| 1. שלושה וחצי ימים בבלגיה והסביבה |
11/05/2008 15:34  |
| גיליה |
 |
|
|
|
שלום, אני מתכננת לטוס עם אימי לבריסל לסוף שבוע ארוך (אני בת 25). טיסה הלוך נוחתת בבריסל בשישי מוקדם בבוקר וטיסה חזור יוצאת מבריסל ביום שני אחר הצהריים.
אשמח לקבל המלצות, איך אפשר לנצל את הזמן בצורה הטובה ביותר.
האם כדי לקחת מלון בבריסל וכל יום לסוע הלוך חזור ברכבת ליעד אחר?
האם כדי לעשות מסלול מעגלי ולישון כל יום במקום אחר?
אילו יעדים בבלגיה כדי לכלול? הבנתי שברוז' מאוד מומלצת.
האם אפשר/כדאי לבקר יום אחר במדינה לוקסמבורג?
האם חייבים לשכור רכב או שאפשר להסתפק ברכבת ומוניות?
בקיצור, אשמח אם מישהו יכול לתת עצה לגבי הטיול.
תודה רבה.
|
|
|
|
| 2. שלושה וחצי ימים בבלגיה והסביבה תגובה ל - 1 |
11/05/2008 23:21   |
| |
sahaduta |
64 הודעות עד כה |
|
|
|
הי
הטיול שלך הוא בעצם כשלשה ימים, כי יום אחרון, זה לא ממש חצי יום, אפילו אם טסים יותר מאוחר.
בכל אופן: אין צורך לנוע ולנוד ממקום למקום, אפשר להגיע ברכבת לכל מקום במהירות.
קחי מלון בבריסל ותקדישי לפחות יום אחד לבריסל, יום אחד נסיעה לברוז' וחזרה לפנות ערב ויום אחד תחליטי, או בבריסל עצמה או נסיעה למקום נוסף [ גנט? אנטוורט? ].
יש מסעדות מצויינות בבריסל, אם את מעוניינת בתחום זה אבל בשום אופן על תלכי לאחת מממלכודות התיירים שליד ה"גרנד פלאס", יש שם סמטה מלאה של כאלה, למעט אחת, שכן צריך ללכת אליה, חובה, ולא יקרה, על מנת לאכול את המאכל הלאומי: צדפות וצ'יפס, והיא chez leon
בהצלחה.
|
|
|
|
| 3. שלושה וחצי ימים בבלגיה והסביבה תגובה ל - 1 |
11/05/2008 23:44   |
|
כשמדובר בנסיעה כל כך קצרה אין טעם להתחיל להתרוצץ ממקום למקום ולבזבז זמן על אריזת מזוודות, פריקת מזוודות ומעבר למקום לינה חדש.
תמצאו מקום לינה בברוז, גנט או בריסל, ומשם תטיילו באיזור. (מלון או B&B. יש הרבה בבלגיה).
בלו יום בבריסל, יום בברוז' ויום באנטוורפן. שלושת הערים נגישות ברכבת.
Since light travels faster than sound,
people appear bright until you hear them speak.
|
|
|
|
| 4. שלושה וחצי ימים בבלגיה והסביבה תגובה ל - 3 |
12/05/2008 12:07   |
|
בפרק הזמן הזה באמת חבל לצאת מתחום הערים: בריסל, ברוג', אנטוורפן, ואם כך - אין צורך ברכב.
כדאי לקרוא מה יש לעשות בכל אחת מהערים ולדעת מה רוצים, בעיקר בבריסל ובאנטוורפן, שהן ערים גדולות.
http://www.trabel.com/
אם תגיעו לברוג' בשעות הבוקר המוקדמות, אולי תספיקו גם לשוט לעיירה דאם. אני לא הספקתי, אבל כאלה שהיו המליצו. העיירה מעניינת והשייט נחמד. חפשו במדור הטיפים את אלה העוסקים בעיירה הזאת. יש לעיירה קשר נחמד לפולקלור שהתפתח סביב דמותו של טיל אולנשפיגל, ואפשר לקרוא על כך גם בקישור המצורף:
http://www.damme-online.com/gb/history.htm
|
|
|
|
|
| 6. שלושה וחצי ימים בבלגיה והסביבה תגובה ל - 5 |
14/05/2008 13:43  |
|
נסעתי בזמנו ברכבת מברוג' לשדה תעופה (החלפה בבריסל) זכור לי כפשוט מאד.
Brussels airport (Zaventem)
By train: regular trains (every half hour) between the airport and the railway stations of Brussels North or Brussels Central, from there several trains per hour to Bruges
אם אתם מבלות יום בעיר ומתכננות להכנס לחלק מהאתרים והמוזיאונים (המוזיאונים קטנים ומספיק זמן קצר לביקור מהנה) ממליצה לקנות בלשכת התיירות בכיכר המרכזית כרטיס מוזיאונים יומי.
אני אהבתי במיוחד את הממלינג ששוכן בבית חולים היסטורי.
|
|
|
|