כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. המסלול הסופי שלנו - אשמח להערות - שרית 13/05/2008 12:57 לתגובה הבאה
  שריתZ לא מחובר שריתZ  משתמש פעיל 230 הודעות עד כה
אשמח לכל הערה והארה.
המסלול נכתב בקפידה בעזרת כל האנשים שטרחו לענות לשאלותיי כאן בפורום.
- אנחנו 2 מבוגרים בסביבות ה- 40+ ושני מתבגרים: בת 16 ובן 13 - זהו טיול הבר מצווה שלו.
- כל המלונות והרכב מוזמנים
כמובן שאת מרבית הטיול נעשה עם קרוואן.
בלוס אנג'לס חשבתי שאפשר להסתדר עם תחבורה ציבורית אז תיכננתי את החזרת הקרוואן כפי שתיראו.
אך אחרי שכבר שילמתי נוכחתי בטעותי.
נוסף לכך גורם , המחייב אותי במנוחה מהקרוואן
(מצידי אני יכולה להיות בקרוואן גם במערב וגם במזרח) הגורם הוא הבת שלי שמעקמת את אפה לנוכח הנסיעה בקרוואן. כך היה גם באיטליה עם הקרוואן.
אז כדי לרצות את כל הצדדים זה המסלול שלנו!!!
חבר'ה, תודה רבה לכולכם
ואני עוד אשאל שאלות. אני חפרנית וסקרנית
ובוודאי עוד יעלו תהיות רבות.
שוב תודה לכולם
מאחר ואי אפשר לצרף קובץ וורד מקווה שיש כאן מספיק מקום לכל פירוט המסלול, אם לא אצרף אותו בתגובה להודעה זו. הנה המסלול:
20/7/08 – 05:30 תל אביב – 09:00 פרנקפורט
13:55 פרנקפורט – 16:25 לוס אנג'לס
לינה במלון בשדה התעופה
בלוס אנג'לס – שהוזמן מראש
21/7/08 -לוס אנג'לס – קבלת הקרוואן – עד 10:30
היצטיידות וביקור ב- AAA
- נסיעה ל- Palm Springs לרכבל להר ג'קינטו
הרכבל האחרון עולה בשעה: 20:00
- לינה בקמפינג ליד Palm Springs .
22/7/08 - אם לא הספקנו את הרכבל אתמול אז
לעלות היום – הרכבל הראשון עולה ב- 10:00
- נסיעה ל- Joshua Tree NP , טיול רגלי קצר
- המשך נסיעה ל- Lake Havasu ,
- תצפית על "גשר לונדון"
- חנית לילה בקמפינג
23/7/08 - ממשיכים עד צפונית לעיירה Williams
חניית לילה בקמפינג באזור
24/7/08 - גרנד קניון –שאטל בתוך הפארק. גדה דרומית המשך נסיעה לאזור Tuba City לקמפינג
- אם יש לנו עוד זמן אור להמשיך
לעיירה Page וללון בקמפינג או בדרך.
25/7/08 - Page –
הצטיידות לקרוואן ולנשמה.
בדרום העיירה יש תצפית על Horse Show Bend – פרסת הסוס
- Lake Powell – כביש 89 האגם והסכר מעליו.
- שייט ורחצה באגם, האגם סמוך לעיירה פייג'
- לינה בקמפינג
26/7/08 –ממשיכים מפייג' או מג'ייקוב לייק לתצפית
על הגדה הצפונית.
- Bryce Canyon ברייס קניון
קמפינג
המשך נסיעה לכיוון ציון פארק.
27/7/08 – ZION NATIONAL PARK – טיול רגלי
- לינת לילה בקמפינג
- לבדוק המשך נסיעה לכיוון לאס וגאס
אם יש לנו מספיק זמן
- Lake Mead רחצה באגם. + קמפינג באגם.
28/7/08 – ממשיכים בכביש 9 עד פגישתו עם 15 כ- 3 שעות
עד LAS VEGAS במקום לנסוע ישר
ללאס וגאס,
לעצור ב - Lake Mead רחצה באגם.
- באותו יום אפשר לבקר בסכר - Hoover Dam.
- ללון באחד הקמפינגים באזור או להגיע
