כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. מחפשת רעיונות לטיול שבועיים בתקציב מוגבל 11/05/2008 20:47 לתגובה הבאה
  kobos לא מחובר kobos  משתמש מתחיל 10 הודעות עד כה
אהלן,

אנחנו זוג צעיר שרוצה לצאת לחופש של שבועיים באמצע יוני.
יש לנו 16000 ש"ח בלבד.

חשבנו על מזרח אירופה - סלובניה וקרואטיה, אבל מחירי הטיסות והרכב יקרים יחסית.

יש למישהו רעיון לאן כדאי לנסוע לשבועיים (לא רק אירופה) בתקציב כזה?

אנחנו מחפשים נופים, טיולים רגליים וברכב. רוצים לינה ספונטנית (B&B) וחשוב מאוד - לא רוצים לטייל בערים גדולות.

רעיונות?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. מחפשת רעיונות לטיול שבועיים בתקציב מוגבל תגובה ל - 1 11/05/2008 22:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  המטייל לא מחובר המטייל  משתמש בינוני 99 הודעות עד כה
טיול ליוון יעמוד בתקציב הנ"ל.

ביוון עצמה עם אפשרות של שילוב של אחד האיים.

אנחנו עשינו טיול ל - 9 ימים לפני כשנה וחצי ועלה לנו כ - 9,000 ש"ח.

טיסות היו כ- 320 דולר לאחד (דולר היה גבוה ב - 10% לפחות)

מזג אויר מעולה , נופים נפלאים ואוכל טוב
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. מחפשת רעיונות לטיול שבועיים בתקציב מוגבל תגובה ל - 2 11/05/2008 23:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  shoshd לא מחובר shoshd  משתמש מתחיל 33 הודעות עד כה
מצטרפת להמלצה טיול בייון ביבשת לא יקר גם בצפון וגם בבפולופונז אך לדעתי טיול בתקציב שלכם לשבועיים באירופה הוא סביר היינו כעת בפרובנס בצרפת ובקיץ בדורדון בצרפת וזה היה התקציב בערך תהנו
כרתים היא יעד נוסף לטיול לא יקר ומוצלח צפון איטליה והדולומיטים בתקופה זו ניתן להשיג כרטיסים לא יקרים לוורנה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. מחפשת רעיונות לטיול שבועיים בתקציב מוגבל תגובה ל - 1 12/05/2008 09:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  יוסי 36 לא מחובר יוסי 36  משתמש פעיל 462 הודעות עד כה
התקציב שלכם מספיק מכובד לבצע את התוכנית שלכם לקרואטיה וסלובניה.
אנחנו היינו שם ביולי 2007 ל-11 יום ומצאנו דיל של טיסה ורכב ב 316$ לאדם. אני בטוח שיהיו גם השנה דילים דומים (עוד תוכלו לבצע את הטיול בחצי מהתקציב שיש לכם).
בכל אופן, לכם יש קצת יותר זמן ולכן עם תכנון נכון תוכלו למצוא דילים זולים למינכן או ורונה ולצאת לטיול שרציתם משם, המרחק לא ארוך ובטח שלא משעמם, פשוט תשלבו אותו כחלק מהטיול, תוכלו למשל לרדת ממינכן לסלובניה דרך זלצבורג וכמובן לשלב מקומות יפים בסביבתה לתוך הטיול, ותוכלו לחזור דרך הדולמיטים של איטליה למינכן, אחרי שהייתם בסלובניה וקרואטיה.
הבעיה של קרואטיה שהיא ארוכה, כך שקשה לעשות בה טיול מעגלי אם יורדים עד לדוברובניק, אבל אפשר לשלב ירידה דרך היבשה וחזרה דרך האיים במעבורות. וגם אפשר לוותר על הירידה מספליט דרומה ולהשאיר לטיול הבא.
בכל מקרה, לא להתייאש, קצת סבלנות ותמצאו את הדרך לטיול מהנה בתקציב שלכם.
כיוון אחר לגמרי, למרות שהעונה לא אידיאלית ולמרות שהטיסות לא זולות זה הכיוון של תאילנד, למרות הטיסות היקרות, המחיה שם זולה ותכנס לתוך התקציב שלכם.
כך או כך, בהצלחה.
יוסי

[עודכן ב:12 מאי 2008 09:25:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. כרתים - במגוון פעילויות תגובה ל - 1 12/05/2008 10:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  מאיר שפירא מורה דרך לא מחובר מאיר שפירא מורה דרך  משתמש פעיל 229 הודעות עד כה
עשיתי חשבון שבנוסף למחיר הטיסה בלבד שעומד בסאן-דור על 564 דולר, הרי הוצאות רכב ודלק כלכלה ולינה מחוץ לערים למשך שבועיים, לא יעלו לכם יותר מ-1275 יורו שהם כ-6885 שקלים.

