כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. נסיעות בהודו... 13/05/2008 09:49 לתגובה הבאה
  lit1 לא מחובר lit1  משתמש מתחיל 13 הודעות עד כה
היי כתבתי ושאלתי פה בעבר...עכשיו כשהטיול כבר קרוב Smile השאלות שלי קצת יותר ממוקדות-
אני נוחתת בבומבי עם אמא שלי בסוף יולי-ואנחנו מתחילות שם טיול שורשים של חודש יחד. היעד הראשון אחרי טיול בעיר בומבי הוא כפר הולדתה של אימי כ- 3 שעות נסיעה מהעיר ואנחנו כנראה ניסע עם נהג פרטי(לפי בירורים שעשיתי).לאחר מכן התכנון הוא להצפין לכיוון רג'אסטן-השאלה שלי מה דרך ההגעה המומלצת(חוץ מטיסה) להגיע לרג'אסטן והמה "היעד" הראשון שמומלץ ונוח להגיע אליו ראשון ברג'אסטן? לאחר טיול ברגא'סטן(שהבנתי שההתניידות באזור נוחה), אנחנו מתכננות להגיע לדלהי ולטייל בעיר וכמובן בטאג' מהאל-האם מרג'אסטן ההגעה לדלהי היא נוחה בתחבורה הציבורית-רכבות/ אוטובוסים? אני רוצה להימנע מטיסות כדי לחוות יותר את הודו וגם משיקולים כלכליים אבל אם לא תהיה ברירה אז נצטרך גם להזמין טיסה. שאלה נוספת אמא שלי חוזרת לארץ אחרי חודש של טיול משותף ואני ממשיכה לצפון הודו...האם היא תוכל לטוס דרך דלהי או שתהיה חייבת לחזור לבומבי כי שם נחתנו?
הרבה שאלות ואשמח לתשובות....
שיהיה המשך שבוע נעים !!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. נסיעות בהודו... תגובה ל - 1 13/05/2008 10:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yaronhirsch לא מחובר yaronhirsch  משתמש מתחיל 15 הודעות עד כה
היי lit1,

כעקרון ההתניידות (חוץ מטיסות) היא ברכבות או אוטובוסים. כאשר אני הייתי בהודו נסעתי בעיקר באוטובוסים וסה"כ היה בסדר גמור. לטאג' מהאל דווקא נסעתי ברכבת וגם היה בסדר - אבל הרכבות בהודו די איטיות ככה שהרבה פעמים לוקח לאוטובוס ורכבת בערך אותו זמן להגיע ממקום למקום.

לדעתי ההגעה מרג'אסטאן (לפחות מהערים היותר מתויירות) לדלהי יכולה לקחת כמה שעות טובות (כבר שכחתי כמה לקח לי להגיע) אז אולי כדאי שתשקלו אופציה של טיסה. חברת AirDeccan מפעילה טיסות זולות בתוך הודו (http://www.airdeccan.net) כמו גם חברת SpiceJet ועוד מספר חברות נוספות. אני טסתי איתם והיה בסדר גמור.

לגבי השאלה איפה כדאי לבקר קודם: לדעתי זה תלוי בכן. השאלה איזה ערים/אתרים אתם רוצים לראות ומה יותר קרוב אליכן ומסתדר בלוחות הזמנים שלכן. הערים שבד"כ תיירים מבקרים ברג'סטאן הן: ג'איפור, אודייפור, ג'ודפור, ג'אייסלמר ועוד כהנה וכהנה. אני יכול להמליץ לכן על אודייפור בחום. את ג'אייפור אני באופן אישי פחות אהבתי. אנא זכרי שגם בין הערים הנ"ל נסיעה מעיר לעיר יכולה לקחת מעל 10 שעות.

בנוגע לטיסה חזרה של אימך: לדעתי אין סיבה שהיא לא תוכל לטוס מדלהי אבל אז סביר להניח שכרטיס הטיסה יהיה יותר יקר (מה שנקרא open-jaw ticket) מכיוון שמקום הנחיתה הוא לא מקום החזרה. כדאי שתשאלו את סוכן הנסיעות שלכן. אולי כדאי לכם לבדוק אם עדיף לחזור מבומביי ולפני הטיסה ניתן לתפוס טיסה פנימית בהודו (עם אחת החברות שהזכרתי לעיל) וייתכן שזה יהיה יותר זול.

ירון
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. נסיעות בהודו... תגובה ל - 1 13/05/2008 21:57 לתגובה קודמת
  לימור75 לא מחובר לימור75  משתמש פעיל 780 הודעות עד כה
הדרך הנוחה ביותר (ובדרך כלל המהירה ביותר) היא ברכבות, במחלקה שלישית ממוזגת (או שנייה ממוזגת אם רוצים יותר נוחות ומוכנים לשלם)

יש רכבת שיוצאת ב 21:00 ממומביי ומגיעה לג'איפור, העיר הוורודה בערך ב 18:45 למחרת. נכון שאלו המון שעות אבל אפשר לקום ולהסתובב, ללכת לישון על הדרגש בכל רגע שרוצים (מקבלים סדינים נקיים ושמיכה).

רכבת מהירה יותר וקצת יותר זולה, יוצאת ב12:55 בצהריים ומגיעה לגיאפור ב7 בבוקר למחרת. אבל היא נוסעת רק בימים שישי, ראשון ושלישי וקשה יותר להשיג כרטיסים.

אחרי יומיים-שלושה בגיאפור תבחרו שתיים מבין שלושת הערים האחרות, ומשם לדלהי, לאגרה ובטיסה למומביי ולארץ.

אפשר, אם רוצים לקחת גם רכבת לרישיקש ולהיות שם כמה ימים.

אני לא הייתי לוקחת אימא לפושקאר, אבל זה כבר תלוי בך
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:להנהלת הפורום
להודעה הבאה:נסיעה עם אמא להודו בנובמבר-איפה כדאי? נא לעזור לי

שאלות נפוצות - תאילנד

שאלות נפוצות - הודו

שאלות נפוצות - סין

שאלות נפוצות - נפאל

שאלות נפוצות - כללי

כתבי למטייל כרגע באסיה

דיברנו על זה בפורום

חיפוש מהיר