כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. icon9.gif  החרמון מתקפל ומבקש למחוק את התביעה נגדנו 12/05/2008 17:17 לתגובה הבאה
  boazkaniel לא מחובר boazkaniel  משתמש בינוני 90 הודעות עד כה
כנראה שהלחץ מתחיל לעבוד,
לכל מי שעקב בחודשים האחרונים על המאבק בנושא הדרכה בחרמון ברצוני לעדכן אותכם כי נכון להיום אתר החרמון הגיש בקשה לבית משפט למחיקה של התביעה שהוגשה נגדנו בדבר הדרכה שלנו באתר. לדעתינו בקשה זו הוגשה לאור הנקודות הרבות שהיו אמורות לעלות בדיון על ידינו אשר מפריכות את הטענות שלהם בדבר בעלות על הקרקע והזכויות שלהם באתר. הליך זה יכול היה להגיע בסופו של יום להביא את בית המשפט להחליט כי אין להם זכויות בקרקע וכי הם עוברים על חוקי ההגבלים העיסקיים.

אנו עדיין ממשיכים במאבק בנושא הגבליים עסקיים כי לפי מצב הדברים היום המדריך שלנו צריך לשלם כניסה לאתר + סקי פס + לעמוד בתור ברכבל בעוד מדריך שלהם לא משלם כניסה, לא סקי פס ולא עומד בתור. נקודות חשובות אשר נותנות להם יתרון עיסקי מאוד חשוב ופוגעות בתחרות שלנו.

אני בטוח שנצליח גם במאבק הזה כפי שהצלחנו בסיבוב הקודם.

כמו תמיד מי שיכול לתרום למאבק מוזמן לפנות אלי במייל.

בעז קניאל

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. F**K תגובה ל - 1 14/05/2008 11:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מיכאל מיכאל לא מחובר מיכאל  משתמש פעיל 642 הודעות עד כה
נכון שזה נורא אנוכי מצידי, כי אני לא מסכן את ראשי ואת כספי בתביעה הזו, אבל אני מאוכזב שהתביעה תימחק. אני בטוח שהיו יוצאים המון דברים "מעניינים" אם התביעה היתה מגיעה לשלב של שאלונים וגילוי מסמכים.

בכל מקרה - כל הכבוד לבועז שלא מוותר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. החרמון מתקפל ומבקש למחוק את התביעה נגדנו תגובה ל - 1 15/05/2008 22:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
powder powder לא מחובר powder - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 1655 הודעות עד כה
מעניין. כל הכבוד על ההישג. האם זה אומר שכל אחד יכול להדריך בחרמון (בתנאי שיש לו תעודה מטעם איגוד כלשהו)?
לגבי הנושא הכספי - קשה לי לראות למה הם חייבים לתת לכל מדריך כניסה חינם וללא תור.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. החרמון מתקפל ומבקש למחוק את התביעה נגדנו תגובה ל - 3 16/05/2008 08:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  boazkaniel לא מחובר boazkaniel  משתמש בינוני 90 הודעות עד כה

א) כן, כול מדריך המחזיק בתעודה כחוק + ביטוח יכול להדריך באתר.

ב) נושא העלות של הסקי פס והכניסה למדריכים חיצוניים הוא בדיוק שורש הבעיה של ההגבל העיסקי. באירופה ישנה בעלות נפרדת בין חברת הרכבלים לבין בתי הספר לסקי ולכן כל מדריך, מכל בית ספר משלם בדיוק אותו דבר לחברת הרכבלים ומקבל את אותם התנאים ותנאי הפתיחה לתחרות שווים.
בחרמון בגלל הבעלות הצולבת (בין הרכבלים לבין בית הספר לסקי) ישנו יתרון ברור למדריכי החרמון כי הם לא צריכים לשאת בעלויות של סקי פס וכניסה.
האתר יכול להחליט לדוגמה שהוא מעלה את מחיר הסקי פס לצרכן ומצד שני נותן הדרכה בחינם ובכך למעשה לשבור את כל המדריכים החיצוניים.
לדעתינו צריכה להיות הפרדה של אחזקות בין "התשתיות" (רכבלים) לבין שאר השירותים. הדבר דומה קצת להפרדה שעשו במשק החשמל בין שירותי היצור לשירותי ההובלה. חברת החשמל מחויבת לתת ליצרנים פרטיים להשתמש בתשתית הכבלים שלה (ואפ לרכוש מהם חשמל) אפילו שהם השקיעו את הכספים בהקמה שלה.
בדיוק בנקודה זו פנינו לרשות להגבליים עיסקיים.
במידה והם לא יעשו כלום ( כפי שאנו חושבים) אנו נפנה לבית הדין להגבליים עיסקיים ושם כבר מתנהל דיון משפטי אמיתי ואני בטוח שבסופו של יום ננצח.

בעז קניאל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. תבדוק טוב תגובה ל - 4 18/05/2008 14:12 לתגובה קודמת
מיכאל מיכאל לא מחובר מיכאל  משתמש פעיל 642 הודעות עד כה
בקריאה ברפרוף של חוק ההגבלים העסקיים ותקנות ההגבלים העסקיים (סדרי דין בבית הדין ובערעור) רק הממונה יכול לנקוט בהליך נגד מונופולין בבית הדין לחוזים אחידים.
אם הממונה מסרב להפעיל שיקול דעת ולנקוט בהליך - לכאורה יש להגיש עתירה מנהלית נגד הרשות בגין סרובה ולצרף אליה את האתר כמשיב (חובה - אי-צירוף יכול להביא לדחיית העתירה ללא דיון לגופה).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:כתבה חדשה: אוסטריה - חופשת סקי בלך
להודעה הבאה:מחפשת שותף\ה לחופשת סנובורד