העדיפות היא לדעתי על הזמנה מראש של בתי מלון במספר מקומות לאורך האי, אחרת צריך די לחפש.
מומלץ להעדיף בתי מלון ברמה של 2*-3* שמחירם לא יקר סביב 30 יורו ללילה לחדר זוגי ויש כאלו רבים מאוד ונחמדים ונעימים, אפשר כמובן גם בשיטת מחנה נודד כשכל יום מחפשים מקום לינה אחר בכפרים ואולי במחירים יותר נמוכים, אלא שאני לא הייתי עושה זאת כיוון שיום טיול צריך להיות יום טיול ולא להתחיל כבר מהצהריים להיות מוטרד היכן ללון בלילה.

אבל כל אחד לשיטתו.

יש הרבה מה לראות ומה לעשות בכרתים למי שבאמת רוצה לטייל, גם טיולים ברכב וגם ברגל.

שימרו על שמנו הטוב בכרתים * מורה דרך וחוקר את כרתים מ-1990 * מנהל פורום כרתים www.metaylim.co.il
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. מחפשת רעיונות לטיול שבועיים בתקציב מוגבל תגובה ל - 4 12/05/2008 10:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ranchy לא מחובר ranchy  משתמש פעיל 704 הודעות עד כה
3 אפשרויות לטיול בן שבועיים במתכונת אותה אתם מבקשים בעלות של עד2500$ לזוג
א- גיאורגיה(גרוזיה) בתחבורה ציבורית (כולל מוניות היכן שצריך)

ב- בולגריה ברכב שכור מחברה מקומית

ג- רומניה ברכב שכור מחברה מקומית

סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. מחפשת רעיונות לטיול שבועיים בתקציב מוגבל תגובה ל - 1 12/05/2008 12:39 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
davidlayba davidlayba לא מחובר davidlayba  משתמש פעיל 2188 הודעות עד כה
אני מצתרף ל- ranchy וממליץ גם על שבועיים ברומניה Smile

יוני אמנם יהיה חם אך רומניה היא ארץ הררית ובאיזורי ההרים מזג האויר נהדר, מחירי הטיסות לרומניה מאוד תלויים בחברות שמציעות טיסות לבוקרשט כאשר מידי פעם יש מבצעים של כ- 250 דולר הלוך ושוב לאדם יחד עם זאת ייתכנו מחירים הנושקים ל-500 דולר ולכן צריכים להיות עם היד על הדופק.

החברות שטסות בקו תל אביב-בוקרשט הינם :

טיסות סדירות -

1. אלעל [http://www.elal.co.il]

יציאה ב- 14/06/08 חזרה ב- 29/06/08
מחיר ליחיד 485 דולר

2. טארום [http://www.tarom.ro]

יציאה ב- 15/06/08 חזרה ב- 30/06/08
מחיר ליחיד 443 דולר

טיסות צ'רטר -

1. ארקיע [http://www.arkia.co.il]
כמו כן ארקיע מייצגת בארץ את חברת התעופה הרומנית רומוויה
[http://www.romavia.ro] , ארקיע מוציאה טיסות לסרוגין עם מטוסים שלה ועם מטוסים של רומוויה ניתן להבחין בינהם במספרי הטיסות.

יציאה ב- 15/06/08 חזרה ב- 23/06/08
מחיר ליחיד הזמנת אינטרנט 371 דולר
האתר לא נתן לי אפשרויות חזרה מאוחרות יותר ביוני.
אפשר לראות גם כי ההלוך עם רומוויה [ רומאויה WQ 332 ] וחזור עם ארקיע [ארקיע IZ 296].

