|
| 2. פארק יוסמיטי תגובה ל - 1 |
27/03/2008 23:59   |
| |
שושי |
2003 הודעות עד כה |
|
|
|
עד שיענו לך,כי אני בתוכניות,בדיוק כמוך,אבל כל כך הרבה זמן,שמרגישה שקצת היתי שם,אבל לא
קודם כל,לאן את ממשיכה מיוסמיטי?,כי חבל שלא תדרימי,יש גם את:glacier point,אומרים שהנוף משם הוא מהמם
על כל מיקרה יש יער בצפון בכניסה מכביש 120:tuolome grove,אבל על זה לא יודעת כלום,כי אנו נרד במיוחד עד לצפון הפארק כדי לבקר ביער מריפוסה,ממה שקראתי זה שעה נסיעה בסל הכל,חבל לא להגיע
|
|
|
|
| 3. פארק יוסמיטי תגובה ל - 1 |
28/03/2008 17:49   |
|
יש את tuolumne grove שנמצאת קרוב לתחילת כביש טיוגה בצד המערבי. שם יש חניה ושביל הליכה של שעה כל כיוון לחורשה. בקיץ האחרון עמדנו לעשות את הדרך הזו וכבר היינו בחנייה, אבל פציעה של אחד המשתתפים, מנעה את התכנית (ואני לא אציין שמות...). לכן הנתון של השעה הוא רק על סמך מה שכתוב בשלט ולא מנסיון וכמובן שלא אוכל לענות מה עדיף.
יש חורשה נוספת בשם merced שנמצאת מערבה משם.
הקישור הבא מראה בדיוק את מסלולי ההליכה. הוא אמנם מתייחס לטיולי חורף, אבל המקום הוא אותו המקום.
http://www.nps.gov/yose/planyourvisit/upload/cflat-winter.pd f
עניין הכדאיות תלוי כמובן בזמן שיש לכם ובעונה שבה תבקרו.
|
|
|
|
| 4. אורי תגובה ל - 3 |
28/03/2008 18:23   |
| |
שושי |
2003 הודעות עד כה |
|
|
|
|
|
|
|
| 5. שושי תגובה ל - 4 |
28/03/2008 18:44   |
|
|
שושי - אני גם כתבתי שזה בצד המערבי! זה ממש כמה מאות מטרים מתחילת הכביש. יש שם חניה מסודרת ושלט שמראה בדיוק את מסלול ההליכה.
בהנחה שאני אצליח לפתוח עבורך את מעבר טיוגה בזמן - אני חושב שזו אלטרנטיבה לא רעה בכלל. זה ממש על הדרך. אם אתם בנויים לקצת הליכה אז למה לא, נראה לי הרבה יותר כיף מאשר לנהוג דרומה לחורשת מריפוסה.
כמו שאת מבינה מהתגובה הקודמת שלי - אנחנו הגענו לבאר, ולא שתינו ממנה. אבל לא נורא, ראינו דברים אחרים. תשלחי תמונות שנראה מה הפסדתי.
|
|
|
|
| 6. אורי תגובה ל - 4 |
28/03/2008 18:45   |
| |
שושי |
2003 הודעות עד כה |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 8. שוב אני תגובה ל - 6 |
28/03/2008 19:15   |
| |
שושי |
2003 הודעות עד כה |
|
|
|
אורי,נכון,עכשיו קראתי יותר על היער,יש פחות עצים מאשר במריפוסה,אבל אני לא הולכת לעשות דוקטורת על הסקוויה,אז נגיע משהו כמו צהרים למקום,פיקניק,וטיול לשם,אני מאוד אוהבת טיולים רגליים,כבר אגרור אותו גם,אז למחרת נשאר לי יותר זמן לואלי,ביקור בגלסיאר פוינט,וחוזרים,כי הזמנתי לינה בסונורה,נספיק לנסוע בנחת,עם עצירה בעיירה קודמת,האזור הזה של בהלת הזהב
לכביש הזה יש מםפר 49,קראתי כי זה בגלל שבהלהת הזהב היה ב1849
ביי ,יאיר לפיד בטח יתחיל כבר את יומן שישי,ככה זה שהבעל תורן ואין ריצות להכין ארוחת ערב
שבת שלום!!!!!
