|
| 2. תכנון טיול במרכז- מזרח ארהב תגובה ל - 1 |
14/05/2008 00:16   |
|
לגבי האפלצ'ים מה שתיראה בסמוקיס דומה מאוד למה שתיראה לאורך כל האפלצ'ים עד פארק שננדוא בוירג'יניה. אין ספק שבמסגרת זמן כזו אתה צריך לעשות מסלול דרך האפלצ'ים. משך הזמן די תלוי בכמה אתה רוצה לעשות מסלולי הליכה לאורך הדרך. יש אינסוף אפשרויות. ממליץ לך לנסוע לאורך הבלו רידג' לפחות בצפון קרולינה. מלבד הקטע הזה תוכל לבקר בטירת בילטמור באשוויל ובצ'ימני רוק. ממליץ לך גם על פארק שננדוא בוירג'יניה בגלל ששם ריכוז החיות דובים,במבים וכולי הכי גדול. תוכל לדלג על קטעים בבלו רידג' דרך כביש מהיר כאוות נפשך.
לטיול יש התחלה וסוף אבל החוויות נשארות לנצח
|
|
|
|
| 3. תכנון טיול במרכז- מזרח ארהב תגובה ל - 1 |
14/05/2008 06:09   |
| |
ערבה |
302 הודעות עד כה |
|
|
|
שלום, roigraber!
בעוד שבועיים וחצי, משפחתי ואני, נוסעים לטיול דומה בארה"ב. את התגובה הזו אני שולחת לך, לא מידע אישי, אלה מתוך למידה מעמיקה של הנושא, במשך כמעט שנה.
התוכנית המקורית היתה "להשקיעה" בדרום פלורידה מספר ימים, כלומר, קי ווסט, שמורת אוורגליידס וכו'. אבל בשלב מוקדם מאוד הבנתי, שבתקופה זו של השנה, החום, הלחות והיתושים, הופכים את השהות באיזור ללא נעימה. לכן, מתוך הבנה שארה"ב גדולה מספיק, ואין טעם להתעקש על טיול באיזור הזה, החלטתי לשנות מסלול. על אורלנדו אין סיכוי שנוותר!!!
אחרי ההקדמה הזו, הצעתי היא:
אם הטיסה לא סגורה, לוותר על מיאמי, לטוס ישירות לאורלנדו לכמה ימים שבא לכם, ומשם להתחיל להצפין לכיוון הרי הסמוקי. לא מזמן חזר גולש בשם רוי מטיול דומה. אני משוכנעת שתוכלו להעזר במסלול שלו ובו. את הימים ש"תרוויחו" במיאמי ודרום פלורידה, תוכלו "לבזבז" בקלות וביעילות באיזור הרי הסמוקי, הבלו רידג' ופרק שננדואה. שימו לב: רכב שתקחו בפלורידה ותחזירו בניו-יורק יחייב אתכם בתשלום נוסף.
מקווה שעזרתי,
טיול מהנה,
ערבה.
...עוד 19 ימים...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 10. תכנון טיול במרכז- מזרח ארהב תגובה ל - 9 |
16/05/2008 15:25   |
| |
ערבה |
302 הודעות עד כה |
|
|
שלום, roigraber!
כפי שכבר בטח הבנת, לא הייתי עדיין באף ביצה.
אבל, יש לי יסוריי מצפון על שהורדתי לך את ההתלהבות מדרום פלורידה, אז הנה מידע, באדיבות הספר של סיגלית בר. אני מצרפת לך שלושה קישורים שעניינם Airboat Ride. לדבריה של סיגלית החברות הנ"ל רחוקות מאורלנדו 15-45 דקות.
שיהיה בכיף ותזהר מהתנינים,
ערבה.
|
|
|
|
| 11. תכנון טיול במרכז- מזרח ארהב תגובה ל - 10 |
16/05/2008 17:47   |
| |
yohanand |
2443 הודעות עד כה |
|
|
מסכים בהחלט עם אלה שהמליצו להימנע מדרום פלורידה בקיץ.