2. בלו אייר [http://www.blueair-web.com] את החברה מייצגת בארץ סוכנות הנסיעות השטיח המעופף [http://www.flying.co.il]

יציאה ב- 16/06/08 חזרה לא נתן לי אופציה [המחיר בדרך כלל כ- 200 דולר] לפי התקופה האחרונה שאני עוקב אחריהם הלוך ושוב כ- 400 דולר.
מחיר ליחיד הזמנת אינטרנט 199 דולר

3. סאן דור [http://www.sundor.co.il/sundor/init.do]
מוציאה טיסות צ'רטר במשך הקיץ.
כרגע בוקרשט אינה מופיעה במסלולי הטיסה של החברה מאמין כי בהמשך זה יופיע בכל אופן ניתן ליצור קשר עם החברה.

*** 16.000 ש"ח שווים הינו 4640 דולר או 3000 יורו ***

טיסות :
נכון להיום לזוג 800-970 דולר [ מנסיון במעקב באינטרנט אחוזים מאוד גבוהיים שיהיו טיסות זולות].

רכב :
חברת השכרה לדוגמא [http://www.raider-srl.ro]

*רכב מסוג DAEWOO MATIZ SE עולה 25 יורו ליום שבועיים=350 יורו בדולרים [540 $]

*רכב מסוג DACIA SOLENZA CLIMA עולה 26 יורו ליום שבועיים=364 יורו
בדולרים [562 $]

*רכב מסוג DACIA LOGAN LAUREATE עולה 30 יורו ליום שבועיים 420 יורו בדולרים [648 $]

סה"כ 1340-1618 דולר טיסות ורכב.

רומניה מוצפת ב- לינה ספונטנית (B&B) שנקראים ברומנית PENSIUNEA/CAZARE מחיר ממוצא לזוג ללילה הינו 100 ליי [40$]

לדוגמא :

1. http://www.ruraltourism.ro/indexen.html
2. http://www.antrec.ro

מחיר לשבועיים 40$ * 14 זה 560 דולר.

דלק :

3.84 ליי ל-95 אוקטן 1.60 דולר ליטר
3.87 ליי ל-98 אוקטן 1.62 דולר ליטר

לפי הקצב הזה ישאר לכם עודף לחופשה בצפון [צימרים בגליל Very Happy ]

דודו

מאוהב קשות ברומניה ( - :
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. כולכם מדהימים! תגובה ל - 7 12/05/2008 16:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  kobos לא מחובר kobos  משתמש מתחיל 10 הודעות עד כה
תודה על האינפורמציה, אתם מדהימים!

ביוון כבר הייתי, וגם במזרח.

הרעיון להתחיל מוורונה ולהמשיך לסלובניה וקוראטיה נשמע לי מעולה.

הדבר היחיד שמטריד אותי הוא נושא כרטיסי הטיסה.
אתם חושבים שאני יכולה למשוך עוד זמן (אנחנו כבר חודש לפני) לפני שאני מזמינה כרטיס?
סוכני הנסיעות לוחצים עלי וטוענים שלא יהיו לי טיסות.
מה הנסיון שלכם אומר?
מתי לדעתכם צריך להיות התאריך האחרון מבחינתי להזמנת כרטיס (כמה זמן לפני)?

עוד שאלה - מנסיונכם, האם כדאי לקחת דיל של טוס וסע או להרכיב בעצמי? האם חברות השכרת הרכב בארץ זולות יותר?

ושוב תודה על כל העזרה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. כולכם מדהימים! תגובה ל - 8 12/05/2008 18:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  יוסי 36 לא מחובר יוסי 36  משתמש פעיל 462 הודעות עד כה
אני חושב ששווה לחכות למחירים נמוכים יותר, אני רכשתי כרטיסים מספר ימים לפני הטיסה.
למינכן וורונה יש דילים זולים כל הזמן ככל שמתקרב תאריך הטיסה ואולי בכלל תמצאו דיל לקרואטיה כמו שאני מצאתי.
לגבי דילים של טוס וסע, בד"כ הם זולים יותר, אבל לא תמיד ולכן צריך לבדוק, מה גם שהדילים האלה פחות גמישים מבחינת מספר הימים, למרות שסוכן נורמלי ידאג גם לזה.
בכל מקרה, מומלץ לבצע את השכרת הרכב מהארץ אם בדיל טוס וסע ואם בנפרד וכמו כן, לא לוותר על ביטוח ביטול השתתפות עצמית, זה אמנם מייקר את ההשכרה ב 5$ בערך ליום, אבל לדעתי חובה.
שימו לב שלפעמים אפשר למצוא את מחיר ההשכרה שכולל את ביטול ההשתתפות העצמית ראיתי שזה קיים כרגע בגרמניה ובשנה שעברה היה מבצע גם בסלובניה.
בקיצור, תבדקו את הפרטים, לא כל מה שנראה זול יותר בהתחלה אכן זול יותר.
קחו בחשבון גם השכרת רכב במדינה אחת והחזרה במדינה אחרת כרוך בד"כ בעלות החזרה.
הטיול שלנו היה מזאגרב לדרובובניק וזה הכיוון המומלץ במידה ויש כוונה להגיע עד לדרובובניק, מאחר וקרואטיה צרה וארוכה, טיול מעגלי קצת בעייתי בכדי לחזור מאותו שדה תעופה.
אם אין לכם חזרה מדרובובניק, ממליץ לא להדרים יותר דרומה מספליט.