לקמפינג בלאס וגאס.
29/7/08 – LAS VEGAS - לאס וגאס
סיור מופעים ומלונות
- לינה בקמפינג.
30/7/08 – המשך נסיעה לכיוון YOSEMITE .
לא דרך עמק המוות.
- לינה באזור מונו לייק או לי וינינג.
31/7/08 - נסיעה דרך כביש 120 ליוסמיטי .
מעבר טיוגה
- כניסה ל- YOSEMITE NATIONAL PARK .
- קמפינג בתוך הפארק או מחוצה לו.
1/8/08 – חזרה ליוסמיטי ועוד טיול
לינה באחד מהקמפגראונדים באזור
או המשך נסיעה לכוון סאן פרנסיסקו
ולינה בדרך.
2/8/08 – נסיעה לכוון סאן פרנסיסקו.
3/8/08 – סאן פרנסיסקו. לבדוק חניית הקרוואן
בחניון ונסיעה בתחבורה ציבורית לעיר.
- אלקטראז – לבדוק למתי הכרטיסים
שהזמנו כמה ימים קודם ???
4/8/08 – סאן פרנסיסקו
- גשר הזהב
- רציף הדייגים ועוד
5/8/08 – כביש 1
- סנטה קרוז –Mystery Spot
- Monterey – אקוואריום ענק מומלץ ע"י כולם
- לינה בקמפינג או בדרך
6/8/08 – דרך 17 המיילים
-San Simeon , - Hearst Castle
- אפשר ללון ב- Morro Bay כחצי הדרך ללוס אנג'לס.
7/8/08 – התקדמות אולי ל- San Luis Obispo ???
- Solvang ???
- לינה בקמפינג או בדרך
-צריך להתקדם כמה שיותר ללוס אנג'לס,
מחר מחזירים את הקרוואן
8/8/08 – החזרת הקרוואן עד 10:00
- משם יקחו אותנו בשאטל למלון בלוס אנג'לס
- מעכשיו אנחנו עם רכב ומלון -שהוזמנו מראש
- סיור בעיר – אולי בהוליווד
9/8/08 – לוס אנג'לס – דיסני או יוניברסל
10/8/08 – לוס אנג'לס – אחד הפארקים אולי פארק מים
11/8/08 – לוס אנג'לס – החזרת הרכב וטיסה לניו יורק
ב- 22:00
12/8/08 – ניו יורק - - לינה במלון שהוזמן מראש
13/8/08 – ניו יורק - לינה במלון שהוזמן מראש
14/8/08 – ניו יורק - לינה במלון שהוזמן מראש
15/8/08 – ניו יורק עד הצהריים – לוקחים רכב ב- 14:00
- נסיעה לפילדלפיה והסתובבות בעיר
- לינה במלון שהוזמן מראש
16/8/08 – נסיעה לוושינגטון + מוזיאונים
- לינה במלון שהוזמן מראש
17/8/08 – וושינגטון – כנ"ל
18/8/08 – איימיש, - הרשי - שוקולד
- ויליאמספורט – לינה במוטל שהוזמן מראש
19/8/08 – מפלי הניאגרה- - לינה במלון שהוזמן מראש
20/8/08 – מפלי הניאגרה והסביבה + - לינה
21/8/08 – אגמי האצבעות, - קורנינג – מוזיאון הזכוכית
- סקראנטון – לינה במוטל שהוזמן מראש
22/8/08 - החזרת הרכב בסביבות הצהריים-- 17:40 – טיסה מניו ארק לפרנקפורט, תם ונשלם. Sad
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. המסלול הסופי שלנו - אשמח להערות - שרית תגובה ל - 1 13/05/2008 18:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אוֹרִי אוֹרִי לא מחובר אוֹרִי  משתמש פעיל 1893 הודעות עד כה
הערות:
21/7: ביקור ב-AAA - האם לצורך מפות? אם כן, הרי שבאיזור של קליפורניה ואיזור הקניונים יש להם מפות מפורטות מאד וכדאי לקחת אותן ולא (או בנוסף) את המפות של המדינות בלבד. אם תרצי אני אשמח לפרט את כותרות המפות המדיוקות.

