כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. טרקים בנפאל לחובבת טיולים אך מתקשה גופנית 08/05/2008 21:54 לתגובה הבאה
  rony_e לא מחובר rony_e  משתמש מתחיל 4 הודעות עד כה
לשמחתי הגדולה אני נוסעת לנפאל לחודש וחצי בספטמבר הקרוב. אני מאד אוהבת לטייל, ללכת ולהיות בטבע בכלל, אממה... לצערי הגוף שלי אוהב את הפעילויות הנ"ל "קצת" פחות, ועל אף אימונים קשים בחדר כושר והרבה מאד מוטיבציה אני מאד מתקשה במסלולים ארוכים, בפרט בעליות. טיולים קודמים סיימתי עם שברי הליכה, גב מרוסק, רצועות קרועות ותשישות כללית, ובד"כ אני בלי אוויר אחרי מטרים ספורים של עלייה.
(בת 28, אגב)

לכן, רציתי להתייעץ באשר לקושי המסלולים השונים בנפאל - האם האראונד אנפורנה, אותו אני חולמת לעשות, הוא מסלול קשה? (בפרט העלייה לפאס...) האם יש מסלולים אחרים באזור פוקרה או קטמנדו שהם גם יפים וחוויתיים וגם לא "קריעה" למישהי שמתקשה? מה אוכל לעשות כך שגם אהנה מהטבע והנופים בהליכה, גם לא אחוש החמצה וגם לא אזדקק לחילוץ באמצע מסלול?...

תודה רבה Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. טרקים בנפאל לחובבת טיולים אך מתקשה גופנית תגובה ל - 1 08/05/2008 22:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  יעקבס לא מחובר יעקבס  משתמש פעיל 408 הודעות עד כה
ערב טוב
אנחנו בני 37 ו42 מצב גופני טוב אבל לא עסקנו בשום פעילות ספורטיבית.
לפני הטיול התאמנו חודשיים קשים וזה הספיק ,והיה קשה לפעמים מאוד ולא רק לנו גם לצעירים מאיתנו(אחרי צבא)וגם לספורטאים.
אפשר לקצר את הטרק יש כמה דרכים.
ואפשר לעשות את אנפורנה בחודש יש לך זמן .
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. טרקים בנפאל לחובבת טיולים אך מתקשה גופנית תגובה ל - 1 08/05/2008 22:42 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  תאי לא מחובר תאי - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 10650 הודעות עד כה
היי rony_e,
הפתרון ל"בעייתך" היא הליכה יותר איטית, יותר מנוחות ויותר ימים מהממוצע. הטרקים בנפאל לא קלים במיוחד, אך לדעתי אפשריים כמעט לכולם. אינך חייבץ לצאת לטרק אראונד אנאפורנה שנמשך בין 16 ל- 21 ימים, ישנם טרקים יותר קצרים כגון: ה"אגמים הקפואים", ABC, פון היל וג'ומסום (אלו הם טרקים בני 5 ל- 10 ימים).

טיול מנה,
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. icon7.gif  דעה נוספת תגובה ל - 3 09/05/2008 02:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  נדב הרגיל לא מחובר נדב הרגיל  משתמש פעיל 2025 הודעות עד כה
פירטת כאן בעיות רפואיות של ממש בטיולים קודמים - "טיולים קודמים סיימתי עם שברי הליכה, גב מרוסק, רצועות קרועות ותשישות כללית". ראיתי זקנים מאוד וצעירים מאוד עושים את האראונד, ותאי סיכם את העניין במשפט אחד וקולע - "הטרקים בנפאל לא קלים במיוחד, אך לדעתי אפשריים כמעט לכולם".
אולם אולי כדאי לך להתייעץ עם רופא לגבי שברי ההליכה, הגב מרוסק והרצועות הקרועות שרשמת עליהם בהודעתך.
בסך הכל מי שלא נמצא בכושר פשוט הולך לאט יותר ונח יותר, אבל אם ישנה היסטוריה רפואית של פציעות ברקע, אולי כדאי להתייעץ עם רופא על מנת לקבל המלצות מה לא לעשות?
בהצלחה! Smile

נדב
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. טרקים בנפאל לחובבת טיולים אך מתקשה גופנית תגובה ל - 2 09/05/2008 10:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

