כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. אוסטריה-יש מסלול ראשוני - מבקש חוות דעתכם 16/05/2008 19:40 לתגובה הבאה
  אדון שוקו לא מחובר אדון שוקו  משתמש בינוני 62 הודעות עד כה
בוגרי אוסטריה לדורותיהם:
אנחנו זוג + 4 ילדים בין 6 ל 12.5 נוסעים ל9 ימים 27.6 עד 5.7 - הנה מסלול ראשוני שחשבתי עליו - מה דעתכם?
יום 1(שישי) – נחיתה במינכן ב 5 בבוקר לקיחת הרכב ונסיעה לברכסטגאדן – אגם קוגניסי. שייט באגם ונסיעה למכרה המלח. אם ישאר זמן ומזג האויר יאפשר – קן הנשרים. נסיעה לצימר בגולינג להתארגנות.
יום 2 (שבת)– קניית כרטיס זאלצבורגלנד ונסיעה לאזור האגמים – סנט וולפגאנג והאלשטאט.
יום 3 (ראשון) – מצודת וורפן – המצודה ומופע הבזים – אחר כך מגלשות הרים באבטנאו ואגם גוסאו..
יום 4 (שני) – גרוסגלוקנר ובאד גשטיין.(יש בחוברת שני אתרים של בריכות בגשטיין – איזה מהם עדיף-מי יודע?)
יום 5 (שלישי)- זלצבורג כל היום.
יום 6 (רביעי) – מעבר לצימר בצל אם זילר – בדרך פארק החושים בלאוגנג וקפרון- סיגמונדקלאם.
יום 7 (חמישי) –ראוריס – חיפוש זהב ומפלי קרימל.
יום 8 (שישי) אינסברוק ואולי גם מיטנוולד – מסלול רגליים יחפות.
יום 9 (שבת) – נסיעה למינכן –דכאו, מוזיאון ב.מ.וו החדש ,סיור
באליאנס ארנה – טיסה חזרה ב 19.30.
דגשים עיקריים – ניצול מלא של הכרטיס – 6 ימים באתרים שהוא מקנה הנחות.
גרוסגלוקנר יכול לזוז לכל יום בתלות במזג האויר – ניסע רק במזג אויר טוב.
זלצבורג תזוז אם יהיה יום גשום במיוחד-ביום הזה נבקר בעיר.
אין פארקי שעשועים גדולים – ויתרנו....

אשמח לכל הערה והצעה – במיוחד אם הייתם עושים משהו אחר במקום אתר שאני חשבתי עליו.
לטובת מתכננים אחרים - אם תרצו אפרט עלויות שיש לי כרגע.

שבת שלום ותודה מראש
שוקו

[עודכן ב:16 מאי 2008 19:42:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. אוסטריה-יש מסלול ראשוני - מבקש חוות דעתכם תגובה ל - 1 16/05/2008 19:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יונית יונית לא מחובר יונית - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 13334 הודעות עד כה
על הסף יום אחרון לטיול בלתי ישים -גם נסיעה למינכן,גם כל האתרים וגם להגיע לטיסה בזמן ?-קצץ חצי.

בעיניי גם הבילוי באבטנאו וגוסאו לאחר מערות הקרח והכזים ישאיר אתכם נטולי נשימה לגמרי.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. אוסטריה-יש מסלול ראשוני - מבקש חוות דעתכם תגובה ל - 2 16/05/2008 20:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יונית תודה
וורפן - רק המצודה . מערת הקרח לא באותו יום היא ביום של הלשטאט.
לגבי מינכן - מה שנספיק נספיק - דכאו קודם,אליאנס אחר כך ואם נספיק את המוזיאון החדש טוב.
שאר הימים סבירים?מרחקים הגיוניים?
למשל-מגולינג לפארק החושים בלאוגנג לקפרון ולזילרטל - הגיוני?