25/7: האם אין כוונה לראות גם את קניון אנטילופ שכל מי שהיה שם מהלל את יופיו (וגם אני מקווה להיות שם בקרוב ולהצטרף למהללים...).

26/7: להערכתי להכניס ביקור בגדה הצפונית של הגרנד יחד עם ברייס באותו היום זה הרבה יותר מדי. הייתי נוסע ישר לברייס ומסתפק בברייס לאותו היום.

27/7: לא תספיקו את לייק מיד, תשאירו את זה ליום למחרת.

שאר האיזורים אני אשאיר לאחרים לתת את הערותיהם.

בסה"כ נראה אחלה טיול - אתם תהנו מאד.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. המסלול הסופי שלנו - אשמח להערות - שרית תגובה ל - 2 13/05/2008 19:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  deddi לא מחובר deddi  משתמש פעיל 184 הודעות עד כה
הערה אחת
לס ווגאס יום אחד קצר מאוד לדעתי כדאי לקצץ בלוס אנג'לס ולהשאר יום נוסף בווגאס להינות ולאסוף כוחות
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. המסלול הסופי שלנו - להלן מספר שינויים קלים תגובה ל - 2 13/05/2008 19:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אורי
תודה על תגובתך, ההערות לימדו אותי שצריך מקצה שיפורים קל.
אז ככה...
- בהחלט הביקור ב- AAA הוא לצורך מפות של האזורים בהם נטייל.
האם יש להם מפות של אזור פייג' וקניון אנטילופ?ומפת אריזונה?
אמנם הורדתי מהפורום את כל המפות שצירפו גולשים אבל אולי במפת אזור מ- ששש אולי יתגלו כבישים נוספים וציוני דרך נחוצים.
- אודה לך אם תמליץ על מפות מדוייקות.
- האם אתה חושב שב- 25/7 יהיה מספיק זמן דרוש לקניון אנטילופ?
כמה זמן דרוש לשם אם לא עושים הליכה מרובה?
- 26/7 מסכימה איתך, נוותר.
- 27/7 נעביר את לייק מיד למחר, כך גם כתבתי מלכתחילה אלא שחשבתי
שאולי...
שוב תודה

--------------------------------------
דדי
לא נספיק עוד יום למרות שמאוד רצינו, כי יש את תאריך החזרת הקרוואן, בו אנו תלויים.

תודה לכל ההערות
להיתראות בשאלות הבאות
שרית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. המסלול הסופי שלנו - אשמח להערות - שרית תגובה ל - 1 13/05/2008 21:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  agatha1 לא מחובר agatha1  משתמש פעיל 651 הודעות עד כה
אכן, יום ללאס-וגאס זה ממש לא לענין. אלא אם ממש לא תאהבו את העיר ...אבל נדרשים לביקור בה , מינימום יומיים.אני הייתי מקדישה לה 3 ימים.

סאן-פרנציסקו- שווה 3 ימים מלאים כפי שתכננתם, ביקור בסוסליטו המקסימה, ומוסיפה ביקור במיור וודס. MUIR WOODS.

אני, הייתי מוותרת על פילדלפיה, ומוסיפה יום לניו-יורק. אני משוחדת לגבי העיר,אך זה לשיקולכם.

