כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. מאצ'ו פיצ'ו vs וואי וואש.. 14/05/2008 10:24 לתגובה הבאה
  hayimzvik לא מחובר hayimzvik  משתמש מתחיל 5 הודעות עד כה
צריך עזרה מהמומחים....
אני יוצא לחודש בערך בפרו, כשהתכנון של הטיול עומד על טרקים וטיולים כבסיס.. לפי הבנתי יש 2 מקומות מרכזיים לטרקים וספורט אתגרי, ווראז וקוסקו. כשלכל אחד מהם יש את האטרקציה המרכזית שלו. הוואי וואש והמאצ'ו פיצ'ו. בהנחה שאני לא אספיק לבצע את שניהם, למה לתת עדיפות?
אשמח לקבל תשובה ממישהו שעשה את שניהם..
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. סחוג או מנגו תגובה ל - 1 14/05/2008 11:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  אורי לא מחובר אורי  משתמש פעיל 203 הודעות עד כה
אכן בחודש לא הייתי מנסה לרוץ ולהספיק את שניהם (על אף שניתן) אבל זה רק אני.
המאצ'ו פיקצ'ו והואי ואש שונים בתכלית, ואינם ברי השוואה.
בעוד שבמאצ'ו פיקצ'ו, על כל דרכי ההגעה אליו, העיקר הוא האתר עצמו, העתיקות וסביבתן, ופחות הנוף המדהים של הטיול בטבע, הואי ואש הינו טיול רגלי ארוך שהעיקר (והדבר היחיד בו) זה הטבע המרשים.
מבין שני האזורים (קוסקו, וואראז) אם היתי צריך להתמקד באחד, זה היה ללא ספק קוסקו. עיר ללא הפסקה, עם פעילויות שאין נגמרות לעולם.
אם זה מבחינת עתיקות - בכל זאת, להגיע עד פרו ולא ללכת למא'צו פיקצ'ו זה פשע. אם זה מבחינת טיולים רגליים בטבע הפראי (ממליץ בחום על מסלול סובב אזאנגאטה - 5 ימים ברגל, מהיפים שעשיתי, ועשיתי הרבה. גם בהשוואה לואי ואש). אם זה ראפטינג, באנג'י ועוד, שיספיקו למלא גם הרבה יותר מחודש אחד. שלא לדבר על העיר עצמה.
אם לאחר זמן מה תראה שהספיק לך ותרצה לשנות אווירה, תמיד תוכל להמשיך לוואראז, אך לדעתי הבסיס לטיול צריך להיות קוסקו.

אם יש עוד שאלות יותר ספציפיות אשמח לעזור
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. תודה אחי.. תגובה ל - 2 14/05/2008 13:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  hayimzvik לא מחובר hayimzvik  משתמש מתחיל 5 הודעות עד כה
תשובה מנומקת לחלוטין, די אוששה את מה שחשבתי..

תודה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. תודה אחי.. תגובה ל - 3 17/05/2008 10:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  kravchyk לא מחובר kravchyk  משתמש בינוני 53 הודעות עד כה
אכן תשובה מנומקת. כמו כן, הוואיוואש לא נגיש בכל מזג אוויר, זה תלוי מאוד בתקופה שבה עושים אותה. המאצ'ו פיצ'ו ניתן לטיול בכל עונה. לעומת זאת, האזנגאטה נפתח לטיול מאיזור סוף מרץ תחילת אפריל, וניתן לטיול עד ספטמבר אוקטובר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. תודה אחי.. תגובה ל - 4 26/05/2008 23:36 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  איילת לא מחובר איילת  משתמש מתחיל 44 הודעות עד כה
לאזאנגאטה צריך להזמין מקום מראש?
תודה Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. ההיפך הוא הנכון תגובה ל - 5 28/05/2008 19:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שלום איילת
יש להבדיל בין שני מסלולים שונים המבוצעים באזור רכס האוזנגאטה:
1. המסלול הקבוע\מוכר\שחוק\שבלוני\מתוייר\מו וטוני אשר מבוצע ע"י 98% מהמטיילים (ויסלחו לי כולם), מתבצע על גבי משהו בין פרדות לסוסים, אליו יוצאים עם סוכנות מסודרת (והמון ישראלים אחרים). אורך שלושה ימים מייגעי ישבן, ולא, אין צורך להזמין מראש
2. המסלול המעגלי - סובב רכס אוזנגאטה - נופים מדהימים ומשתנים יום יום, מתבצע בהליכה, קשה, שווה את הקושי, 6 ימים, לא מתוייר (כמעט בכלל), וכו' וכו'. למסלול זה לא מצאתי חברות שיוצאות, וגם אם תמצאי חברה שתקח אותך לשם, זה עשוי לעלות הרבה כסף. משמע - עלייך לארגן הכל בעצמך (הרבה יותר פשוט ממה שנשמע). נוסעים לעיר היציאה (לא זוכר כרגע את שמה אבל אפשר לבדוק), מוצאים מדריך עם סוס שיסחוב את הציוד ויראה את הדרך, קונים אוכל, ויוצאים.
לדעתי המסלול השני הוא מהיפים שעשיתי (ועשיתי הרבה), מומלץ בחום לאוהבי הטבע במיטבו.

אם ברצונך לקבל עוד פרטים, אשמח לעזור
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. ההיפך הוא הנכון תגובה ל - 6 29/05/2008 00:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי אורי,

תודה על התשובה המפורטת. המסלול השני באמת נשמע לי יותר מתאים. ציינת שהוא מסלול קשה. האם אפשרי לעשות אותו עם שברי מאמץ ברגליים או שזה עלול להיות סבל? כמה שעות הליכה ביום?
תודה,
איילת
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. ההיפך הוא הנכון תגובה ל - 7 29/05/2008 11:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
המסלול אכן קשה משתי סיבות:
1. עיקרית וראשית - גובה ההליכה. ההליכה כולה מתבצעת בסביבות 4000 מטרים מעל פני הים, כשכמעט בכל יום יש מעבר הרים גבוה, אשר לעיתים מגיע עד 5000 מטרים מעל פני הים. בגבהים כאלו החמצן דליל יותר, ולכן הקושי הוא בעיקר בנשימה. מתעייפים מאוד מהר, הולכים מאוד לאט, אך זה שווה.
2. תאווי המסלול לא קל - כפי שציינתי, יש עליות לא קלות וירידות גם כן. הליכה בסביבות 6 שעות יומיות.
איני רופא ואיני יודע מהי חומרת שברי המאמץ שלך, ולכן איני יכול להמליץ, אך אני הייתי שוקל פעמיים לפני שהייתי יוצא במצבך. אני ממליץ להתייעץ עם רופא ולברר מה רמת הפעילות המותרת לך בכדי לא לפגוע בבריאות רגלייך, אחרי הכל, הן צריכות לסחוב אותך עוד כמה עשורים, וחבל להרוס אותן כבר עכשיו.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. תודה רבה :) תגובה ל - 8 29/05/2008 11:46 לתגובה קודמת
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מלימה לאיקיטוס
להודעה הבאה:מחפש מלון בלימה, חדר פרטי עם מקלחת פרטית עד 40$

שאלות נפוצות

דיברנו על זה בפורום

חיפוש מהיר

מידע נוסף