תודה
שוקו

[עודכן ב:16 מאי 2008 20:04:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. אוסטריה-יש מסלול ראשוני - מבקש חוות דעתכם תגובה ל - 1 16/05/2008 20:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  שירלי לא מחובר שירלי  משתמש פעיל 1350 הודעות עד כה
שלום אדון שוקו!
אני הייתי מחליפה את יום 4- גרוסלוקנר ואת היום בזלצבורג. זלצבורג קרובה יותר לאיזור האגמים וגרוסלוקנר קרוב יותר לקפרון, קרימל והלאה- לאיזור אינסברוק. בנסיעה חזרה קחו בחשבון שלא תספיקו הרבה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. אוסטריה-יש מסלול ראשוני - מבקש חוות דעתכם תגובה ל - 1 16/05/2008 20:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Trico Trico לא מחובר Trico  משתמש פעיל 1493 הודעות עד כה
יום 1 : אחרי שהילדים קמו בשעה 00:00 ואתם סביר להניח לא ישנתם , לדעתי תספיקו / תירצו רק קונגסי .
יום 2 : בסדר גמור
יום 3 :אנו שילבנו את המצודה עם מערת הקרח זה ממש אחד ליד השני . מופע הבזים מתקיים רק פעמיים ביום . בלי מופע הבזים המצודה היא עוד מצודה .
יום 4 :בסדר גמור . אנחנו פספסנו את הרכבת ב דקה , ממש ראינו אותה נוסעת . בדוק זמנים ותזמונים אם אני זוכר הרכבת יוצאת ברבע ל..
יום 5 : בסדר גמור
יום 6: קחו בחשבון שסכר קאפרון "זולל" זמן עקב לוגיסטיקה אוטובוסים וכו"ב
7-9:לא עשינו .
אנו לא רצינו לערבב "חלב עם בשר " ולכן לא היינו בדכאו אך ניצלנו את השהות במינכן לביקור בכפר האולמפי עם כל המשתמע מכך .
שמח בשבילכם שהחלטתם לבסוף לנסוע .תזכיר לי לספר לך על גימיק מקאפרון.

קאפרון.JPG
קאפרון.JPG(גודל:14.66KB)