"הטוב אשר ישיג את הכלל הוא השכר למעשי הפרט".
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. המסלול הסופי שלנו - אשמח להערות - שרית תגובה ל - 1 13/05/2008 22:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אורלי אורלי לא מחובר אורלי  משתמש פעיל 249 הודעות עד כה
הי שרית !
בהחלט נראה טיול כיף ואני משוכנעת שתהנו מאד
מספר הערות / הצעות :
1) מתוכנן לכם ביקור בגדה הדרומית של הגרנד קניון ולדעתי (בגלל מגבלת זמן) מיותר לבקר גם בגדה הצפונית.
2) לא ציינת צפיה בסרט הIMAX שבעיירה טיסיאן בכניסה לגרנד - הוא מציג כל שעה עגולה ובעיני מאד מומלץ. רואים דרכו את הגרנד כפי שאי אפשר לראות גם מהתצפיות הרבות וכדאי לראותו רגע לפני שהדבר האמיתי נגלה לעיניכם.
3) מכיוון שאתם מתחילים על הבוקר את הסיור בגרנד קניון , לדעתי יש לכם מספיק זמן להגיע עד לפייג' (בערך 3 שעות נסיעה עם קראוון) וללון בקמפ בה במשך 2 לילות. מנסיון, הרבה יותר נעים לצאת ולחזור לאותו קמפ מלחפש כל לילה קמפ חדש. הקמפ לחוף אגם פאוול מקסים ומאד מומלץ.
4) קניון אנטילופ - נקודה מקסימה שחבל לוותר עליה (בודאי אם אתם כל כך קרובים...). אפשר להגיע עצמאית או לקחת סיור מאורגן מפייג', הנסיעה לכניסה אורכת כרבע שעה, מנקודה זו לוקח אתכם ג'יפ של אינדיאנים משבט הנבאחו (10 דק') והסור בקניון עצמו הוא לפי ראות עיניכם (כל האורך של הקניון הוא קצר - משהו כמו 200-300 מטר בערך). כל הביקור כולל הנסיעה לשם הוא סדר גודל של שעתיים.
5) באופן כללי לגבי הביקור בפייג' - תכנון טוב של זמן יאפשר לכם לעשות גם סיור בפרסת הסוס, גם באנטילופ וגם רחצה/הפלגה באגם - אבל קצרה וכדאי לתאם מראש הזמנת סירה אם תרצו בכך.ובנוסף, אפשר לסייר בסכר גלן שממוקם בכניסה לפייג' וכך לחסוך גם את הנסיעה לסכר הובר. אמנם סכר גלן קטן יותר (לא משמעותית) אבל מרשים ומעניין לא פחות.
אם תרצו לעשות הכל תזדקקו ליומיים בפייג'.
6) אני מצטרפת לדעה שיום אחד בווגאס הוא מעט מדי.
7) בכביש מס' 1 מומלצת מאד השמורה של פוינט לובוס ואנחנו העדפנו לוותר על טירת הרסט, לשיקול דעתכם.
נסיעה נהדרת ומוצלחת לכל המשפחה !!!
אורלי

סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. המסלול הסופי שלנו - להלן מספר שינויים קלים תגובה ל - 4 13/05/2008 22:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  דודו מרמת גן לא מחובר דודו מרמת גן  משתמש פעיל 3817 הודעות עד כה
שרית
טיפ קטן לגבי ה AAA בפרט ויכול לעזור מול האמריקאים בכלל.
כשתבואי לבקש מפות, נסחי את בקשתך בצורה מפורטת ככל האפשר.
הם בדרך כלל לא ינדבו לך מידע ולא יציעו לך מגוון של אפשרויות.
זה לא מכוונה רעה ולא מתוך רצון להסתיר מידע, אלא פשוט מתוך מרובעות.
מה שלא מבקשים - לא מקבלים.

יש דברים שאי-אפשר לגלות, אבל גם את זה לא תדע לעולם אם לא תנסה שוב ושוב, עד שתבין שלעולם לא תבין. - (מרק טווין)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. מפות תגובה ל - 2 13/05/2008 23:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ריקי 5 לא מחובר ריקי 5  משתמש פעיל 515 הודעות עד כה
אשמח מאד אם תציין את השם של המפה (או המפות) לאיזור שמכסה את הסבוב לאס וגאס-גראנד קניון-פייג'-ברייס-ציון-לאס וגאס. אמנם אנחנו עם GPS אבל לא מוותרת על מפות
תודה
ריקי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. המסלול הסופי שלנו - להלן מספר שינויים קלים תגובה ל - 7 13/05/2008 23:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  mrraz לא מחובר mrraz  משתמש בינוני 69 הודעות עד כה
אני בדעה שבעידן ה-GPS מפות מפורטות לא נחוצות
לדעתי מספיקה מפה אחת לכל מדינה ויחד עם מכשיר GPS זה מושלם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. מפות תגובה ל - 8 14/05/2008 05:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אז הנה רשימת מפות:
Indian Country Guide Map - מפה שכוללת את סיבוב הקניונים בקנ"מ טוב.
למעשה, מפה זו בתוספת מפת California יכסו את כל הטיול שלכם. הייתי מוסיף גם את מפת Coast & Valley שמכסה את כל החוף של קליפורניה מס"פ ועד ל"א כולל. יכול להיות שימושי בחלק של כביש 1.