תמונה 397.jpg
תמונה 397.jpg(גודל:21.99KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. דעה נוספת תגובה ל - 4 09/05/2008 10:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  משה ר לא מחובר משה ר  משתמש פעיל 744 הודעות עד כה
לגבי "חוסר באויר" הדבר ניתן לפיתרון/הקלה ע"י שימוש בכדורי DIAMOX אבל לצורך זה אני מייעץ לך לפנות לפורום בריאות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. דעה נוספת תגובה ל - 6 09/05/2008 11:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  יוסי.ר לא מחובר יוסי.ר  משתמש פעיל 1471 הודעות עד כה
3 פעמים עשיתי את הטראק ABC , מגיל 50 עד 55.
מצבי הגופני והכושר שלי מצויין ובעליות מסויימות היה לי קשששששה.
לפי התיאור שלך על עצמך אל תחשבי בכלל על האראונד אנפורנה אבל את בהחלט יכולה להתחיל את ABC ולהמשיך בקצב שלך, לאט לאט עד שתחליטי שזה מספיק ולחזור. לא מוכרחים לגמור טראק מסויים. את יכולה להפיק הנאה ענקית גם ברבע טראק.
נסי להגיע אל הפון היל. טראק נהדר.
אגב, הנוף בדרך לשם ובדרך חזרה שונה. תחשבי על זה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. אמממ... תגובה ל - 7 10/05/2008 17:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה רבה לכולכם על התגובות!
מבחינה רפואית האורתופד שלי (שזכה לביקורים רבים אחרי טיולים קודמים...) אמר שהמניעה היחידה עבורי היא סחיבת משקל כבד/אסימטרי (מזל שיש פורטרים), וכי מבחינת הליכה/טיפוס/כד' עליי פשוט לנוח ולהקשיב לגוף אם/כשכואב לי.

הדעות כאן לגבי האראונד אנפורנה מעט סותרות ("אל תחשבי בכלל על האראונד" נשמע מרתיע למדי...) ועודני מבולבלת למדי. יש גם מישהו עם גנים עיקשים של פדלאה אשר צלח את המסלול?
מאחר ולפניי 4 חודשים להתאמן, יעקב - תוכל בבקשה לפרט כיצד נכון להתאמן למסלולים כגון זה?

באשר לטרקים אחרים (כל כך רוצה להיות בכל המקומות היפים האלה אך חוששת...):
ג'ומסום - האם זהו חלקו היפה של האראונד או שזו החמצה לעשות רק את החלק הזה לדעתכם? מה באשר לשילוב של הג'ומסום עם פון היל - קריעת תחת או אפשרי?
האגמים הקפואים - כמה קשה המסלול הזה? האם יפה שם גם באוקטובר?
האם ישנם טרקים אחרים אשר לדעתכם גם יפים וגם לא מאד קשים?

המון תודה Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. אמממ...את נחושה וזה כבר טוב אני אתפנה ואמשיך תגובה ל - 8 10/05/2008 18:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. אמממ... תגובה ל - 8 11/05/2008 00:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  תומר לא מחובר תומר  משתמש פעיל 3120 הודעות עד כה
אם את אומרת שההגבלה היחידה להליכה היא עייפות/כאבי מאמץ, פשוט תקדישי יותר זמן ומנוחות, זה ממש לא נורא אם תוסיפי עוד 2-4 ימים לטרק ופשוט תעשי אותו יותר לאט. יש בטרק הזה הרגשה של "טיול שנתי", אז אל תגררי למאמץ/קצב שאת לא עומדת בו- את לא חייבת להספיק להגיע למקום שכולם מגיעים אליו באותו יום, יש מספיק מקומות בדרך שאפשר לעצור בדרך להפסקות תה ואפילו לשינה, אם השרירים שלך לא רוצים להמשיך אותו יום.
מבחינת עומס מאמץ, היום הכי קשה בטרק אראונד אנאפורנה הוא היום שבו עוברים את הפס, חוץ מהקושי הפיזי היחסי שלו, אי אפשר "לחלק" אותו ליומיים, מכיוון שאין מקום לינה בין צדו האחד לצדו השני (אבל יש 2-3 מקומות עצירה להפסקות מנוחה). ה"נחמה" היא שבימים שאחריו תוואי הטרק מאוד נוח ומתון, ככה שאפשר להרגע ואפילו לקחת יום מנוחה בג'ומסום או בכפר אחר בדרך.
ראיתי מספיק פדלאות שהולכים את הטרק מההתחלה עד הסוף ואפילו נהנים ממנו, ולדעתי המאמץ של יום הפס שווה את זה ולא צריך להרתיע אותך.
לדעתי הג'ומסום הוא החלק ה"משעמם" של הטרק, כי הנוף בו אחיד יחסית לשאר הטרק, כמובן שהתירוץ הזה לא תמיד תופס אם זאת פעם ראשונה שרואים את הנופים האלה. לא הלכתי לפונהיל, אבל השילוב בהחלט אפשרי ואפילו מומלץ.
הדרך להתאמן לטרקים היא פשוט לעשות הליכות עד אז כדי שהגוףף יתרגל לזה, וכמובן השיטה הכי טובה היא לשכור פורטר, ובדרך נס הכושר עולה פלאים....
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. אמממ... תגובה ל - 8 11/05/2008 13:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי
לדעתי החלק היפה בטרק,החלק עד לפאס.
אחרי הפאס יש כבר דרך עפר(למעט קטע קטן שגם שם יהיה)עד הסוף.
גם ליד מאנאנג יש שדה תעופה,אפשר לסיים או להתחיל שם.
הטרק לא חייב להיות קשה,(אם יש זמן ולך הבנתי יש הרבה)הליכה איטית עם הרבה מנוחות,פחות שעות הליכה ביום.(מבקרים ביותר כפריים-יתרון)
אימונים:
לנו הספיק שעה הליכה בעליות במשך חודשיים.
אפשר לעשות אותו בקלות מאחר ובכל מקום יש מקומות לינה .

