|
| 2. רשימת ציוד לניו זילנד? תגובה ל - 1 |
11/05/2008 10:05   |
| |
Or |
802 הודעות עד כה |
|
|
בקשר לתיק, אני מאמין שאפשר להשיג אותו בארץ,
צירפתי לינק בתחתית העמוד.
בקשר לגודל, אני מאמין שגם הקטן יספיק, זה כמובן תלוי מאוד באיך ואיזה טיולים תעשה... ועוד יותר חשוב, כדאי למדוד את התיק ולראות שהוא נוח לך, אולי אתה "איש גדול" ויהיה לך נוח יותר עם תיק גדול יותר או של חברה אחרת!?
לגבי בישול. ניוזילנד לא עד כדי כך גבוהה, כך שגזיה תפעל בכל מקום. היתרונות שלה יהיו מחיר קניה נמוך יותר ותפעול נוח יותר. לעומת זאת השימוש בכהליה יהיה זול יותר (שזה יתרון אם מבשלים רק עליה ולא ישנים בקראוואן פארקים/אכסניות, היטים או סתם מקומות עם בתי שימוש).
לגבי הsoft shell, זה דבר מעולה, אבל הוא ממלא פונקציה של מעיל גשם, ומחמם קצת יותר. לא היה לי soft shell בדיוק כמו שאתה מדבר עליו, אבל אני חושב שהוא יוכל להחליף פליז. בקיצור, כבר יש לך מעיל גשם, אם הshell הוא יקר משמעותית מפליז, אין סיבה לקנות אותו, אחרת, למה לא!?
Gaiters: ממש לא חובה. אם מאוד חשוב לך לשמור על גרב יבשה, כדאי להשקיע קודם כל בנעליים אטומות למים. ה Gaiters יכלות לבוא כתוספת... וגם כדי למנוע חדירה של אבנים קטנות לנעל במקרה של חציית נחלים/נהרות (כדאי שתבדוק אם אתה מתכוון לעשות דברים כאלה).
|
|
|
|
|
|
| 5. לגבי הshell תגובה ל - 3 |
12/05/2008 11:46   |
| |
Or |
802 הודעות עד כה |
|
|
|
אני חושב שאני הייתי מסתפק בshell ולא לוקח מעיל. למרות שכל קביעה נחרצת כזו היא סוג של סיכון... וקשה לי להחליט דברים כאלה בשביל מישהו אחר.
כשהולכים לרוב לא קר כל כך (אפילו כשקר בחוץ), ואוקטובר זה לא יוני/יולי.
לגבי הגייטרס... אני לא חובב גדול של זה ולא הסתובבתי עם כאלה. וגם אם אתה עושה הרבה טרקים, לא בכל הטרקים יש חציית נהרות, יש הרבה שיש בהם גשרים.
בגרייט ווקס לא תצתרך אותם... אם אני זוכר נכון יש טרקים בארתורס פאס בהם יש חוצים מים (לא אבאלאנץ' פיק), ויש מס' מסלולים בנלסון לייקס נאשינאל פארק (לא בכל מסלול חייבים לחצות מים) ו... יש בעוד מס' מקומות.
בקיצור, לדעתי חבל.
בקשר למצלמה,מדובר בSLR, לא?! אני לא מכיר אותך, אבל אני מאמין שתצליח לסחוב אותה, וזה יופי של דבר, במיוחד אם אתה יודע להשתמש בה. ו...אם מדובר בחצובה באמת גדולה, בטרקים... יכול להיות שתצתרך לשים את החצובה מחוץ לתיק, אני לא יודע אם הגשם יכול להזיק לה?!