לשאר הדרך הייתי משתמש במפת California, שתספיק לחלוטין לנסיעה ליוסמיטי ומשם לס"פ. יש גם מפות יותר מפורטות של איזורים אלה, אבל אני לא בטוח שהן נחוצות לכם (לדוגמא Centreal California). גם מפת Southern California תוכל לשמש אתכם בימים הראשונים. יש גם מפות ברמת פירוט הרבה יותר גבוהה - זה אם אתם אספני מפות או חובבי גיאוגרפיה מושבעים (כמוני), כי מבחינה פרקטית הן פחות נוחות לטיול כמו שלכם שממילא מבוסס על כבישים ראשיים.

כמובן יש מפות של הערים, אם צריך. יש מפה Las Vegas Vicinity שיש בה גם את מרכז העיר וגם מפה של הסביבה.

כמו שכתב דודו - צריך להיות מדיוקים במה שמבקשים (השמות שרשמתי זה הכותרת של המפה). חוצמזה, אני מאמין שכבר בל"א תוכלו לקבל מפות של ניו-יורק, פנסילבניה וכו'.

ועוד מילה בקשר למה שכתבו לך על וגאס - אני לא הייתי שם יום אחד, אבל אני מציע לכם את יום ה-28/8 להיות בוגאס - אחרי 6-7 ימים של טיול בטבע, קצת עיר לא תזיק. ביום 29/8 תוכלו להחליט אם רוצים עוד יום מלא בעיר או לצאת לכיוון לייק מיד וסכר הובר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. icon12.gif  המסלול הסופי שלנו עם עוד שינויים, שאלות ותודות תגובה ל - 10 15/05/2008 08:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
חבר'ה מה לאמר? אתם ניפלאים Laughing
אורי, תודה על המלצת המפות, ראה עוד כמה מילים בקשר לזה בהמשך.
mrraz - כרגע אין לנו GPS - אנו שוקלים לקנות אבל מאחר ויש לנו נסיון רג בניווט עם מפות הן בארץ והן בחו"ל, אני לא בטוחה שניזדקק לו.
אורלי - תודה על ההמלצות, קיבלתי, ובהמשך ראי תהיות נוספות שלי בנושאים אלו.
דודו - תודה על הטיפים לגבי AAA , לקחתי לתשומת ליבי.
אגאתה - אנסה להכניס את הצעותייך במסלול.
לגבי פילדלפיה- לקחנו אותה כחניית ביניים בין ניו יורק לוושינגטון הבירה, כי אנחנו רוצים לעשות מנוחה ולא לנסוע מרחקים ארוכים (אני מכירה את הנפשות הפועלות (והמתבגרות) במשפחתי, הם בהחלט זקוקים לזמן ללא נסיעה) Nod אז פילדלפיה הרוויחה מן ההפקר.
הלוואי שיכולנו לקחת עוד חופש מהעבודה, הייתי עושה חודש במערב וחודש במזרח, אולי בעתיד...
---------------------------
בקשר למפות, חבר'ה, אנחנו זוג (וילדים) מאוד מתוקתקים
אין סיכוי שנצא מהארץ בלי מפות, זאת אומרת שיש לנו את מרבית המפות כבר עכשיו, את קליפורניה יש לנו עם כבישים דיי מפורטים ואת לאס וגאס מפת העיר יש לנו, כנ"ל את ניו יורק.
אממה, אין להשיג בארץ את מפת אריזונה כולל מהגרנד מזרחה, על כך אנו בונים על AAA ועוד לדוגמה פנסילבניה ניקח אצלם ועוד מפות לפי הפירוט של אורי.
--------------------------------
האם ניראה לכם שיהיה לנו זמן לסכר גלן ביום של הגרנד קניון אחריו?
האם זה הסרט שכולם ממליצים לפני הכניסה לגרנד? האם הוא רחוק מהגרנד? מאיזו שעה מתחילים הסרטים שם?
זאת אומרת שאנחנו צריכים באותו יום להספיק:
סרט בטיסיאן - אגב כמה זמן הסרט?
סיור בגרנד (כמה זמן? ואולי זה תלוי בשאטלים שלהם?)
ביקור בסכר גלן
- שוב אני אומרת, שאני מאוד רוצה שנעשה יומיים בוגאס
אנא עיזרו בעניין הזה, על מה לוותר
אין לנו בעיה בוויתורים, כי אנחנו יודעים שתמיד לא מספיקים את כל מה שרוצים לעשות.
----------------------------------
בהחלט בא בחשבון לבלות עוד יום בוגאס, אבל לא ידעתי היכן להכניס את היום הזה.
מכיוון שאחרי ה- 29/7 אנו צריכים לזוז לכיוון יוסמיטי והלאה, מכיוון שאנו תלויים בתאריך החזרת הקרוואן ולא רוצים להילחץ ולהתחיל לנסוע ק"מ מבלי מנוחה בדרך.
אז או.קיי. נראה שנוותר על סכר הובר ואגם מיד וניסע ישר ללאס וגאס ואז יש לנו כיומיים בעיר.
----------------------------------
האם, כמו שאורלי אמרה, כדאי לוותר על טירס הרסט?
בטיול הזה כולו, לא נבקר בעוד טירות וכנסיות אז חשבתי שבטירה אחת לפחות צריך לבקר, מה אתם אומרים?
-------------------------------------
חבר'ה, אם שכחתי להודות למישהו סליחה.
שוב, כיף שיש חברים לפורום, זה עוזר, זה מקל, ומוריד חששות.
שרית