[עודכן ב:16 מאי 2008 20:51:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. אוסטריה-יש מסלול ראשוני - מבקש חוות דעתכם תגובה ל - 1 16/05/2008 20:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yosi555 לא מחובר yosi555  משתמש פעיל 616 הודעות עד כה
ערב טוב שוקו
יום 1(שישי) – נחיתה במינכן ב 5 בבוקר לקיחת הרכב ונסיעה לברכסטגאדן – אגם קוגניסי. שייט באגם ונסיעה למכרה המלח. אם ישאר זמן ומזג האויר יאפשר – קן הנשרים. נסיעה לצימר בגולינג להתארגנות.
יום מאוד דחוס קח בחשבון שהפלגה באגם בערך 3 שעות הלוך ושוב עם עצירה בתחנה הראשונה , ביקור במערת המלח גם בערך שעתיים נראה דחוס
יום 2 (שבת)– קניית כרטיס זאלצבורגלנד ונסיעה לאזור האגמים – סנט וולפגאנג והאלשטאט.
מגולינג לכיוון האגמים עוברים דרך המגלשות באבטנאו כביש 162 נצלו במקום ביום השלישי כולל האגם לדעתי אפשרי להספיק ביום אחד למעט אם אתם מתכוננים למערת הקרח בהלשטט.
יום 3 (ראשון) – מצודת וורפן – המצודה ומופע הבזים – אחר כך מגלשות הרים באבטנאו ואגם גוסאו..
אפשר לבדוק ביקור במקום במגלשות והאגם (יום 2) ליסוע לארמון הלבורן ליד ANIF או לבעלי כושר מערת הקרח דרומית לגולינג /מפלי המים בגולינג
יום 4 (שני) – גרוסגלוקנר ובאד גשטיין.(יש בחוברת שני אתרים של בריכות בגשטיין – איזה מהם עדיף-מי יודע?)
ירידה למעבר ליד העיירה BRUCK וחזרה על כביש 106- 105 שימוש ברכבת/רכב למרחצאות בבאד גאשטיין
יום יפה כולל המצודה /בית מוצרט למי שלא היה
יום 6 (רביעי) – מעבר לצימר בצל אם זילר – בדרך פארק החושים בלאוגנג וקפרון- סיגמונדקלאם.
ישנו מעבר Geriospass שהוא בתשלום ואתם נוסעים בו ביום הלגעה ללינה בצל אם זילר ולאחר מזה למחרת חוזרים למפלי קרימל שוב דרכו כדי לבדוק מעבר פעם אחת
ההיתי עולה על כביש 169 לכיוון העיירה Rattenberg עיירה יפה עם מדרחוב יפה על כביש 171 ואולי למפעל הקריסטלים
באליאנס ארנה – טיסה חזרה ב 19.30
כמו שיונית כתבה קצת לחוץ כולל נסיעה מ-צל אם זילר
צריך להיות 3 שעות לפני בשדה משהוא ב-16:00 נראה יום לחוץ
בכול מקרה מאחל לכם טיול מהנה
יוסי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. אוסטריה-יש מסלול ראשוני - מבקש חוות דעתכם תגובה ל - 6 16/05/2008 21:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אורנה1  משתמש לא מוכר
גם אנו מתכוונים לנסוע ביוני לאזור. כמה הצעות מתוכננות שלנו: הוספנו לאיזור גולינג גם את המפלים (מפלי גולינג). בנוסף הוספנו למסלול את קניון ליכטנשטיין ולאחריו, לסיום יום כבילוי ערב, את המרחצאות בגאסטיין. המרחצאות, עפ"י אתר הבית שלהם, פתוחים עד 21:00 וניתן לשהות שם 4 שעות. לנו זה נראה היה מתאים.
עוד דבר שהוספנו, שייט בזלצבורג (188 בחוברת של זלצבורגלנד כארד) או עפ"י החוברת שייט שנראה לנו מוצלח 147 עפ" החוברת. שייט זה מתאים ליום בו נהיה בהלשטט, סנט גילגן, וולפאנג והאיזור.
כמובן, נראה אח"כ את התוכנית מול ביצועה. את חוברת הזלצבורגלנד כארד ביקשתי דואלית מהאתר. קיבלתי את החומר בדואר רגיל תוך ימים ספורים, דבר שעזר מאוד לארגן את האתרים.
להת',
אורנה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. אוסטריה-יש מסלול ראשוני - מבקש חוות דעתכם תגובה ל - 1 16/05/2008 21:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בסכר קפרון :
בתחנה האחרונה סמוך להיכן שהאוטובוס עוצר ישנה photopoint מעין סימון אבנים שמולו ניצב עמוד עם מצלמת אינטרנט .
הרעיון הוא שעומדים כולם בסימון האבנים לוחצים על הכפתור ומצלמים את עצמכם .אחרי שניה התמונה מופיעה באינטרנט . וכעת זה הזמן לשלוח את כתובת האתר ב SMS לקרובים ולמסור ד"ש בתמונה .
באתר מופיעה archiv של שנים .
מצ"ב את האתר .

sidebar3.jpg
sidebar3.jpg(גודל:8.45KB)

[עודכן ב:16 מאי 2008 21:51:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. אוסטריה-יש מסלול ראשוני - מבקש חוות דעתכם תגובה ל - 7 16/05/2008 21:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה לכל המגיבים.
שירלי - לא כל כך הבנתי את ההחלפה - לשניהם אנו יוצאים מגולינג אז מה ההבדל?
טריקו - למרות מה שאמרת לפני הטיול הייתם במערת הקרח למייטיבי לכת? פששששש.....הדרדרתם.
יוסי - Gerlospass - מחיר מעבר יומי - 7 יורו.
http://en.gerlosstrasse.at/prices/
מפעל הקריסטלים -אולי נוסיף ביום של אינסברוק.
תודה על שאר העצות וההתייחסות המקיפה.
אורנה - תודה - גולינג זה ליד הבית - תמיד נוכל לקפוץ למפלים...
שייט בזאלצבורג - הלוואי ונספיק.נראה לי שנתקע ארוכות המוזיאון הטבע....
מפעל הקריסטלים - ביום של אינסברוק.

תודה לכולם
שוקו
ותודה על הטיפ בקפרון.

[עודכן ב:16 מאי 2008 21:59:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. אוסטריה-יש מסלול ראשוני - מבקש חוות דעתכם תגובה ל - 9 16/05/2008 22:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כן , בסופו של דבר היינו במערת הקרח .הבעיה לא היתה ההליכה , הבעיה היתה "מערה".
אכן מאמץ פיזי , אבל מאמץ נסבל ובסופו של דבר שווה ובגדול .

