כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. טיול לקובה וגוואטמלה בחודשים יולי- אוגוסט 09/05/2008 13:38 לתגובה הבאה
  ellacher1 לא מחובר ellacher1  משתמש מתחיל 4 הודעות עד כה
היי,
אנחנו מתכננים טיול של חודש וחצי (בחודשים יולי- אוגוסט) הקרובים ומאוד מתלבטים לגבי המסלול. אנחנו רוצים מאוד להגיע לקובה (ולכלול את הפסטיבל בסנטיאגו דה קובה שנערך בסוף יולי)"לחוות" את קובה ולעבור לגוואטמלה.
השאלה היא, האם נוכל לתכנן את הטיול כך שנהיה כשבועיים בקובה וחודש בגוואטמלה או שאפשר להוסיף מדינה נוספת- מקסיקו למשל. או שזה יהיה צפוף מדי?וכן, איזו מדינה נוספת ניתן לשלב?
האם כדאי (גם מבחינת עלויות) לטוס לקובה (ב"קובנה" לסנטיאגו דה קובה)ומהוואנה לטוס לגוואטמלה או להפך? אולי דווקא כדאי לטוס מקנקון לקובה ומשם לחזור לגוואטמלה?
האם ידוע לכם כמה עשוי לעלות טיול כזה לזוג (בהנחה שאנחנו בונים על רמת חיים בינונית)?

תודה רבה מראש Smile
אלה.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. טיול לקובה וגוואטמלה בחודשים יולי- אוגוסט תגובה ל - 1 09/05/2008 22:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yaelalpe לא מחובר yaelalpe  משתמש מתחיל 15 הודעות עד כה
היי אלה,
לפני שנה וקצת עשיתי טיול בכל מרכז אמריקה שכלל גם את קובה. הייתי רק 10 ימים בקובה (מטעמי ספונטניות בלבד) והספקתי להיות בהוואנה, ויניילס וטרינידד. אז בשבועיים עם תכנון נכון בטח תוכלו להיות במספיק מקומות כדי לחוות את קובה ולכלול בתוכם את הפסטיבל. ככה שאחרי קובה יישאר לכם חודש לטיול. אז...
מהוואנה אתם יכולים לקחת טיסה לגואטמלה סיטי. יש מקומות בגואטמלה שאסור לפספס ואם אתם רוצים לראות את הכל ולא לרוץ ממקום למקום אז אני הייתי מקדישה את כל החודש לגואטמלה בלי לדחוף עוד מדינה. ואם יהיה מקום שמאוד תאהבו תוכלו למשוך עוד יום יומיים. בכל זאת, גם להגיע ממקום למקום גם לוקח קצת זמן וצריך לקחת את זה בחשבון.
אם בכל זאת אתם ממש רוצים (מה שעלול לעלות לכם ביוקר) אפשר לקחת טיסה מהוואנה לקנקון ולהיות שבוע וקצת בצד הקריבי של מקסיקו ואז לקחת אוטובוס של מיליון שעות לטיקאל ולהתחיל את גואטמלה בצפון. אבל..לי זה נשמע כמו כאב ראש קצת. אתם נוסיעם להנות ולא לטרטר את עצמכם. פעם אחרת מקסיקו..

בנוגע לעלויות: אני טיילתי עם חברה בקובה וישנו אצל משפחות מארחות קובניות. התנאים ביחס להוסטלים בשאר הטיול במדינות אחרות היו מעולים ותמורת סכום סימלי נוסף (ממש זול) הם גם יבשלו ארוחות בוקר צהריים וערב בכמויות שאי אפשר להתלונן עליהן. האיכות של הארוחה כבר תלויה במזל של על איזה בית תיפלו. אבל בכל מקרה זה חוויה וזה כיף! אם תחפשו בתי מלון זה כבר משהו אחר אין לי מושג מה העלויות.
בכל מקרה 10 ימים בקובה עלו לי 650 דולר. שמטיילים בזוג הלינה תמיד יותר זולה.
מקווה שעזרתי,
תעשו חיים!
יעל.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. טיול לקובה וגוואטמלה בחודשים יולי- אוגוסט תגובה ל - 2 10/05/2008 21:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  michal2 לא מחובר michal2  משתמש מתחיל 5 הודעות עד כה
הי,
זה נשמע מאוד נחמד משפחות מארחות קובניות, אולי את יכולה לפרט איך ואיפה מצאתן אותן?
תודה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. טיול לקובה וגוואטמלה בחודשים יולי- אוגוסט תגובה ל - 3 10/05/2008 22:52 לתגובה קודמת
  yaelalpe לא מחובר yaelalpe  משתמש מתחיל 15 הודעות עד כה
כשאתם מסתובבים ברחובות בערים התיירותיות בקובה תוכלו לראות על הדלתות של הבתים שלט עם סמל בצבע כחול שזה אומר שאפשר להתארח בבית. אנחנו הרגשנו חופשיים פשוט לדפוק על הדלת ולשאול אם יש מקום. זה בתים ששייכים לארגון(לא זוכרת את שמו) והם משלמים אחוז מסויים לממשלה מהאירוח.
בשדה תעופה בהוואנה יש דוכן ממש בדלת לאולם היציאה מהשדה של הארגון הזה.
בלי שום קשר, לכל מקום תיירותי שתגיעו אליו יחכו לכם בירידה מהאוטובוס עשרות בעלי בתים שמתים לארח תיירים ולכן גם הם מוכנים להציע מחירים תחרותיים. אי אפשר לפספס אותם והבתים נקיים ומסודרים.
אם אתם יודעים ספרדית אז תוכלו לשבת עם בעלי הבית ולשמוע מהם על קובה מנוקדת המבט שלהם וזה מאוד מרתק.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:טיול של 6 שבועות במרכז אמריקה
להודעה הבאה:קורס צלילה - מקסיקו