| 1. חיסונים ושאלות כלליות |
16/05/2008 11:30  |
| |
amitturkaspa |
7 הודעות עד כה |
|
|
אהלן,
תודה מראש על העזרה.
אני וחברתי מתכננים לטוס לטנזניה ואתיופיה וחושבים גם על אוגנדה.
1. לגבי החיסונים מה הדרך הזולה ביותר לעשות?
2. אוגנדה - לא מסוכן לטייל שם?
3. בכלל באפריקה אפשר לטייל בחושך? (אני יודע שזה נמשע פעור אבל אני באמת לא יודע).
4. יש לנו לפחות 3 חודשים - האם זה יותר מידי זמן למדינות האלו וצריך להוסיף עוד מדינה או שאני בכלל לא בכיוון וזה לא מספיק זמן.
5. טנזניה חוץ מהספארי של הסרנגטי וכל הסביבה הצפונית ושמורת הקופים בדרום יש עוד דברים מומלצים לעשות שם?
6. האם עדיף להכניס את נמיביה במקום טנזניה?
7. לגבי מסלולים רגליים - בכל אחת מהמדינות אוגנדה אתיופיה וטנזניה אשר לא כוללים טיפוס של 4000 מטר ומעלה מה מומלץ? אני מחפש טיולים בין כפרים, האם יש מקום שאפשר פשוט ללכת ברגל וג'ירפה תלך לידך ?
יש לי עוד מלא שאלות אבל אני אסיים לבנתיים.
תודה רבה רבה לכל מי שיעזור.
|
|
|
|
| 2. חיסונים ושאלות כלליות תגובה ל - 1 |
16/05/2008 11:41   |
|
|
הי
הגירפה תמיד תשמור ממך מרחק ביטחון של 50 מטר. אם אתה ברכב, הן תתעלמנה מהרכב עד למרחק של 10 מטר.
|
|
|
|
| 3. חיסונים ושאלות כלליות תגובה ל - 1 |
16/05/2008 14:42   |
 |
עידו - הנהלת הפורום |
4120 הודעות עד כה |
|
|
|
1. לגבי החיסונים מה הדרך הזולה ביותר לעשות?
תתקשר לקופת החולים בה אתה חבר ותברר. לחלק מקופות החולים יש מרפאות מטיילים בהן אתה יכול לקבל חיסונים מוזלים, ובחלקם אתה יכול לעשות זאת בכל מרפאת מטיילים או בלשכות משרד הבריאות ולקבל החזרים על סמך קבלות.
2. אוגנדה - לא מסוכן לטייל שם?
לא. מדינה נהדרת ובטוחה. כמובן שצריך, כמוט בכל מקום אחר בעולם לשמור על כללי בטיחות מינימליים. קרא את הקישור "כללי בטיחות" בשאלות הנפוצות בצד שמאל העמוד. הייתי גם מתרחק מאזור הגבול עם סודאן.
3. בכלל באפריקה אפשר לטייל בחושך? (אני יודע שזה נמשע פעור אבל אני באמת לא יודע). איפה? בערים? בשמורות? בכל מקרה - תפעילו את שיקול הדעת. אפשר לצאת למסעדות בערים בערבים. מומלץ לברר ולא להסתובב באזורים בעייתיים, ולא להסתובב לבד.
4. יש לנו לפחות 3 חודשים - האם זה יותר מידי זמן למדינות האלו וצריך להוסיף עוד מדינה או שאני בכלל לא בכיוון וזה לא מספיק זמן.
שלושה חודשים זה פרק זמן לא קצר. הוא יכול להספיק לכם, ויכול להיות שתוסיפו עוד מדינה שכנה, הכל תלוי בסגנון הטיול שלכם. תזכרו שהטיול הוא גמיש. אין שום דבר רע בלמצוא את עצמכם בלי תכנון מוקדם בטרמפ לקניה, או בקורס צלילה במלאווי.
5. טנזניה חוץ מהספארי של הסרנגטי וכל הסביבה הצפונית ושמורת הקופים בדרום יש עוד דברים מומלצים לעשות שם?
מוותרים על זנזיבר? ומה עם ביקור בקילימנג'רו? יש עוד הרבה דברים מרתקים בטנזניה. השאלה מה מושך אתכם בטיול (טרקים? שמורות? חופים?)
6. האם עדיף להכניס את נמיביה במקום טנזניה?
נמיביה נהדרת, אבל קצת רחוקה מהאזור בו תטיילו. אם אתם כבר במזרח היבשת, לא הייתי מוותר על חווית הספארי בשמורות טנזניה או קניה.
7. לגבי מסלולים רגליים - בכל אחת מהמדינות אוגנדה אתיופיה וטנזניה אשר לא כוללים טיפוס של 4000 מטר ומעלה מה מומלץ? אני מחפש טיולים בין כפרים, האם יש מקום שאפשר פשוט ללכת ברגל וג'ירפה תלך לידך ?
יש מקומות... למעשה, כמעט כל מקום מרתק להליכות. שמורת Hell's gates בקניה מאפשרת כניסה רגלית/אופניים - שם תוכל גם לדווש ליד ג'ירפות וזברות. הרי ה Usambara בצפון מזרח טנזניה הם מקום נהדר להליכות, וגם אזור אגם בניוני באוגנדה.
|
|
|
|
| 4. חיסונים ושאלות כלליות תגובה ל - 3 |
16/05/2008 17:43  |
| |
cifnao |
78 הודעות עד כה |
|
|
|
ג'רפות- בלייק נאייואשה הולכים רגלי בין פישרמנסקאמפ לכיוון מערב, לעיירה הסמוכה- רואים שם ג'ירפות, זברות, אנטילופות כולל אילנט, קופים, במרחק נגיעה. זה משהו מדהים שם, פשוט מדהים, אין מילים.
תלך על הכביש, כשתגיע לעיירה האחרונה תלך לאגם הקטן הסמוך, יש שם פלמינגוס והיפו בהמונים- מדהים. ודרך אגב זה חינם, זה טבע רגיל.
ותאכל שם תירס על גחלים פנטסטי כמו שהקניאתים עושים
|
|
|
|