[עודכן ב:15 מאי 2008 08:06:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. המסלול הסופי שלנו עם עוד שינויים, שאלות ותודות תגובה ל - 11 15/05/2008 10:36 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי שרית !
ניסיתי לרשום לך מסלול שנראה לי נכון (לטעמי האישי בלבד !!!)והוספתי כל מיני הערות:
23/7 - מתוכנן לכם יום נסיעה ולינה בוויליאמס, אולי תוכלו לשלב ביום זה את הסרט או סיור בגרנד וכך תחסכו יום ?
24/7 - (דרך אגב זה יום נהדר (יום ההולדת שלי)) נסיעה של כ3/4 שעה עד לטיסיאן , צפיה בסרט imax (אורך 35 דקות והראשון מתחיל בשעה 08:30), אחר כך סיור בגרנד קניון, נסיעה לפייג' (3 שעות נסיעה) ממלא יום שלם ולא תוכלו לסייר גם בסכר (באפריל נסגר בשעה 17:00).
25/7 - יום מתוכנן היטב שמתחיל בפרסת הסוס אחר כך סיור באנטילופ בין השעות 10:00-12:00 (השעה הטובה ביותר להיות שם זה 11:00 בגלל זוית האור והשמש שנכנסת לתוך הקניון בזרקורים מדהימים) ואחר כך שיט/רחצה באגם פאוול (סירה יש להזמין מראש כי אם תגיעו בשעה 13:00 ותרצו לשכור סירה תגלו שכבר אין סירות בשעות אלו...)
26/7 - סיור בסכר גלן (הייתי בודקת מהן שעות הסיורים מראש ונרשמת לסיור הראשון (הסיור בחינם אבל מס' המשתתפים מוגבל) ואחר כך נוסעת לברייס (שעתיים+) ומסיירת בברייס ולינה שם (או בפארק או בrubi's inn).
27/7 - נסיעה של שעתיים לציון ויום בציון ולינה שם (אנחנו בגלל מגבלת זמן נאלצנו לסייר בציון רק מהשעה 11:00 ועד 16:00 ולצאת לווגאס ועדיין הספקנו לעשות שני מסלולי הליכה וטיול סוסים ).
28/7 - נסיעה בבוקר לווגאס (3 שעות) ובילוי בעיר
29/7 - לאס וגאס (כך יהיו לכם כמעט 2 ימים מלאים להיות בעיר.