בדרך.JPG מהכניסה למערה.JPG
בדרך.JPG(גודל:15.48KB)מהכניסה למערה.JPG(גודל:14.63KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. אוסטריה-יש מסלול ראשוני - מבקש חוות דעתכם תגובה ל - 9 16/05/2008 22:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אורנה1  משתמש לא מוכר
אדון שוקו יקר,
אני מבינה שנהיה באותו "בית" בגולינג. האומנם?
אורנה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. אוסטריה-יש מסלול ראשוני - מבקש חוות דעתכם תגובה ל - 9 16/05/2008 22:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  shern לא מחובר shern  משתמש בינוני 90 הודעות עד כה
הי,
ליד מיטנוולד יש את קניון Leutaschklamm ,אנחנו נאלצנו לוותר בגלל הגשם,מקריאה כאן בפורום נראה לי שווה ,אם לוח הזמנים יאפשר לכם.
תהנו
נטע
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. אוסטריה-יש מסלול ראשוני - מבקש חוות דעתכם תגובה ל - 1 17/05/2008 00:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ענתי לא מחובר ענתי  משתמש פעיל 1839 הודעות עד כה
היי שוקו. מה ניש? Very Happy

איזה כיף לכתוב על מסלול לאוסטריה. כיף כיף כיף לכם.

יום 1 (שישי) – נחיתה במינכן ב 5 בבוקר לקיחת הרכב ונסיעה לברכסטגאדן – אגם קוגניסי. שייט באגם ונסיעה למכרה המלח. אם ישאר זמן ומזג האויר יאפשר – קן הנשרים. נסיעה לצימר בגולינג להתארגנות.

לדעתי, הרבה מדי. יום קשה, נחיתה באמצע הלילה, הווה אומר לילה ללא שינה, עם ארבעה ילדים (אלא אם אתם מורגלים לכך... Very Happy ).
מכיוון שאני מתארת לי שאתם רוצים "לכסות" כמה שאפשר, קח בחשבון את השייט באגם המלכים. לא נראה לי שתספיקו גם את קן הנשרים. אנחנו הצצנו בו רק מרחוק. אם ובמידה ותחליטו שאתם מעוניינים דווקא לנסוע לקן הנשרים ולמכרה המלח - אל תתאכזבו. באוסטריה ישנם אגמים יפים יותר.

לא לשכוח: אזור האגמים - סט וולפגאנג: סיור בעיירה, רכבת שיניים. במיוחד לא כדאי לוותר על הרכבל בסט גילגן (יש לקחת שייט שיוצא מסט וולפגנג). הנוף הוא באמת מיוחד ויפהפה. אל תשכח את מתחם הגולף הנחמד (במקרה ויתחשק לכם משהו קצת אחר).
הלשטאט - לא לוותר בשום אופן. גוזאו, לדעתי, לא חובה. אבל - כמו שכתבו חכמים ממני - שהוא כן כדאיי. מה שאני מנסה להגיד הוא, שאם הזמן אץ ורץ לכם - עדיף להישאר בהלשטאט ולמצות, ולא לרוץ כמו מטורפים. אגב, גם בהלאשטאט ישנו מכרה מלח. כך שאם לא תספיקו....

במצודה לא ביקרנו, אבל שמעתי שהיא יפהפיה. מופע בזים ראינו בבלגיה, והיה נחמד. אם לא ראיתם אף פעם - שווה להתאמץ, כי הבנתי שגם הנוף שרואים "במסגרת" ההופעה - מקסים. בכל אופן, מהכביש, המצודה נראית כאילו לקוחה מהסרטים.
על מגלשות ההרים באבטנאו - אתה יודע בדיוק מה אני חושבת....
מכיוון שאני חוששת שהן תיסגרנה עד שתגיעו (הכל תלוי במזג האוויר ובמצב הרוח שלהם באותו היום), הייתי ממליצה לכם, אולי להתחיל שם.
מצד שני - בידקו באלו שעות יש את מופע הבזים - וכך תוכלו לתמרן.
לגבי גוזאו - בשום אופן לא ביום זה. אין טעם להכנס שוב לכל הכבישים הצרים הללו (מה גם שנוסעים לשם דרך הלשטאט). אם אתם כל כך מעוניינים לנסוע לשם - סעו ביום של הלשטאט. בהחלט לא ביום אחר.