|
|
|
|
|
|
| 11. היי שושי תגובה ל - 10 |
29/03/2008 18:06   |
|
אם אתם לנים ב- SONORA, ואין לכם סיבה אחרת לנסוע לתוך הוואלי ועוד אחריו חוץ מאשר לבקר בחורשת עצי סקוויה, ממש לא כדאי לנסוע למריפוסה. אפשר בהחלט להסתפק ב- TUOLUMNE GROVE.
דוד
דוד פרנקל.
///"לטייל בקרוואן" - הבלוג שלי (סיפורי מסע, מידע, טיפים, המלצות ודעות בקשר לטיולים בכלל וטיולים בקרוואן - בפרט):
http://blog.tapuz.co.il/caravan
|
|
|
|
|
|
| 14. מעבר קרוואן ביוסמיטי לאור העדכון של שמוליק תגובה ל - 13 |
10/05/2008 13:06   |
|
שרית, עיינתי כעת במה שכתבו שמוליק ואורי. למיטב הבנתי הם דיברו על הדרכים המובילות לפארק או יוצאות ממנו. ואילו המקומות שאת ציינת הם בתוך הפארק עצמו ולא קשורים לדרכים המובילות לפארק.
אל מפל "הינומת הכלה" מגיעים ממש בתוך הוואלי. אל "גליישר פוינט" מטפסים במעלה המפותל של הדרך - גם כן בתוך שטח הפארק ולאחר שיוצאים מן הוואלי לכיוון דרום. ואת מפל נבדה הכי טוב לראות מתצפית הגליישר פוינט עצמה. אל כל המקומות שציינת ועוד רבים אחרים אפשר להגיע עם קרוואן ללא כל בעיות, כולל קרוואנים גדולים יותר מ- 25 פיט. ובתוך הוואלי עצמו ממילא הקרוואן בחנייה ומשוטטים בסיוע השאטל החינמי.
אני לא בטוח שהכיוונים שלכם ברורים לי לגמרי, אבל אנסה להעריך אותם שלב-שלב לפי מה שהבנתי מדבריך.
ראשית, אם אתם מגיעים ליוסמיטי ישירות מכיוון ווגאס, אתם יכולים להיכנס לפארק מכיוון הכניסה הדרומית (כביש 41) או מכיוון דרך טיוגה ממזרח (כביש 120). מכיוון הכניסה הדרומית אין לדבריו של שמוליק השלכות כלשהם על הכניסה שלכם לפארק. לעומת זאת, אם אתם מגיעים מדרך טיוגה, אז השאלה היא היכן בדיוק העבודות ששמוליק מדבר עליהם. רק אם הם על הירידה מ- CRANE FLAT לוואלי עצמו, הם יכולים לשבש לכם את הכניסה וזה לא קשור אם אתם בקרוואן או ברכב פרטי.
שנית, בתוך הפארק כבר אמרנו שהתנועה שלכם עם הקרוואן איננה מוגבלת - ככל הידוע כרגע.
שלישית, אני מבין שאחרי הפארק אתם נוסעים לסן-פרנציסקו. לאור דבריו של שמוליק, השאלה היא איך הכי כדאי לכם לצאת מן הפארק מערבה. בעקרון יש שתי אפשרויות: הדרך המקובלת והקצרה יותר היא דרך כביש 120 לכיוון היציאה הצפונית לפארק - בדיוק כפי ששמוליק נכנס אליו. שם צפויים לכם שיבושי תנועה, אבל אתם ביציאה ושמוליק היה בכניסה. ייתכן מאד שביציאה זה יותר פשוט מאשר להיכנס. בכל מקרה, זה לא שלא תוכלו לעבור אלא אולי יהיה לכם עיכוב כפי שהיה לשמוליק.
