|
| 2. בקשת הצעה לטיול של 8 ימים במדינת וושינגטון.אורגון תגובה ל - 1 |
17/05/2008 08:05   |
|
|
קודם כל לא ברור מההודעה כמה ימים לרשותכם לטיול זה - כתבתם 7 לילות ואבל האם 7 ימים טיול או 8 ימי טיול? שנית, אני מניח שאת היום הנותר אתם מקדישים לסיאטל עצמה - האם עם כן להניח שסיאטל לא נחשבת במנין הימים לטיול זה?
כך או כך - אני חושב שאם ברצונכם בטיול נינוח - הייתי מתרכז במדינת וושינגטון בלבד ולא עובר גם לאורגון. לכל היותר, הייתי חוצה לחצי יום לאורגון כדי לטייל לאורך הגדה הדרומית של נהר הקולומביה בקטע שממזרח לפורטלנד.
טיול אפשרי יהיה -
מסיאטל לחצות מערבה לחצי האי אולימפיק ולטייל 3-4 ימים מסביב לפארק אולימפיק, אח"כ לרדת לאיזור נהר הקולומביה (אפשר לנסוע לאורך החוף, או דרך הכביש המהיר I5). משם לעלות דרך סיינט הלנס וריינר חזרה לסיאטל.
בסוף יוני שעבר עשינו טיול דומה של 9 ימים, כולל 1.5 בסיאטל (הטיול שלנו התחיל בפורטלנד). אני אשמח לפרט לגבי המקומות השונים, וכמובן שחוץ ממני יש כאן עוד רבים שהיו באותם איזורים. קחו בחשבון שמדובר באיזור שמקבל הרבה גשם וכדי לבא מוכנים גם לזה. כמו כן, שמעתי שהשנה היה חורף רב משקעים באיזור וכדאי לברר מצב כבישים מראש.
|
|
|
|
|
|
| 5. הצעות לגבי פארק אולימפיק תגובה ל - 4 |
17/05/2008 18:11   |
| |
תמי מסיאטל |
1210 הודעות עד כה |
|
|
לעלות להוריקן רידג', להכנס למרכז המבקרים ולעשות מסלול או שניים באזור, לפי דרגת הקושי הרצויה והזמן שתרצו להקדיש למקום - יוכלו לעזור לכם לבחור את המסלול המתאים במרכז המבקרים.
להמשיך לאגם קרסנט, לעשות איזה טיול לאורך האגם או בסביבתו, ו/או לשכור סירת משוטים ולשוט באגם.
להמשיך לסול דוק, לטבול במעיינות החמים, לטייל במפלי סול דוק.
בתלות בזמן שתקדישו לפארק - מכאן אפשר להמשיך לנקודה הצפון מערבית של ארה"ב, לנסוע לאורך החוף של מיצר סן חואן ולהגיע בסוף למסלול לנקודת תצפית על הים שנקרא Cape Flattery - אחד המקומות היפים ביותר שהייתי בהם (ראו תמונה מצורפת).
או שאפשר להמשיך מסול דוק ישירות לפורקס, ומשם לטייל בחופי האוקיאנוס וביערות הגשם של הו.
טיפ כללי לגבי הטיול - חודש יוני במדינת וושינגטון הוא עדיין אביב, ויכול להיות מעונן וגשום. כשמעונן אין טעם להגיע לסיינט הלנס ורנייר כי לא תראו כלום. לכן הייתי מציעה להיות גמישים בתכנון. אם בימים שתכננתם להגיע להרים האלה אין מזג אוויר טוב, תמשיכו לסיאטל או שתטיילו במקומות נמוכים יותר שאפשר להנות מהם גם כשמעונן. כשיהיה מזג אוויר יפה ובהיר, אפשר לנסוע הלוך ושוב מסיאטל כדי לטייל שם - בערך שעתיים-שלוש שעות נסיעה כל כוון.
 |
| rebel_0049_cape_flattery_SM.jpg(גודל:11.09KB) |
טיולים ותמונות בבלוג שלי
http://blog.tapuz.co.il/diana1/
|
|
|
|
| 6. הצעות לגבי פארק אולימפיק תגובה ל - 5 |
17/05/2008 20:28   |
|
אז בעצם יש לכם 6.5-7 ימים (היום האחרון תצטרכו לחתוך מוקדם כדי להגיע לשדה).