לגבי טירת הרסט- זה עניין של טעם ותחומי עניין ומה שמתאים לנו, לא בהכרח מתאים לכם. אני מציעה שתיכנסי לאתר שלהם, תראי את תוכנית הסיורים והחליטי לפי העדפותיכם המשפחתיות.

זכרי שתוך כדי הטיול צריך לעשות קניות בסופרים וזה לוקח הרבה זמן (הרי אנחנו לא מכירים את החנות ואת המוצרים וזה עניין של בערך זמן כפול ממה שלוקח לך לקנות בארץ (את יודעת כמה זמן לוקחת לך הקניה השבועית)

ולסיום ! הערה ממש חשובה !!!:
להתכונן ולתכנן זה ממש חשוב ומשמעותי (ולטעמי "כל המוסיף הרי זה משובח") אבל, השאירו מקום לגמישות, אל תיצמדו בכל מחיר למסלול המתוכנן ותנו לעצמכם ליהנות גם כשדברים מתנהלים שונה מהציפיות.

נסיעה נהדרת
אורלי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. המסלול הסופי שלנו עם עוד שינויים, שאלות ותודות תגובה ל - 12 15/05/2008 11:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  _oc לא מחובר _oc  משתמש פעיל 285 הודעות עד כה
הי שרית
אנסה לתמצת ככל שניתן:
1. באיזו חברה אתם שוכרים את הקרוואן - יש הבדל משמעותי בין החברות מבחינת זמן הקבלה ומשך התהליך?
2. ביום הראשון קחו בחשבון כמה שעות טובות של התארגנות בסופר הראשון (חשוב איתור מראש של סניף קרוב לתחנת ההשכרה ויש לוודא שזהו סניף שכולל אוכל, אם וולמרט אז רק סניף SUPERSTOTE חוצמזה להכין מראש רשימת קניות)
3. הזמנת קמפינג ללילה ראשון אפילו עוד מהארץ ורצוי קמפינג מפנק.
4.באיזור אריזונה אין משרדים של AAA. בוויליאמס ישנו משרד tourist information נהדר Kaibab National Forest שנמצא במרכז בכתובת
800S 6th St Williams, AZ 86046 928-635-8200 לא זוכרת אם אפשר לקבל שם מפות
5. לגבי שימוש בGPS גם אנחנו משפחה שיודעת לרוא מפות והתלבטנו רבות - בראייה לאחור חשוב ונחוץ מאד. אנחנו שכרנו מכשיר בארץ
6. הקטע עד לגרנד קניון - לדעתי שווה לעשות מאמץ ולהגיע ללינת לילה בקמפינג בתוך הפארק ואז לחוות את חווית השקיעה והזריחה. אנחנו יצאנו בבוקר מ needles שנמצאת לא רחוק מ Lake Havasu , עצרנו ב williams והגענו לתוך הפארק כך שהיה לנו מספיק זמן לטייל ולהיות בשקיעה ולמחרת בזריחה , ויתרנו על הסרט.
7. על מה לוותר זוהי שאלה שרק אתם יכולים לתת לה תשובה - תבנו מסגרת טיול שכוללת את כל המידע האפשרי ותוך כדי הטיול תתנו עדיפויות לאטרקציות השונות - אנחנו לדוגמא לא היינו לא בטירת הרסט ולא באלקטרז אבל הכל זה העדפה אישית ומה שנכון לאחד לא נכון לשני
8. פארק שעשועים ב LA - לדעתי האישית עדיפות גדולה לדיסני על יוניברסל ממנו קצת התאכזבנו
9. אחרי הגרנד שווה להתאמץ להגיע עד לפייג (גם אם מדובר על קטע נהיגה בחושך - בזהירות) - בשביל להתחיל את היום שאחרי בלי נסיעה

PICT0701.JPG
PICT0701.JPG(גודל:74.70KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. המסלול הסופי שלנו תגובה ל - 13 15/05/2008 11:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אורלי ואוסי

תודה רבה על עזרתכן
אני צריכה לגבש דעה. הטיפים שלכן עזרו לי מאוד
היאך!!! יש לי עוד יום בוגאס.
אני אשב יום יומיים על המסלול ונדבר אחרי ותוך כדי.
בינתיים שוב תודהולהית'
שרית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. תגובה לשאלתך על טירת הרסט תגובה ל - 11 15/05/2008 13:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  Ayala Gazit לא מחובר Ayala Gazit  משתמש מתחיל 12 הודעות עד כה
לדעתי האישית, כמובן שעל טעם וריח אין להתווכח, טירה מאוד מעניינת בעיקר למי שנושא ארכיטקטורה אדריכלות ומבנים מדבר אליו.