גרוסגלוקנר יפה. העמק שבו נוסעים אחרי המעבר - יפה יותר.
הבריכות העדיפות הן בבאד גשטיין, ולא בגשטיין. כך שמעתי.
שימו לב שהן נסגרות מאוחר יחסית, וקשה למצוא שם מסעדות פתוחות בשעות הללו. ישנה מסעדה בתוך המתחם. כדאי לא להישאר רעבים...

לא לפספס את המצודה, טיול בעיר, בית מוצארט, מוזיאון המדע (רק אם ישאר זמן, נדמה לי שהוא פתוח עד השעה 17:00), ארמון הלבורן (בסוף היום, הסיור האחרון, נדמה לי הוא בסביבות השעה 19:30-20:00. שים לב, המדריך יודע מעט עברית... Very Happy ). יום מקסים.

לא ביקרנו בפארק החושים. בקפרון תכננו לבקר בסכר, ובסוף לא יצא לנו. אם תצליחו - סעו לשם. נראה מאד מאד מרשים.

יום חביב מאד. חיפוש הזהב מסתיים בשעה מוקדמת יחסית. כדאי לבדוק באתר. אנחנו עלינו ברכבל האחרון שיצא למקום, וחזרנו עם האחרון גם כן.

לא מכירה את המקומות הללו.

כמו שיונית ויוסי כתבו - מעט צפוף. אבל אני מתארת לעצמי, שאתם תלכו לפי ההרגשה והזמן שנשאר.

כפי ששירלי כתבה - כדאי להחליף בין הימים של זלצבורג וגרוסגלוקנר.

ו.... מה לגבי מיטרסיל???

יוווווו, איזה כיף לכם.

אגב, טריקו כבר סיפר לך על הגימיק מקפרון???
לא, כי גם אני רוצה לשמוע... Shocked Very Happy
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. אוסטריה-יש מסלול ראשוני - מבקש חוות דעתכם תגובה ל - 13 17/05/2008 01:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי ענתי
תודה על ההתיחסות המקיפה.
טריקו כתב באשכול זה על מצלמת אינטרנט במקום שניתן להעלות דרכה תמונה למאגר שלהם.נראה לי שנתמקד בקפרון בלבד ונוותר על פארק החושים.ככה נוכל לחפש זהב לפני קפרון וביום של קרימל לנפוש במיטרסיל.אגב - לפי התמונות זה נראה יותר כמו אוטנדורף - האגם המשגע הזה.אם לא יצא לנו מפגש עם שלג בגרוסגלוקנר אז אולי נמשיך מקרימל לקיצנשטינהורן לשעשועי שלג.

אני צריך להכין חוברת בעצמי?ככה נהוג כאן.שכל האופציות יהיו כתובות - לא?

תודה
שוקו
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. אוסטריה-יש מסלול ראשוני - מבקש חוות דעתכם תגובה ל - 14 17/05/2008 01:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  נילי ר לא מחובר נילי ר  משתמש פעיל 1217 הודעות עד כה
תמונות שיעשו חשק (אני חוגגת את הכשרתי כסורקת מדופלמת...)

במוזיאון Swarosvski לא הספקנו להיות - הצטלמנו רק לידו. עושה רושם מרשים.

בדרך למפלי קרימל נתקענו (עיכוב לא קטן) אחרי פרות שחוזרות ממרעה הקיץ בהרים לחורף בעמק.

ScannedImage-83.jpg ScannedImage-84.jpg
ScannedImage-83.jpg(גודל:10.99KB)ScannedImage-84.jpg(גודל:9.67KB)

[עודכן ב:17 מאי 2008 01:17:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. אוסטריה-יש מסלול ראשוני - מבקש חוות דעתכם תגובה ל - 15 17/05/2008 01:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מצודת הבזים - שווה!

לברר מתי המופע מתחיל, יש שעות מסויימות ואין מה להגיע אם אין מופע.
ScannedImage-85.jpg ScannedImage-86.jpg
ScannedImage-85.jpg(גודל:12.36KB)ScannedImage-86.jpg(גודל:10.37KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. אוסטריה-יש מסלול ראשוני - מבקש חוות דעתכם תגובה ל - 16 17/05/2008 01:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הנוף שרואים מהמצודה - אכן מרהיב.