אני מצטרף לתמי להמלצה לגבי ה"שפיץ" של מדינת וושינגטון - קייפ פלאטרי. הנה כמה מלים שאשתי כתבה על המקום:
http://www.lametayel.com/1001tips/tip.asp?id=45740
יש לקחת בחשבון שהסטייה לשם תקח יום שלם, או כמעט יום שלם (ואגב תמי - האם 5 המייל האחרונים לנקודה כבר נסללו או שזו עדיין דרך עפר?)
הנה עוד כמה המלצות באולימפיק:
1. דרומית לפורקס יש את קטע החוף של האולימפיק ובעיקר מומלץ לרדת לרובי'ס ביץ'.
2. יערות הגשם היפים ביותר (בעייני) נמצאים באיזור קווינאלט שבפינה הדרום מערבית של הפארק.
3. צפונית לעיירה sequim יש פארק מדינה קטן עם לשון יבשה שנכנסת לים. לא מקום מדהים, אבל מתאים לימים מעוננים.
עוד מילה על מה שכתבה לכם תמי - זה נכון שכשמעונן לא רואים את פסגות ההרים, אבל ממש לא מסכים שלא רואים כלום. בטיול שלנו 2.5 מתוך ימי הטיול היו מעוננים ואף גשומים ולמרות זאת ימים אלה זכורים לטובה לא פחות מימי השמש. נכון שזה מעט מבאס לנסוע לאתר הוולקני סיינט הלנס ולא לראות את ההר, או לריינר ולא לראות את הפסגה והקרחונים שמעטרים אותה. אבל מלבד אלה יש את הנוף הקרוב - היערות, הערוצים הזורמים, המפלים, בעלי החיים - מכל אלה אפשר להינות מאד גם בימים לא שמשיים. לעתים העננות והשמים הקודרים אפילו מוספים לאוירה (צירפתי שתי תמונות). מה שכן, כדאי מא לבא מצויידים במעלי סערה דקים, אנחנו טיילנו כך לא מעט, גם כשירד גשם קל וזה בהחלט אפשר לנו ליהנות מאד גם בימים אלה.
בסיינט הלנס מאד הרשים אותנו המראות של ההרס, של העצים השכובים ושל אגמי הלבה. אנחנו לא נכנסנו לשמורה ממערב (כפי שעושים הרוב) אלה מדרום וממזרח. אני לא בהכרח חושב שזה מתאים לכם, אבל אני מה שכתבתי על היום הזה:
http://www.lametayel.com/1001tips/tip.asp?id=45533
מה שאני מציע לכם זה לעשות סיבוב של 3-4 ימים שמקיף את האולימפיק עד הפינה הדרום מערבית של חצי האי ואת שאר הזמן להקדיש לסיינט הלנס\ריינר\נהרה קולומביה. לימים האחרונים אפשר בהחלט להתמקם בנקודה אסטרטגית ממערב לריינר\סיינט הלנס ומשם לעשות גיחות לכל אחד מהמקומות.
ואגב, אלא אם אתם מתארחים אצל מישהו, הייתי את הרכב אוסף כבר בהגעה. נכון שבדאון-טאון של סיאטל יש תחבורה ציבורית (אפילו חינם) אבל מרגע שרוצים מעט לצאת מהמרכז, רכב מאד יקל את הסיפור - ואולי תמי תחווה את דעתה בנושא זה.
 |
 |
| החוף בדרך לקייפ פלאטרי(גודל:4.43KB) | נהר זורם - ממזרח לסיינט הלנס(גודל:12.63KB) |
|
|
|
|
|
|
|
| 10. 7 ימי טיול במדינת וושינגטון תגובה ל - 8 |
19/05/2008 22:45  |
|
|
אני חושב ששאלת המפתח היא האם אתם רוצים להזמין לינות מראש או לא. אנחנו הזמנו את כל הלינות מראש, אבל שמנו אותן די קרובות זו לזו כך שקצב ההתקדמות היה איטי ואפשר הרבה חופש. זה אפשר לנו לנצל את היום עד תומו מבלי להתעסק עם חיפוש מלון. אבל בהחלט ייתכן שהאופציה של לא להזמין מראש גם היא טובה ואפשרית בעונה זו - אני לא יודע.
ערוץ הקולומביה זה בהחלט מקום יפה, אבל זה הכי רחוק ולכן מטבע הדברים זה יהיה המועמד הראשון להדחה. כמו שתמי כתבה, אם תתמקמו באיזור ממערב לסיינט הלנס תוכלו גם בהחלטה של מהיום למחר לכלול או לא לכלול גיחה לשם, בהתאם למזג האויר או החשק.
|
|
|
|