תהנו,

יוסי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. כולכם מדהימים! תגובה ל - 9 12/05/2008 18:53 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ranchy לא מחובר ranchy  משתמש פעיל 704 הודעות עד כה
בשכירת רכב תבדקו היטב שבחוזה השכירות יש לכם היתר בכתב להכנס לכל המדינות בהן תבקרו. רכב הנשכר בקרואטיה יכול להכנס לאיטליה ההפך לא תמיד מובטח. כל חברת השכרה והסיפור שלה.
אני שכרתי רכב בשדה התעופה בזגרב, טיילתי בסלובניה וקרואטיה עד דוברובניק שם החזרתי הרכב ללא דמי החזרה. את היום האחרון בדוברובניק טיילתי ללא רכב (אין צורך) וחזרתי לזגרב לטיסה באוטובוס לילי.
לדבריכם אתם זוג צעיר אז לבטח אוטובוס לילי זו בעיה קטנה אם בכלל.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. כולכם מדהימים! תגובה ל - 9 12/05/2008 19:00 לתגובה קודמת
hאורי hאורי לא מחובר hאורי  משתמש פעיל 5206 הודעות עד כה
קרואטיה:מצטרף לכל האמור ע'י יוסי.כדאי לחכות עד הרגע האחרון לדיל של טוס וסע. כדאי לקחת דיל מזאגרב לדוברובניק או להיפך.פרקי הזמן המוצעים הם שבוע ועשרה ימים. נסעתי כבר כמה פעמים כך שאין סיבה שגם השנה לא יהיה הצע.המחירים שאני נסעתי היו בסביבות 320$ לאדם. להערכתי בגלל ירידת ה$ ועליית הדלק הדילים ברגע האחרון, יהיו בסביבות 400$ לאדם. מה שישאיר לכם מספיק כסף ל 10 ימים(3770$).גם רעיון ורונה הוא מצויין,אבל כאמור מחייב דרך ארוכה שניתן לקצר בהלוך או בחזור, בשייט במעבורת.השייט לא מייקר בהרבה את הטיול בהתחשב בכך שהוא כולל לינה אחת(אפשר גם לישון על הסיפון),חוסך דלק ואת חיובי הדרופ אוף.יש להקפיד בעת ביצוע ההזמנה לדרוש רכב עם הרשאה להכנס לקרואטיה(ביטוח) הכלולה במחיר העיסקה.ברגע ששיגרתי את התגובה נכנסה ההודעה של ראנצ' שיודע על מה הוא מדבר. רעיון האוטובוס הוא גם הוא נכון לצעירים.פגשתי גרמנים צעירים שנסעו באוטובוס ממינכן עד לאי קורצ'ולה ומשם התחילו לטייל את כל הטיול בלי מכונית בכלל, אלא ע'י תחבורת המעבורות וקצת תחבורות ציבוריות.-תחשבו על זה נחיתה בורונה עשויה להעניק לכם את מרווח הזמן הדרוש.
---אורי

[עודכן ב:12 מאי 2008 19:10:]

מאחורי ההר,זה לא אותו דבר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:3 שאלות- שוויץ
להודעה הבאה:איסטנבול מגדל גאלטה

שאלות נפוצות

כתבי למטייל כרגע באירופה

מידע נוסף

דיברנו על זה בפורום

חיפוש מהיר

מגזין על השולחן