כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. סין בחודש יולי,אךך,דילמות קשות 07/05/2008 22:30 לתגובה הבאה
  gal3457 לא מחובר gal3457  משתמש מתחיל 18 הודעות עד כה
בייג'ינג
שאאנש'י(shaanxi)
אנחואיי(anhui)
הונג קונג
גואנגש'י(guangxi)

אני מתכוון לטוס לסין לכל יולי(חודש) והשאלה שלי,אפשרי להספיק את המחוזות האלו(שרשמתי למעלה) בחודש? או שכדאי להוריד? ואם כדאי להוריד אז איזה?
או שמצד שני,יש איזה מחוז שממש כדאי לי להוסיף\להחליף באחר?

אני בדילמות קשות כאן,יש יותר מדי מה לראות בסין:}
כואב לי הלב להוריד כמה מהמקומות שנשמעים לי ממש מדהימים כמו:
יונאן
סצ'ואן
שאדונג
חונאן
חוביי
ג'יאנגשי
שאנש'י
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. סין בחודש יולי,אךך,דילמות קשות תגובה ל - 1 08/05/2008 10:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  רוני לא מחובר רוני  משתמש פעיל 425 הודעות עד כה
Laughing שלום.
לדעתי דלגת על שני מקום היפים בסין גווילין ויאנשו ושיאן.
את הונג קונג תשאיר לסוף, האמת אפשר לוותר, או להקדיש לה יום יומיים.
אני מציע להוסיף את יונאן ואולי צ'נגדו ( סצואן).
בחודש ניתן לראות הרבה לא חייבים להקדיש לכל מקום כמה ימים לביגין למשל אנימציע להקדיש 4 ימים כולל החומה.

שים לב שאתה מגיע כחדש לפני האולימפיאדה !יתכן וביגין ומקומות אחרים יהיו צפופים ויקרים.ובנוסף חם ולח ברמות וגם גששששום!

האמת שאני לא הייתי מגיע לסין בתקופה זו הייתי דוחה לשנה הבאה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. סין בחודש יולי,אךך,דילמות קשות תגובה ל - 2 08/05/2008 11:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אין לי ברירה כרגע:}
לבייג'ין אבל אני מגיע ב2.7(כ40ימים לפני תחילת האולימפיאדה) ושם אני אהיה בהתחלה ואהיה שם4ימים

שיאן נמצא בחבל שאאנשי(אם אני מבין נכון) ואליו אני כן הולך
ובקשר לגווילין ויאנגשואו,הכוונה היא לאלו שבחבל גואנגש'י?(זה שממש בדרום סין)כי אם כן,אז גם לשם רשמתי שאני הולך

ו,אני באמת יכול להספיק ב4שבועות את:
בייג'ינג
שאאנש'י(shaanxi)
אנחואיי(anhui)
הונג קונג(אולי)
גואנגש'י(guangxi)
ולהוסיף לזה את יונאן\סצ'ואן או שניהם?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. סין בחודש יולי,אךך,דילמות קשות תגובה ל - 3 08/05/2008 11:33 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
~נועה~  משתמש לא מוכר
חוץ משיאן מה אתה רוצה לראות בשאאנשי?
ומה באנחווי?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. סין בחודש יולי,אךך,דילמות קשות תגובה ל - 4 08/05/2008 11:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אממ בשאאנשי חוץ משיאן עצמה אני רוצה לראות את צבא חיילי החרס שזה באיזור של שיאן,קבר הקיסר ג'ינגדי נשמע מעניין,לטפס על חואה שאן