דיון בנושא שמצאתי בפורום

http://forum.lametayel.com/forum_rview/th-992046/rid-2816914
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. המסלול הסופי שלנו עם עוד שינויים, שאלות ותודות תגובה ל - 11 15/05/2008 15:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ilanwei ilanwei לא מחובר ilanwei  משתמש פעיל 389 הודעות עד כה
שלום שרית,

לגבי המסלול- קטונתי, מפה הוא נראה לי מושלם, לפחות בחלקים ממנו שאנחנו היינו ובאלה שחקרתי לקראת הקיץ.

לגבי נחיצות הג'י פי אס- היו כאן המון שרשורים בנושא הזה, וכתבת שאתם חושבים לקנות- כדאי שתתרשמי מקריאת השרשור הבא (קצת ארוך, אבל נראה לי ששווה...)

דרך אגב, אנחנו מאוד בעד, נוסעים עם מפות, אבל לא מבינים איך אפשר בלי ג'י פי אס

מג
סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. המסלול הסופי שלנו עם עוד שינויים, שאלות ותודות תגובה ל - 16 15/05/2008 15:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  galiaa לא מחובר galiaa  משתמש בינוני 108 הודעות עד כה
תוספת קטנה לגבי המפות:
בחנות של ממסי בת"א, מצאתי (וקניתי) מפות של אריזונה, ויוטה, ונבדה - וכוללות בהחלט מהגרנד קניון מזרחה (מה שאמרת שחסר לך). אלו מפות "קטנות" אני חושבת 1:125000 ועלו 20 ש"ח אחת.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. המסלול הסופי שלנו עם עוד שינויים, שאלות ותודות תגובה ל - 16 15/05/2008 16:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ואני ממליצה בחום רב על תוכנת streets and trips . היא נמכרת לבדה או בשילוב locator וכך הופכת לGPS מעולה !!!
הבעיה שקשה לרכוש אותה מהארץ, אפשר בארה"ב (אם יש לכם מי שיכול לרכוש עבורכם) בעלות נטו של 75$ או דרך מוטורהום ישראל (ללקוחות שלהם) בעלות של 150$.

אורלי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
19. המסלול הסופי שלנו עם עוד שינויים, שאלות ותודות תגובה ל - 11 15/05/2008 17:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מפת ה-Indian Country של AAA מכסה את כל החלק של אריזונה שאתם הולכים להיות בו.

ועוד עניין טכני שלא יודע אם נתקלת בו - בכניסה לציון ממזרח יש מנהרה ובה קרוואנים נדרשים להמתין לליווי ולשלם על כך מראש
http://www.nps.gov/zion/planyourvisit/the-zion-mount-carmel- tunnel.htm
סמן להדפסה   הוספת תגובה
20. המסלול הסופי שלנו - המשך תגובה ל - 4 15/05/2008 20:32 לתגובה קודמת
היי לכולם
תודות רבות על המשך העזרה.
אורי, ידוע לי מהמנהרה ועל אחת כמה וכמה אני יודעת שבשום אופן לא עוברים אותה בחושך.
מסתדר לנו מאוד לעבור אותה על הבוקר, בעניין זה אנחנו מסודרים.
בקשר למפות רשמתי לעצמי.
אורלי
בקשר ל- GPS כמעט נעולים, מבררים מחירים.
שמעתי על התכנה streets and trips, וניראה היכן לקנות אותה.
ולכולם, רשמתי לפני את כל הצעותיכם, תודה רבה

תודה בינתיים
שרית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מישהו היה באלף האיים??
להודעה הבאה:עצות לטיול לארהב 21 יום עם 3 ילדים- 6,11,13

חיפוש מהיר

שאלות נפוצות

כתבות מתוך אתר למטייל

מגזין על השולחן

מידע נוסף