כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. נפאל לפני/אחרי אוסטרליה ניו-זילנד 13/05/2008 23:47 לתגובה הבאה
  אהוד23 לא מחובר אהוד23  משתמש מתחיל 1 הודעות עד כה
אהלן.

אני ועוד חברים מתכננים את עיקר הטיול להקדיש לאוסטרליה וניוזילנד, שהכוונות לטייל באוקטובר.

האם מומלץ ואם כן גם כיצד, לשלב בטיול גם מדינה באסיה (בעיקר נפאל)... אולי להתחיל דווקא באסיה באוקטובר (כדי להגיע לניוזילנד בנובמבר)...

אשמח לשמוע מאנשים שניסו איך השילוב.

תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. נפאל לפני/אחרי אוסטרליה ניו-זילנד תגובה ל - 1 14/05/2008 23:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  maayanula לא מחובר maayanula  משתמש מתחיל 15 הודעות עד כה
קודם כל, אתוודה ואומר שאני טרם הייתי בנפאל, אך מאחר ואני מתוכננת להגיע לשם בספטמבר אני יודעת מספר דברים...

לדעתי, מומלץ וכדאי לשלב מדינה מאסיה, ואולי אפילו יותר מאחת. אני סיימתי את הטיול של ניו זילנד ואוסטרליה בביקור בלאוס שהיה מפנק מאוד ורק השאיר טעם של עוד.
לגבי נפאל ספציפית, זה תלוי באורך הטיול שלכם אבל נראה לי שעדיף לשלב אותה בתחילת הטיול שלכם. בנפאל יש שתי עונות מומלצות במיוחד לטיול: ספטמבר-אוקטובר, ומרץ-אפריל. כדאי לנסות לסדר את הטיול בצורה כזו שתגיעו לכל מקום בעונה המתאימה לו. מה גם שבניו זילנד, למשל, ככל שתכנסו לשיא העונה (בסביבות ינואר) סביר להניח שמזג האוויר יהיה טוב יותר (למרות שבניו זילנד לעולם אי אפשר לדעת...).

ולא משנה מה תחליטו - אני בטוחה שתהנו.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. תלוי אני מניחה תגובה ל - 1 17/05/2008 10:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
המכשפה מהקסקייד סאדל המכשפה מהקסקייד סאדל לא מחובר המכשפה מהקסקייד סאדל  משתמש מתחיל 48 הודעות עד כה
אני נסעתי לנפאל באופן ספונטני אחרי 8 חודשים בניו זילנד ומאד התאכזבתי.
בעיקר מ"גזילת העצמאות"- כשבניו זילנד היה לי רכב משלי, ואוכל משלי, והיה לי חופש לעשות כרצוני ואילו במזרח יותר נהוג לישון בחדרים ללא מטבח, ואתה אוכל במסעדות רוב הזמן, וגם לטרקים נוהגים (ממש לא חייבים וממש לא ממליצה) לקחת פורטר שיסחוב לך את הדברים...
[(מלבד זה, הייתי מאוהבת קשות בניו זילנד, לפני-כשהייתי שם-ואחרי, אז אולי זו הייתה הבעיה שלי בלא לאהוב את נפאל, וגם לא הייתה לי ממש משיכה למזרח (אז למה נסעתי לשם? סיפור ארוך...)].

היו כאלה שפגשתי שנסעו מניו זילנד להודו ואז לנפאל, ואמרו על כך: שצריך להיות בהודו לפני נפאל- ירידה לשם עלייה (:

אבל הכל תלוי בתפיסה שלך. איך אתה ניגש לזה.
אני אולי לא הייתי מספיק פתוחה למזרח, וגם נסעתי לשם אחרי 8 חודשים.. שזה זמן רב.. היכולת להתרשם מנופים חדשים נפגעה.. שזה גם פקטור שיש לקחת בחשבון.

אבל זה נחמד להיות בעוד מקומות.
אני חושבת שלהרבה אנשים שבאים מהמזרח, קשה להגיע לניו זילנד מהבחינה הכלכלית: במזרח הכסף שתוציא יהיה קטן בהרבה מהכסף שתוציא בניו זילנד. הרבה אנשים מתעצבנים שכשהם מתכלבים בניו זילנד, במזרח הם היו חיים טוב יותר...
מזרח זה פשוט אופי טיול אחר.

בסה"כ: לשמור על ראש פתוח Smile
טוב יכול להיות גם פה וגם פה. אני פגשתי אנשים נהדרים בניו זילנד ובנפאל. נפאל זה גן עדן לטרקיסטים, וכך גם ניו זילנד.
(פשוט בניו זילנד הכל הרבה יותר בתולי, נוח, מהמם.. טוב, אני אפסיק כאן? Smile

המכשפה (הרעה?) מהקסקייד סאדל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. זה לא תמיד רק ענייני כסף תגובה ל - 3 17/05/2008 12:51 לתגובה קודמת
שקד שקד לא מחובר שקד  משתמש פעיל 1711 הודעות עד כה
הרבה מהקושי לטייל בנ"ז ואז במזרח (או ההפך) הוא גם קושי "תרבותי". השותף שלי הגיע לנ"ז אחרי 5 חודשים במזרח (נפאל, לאוס, תאילנד...) ובימים הראשונים היה לו קשה לא רק כי הכל יותר יקר אלא בגלל פערי התרבות הגדולים בין המזרח ובין מדינות מערביות כמו נ"ז. אני הרגשתי את אותו הדבר רק הפוך כשהגעתי לתאילנד אחרי נ"ז. פגשתי בבנגקוק לא מעט אנשים שהכרתי מאוסטרליה או מנ"ז וכולנו חלקנו את התחושה המוזרה הזאת של מה בדיוק אנחנו עושים שם. אצל חלק לא קטן מהאנשים זה התבטא ברצון להקדים את הטיסה ולחזור הביתה וזהו. גם השותף שלי, כשהוא רק הגיע לנ"ז דיבר על להקדים את הטיסה הביתה. בסוף הוא נשאר בערך חודשיים אבל בהתחלה הוא דיבר ברצינות על לקצר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מחפשים את ליאת!
להודעה הבאה:רוצה לממש חלום ישן ולנסוע לחודש-חודשים מתי כדאי?

שאלות נפוצות

דיברנו על זה בפורום

מידע נוסף

מחממים סורקים

כתבי למטייל כרגע בדרום הפסיפיק

חיפוש מהיר