מערת הקרח - לא ידענו שיש מסלול למתחילים! אנחנו עדיין מתנשפים מאז... Razz אבל שווה!
ScannedImage-87.jpg ScannedImage-88.jpg
ScannedImage-87.jpg(גודל:8.33KB)ScannedImage-88.jpg(גודל:12.32KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. אוסטריה-יש מסלול ראשוני - מבקש חוות דעתכם תגובה ל - 17 17/05/2008 01:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היינו במכרה המלח בצד האוסטרי. אני לא הייתי בפנים, חיכיתי עם הקטנה בחוץ. הבנים סיפרו שהיתה חוויה גדולה, הפנים מדברות בעד עצמן..
ScannedImage-8.jpg ScannedImage-89.jpg
ScannedImage-8.jpg(גודל:12.19KB)ScannedImage-89.jpg(גודל:9.12KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
19. בני כמה הבנים המתוקים (בזמן שצולמה התמונה)? תגובה ל - 18 17/05/2008 04:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  nailicq לא מחובר nailicq  משתמש פעיל 417 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
20. אוסטריה-יש מסלול ראשוני - מבקש חוות דעתכם תגובה ל - 13 17/05/2008 07:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ענתי
אם לא תקשיבי ותקראי ביסודיות אני אוציא אותך מהכיתה/פורום Laughing
סמן להדפסה   הוספת תגובה
21. אוסטריה-יש מסלול ראשוני - מבקש חוות דעתכם תגובה ל - 16 17/05/2008 07:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי נילי
תודה
המופע במצודה פעמיים ביום ב 11 ו ב 3 . בימי הקיץ העמוסים יש 3 פעמים ב 11 ב 14 וב 16.30
בקיצור הנה הקישור:
http://www.salzburg-burgen.at/media/pdf/Folder_Hohenwerfen_2 008.pdf

תודה
שוקו
סמן להדפסה   הוספת תגובה
22. אוסטריה-יש מסלול ראשוני - מבקש חוות דעתכם תגובה ל - 14 17/05/2008 07:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אגב מופע הבזים , יש המון ספסלים מסביב ואף אחד לא יודע היכן לשבת , המיקום הכי טוב הוא סמוך לעץ במעלה הגבעה .
גם אם רוב האנשים ישבו למטה על הספסלים אל תטעו .... תסתכלו טוב בתמונות שלי מהעבר ושל נילי ותדעו היכן להתמקם .
סמן להדפסה   הוספת תגובה
23. רגעעעעעעעע תגובה ל - 22 17/05/2008 07:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
רק רגע ..... כבר אי אפשר לערוך ?שניה ! עורך זמן למצוא את התמונות! Smile

IMGP5060.JPG IMGP5061.JPG
IMGP5060.JPG(גודל:16.78KB)IMGP5061.JPG(גודל:17.02KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
24. רגעעעעעעעע תגובה ל - 23 17/05/2008 08:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
וכל השגיאות כתיב זה בגלל המהירות Embarassed
סמן להדפסה   הוספת תגובה
25. צלילי המוזיקה תגובה ל - 14 17/05/2008 09:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ניתן להשיג בחנות של " החמור הבועט "
סמן להדפסה   הוספת תגובה
26. צלילי המוזיקה תגובה ל - 25 17/05/2008 09:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ג'מוס ג'מוס לא מחובר ג'מוס  משתמש פעיל 3679 הודעות עד כה
אני דוקא שייך לגדוד נהגי הפרדות.... Wink Wink

אני בכלל ג'מוס , שכחתי
וגם שכחתי להגיד לנילי שהתמונות עושות לי גם חשק....
מתי הוא נוסע להודו????? סתאם סתאם Shocked Laughing Shocked Laughing
חשק לטייל שם..
וההתכתבות שלך עם ענתי - תיאבון

הג'מוס

[עודכן ב:17 מאי 2008 09:25:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
27. אוסטריה-יש מסלול ראשוני - מבקש חוות דעתכם תגובה ל - 14 17/05/2008 10:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Laughing Laughing

קראתי את מה שכתבת בנשימה עצורה...
כמעט בלי פסיקים..

