת מחליטה לנסוע מלונדון יומיומית אז יש כמה מקומות דווקא דרומית מערבית ללונדון שהייתי ממליצה לבקר - דובר, דיקנס וולד בצ'טהם.

מה החסרונות בכל זאת: יקר מאוד. קחי בחשבון שהמחירים הם בערך פעמיים מה שתשלמי בארץ על כל דבר (בעיקר מזון). אבל גם עם זה אפשר להתמודד איך : אנחנו יוצאים לכל יום טיול עם פיקניק ארוז של כריכים/ פסטה אן משהו דומה. זה לא יראה מוזר בכלל אם תעשו את זה.

בקיצור לכל עזרה את מוזמנת לפנות אלי למייל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. שאלות על לונדון ואנגליה - האם מתאים גם לקטנטנים? תגובה ל - 7 06/05/2008 21:40 לתגובה קודמת
  כרמל לא מחובר כרמל  משתמש מתחיל 5 הודעות עד כה
אנגליה של היום מאוד מתאימה לילדים בכלל ולתינוקות בפרט. כמעט בכל פינה יש פינה להחלפת תינוקות. הבעיה היחידה היא ברכבת תחתית לא בכל תחנה יש מעלית אבל אם קוראים נכון את המפה של הרכבת התחתית אז יודעים איפה יש ואיפה אין מעלית.
בקיצור אני ממליצה בחום על לונדון בפרט ואנגליה בכלל.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:הולנד - בקתות בקמפינג
להודעה הבאה:פארקים ביוטה באוגוסט - שתי שאלות