כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. מרכז שיבננדה בהודו-מי היה שם? 08/05/2008 14:50 לתגובה הבאה
  iritshalit לא מחובר iritshalit  משתמש מתחיל 39 הודעות עד כה
אני נוסעת להודו באוגוסט עד דצמבר ואני מעוניינת לקחת את הקורס (חודש)מורי יוגה באחד ממרכזי שיבננדה בהודו.
1.איזה מרכז טוב יותר? עם פחות אנשים? נקי\אכותי... וכד...
2.בנוסף עד כמה משמעותית היכולת להבין ולקרוא באנגלית?, יש לי אנגלית בסיסית אבל אני חוששת שלא אבין מידע חשוב ואפספס חלק ניכר מהקורס
אודה על כל פיסת מידע הקשורה באשרמים של מרכזי שיבננדה!!!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. אם הכוונה למרכז באוטרקאשי.... תגובה ל - 1 08/05/2008 18:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Babaji  משתמש לא מוכר
שלום לך...

מה יש לומר, מרכזי שיואננדה למדו את השיטה, בה מערביים מאוד רוצים להיות מורים, מבלי שיהיה ממש צורך להיות גם תלמידים על הדרך,
ומה שלקח פעם 30 שנות תרגול, מתומצת לקורס בן חודש, בו כל שתדרש זה לשלם (אם אני זוכר נכון... בערך 1600$) , והרי לך תעודת הסמכה כמורה ליוגה, תעודה מרשימה בנקיון הדפוס שלה, מעוררת השתאות, כתובה חלקה בהינדית, בתחתיתה חתומות מנטרות קדושות, מה יכול להיות רע.
(אמר לי פעם רופא בכיר, שאם אתה נכנס לרופא ויש לו המון תעודות מרשימות ובולטות על הקיר, קום מהכסא וברח מהר, מעניין לחשוב על זה...).

אני מכיר לא מעט אנשים המצויים ב"היכלה של היוגה", רובם במסירות מזה הרבה שנים, ואף אחד מהם לא יהיה מוכן לדון איתי על אוטרקאשי כמרכז הדרכה למורים ליוגה. אם לחשוב על זה, האם הגיוני כי מה שבישראל, (על אף תרבות האינסטנס שאימצנו) עדיין לוקח 4 שנים לערך לעבור הכשרת מורים (זאת לאחר שתרגלת בעצמך לא מעט שנים ונמצאת מתאים להדרכה), ומה שבהודו לוקח כ-20 שנה, (בטרם תלמיד יחשוב לפתוח פיו להיות למורה לאחרים), יכול להכנס באמת ל"קורס למורים" שאורכו חודש אחד בלבד (!!!).

כן, הקורס באנגלית ודורש הבנה וידיעה יותר מבסיסית של השפה...
אבל אם בחודש אפשר להיות מורה ליוגה, אז לא נראית לי שום בעייה כלשהי לעבור את הקורס מבלי להבין את כל מה שנאמר,שהרי התעודה עם שמך תודפס כבר רגע אחרי התשלום הראשון...

מאידך, אם לוקחים את זה כחודש של תרגול, (ללא קשר להדרכה, הוראה, תעודות ,וכו') אלא חודש להיות עם עצמך בשקט, אז זה כנראה יכול להיות חודש מצויין..(למעט מחירו הלא זול..)

בהצלחה
באבאג'י
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. באבאג'י צודק תגובה ל - 1 09/05/2008 17:52 לתגובה קודמת
  קש כפית לא מחובר קש כפית  משתמש פעיל 422 הודעות עד כה
מקום שמעביר קורסים למדריכים ביוגה זה לא רציני
לוקח שנים של תירגול כדי להיות מדריך יוגה
שנים!!!
לא חודש ולא חצי שנה
מי שאחרי חודש מחזיק מעצמו מדריך
זה לא רציני
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:שאלה לגבי ויזה וכרטיס טיסה.
להודעה הבאה:עזרה בהמשך הטיול..

שאלות נפוצות - סין

שאלות נפוצות - תאילנד

שאלות נפוצות - הודו

שאלות נפוצות - נפאל

שאלות נפוצות - כללי

כתבי למטייל כרגע באסיה

דיברנו על זה בפורום

חיפוש מהיר

מידע נוסף