במידה ואתם רוצים להימנע מדרך זו, עליכם לנסוע דרך כביש 140 לכיוון היציאה המערבית. שם יכולה להתעורר הבעייה שאורי דיבר עליה, למרות שייתכן מאד ולא. זה תלוי במיקום המדוייק של המעקף. אני לא נסעתי בדרך זו ואינני יודע להעיד ספציפית לגבי המעבר בה, אבל יש כל כך הרבה קרוואנים שנכנסים ויוצאים מיוסמיטי בתקופה הזו, ורובם הרבה יותר גדול מ- 25 פיט, כך שאם ישנה מגבלה של מעבר קרוואנים וודאי יהיה שילוט מפורש על כך ותופנו לצאת דרך כביש 120.
המסקנה הסופית שלי מכל זה: ממש אין לכם מה לדאוג. במקרה הכי גרוע, מדובר בעיכוב ולא בוויתור על אתר זה או אחר.
דוד
דוד פרנקל.
///"לטייל בקרוואן" - הבלוג שלי (סיפורי מסע, מידע, טיפים, המלצות ודעות בקשר לטיולים בכלל וטיולים בקרוואן - בפרט):
|
|
|
|
|
| 16. מלאס ווגאס ליוסמיטי דרך טיוגה תגובה ל - 15 |
10/05/2008 15:47   |
|
שלום יוסי
ראשית דבר, כפי שכתבו רבים לפני, דרך טיוגה מומלצת בכל פה. כדאי לעבור בה.
אני מבין שמאחר ואתם בקרוואן, תימנעו ממעבר בעמק המוות. לפיכך, בדרך המקובלת מווגאס ליוסמיטי, תגיע ליוסמיטי וואלי מכיוון פרזנו דרך הכניסה הדרומית WAWONA מכביש 41. בדרך זו, המרחק בין ווגאס ליוסמיטי ווילאג' הוא 488 מייל, אבל אז לא תעברו דרך טיוגה.
הדרך האלטרנטיבית היא להגיע דרך כביש 395 ל- Bishop ומשם לצומת Lee-Vining (שליד אגם מונו-לייק) ובה לפנות לכביש 120 ולעבור דרך מעבר טיוגה ודרך טיוגה לכל האורך. כשמגיעים לבסוף לצומת שליד הקמפגראונד CRANE FLAT, פונים שמאלה ויורדים למטה לכיוון הוואלי. בדרך זו המרחק הכולל מווגאס עד ליוסמיטי ווילאג' הוא אמנם כ- 20 מייל יותר, אבל אני ממליץ עליה כי היא מביאה אתכם ליוסמיטי דרך טיוגה. ואגב, אם תסעו בדרך זו לא יהיה כדאי לכם לנסוע לחורשת הסקוויה MARIPOSA GROVE שבדרום הפארק ובמקום זאת תוכלו לראות סקוויות בחורשת TUOLUMNE GROVE הסמוכה ליציאה הצפונית.
לגבי היציאה מיוסמיטי לכיוון סן-פרנציסקו, ראה מה כתבתי לשרית.
דוד
דוד פרנקל.
|
|
|
|
|
| 18. ממש לא חייבים לעבור בעמק המוות (אם כי חבל לדעתי) תגובה ל - 17 |
11/05/2008 08:28   |
| |
דורון1 |
3847 הודעות עד כה |
|
|
בנסיעה מלאס וגאס, כשמגיעים לעיירה Beatty, במקום לפנות שמאלה לכיוון עמק המוות ממשיכים ישר בכביש 95 צפונה, ואחרי זה פונים שמאלה לכביש 266 שעוקף את עמק המוות והופך אחרי זה לכביש 168, ובסופו פונים ימינה לכביש 395 שמביא אתכם ל-Lee Vining, העיירה הסמוכה למעבר טיוגה. מומלץ פשוט לפתוח מפה, למשל Google Maps, ולהסתכל בעצמכם.
