|
| 2. שדה התעופה בז'נבה תגובה ל - 1 |
16/05/2008 13:09   |
|
|
בכלל לא כל כך מסורבל. עם ההגעה, לפני ביקורת הדרכונים יש שלט בצד שמאל- כתוב "FRANCE" עלו במדרגות- לפני קבלת המטען!
המסדרון יוביל אתכם לביקורת דרכונים בצד הצרפתי ולאולם קטן בו ממול ישנם משרדי השכרת הרכב, ובצד ימין- דלפק של השד. פנו לדלפק ובקשוה הבאת המטען לשם!
בזמן ההמתנה, אפשר לטטפל בהשכרת הרכב, כך שזה לא לוקח יותר זמן.
חשוב ביותר לזכור, כאשר עושים תחשיב מחירים, על רכב צרפתי יש להוסיף 40 פרנקים שוויצריים (כ25 יורו) עבור מדבקת כבישים מהירים בשוויץ. הקנס על נסיעה בלעדיה הוא גבוה!
על הרכבים השוויצריים תקבלו את המדבקה עם הרכב.
|
|
|
|
|
|
|
| 6. שדה התעופה בז'נבה תגובה ל - 5 |
16/05/2008 18:44   |
| |
רבקה.ק. |
2439 הודעות עד כה |
|
|
הי יוני
בג'נבה היינו יום אחד בלבד לצערי. יש כל מיני "מקובלויות" בטיולים, ואחת מהן שג'נבה היא יותר עיר עסקים מאשר טיולים. משום מה התעקשתי שאני רוצה לראות אותה, ולכן מתוך טיול בן שבוע הקדשנו לה יום אחד. ובכן טעות - אני מוצאת שהיא עיר אוירה מעניינת שיש לה מה להציע לתיירים, כולל מוזיאונים ייחודיים שלצערי לא היה לה זמן לראותם (הגענו ביום שהיו סגורים - כמו למשל מוזיאון הצלב האדום). אני בטוחה שאם תבדקי באתרי התיירות של העיר תמצאי הרבה יותר חומר מאשר בספר טיולים ישראלי - וזאת מבלי לזלזל חלילה.
רכבת משוננת - אנחנו עלינו לקרחון אחר שנקרא mer de glass :
http://www.panoramio.com/photo/601494
חווית הנסיעה ברכבת בת יותר ממאה נחמדה, ועיקר ההתבוננות בקרחון הוא בהצטמקותו לעומת הצילומים התלויים על הקיר...
רבקה
|
|
|
|
| 7. שדה התעופה בז'נבה תגובה ל - 6 |
16/05/2008 20:40   |
|
|
אני חולקת על דעתה של רבקה בענין ג'נבה. אני לא הייתי מקדישה לה יותר מחצי יום, אבל זה ענין של טעם אישי. יש ערים ועיירות עם הרבה יותר אוירה מאשר ג'נבה. היא יפה, אלגנטית אך ללא אוירה, בעיני.
בענין רכבת השיניים, זו שציינת, אינני מכירה. זו שעולה לmer-de-glass יוצאת משאמוני, אם לזו הכוונה.
בענין החזרה מהשדה הצרפתי, יש להתיחס לשילוט לעיירה ferney ולא לשילוט לשדה התעופה.
|
|
|
|
|
| 9. שדה התעופה בז'נבה תגובה ל - 8 |
18/05/2008 09:22  |
|
|
זהו אזור ענק! לא נראה לי שתשעה ימים יספיקו, אלא אם כן תנהגו על פני מרחקים גדולים, בלי לחוש את האזור. לדעתי- צמצמו לחצי!
|
|
|
|