|
| 2. בבקשה תגובה ל - 1 |
13/05/2008 15:19   |
| |
חגי |
153 הודעות עד כה |
|
|
|
ראשית יש לצין כי קשמיר תמיד מסוכנת, לפחות על פי כל ההודעות הרישמיות של מדינת ישראל, כך שהסיכון, לאמוד אותו אתה יכול לבד, הינו שלך בלבד.
כל מס' שבועות יש שם איזה פיגועון כנגד החיילים, לא משהו יוצא דופן. כמו שבישראל כבר לא מתרגשים מקאסם כנ"ל שם.
כעיקרון בקשמיר לא כל כך סימפטי להסתובב בעיר, די ישנה ומלוכלכת, המון מוסלמים ומסגדים ורוב החברה הצעירים שבאים לשם, כולל אני מנסיון, שוהים כמעט כל היום בבית סירה,בו בדר"כ שוהה אחד העובדים וכל מה שתרצה הוא ידאג לך החל בארוחת בוקר ועד הזמנת כבש.. הלינה והמקום עצמו מאוד מאוד מרשים.
אוכלים שם ונחים ומסתכלים על האגם המדהים.
אם אתה מסוגל לשבת מס' ימים כך אז לך על זה .
דברים שכדי לשים לך אליהם: כל היום מסתובבים קשמירים על סירות ועוים לך לסירה ומשגעים אותך לקנות מהם שטויות במחירים מופקעים, הקשמירים ידועים בהפקעות מחיר לא הגיוניות!
באיזה שהוא שלב זה נהיה כבר מטרד.
אין מה יותר מידי להסתובב בעיר עצמה (כלומר לצאת מסירה לעבור את כל האגם ואז להגיע לעיר) כי אין שוק מרשים או כל דבר אחר שלא ראית כבר, בנוסף אין במקום תקשורת כל כך טובה (והיא גם יקרה).
מכיוון שזהו איזור -מובלעת בעלת אופי ביטחוני- בדרכים המובילות לעיר, נגיד מרחק של 2 שעות נסיעה תראה המון המון ירוק ועצים אבל כל 1-2 ק"מ תראה חייל או חיילים עם אפוד מלא...
בעיר עצמה יש מחסומים קטנים ולא מזיקים והמון חיילים.
סה"כ די לא סימפטי לטייל שם, הדבר היחיד שהיה מחוץ לסירה היה טיול סוסים מרחק שעה ומשהו משם בהרים , שהיו יפים להפליא.
לתשומת ליבך - גם הירידה מלה דרך קשמיר ( עובר לאורך הגבול עם פקיסטן) ארוכה ולוקחת אם לא עוצרים בכלל (!) יום שלם של נסיעה בהרים , גבעות , דרכי עפר ועוד ועוד, בדרך כלל עוצרים בעיר מוסלמית בדרך..כל מס' שעות (הגבול קרוב..) יש נק' צבא שבודקים דרכונים.
לכן הרעיון של לחסוך משהו בדרך איננו נכון.
בנוסף מקשמיר לדראמסללה לוקח כ- 16 שעות נסיעה ואילו ממנאלי בנסיעת לילה קלילה זה 7 שעות.. הכול בערך זה הודו (:
אז מה מחליטים??
אם יש לכם אפשרות אני הייתי מנסה לתפוס טיסה מלה לאמריצר (לא יודע אם יש בכלל טיסה כזו אבל שווה לנסות..) לשהות באמריצר יום (מקדש הזהב- לא לפספס אותו בלילה מרהיב) ואז להמשיך לדרמאסללה.(6 שעות).
אפשרות נוספת אם מוותרים על קשמיר היא לרדת בגי'פ ירידה איטית של למעלה משלושה ימים, יש לתכנן בלה עצמה עם הנהג..
אני חייב לציין שהנוף בירידה מלה למנאלי פשוט מדהים !!!
שווה ביותר לשכור גי'פ ולרדת לאט ורגוע יותר מהאוטובוס שעושה זאת ביומיים לחוצים ביותר.
אל תשכחו לחזור עם המלצות וחוויות!
דרך צלחה!!
|
|
|
|
|
|
|