כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. נעליים לטיול אוסטרליה-ניו זילנד 11/05/2008 02:44 לתגובה הבאה
  פני לא מחובר פני  משתמש מתחיל 15 הודעות עד כה
שלום,
אני מתכננת לטוס בסביבות אוקטובר-נובמבר לטיול בניו זילנד ואוסטרליה. עיקר השימוש בנעליים יהיה לפי דעתי בניו זילנד, ששם אני גם אעשה את רוב הטרקים (אם לא את כולם).טרקים של מס' ימים, בתנאים שונים. היות ומדובר במקום עם אקלים מאוד לא יציב ודי גשום, סוגיית הנעליים מטרידה אותי רבות.
מצד אחד, אמרתי לעצמי שאחד הדברים שאני לא אתפשר בהם, הן נעליים טובות (כאבי גב ויציבה טובה) ותרמיל עם מערכת גב איכותית (מאותה הסיבה בדיוק). מצד שני, ידיד שלי היום אמר לי שאני סתם מגזימה ואני לא צריכה להשקיע כל כך בנעליים ושכל טימברלנד תוכל לשרת את הצרכים שלי באותה המידה. מה גם שהיום מדדתי כמה זוגות. (אסולו פיוג'יטיב ועוד 2 דגמים של קולומביה (משהו פרונטיר). נעליים גבוהות וקשות. היה לי קשה ללכת איתן! ברמה הזאת! זה הגיוני בכלל?
אז נכון, אני לא רגילה לנעליים גבוהות וזה מאוד (!!) מציק בחלק העליון, אבל המוכר אמר שמתרגלים לזה. אני מניחה שזה נכון, אבל זה מאוד הטריד אותי. האם כדאי לוותר על נעליים גבוהות וללכת על 3/4?
האם אני באמת צריכה נעליים סופר איכותיות לסוג הטיול אותו אני מתכננת? גורטקס- מהותי?

סליחה על האורך ותודה מראש לכל מי שעונה!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. icon9.gif  מישהו? אני בינתיים יחפה... תגובה ל - 1 11/05/2008 17:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  פני לא מחובר פני  משתמש מתחיל 15 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. מישהו? אני בינתיים יחפה... תגובה ל - 2 11/05/2008 23:42 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  עודד72 לא מחובר עודד72  משתמש בינוני 72 הודעות עד כה
הי פני
לי יש נעליים מסוג vasque breeze שהם נעלי hiking (כלומר פחות חזקות מנעלי טיולים מאסיביות). יש להם ביטנת גורטקס והם עלו לי 800 שקל ב"למטייל".הם מאוד נוחות וקלות.
מצד שני, אם הטרקים שלך הם באיזוריפ פראיים יותר מסתם שבילים הרריים, אולי כדאי שתיקני משהו עמיד וחזק יותר.
חבר קרואטי שלי המליץ לי בגדול על נעליים של מאראל ואחריה גרמונט וסולומון לצרכים אלו.
לשותפה שלי יש דווקא אסולו(שברונו דירג כרביעית בסולם האיכויות שלו) מעור מלא,שהם מאוד איכותיות אבל יקרות להחריד.

בעיקרון לטראקים צריך נעל שתחזיק את הקרסול (מכאן נעל גבוהה.זה טוב גם נגד חדירת מים לנעל מלמעלה). הנעל צריכה להיות עם סוליה טובה (ויבראם זה מותג טוב ומפורסם) ועם בולמי זעזועים(כמו eva למשל).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. נעליים לטיול אוסטרליה-ניו זילנד תגובה ל - 1 12/05/2008 14:16 לתגובה קודמת
תומרל תומרל לא מחובר תומרל  משתמש בינוני 119 הודעות עד כה
את כובת שאת רוצה לעשות את כל הטרקים בניו זילנד או שבניו זילנד יהיו הטרקים שלך אם בכלל?

אם את תעשי טרקים את תיקחי את הציוד בעצמך על הגב?

גורטקס או עור מלא זה משהו מאוד ממולץ בסביבה רטובה, נעלים שחדירות למים ימנעו ממך הנאה וחבל.

חבר שלך טועה.

אם את לא מתכננת טרקים עם משקל גבוה במיוחד או שהם קשים במיוחד לא רואה למה לא לקחת נעל 3\4.

אם מאוד לא נוח לא מתרגלים לזה אף פעם. קצת לא נוח נעלם.

לפעמים הסיבה לאי נוחות נובעת משריכה לא נכונה.

את מדידת הנעל רצוי לעשות בערב שרגל נפוחה יותר מאשר בבוקר. (חשוב שהנעל תהיה נוחה במצב זה)

---------------
בקשר להמלצה לגבי נעלי SALOMON אני מאוד ממליץ לא לקנות נעלים של החברה (נעלי טיולים, נעלים אחרות הם עושים טוב). אלא אם השנה- שנתיים האחרונות הם עשו איזה מהפך באיכות הנעלי טיולים שלהם.

------------

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:לחנויות למטייל דרושים עובדים- הזמנה להצטרף להצלחה
להודעה הבאה:אוכל ו GTX...