תמונה 308.jpg
תמונה 308.jpg(גודל:7.91KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. פון היל תגובה ל - 8 11/05/2008 14:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  משה ר לא מחובר משה ר  משתמש פעיל 744 הודעות עד כה
מכיון שיש לי בעיות ברכיים לכן עשיתי את ג'ומסום ללא פון היל.
חבר שפגשנו (ולא סובל מבעיות אורטופדיות) ועשה את הפון היל אמר לי כי טוב עשיתי שלא עשיתי את הפון היל כי העליה קשה והירידה עוד יותר והוא חזר עם ברכיים רועדות וכאב.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. טיולים קודמים סיימתי עם שברי הליכה, גב מרוסק, רצו תגובה ל - 12 11/05/2008 14:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  יוסי.ר לא מחובר יוסי.ר  משתמש פעיל 1471 הודעות עד כה
"טיולים קודמים סיימתי עם שברי הליכה, גב מרוסק, רצועות קרועות ותשישות כללית"

זה מה שאת כותבת.

אל תקשיבי לכל היועצים הצעירים פה , יוצאי סיירות ושייטות

האראונד אנפורנה ארוך וקשה. לפי התיאור שלך את צריכה לגשת ולקבל חוות דעת רפואית ולא עצות ממצו'ואים צעירים משוחררי צבא .
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. ואת זה היא כבר עשתה, כתבה על זה, והעצות בהתאם. תגובה ל - 13 12/05/2008 14:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  תומר לא מחובר תומר  משתמש פעיל 3120 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. תודה תגובה ל - 14 12/05/2008 22:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה רבה לכולכם על האכפתיות והתשובות המפורטות.
אין לי מושג עדיין מה אעשה, בפרט לאור העובדה שיש לי הגבלה גלובאלית של זמן (ארבעה שבועות חופש מהעבודה) ובן זוג בכושר קרבי ומטייל מקצועי, אבל אלו באמת צרות של עשירים Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. לא קראתי את כל התשובות- אבל אם לא תגובה ל - 15 13/05/2008 10:29 לתגובה קודמת
  ronya לא מחובר ronya  משתמש פעיל 635 הודעות עד כה
הזכירו אז כדאי לשים לב לתרמיל- הוא צריך להיות באיכות טובה מאד,
וכמובן לנעליים. הן נושאות את הגוף שלך וכדאי להשקיע בהן. אם לא רכשת נעליים עד כה כדאי שתדעי מה המשקל - פחות או יותר- שאת עומדת לשאת, זה נתון חשוב שצרייך לקחת בחשבון לפני רכישת הנעליים לטרק.

בהצלחה

רוניה.

העולם הוא ספר גדול, אשר אלה שאינם יוצאים מארצם, אינם קוראים בו אלא דף אחד. (סט. אוגוסטין).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:תאילנד וויאטנם
להודעה הבאה:יעוץ בבקשה

שאלות נפוצות - סין

שאלות נפוצות - תאילנד

שאלות נפוצות - הודו

שאלות נפוצות - נפאל

שאלות נפוצות - כללי

כתבי למטייל כרגע באסיה

דיברנו על זה בפורום

חיפוש מהיר

מידע נוסף