לאחר מס' טרקים אני מאמין שתלמד לארוז ביעילות ולא יהיו לו בעיות מקום.
|
|
|
|
|
| 7. לגבי הshell תגובה ל - 6 |
12/05/2008 19:00   |
|
|
לגבי הshell- הייתה לי אותה התלבטות כמו שלך לפני שנה וחצי.בסוף קניתי דגם של נורת'פייס שנקרא windwall ואני עד היום ממש מרוצה ממנו. זה לא תחליף למעיל גשם והאמת היא שאולי רק מעילי סקי הם באמת נגד גשם כל השאר רק דוחים גשם אבל מה שכן זה עושה אחלה עבודה נגד רוח במקום מעיל גשם.לדעתי אם יש לך מעיל גשם אז תקנה רק את הshell,
זה יעשה את העבודה יופי וחבל לקחת פליז מסיבי. מה גם שבמחירים של הדברים באלה בארה"ב זה שווה(גם אני ניצלתי את העובדה שאבא נסע לארה"ב וקניתי שם מלא דברים).
אגב,גם מכנסי טיולים מתפרקים וחולצות טרמיות שווה לך לקנות שם.
|
|
|
|
|
| 9. לגבי שק שינה תגובה ל - 8 |
01/08/2008 03:27   |
| |
mayasmile |
3 הודעות עד כה |
|
|
אם אנחנו כבר בעניין של נוי זילנד... אני מתלבטת אם לקנות כאן בארץ שק שינה או באוסטרליה. האם יש הבדל כלכך במחיר? אני צריכה את השק שינה בעיקר לנויזילנד ואני גם כן מגיעה לשם בסוף אוקטובר אז רציתי גם לדעת כמה מינוס מעלות צריך שהשק שינה יהיה? האם אפשר להסתפק ב4-? אשמח לתשובה..
מאיה
|
|
|
|
| 10. לגבי שק שינה תגובה ל - 9 |
01/08/2008 10:23  |
|
הודעה קצת ישנה אבל...
מאיה- -4 מספיק בהחלט. באוסטרליה וניו זילנד יש רשתות שמוכרות ציוד מטיילים. מומלצים: kathmandu ו- mountain designs משותפות לשתי המדינות ועוד המון רשתות יותר קטנות. בגלל התרבות המפותחת שם בנושא יש להם מחירים טובים. שווה לבדוק.
אם תרצי לחכות קצת את יכולה אולי לקנות יותר בזול בנ"ז/אוסט', למרות שהייתי מעדיף שק שינה עם אחריות בארץ בעלות של עוד 50 שקל (הרבה מהחברות הפופולריות שם לא נמכרות בארץ).
לדעתי הגייטרים מאוד עוזרים, בייחוד אם אתה חזק בעניין של טרקים- אמנם בגרייט ווקס הסיכוי להכנס לבוץ או נחלים לא קיים כמעט, אבל בהרבה מאוד טרקים אחרים, והרבה יותר מוצלחים מהגרייט ווקס, אתה תתקל במעברי מים, בוץ ובכלל עשבייה רטובה שיכולה להרטיב את הרגליים לגמריי. הגייטרים לא מיועדים להיות אטימים למים, אולי כן לתת איזו הגנה ראשונית בכניסה מהירה, אבל לא יותר. עדיין, לבוץ ושאר מזיקים זה ממש שימושי.
השכרתי פעם אחת גייטרים לאחד הטרקים שידועים כבעייתיים מבחינת תנאי הדרך, ולא רציתי להחזיר לחנות השכרה. מומלץ בחום.
לגביי סופט של- חשוב מאוד מעיל גשם איכותי, שכזה אני מעריך שכבר יש לך. בכל מקרה אחר, גשם רציני יחדור את המעיל וירטיב אותך לגמרי. לדעתי זה הרבה יותר חשוב מפליז איכותי- השימוש שלו הוא בעיקר בערב כשאתה מגיע לבקתה וקר. במשך היום לאחר הליכה של כמה דקות יהיה לך חם מדי לפליז. לדעתי פליז דק יחסית יהיה עדיף על סופט של.
[עודכן ב:01 אוגוסט 2008 10:26:]
dunlop זו לא רק חברה לצמיגים
|
|
|
|