חום ולחות בלתי נסבלים ובנוסף לזה גשמי זלעפות כמעט כל יום אחה"צ (אני גר באיזור) .
בדיעבד הייתי ממליץ לכם לטוס לאטלנטה (טיסות ישירות מ-ת"א עם דלתא), ומשם לעלות לאפלצ'ים.
אם אתם בכל זאת מתעקשים על טיול רחפות באברגליידס, ממליץ לכם בדרך צפונה, לסטות מערבה מה-95 (אוטוסטרדה ממיאמי-צפונה) בכביש בשם Griffin, ולסוע בכביש הזה עד הסוף (הקצה המערבי).
צירפתי קישור.
אם אתם רוצים ממש לחוות את האברגליידס, סעו בכביש 41 מערבית למיאמי למקום בשם: Shark Valley, נמצא ממש בלב האברגליידס. שוכרים שם אופניים ורוכבים בשביל מעגלי באורך 14 מייל עם תצפית מרהיבה בקצה הדרומי.יש שם אליגטורים, צבים, עופות מים ועוד (הכל חופשי בטבע). אם אופניים לא מתאימים לכם, יש סיור ממונע עם מדריך.
אתם יכולים למצוא בקרבת מקום (על ה-41), חברות שמפעילות רחפות ולשלב את זה בטיול של יום מלא.
|
|
|
|
|
| 13. תכנון טיול במרכז- מזרח ארהב תגובה ל - 12 |
17/05/2008 00:32   |
| |
ערבה |
302 הודעות עד כה |
|
|
|
היי, roigraber!
אנחנו אכן חוזרים לפני...
נגיע לאורלנדו בעוד 17 ימים, נשהה שם 10 ימים. ואח"כ אנחנו ממשיכים צפונה בקרוואן למשך חודש נוסף. לארץ נגיע ב- 15 ליולי, ואז אוכל לשתף אותך בחוויות וטיפים אמיתיים.
למען האמת, לא הכנסתי לתכנון שלי שייט רחפת בביצות, אבל בזמן ששלחתי לך קישורים לגבי החברות שעושות זאת בקירבת אורלנדו, גיליתי שאחת מהן, נמצאת ממש ליד ה"בית" שלנו, לתקופה הזו. מכיוון שאני מקציבה כמה ימי מנוחה מפארקים, במסגרת השהות באורלנדו, אולי נשקול לעשות גם שייט כזה. אם כן - אדווח לך כמעט on line, מה, איך, כמה, למה וכו'.
לגבי צפון מזרח - אני כבר מאוד מגובשת, אבל אשמח לקבל כמה טיפים נחמדים ומועילים אם יש לך בשליפה...
תודה, והמשך תיכנון מהנה
ערבה.
|
|
|
|
| 14. תכנון טיול במרכז- מזרח ארהב תגובה ל - 13 |
18/05/2008 20:57  |
| |
roigraber |
45 הודעות עד כה |
|
|
נשמע טיול מאוד מעניין ..... אני מקווה שהכל ילך לפי התוכנית ,
יהיה משעשע אם בגללי בסוף תעשו טיול רחפות ואז או שתודי לי או שתקללי אותי בכל מקרה יהיה מעניין לשמע חוויות ..
לגבי צפון מזרח אני מקווה שלא תיכננתם נסיעות ארוכות זה הרג אותנו בטיול האחרון המרחק לא קצר בין ניו יורק למפלי הניאגרה ( אם זה הכיוון) או למונטריאול.. אבל אם אתם מגיעים לאיזור הגבול עם מונטריאול שוה להקדיש יום וחצי לעיר הזו היא מאוד מיוחדת לפחות בעיני. הכי חשוב לקחת את הזמן ולהנות לא למהר לאף מקום.
ואם תספרי על המסלול אז אולי יהיו לי טיפים מועילים למרות שהחברה פה מנוסים ואני בטוח שקראת כבר מספיק טיפים
אז תבלו ואני יכתוב שהמסלול יתגבש..
|
|
|
|