ב'ואנה, אתה מתמצא בחומר Shocked
חבל על הזמן.

כל מה שכתבת - אמת לאמיתה.

רק עשה לי טובה. במיטרסיל - אל תשכח ללכת לקנות גלידה.

Laughing Laughing Laughing
סמן להדפסה   הוספת תגובה
28. אוסטריה-יש מסלול ראשוני - מבקש חוות דעתכם תגובה ל - 13 17/05/2008 10:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  שירלי לא מחובר שירלי  משתמש פעיל 1350 הודעות עד כה
אם אתם ישנים באותו מקום כל הטיול, ההחלפה לא משנה.
כדאי בכל יום ללכת דבר ראשון לאתרי החובה, כאלו שאסור לפספס ואח"כ, אם יישאר זמן לעשות את השאר.
בזלצבורג- לנו לא הספיק יום אחד וחזרנו למחרת להשלמות. לא לפספס את העלייה להונוזלצבורג ברכבל ואת ארמון הלברון עם משחקי המים- מצחיק וכייף ממש!
לא לפספס בשום אופן את אגם הלשטט המדהים! וכדאי לעשות באגם הלשטט שייט ולא בזלצבורג. השקט והשלווה שם פשוט אי אפשר לתאר ולהבין! מדהים! ולשבת ליד האגם יש קונדיטוריה משגעת עם עוגות תפוחים מדהימות!השילוב של העוגות ליד הנוף של הלשטט והשקט, שילוב מנצח!!!אנחנו היינו בהלשטט במערת קרח.
מסנט וולפגנג לעלות ברכבת קיטור להר שפברג. המראה מלמעלה מהמם!!!! 13 אגמים ונוף מדהים!
אינסברוק- מספיק חצי יום. גג הזהב, כנסייה, שיטוט בסמטאות, תצפית על כל עיר, וזה המקום לקנות שעוני קוקייה ומזכרות...
גרוסלוקנר- יהיה לכם בטוח שלג! לנו היה בסוף יולי.
קפרון- כבר דיברו ואמרו כולם את הכל...
במכרה מלח לא היינו.
כייף לכם! בא לי עוד פעם! Smile תהנו!!!!!!!!! Smile

[עודכן ב:17 מאי 2008 10:31:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
29. זלצבורג תגובה ל - 28 17/05/2008 15:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מתוך החוברת "טיול משפחתי לאוסטריה" Very Happy

זלצבורג (Salzburg) היפהפייה, השוכנת בגבול גרמניה, נחשבת לאחת הערים היפות והרומנטיות ביותר באירופה, העיר שבה נולד וולפגנג אמדאוס מוצארט, עיר שחיה בקצב של המוסיקה הקלאסית.

תרגום שמה של זלצבורג בעברית הנו: "עיר המלח", או "מבצר המלח".

נהר הזאלצאך (Salzach) חוצה את מרכז העיר. העיר העתיקה הקטנה המהווה את המרכז ההיסטורי של זלצבורג, נמצאת ב- Linkes Salzachufer – הגדה השמאלית/מערבית, שם נמצאים רוב מוקדי העניין המפורסמים.
Mirabellplatz – בגדה הימנית של העיר, היא תחנת היציאה של אוטובוסים מקומיים וסיורים מודרכים.
במרחק קצר מצפון לכיכר, נמצאת ה- Uftabanhof - תחנת הרכבלים המרכזית של העיר.

מומלץ לא להיכנס לעיר עם רכב, אלא לחנות את הרכב בתוך ההר (מעלית צמודה למצוק) ולקחת אוטובוס לעיר העתיקה.

אנו נטייל בעיר העתיקה, ברחובות הצרים, בין הכיכרות והפסלים, בתי הקפה ומופעי הרחוב הצבעוניים. נראה את הגטו היהודי, ככר השוק הישן, בית העירייה, הכנסייה והמוזיאונים.

כיכר מוצרט (Mozartplatz)

במרכז הכיכר ניצב, על בסיס לבן, פסלו של מוצארט. בכיכר זו מצויה לשכת התיירות המקומית, בה נוכל להצטייד במפות ובחומר הדרוש לנו לסיור.
לא לשכוח לבקר בקונדיטוריה הטובה בעיר – דמל (Demel)!