באנחואיי הבנתי שהארכיטקטורה ממש יפה,ו"צ'י-יון שאן" שזה אמור להיות נופים הרריים ממש יפים,גם שש'יאן נשמע איזור יפה מבחינת מבנים מיוחדים ומנזרים מיוחדים,וגם לטפס כמובן על החואנג שאן,שהנוף שם אמור להיות ממש מדהים ושבפסגה שלו אפשר להגיד שנמצאים בעננים
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. סין בחודש יולי,אךך,דילמות קשות תגובה ל - 5 08/05/2008 12:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
~נועה~  משתמש לא מוכר
אני לא מכירה את כל המקומות (חוץ משיאן וחיילי הטרה קוטה שנמצאים שעה משם), אבל נראה שסידרת את עצמך יפה לחודש.
אין טעם להוסיף עוד מחוזות, ועוד כ"כ מרוחקים.
תשמור משהו לפעם הבאה... Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. סין בחודש יולי,אךך,דילמות קשות תגובה ל - 6 08/05/2008 23:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מתוך ספק אם יהיה פעם באה אני רוצה להספיק מה שאפשר:}
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. סין בחודש יולי,אךך,דילמות קשות תגובה ל - 7 09/05/2008 18:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איזה מחוז עדיף? סצ'ואן או יונאן?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. סין בחודש יולי,אךך,דילמות קשות תגובה ל - 1 09/05/2008 21:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  eliaviel לא מחובר eliaviel  משתמש פעיל 816 הודעות עד כה
לפי דעתי, אחד האזורים היפים ביותר בסין הוא במחוז גואנשי כלומר: סביבות העיר יאנגשואו כשהיא לכשעצמה עיר תיירותית נחמדה. סביב העיירה יש נופים מדהימים שייחודים לאזור זה שלא תפגוש בשום מקום אחר בעולם. ואני מתכוון לאותם הרים בעלי צורה מוזרה של חרוט מחודד. פשוט נוף מיוחד.גם שייט על נהר הלי (זהו שמו?) בקרבת העיירה הוא דבר חובה.
את זה אסור לפספס וטוב שכללת את האזור הזה.
את יונאן,למשל, לא כללת וזה חבל משום שדווקא באזור זה אתה יכול לפגוש את המיעוטים בעלי אורח החיים המעניין ביותר בניגוד ליתר הסינים שאיבדו ברובם את אורח החיים המסורתי.יש כפרי מיעוטים מעניינים במחוז זה וגם נופים יפים,שווקים בהם תוכל לראות מיעוטים ועוד.
מחוז מעניין נוסף שלא מתוייר כול כך זה מחוז Guizhou שגובל עם יונאן וגם שם תוכל לראות מיעוטים שונים ואורח חיים כפרי ומסורתי וגם את כפרי טראסות האורז ליד לונגשנג.
בסיצ'ואן יש את שמורת הטבע היפהפיה של Giu Zhai Gou עם אגמי הטורקיז.
לגבי חיילי החרס בשיאן, שמעתי מכמה תיירים שהם התאכזבו במידת מה.שיאן עצמה היא עיר לא מיוחדת.
היות ויש לך רק חודש הייתי ממליץ לך להתרכז בכמה מקומות הקרובים אחד לשני ולא לנסוע מרחקים גדולים. למשל:בחודש אחד להתחיל מהונג קונג, משם ליאנגשואו והכפרים בסביבה, לאחר מכן הכפרים באיזור לונגשנג עם טראסות האורז ולבסוף יונאן. בסוף בסוף בייג'ין (להגיע בטיסה או ברכבת). זהו מסלול אפשרי אחד.
במדריך הלונלי פלנט יש הצעות למסלולים בני חודש אחד המתרכזים באיזורים שונים של סין.כדאי שתעיין!

סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. כמה שאלות בסיסיות... תגובה ל - 9 10/05/2008 11:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  y y y לא מחובר y y y  משתמש פעיל 1663 הודעות עד כה
שוב השאלה הזאת של "להספיק", כאילו שיש פרס על כמות מחוזות שמטיילים בהם, האם המטרה היא "להספיק" או להנות מהטיול? בשביל להקל עליך ועל ההתלבטויות הקשות הייתי מניח הנחת יסוד- בחודש אחד של טיול בסין לא "תספיק" לראות אפילו קמצוץ מהגרגיר של הפרומיל של מה שיש למדינה הזאת להציע.
אחרי שעברנו את זה נשאל- כתבת רשימה של 5 מחוזות(!!) שאתה רוצה לטייל בהם, שגודל כל אחד מהם לפחות כמו מדינה אירופאית גדולה, ובכל אחד מהם לבדו אפשר לטייל חודש, האם אפשר להספיק אותם תלוי מה אתה רוצה לראות בכל מחוז. בהנחה שמוותרים על הונג-קונג הייתי אומר שמדובר ברשימה שנראית על פניו הגיונית..
לגבי יונאן-סיצ'ואן- לטעמי, אם אין לך לפחות שבועיים לכל אחד מהמחוזות האלו, ממש אין טעם להגיע אליהם! טיול קצר יותר מזה בסיצ'ואן יכלול כנראה רק את צ'נגדו (שכפול של העיר הסינית המודרנית הסטנדרטית, שכמוהו יש עוד כמה מאות בכל סין) וכנראה את ג'וזאיגו (שת'אמת, כמות התיירים הסינים המופרכת גרמה לי די להסתייג ממנה), אותו זמן ביונאן יספיק לקונמינג-דאלי-ליג'יאנג שזה בעיקר לשבת מוקף בישראלים בבתי קפה "מערביים" ולהקשיב לסיפורי הגבורה שלהם מכל העולם (שזה בעיקר- מבתי קפה מערביים בארצות אחרות).אל תבהל מכך שרוב האנשים אומרים שיונאן וסיצואן הם "חובה", רוב מי שאומר את זה עושה כך פשוט כי אלו המקומות היחידים (כמעט) שטייל בהם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. כמה שאלות בסיסיות... תגובה ל - 10 10/05/2008 19:40 לתגובה קודמת
תודה רבה על התשובות המורחבות:}
נראה לי שאני אעשה

בייג'ינג
אנחואיי(anhui)
הונג קונג
מקאו
גואנגש'י(guangxi)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:שוב פעם הדרך לא ברורה לי, מחר אני טסה סבלנותבבקשה