כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. icon12.gif  עזרה דחופה בהקשר לקשמיר 13/05/2008 13:41 לתגובה הבאה
  litalsal לא מחובר litalsal  משתמש מתחיל 18 הודעות עד כה
[FONT=Arial][/FO

אנו 2 זוגות בשנות ה- 50 נוסעים ל- 20 ימים לצפון הודו טסים ישירות ללה מדלהי ורציתי לשלב את קשמיר לכמה לילות האם כרגע מסוכן שם ? האם שווה לוותר על מנאלי בשביל זה ? כי הדרך מלה למנאלי גם לא פשוטה ולכן חשבתי להחליף את מנאלי בקשמיר ומקשמיר לנסוע לדארמסאלה ודלהי והבייתה האם זה נראה הגיוני? אנא השיבו לנו בדחיפות אנו נוסעים ב- 5.6.08
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. בבקשה תגובה ל - 1 13/05/2008 15:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  חגי לא מחובר חגי  משתמש פעיל 226 הודעות עד כה

ראשית יש לצין כי קשמיר תמיד מסוכנת, לפחות על פי כל ההודעות הרישמיות של מדינת ישראל, כך שהסיכון, לאמוד אותו אתה יכול לבד, הינו שלך בלבד.
כל מס' שבועות יש שם איזה פיגועון כנגד החיילים, לא משהו יוצא דופן. כמו שבישראל כבר לא מתרגשים מקאסם כנ"ל שם.
כעיקרון בקשמיר לא כל כך סימפטי להסתובב בעיר, די ישנה ומלוכלכת, המון מוסלמים ומסגדים ורוב החברה הצעירים שבאים לשם, כולל אני מנסיון, שוהים כמעט כל היום בבית סירה,בו בדר"כ שוהה אחד העובדים וכל מה שתרצה הוא ידאג לך החל בארוחת בוקר ועד הזמנת כבש.. הלינה והמקום עצמו מאוד מאוד מרשים.
אוכלים שם ונחים ומסתכלים על האגם המדהים.
אם אתה מסוגל לשבת מס' ימים כך אז לך על זה .
דברים שכדי לשים לך אליהם: כל היום מסתובבים קשמירים על סירות ועוים לך לסירה ומשגעים אותך לקנות מהם שטויות במחירים מופקעים, הקשמירים ידועים בהפקעות מחיר לא הגיוניות!
באיזה שהוא שלב זה נהיה כבר מטרד.
אין מה יותר מידי להסתובב בעיר עצמה (כלומר לצאת מסירה לעבור את כל האגם ואז להגיע לעיר) כי אין שוק מרשים או כל דבר אחר שלא ראית כבר, בנוסף אין במקום תקשורת כל כך טובה (והיא גם יקרה).
מכיוון שזהו איזור -מובלעת בעלת אופי ביטחוני- בדרכים המובילות לעיר, נגיד מרחק של 2 שעות נסיעה תראה המון המון ירוק ועצים אבל כל 1-2 ק"מ תראה חייל או חיילים עם אפוד מלא...
בעיר עצמה יש מחסומים קטנים ולא מזיקים והמון חיילים.
סה"כ די לא סימפטי לטייל שם, הדבר היחיד שהיה מחוץ לסירה היה טיול סוסים מרחק שעה ומשהו משם בהרים , שהיו יפים להפליא.
לתשומת ליבך - גם הירידה מלה דרך קשמיר ( עובר לאורך הגבול עם פקיסטן) ארוכה ולוקחת אם לא עוצרים בכלל (!) יום שלם של נסיעה בהרים , גבעות , דרכי עפר ועוד ועוד, בדרך כלל עוצרים בעיר מוסלמית בדרך..כל מס' שעות (הגבול קרוב..) יש נק' צבא שבודקים דרכונים.
לכן הרעיון של לחסוך משהו בדרך איננו נכון.
בנוסף מקשמיר לדראמסללה לוקח כ- 16 שעות נסיעה ואילו ממנאלי בנסיעת לילה קלילה זה 7 שעות.. הכול בערך זה הודו (:
אז מה מחליטים??
אם יש לכם אפשרות אני הייתי מנסה לתפוס טיסה מלה לאמריצר (לא יודע אם יש בכלל טיסה כזו אבל שווה לנסות..) לשהות באמריצר יום (מקדש הזהב- לא לפספס אותו בלילה מרהיב) ואז להמשיך לדרמאסללה.(6 שעות).
אפשרות נוספת אם מוותרים על קשמיר היא לרדת בגי'פ ירידה איטית של למעלה משלושה ימים, יש לתכנן בלה עצמה עם הנהג..
אני חייב לציין שהנוף בירידה מלה למנאלי פשוט מדהים !!!
שווה ביותר לשכור גי'פ ולרדת לאט ורגוע יותר מהאוטובוס שעושה זאת ביומיים לחוצים ביותר.
אל תשכחו לחזור עם המלצות וחוויות!
דרך צלחה!!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. בבקשה תגובה ל - 2 13/05/2008 15:33 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  תאי לא מחובר תאי - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 11231 הודעות עד כה
מצטרף לתשובתו המפורטת של חגי למה לא כדאי לנסוע לקשמיר
כמה הערות: הדרך מסריניגר (קשמיר) ללה נמשכת כיומיים (לאורך הגבול עם סין ולא פקיסטן), עצירת לילה בקרגיל. בהחלט דרך ארוכה, קשה (ויפה מאוד).
אין טיסות מלה לאמריצר.

טיול מהנה,
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. עדיף לוותר על קשמיר תגובה ל - 1 13/05/2008 21:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  לימור75 לא מחובר לימור75  משתמש פעיל 783 הודעות עד כה
הם ממש, אבל ממש לא אוהבים אותנו
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. עזרה דחופה בהקשר לקשמיר תגובה ל - 1 16/05/2008 01:05 לתגובה קודמת
  siegel33 לא מחובר siegel33  משתמש מתחיל 7 הודעות עד כה
אני אתמול חזרתי מהודו , הייתי כ-21 ימים ביחד עם בעלי, שנינו בני 34.
לגבי קשמיר שמעתי שמקום הוא יפה וכל ההודים מנסים לשכנע אותך שלא מסוכן שם, אך ברגע שאתה מגיע לשם מצמידים אליך בן אדם שישמור עליך וידאג לכל מה שאתה צריך. חוץ מזה אם אתם תחליטו לנסוע לשם חשוב לסגור את כל המחירים מראש ובכתב, אחרת יכולים לתת לכם מחירים מופרזים.(כל זה רק שמעתי ממטיילים אחרים).
הטיול שאנחנו עשינו הוא הייה דלהי-אגרה-דלהי-הרדיוור-רישיקש-שי לה-דרמסלה(מקלאוד גנג'-אמריצר (לא לוותר על מקדש הזהב)-דלהי)
כמובן את כל הנסיעות עשינו עם נהג פרטי או רכבות לילה במחלקה ראשונה (עברנו כבר את הגיל של התכלבות).
אם תרצו פרטים נוספים או טיפים אשמח לתת לכם.
טיול מהנה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:רכבת מדלהי לרישיקש
להודעה הבאה:חייבת עזרה למסלול בהודו - 22.5

שאלות נפוצות - תאילנד

שאלות נפוצות - הודו

שאלות נפוצות - סין

שאלות נפוצות - נפאל

שאלות נפוצות - כללי

כתבי למטייל כרגע באסיה

דיברנו על זה בפורום

חיפוש מהיר