אני עדיין מאוד ממליץ לכם, גם ביולי, בכל זאת לשקול לנסוע דרך עמק המוות. אנחנו נסענו דרך העמק באוגוסט (יצאנו מהאוטו רק לתדלוק באמצע העמק). הנופים יפים וקסומים, הרבה יותר מכביש 95 המאוד משעמם, וחבל לדעתי לוותר עליהם רק בשביל לקצר את הדרך בשעתיים או מפחד לא מובן מקצת מדבר... הכבישים שם די רחבים, ונראה לי שלא תהיה בעייה לעבור שם עם קרוואן.
[עודכן ב:11 מאי 2008 08:31:]
|
|
|
|
| 19. ממש לא חייבים לעבור בעמק המוות (אם כי חבל לדעתי) תגובה ל - 18 |
11/05/2008 08:41   |
|
|
|
|
|
|
| 20. חבר'ה תודה רבה אתם עוזרים לי מאוד תגובה ל - 19 |
11/05/2008 08:55   |
| |
שריתZ |
283 הודעות עד כה |
|
|
אקח את המסלול שהמליץ לי דורון
(דורון, מסתבר שבמקביל שכתבת בפורום, אני שלחתי לך דוא"ל אז סליחה על ההטרדה )
היסתכלתי היטב במפה וראיתי בדיוק את מספרי הכבישים.
ואני חשבתי שכל כביש 95 עובר בעמק המוות, למעשה הוא עובר במקביל לו (לאורכו).
אז תודה רבה לכולם
עכשיו אני יותר רגועה
בקרוב אפרסם כאן את המסלול שלי.
תודה מקרב לב
להיתראות בשאלות הבאות
שרית
|
|
|
|
|
|
| 23. ממש לא חייבים לעבור בעמק המוות (אם כי חבל לדעתי) תגובה ל - 19 |
11/05/2008 10:23   |
| |
_oc |
285 הודעות עד כה |
|
|
אכן דבקה בנושא בעיית הביטוח
אופצייה נוספת לנסיעה:
כביש 95 עד לחיבור עם כביש 6 באיזור TONOPAH משם כביש 95 מתלכד עם כביש 6 לכיוון מערב דרך COALDALE ן BASALT המשך על כביש 6 עד ל BENTON (מעבר לקליפורניה) ואז כביש 120 שהוא כביש מתפתל עד ל LEE VINING - סה"כ 350 מייל עד ל LEE VINING. אם יוצאים בבוקר מווגאס אפשר להגיע עד לסוף הקטע לטייל באיזור מונו לייק ולמחרת להמשיך דרך טיוגה פס ליוסמיטי כולל עצירות בדרך לפי תכנון הזמן שלכם
מצורפת תמונת מפה
 |
| 1.JPG(גודל:8.48KB) |
|
|
|
|
| 24. מלאס ווגאס ליוסמיטי דרך טיוגה תגובה ל - 17 |
11/05/2008 12:59   |
|
שרית, אני רואה שכבר הקדימו ופרטו עבורך מסלול, למרות שאני דווקא לא התכוונתי לנסיעה דרך כביש 95. האפשרות עליה דיברתי היא להקיף את עמק המוות ממערב, כלומר לנסוע מווגאס בכביש 15 לברסטאו, ממנה בכביש 58 מערבה והתחברות לכביש 395 ואיתו צפונה כל הדרך לבישופ, צומת לי-ווינינג ופנייה מערבה לכביש 120.
ומאד רצוי לא להתפתות ולעבור בעמק המוות בעקבות דברים שנאמרו כאן. המעבר בעמק לא שווה נסיעה ללא ביטוח וללא סיוע דרכים. קורה משהו - והעלות כולה עליכם.
דוד
דוד פרנקל.
|
|
|
|
| 25. שמוליק, ראה הערתי על Tuolumne Grove תגובה ל - 21 |
11/05/2008 13:07  |
|
והמשך טיול נעים.
דוד פרנקל.
|
|
|
|