מצודת הוהנזלצבורג Festung Hohensalzburg))

עוד לפני הכניסה לעיר, יתגלה מול עינינו מבצר ענק המזדקר מעל גגות הבתים.
המצודה נמצאת במרחק של 15 דקות הליכה בעלייה תלולה ממרכז העיר.
לחילופין, ניתן לעלות למצודה ברכבת הכבלים פסטונגסבאן (Festungsbahan), אשר תביא אותנו לפסגה תוך שישים שניות בלבד (בין השעות 9:00-22:00).

הנוף הנשקף לצפון, מעל גגות העיר, פשוט עוצר נשימה, ומדרום נשקפים הרי האלפים.
בפנים, נוכל להיעזר בסיור מודרך עם רשמקול המכיל מידע מוקלט באנגלית, שיוביל אותנו דרך סדרה של חדרים מרשימים ומפוארים, הכולל לימוד על תקופת האבירים (תלבושות, מוסיקה ועוד). את הסיור יש להתחיל מיד עם היציאה מן המעלית, בפניה ימינה. משך הסיור: כשעתיים.
בצריף העץ המפורסם (Zauberflotenhauschen), אשר בגן המצודה, חיבר מוצארט חלקים נכבדים מן היצירה "חליל הקסם".
במקום ישנם שני מוזיאונים קטנים בהם מוצגים כלי-נשק, בובות ששימשו לתיאטרון בובות, תצלומים ממלחמת העולם הראשונה וכלי עינויים (בין השעות 9:00-18:00).
בכיכר שלמרגלות המבצר מתקיים שוק מזכרות נחמד, הכולל דוכני אוכל.

ארמון מיראבל (Schloss Mirabell)

ארמון זה נבנה בשנת 1606 והיום הוא משמש כאולם קונצרטים יוקרתי.
הגן המטופח, הפורח והשופע של הארמון הופיע בסרט "צלילי המוסיקה" (שם שרו ילדי פון טראמפ את השיר הידוע: "דו, רה, מי") ונשאר אחד השטחים הירוקים, היפים והנעימים בעיר. לצידם, ישנה גינת משחקים נחמדה, עם מגלשה סגורה ותלולה, פסלים מרהיבים ומבוך צמחים קטן.
משעשע לראות את גן הגמדים (Zwerglgarten) המכיל 28 דמויות מגוחכות של גמדים...
בדרך כלל באים לכאן כדי לתפוס שלווה.
מומלץ להציץ פנימה כדי לראות את גרם המדרגות משיש המעוטר בפסלים.
הדרך הטובה ביותר לחוות את קיסמו של הארמון, היא להיכנס לאחד הקונצרטים המתקיימים בצהריים ובערב באולם השיש המרהיב, עטור הנברשות (בין השעות 8:00-16:00).

בתי מוצרט

בזלצבורג יש שני מוזיאונים המוקדשים למוצרט: הם פופולאריים, יקרים ומכילים תצוגות דומות.
בשניהם מוצגים כלי נגינה, גיליונות תווים ומזכרות אחרות מהמלחין הדגול.

Mozart Geburtshaus – בית הולדתו של מוצארט.
בתצוגה ניתן לראות את כינור הצעצוע עליו ניגן מוצארט כשהיה ילד קטן, ופריטים נוספים שהיו שייכים לו... (בין השעות 9:00-19:00).

Mozart Wohnhaus – בית מגוריו של מוצארט.
את ההסברים והקטעים המוסיקליים נוכל לשמוע בעזרת רשמקול הניתן במקום ומופעל באמצעות אורות אינפרה אדומים (בין השעות 9:00-13:00).

באותו הבניין נמצא גם מוזיאון הצלילים והסרטים של מוצארט (בין השעות 9:00-13:00).

רזידנץ (Residenz)

ארמון מושב הבישופים הנו גוש בניינים אדיר: 15 חדרים ואולמות מקושטים בשטיחים, תמונות ופסלים. בקומה העליונה – גלריית ציורים.
בשעות: 7:00, 11:00 ו- 18:00 מופעלים כל הפעמונים בארמון. כדאי להגיע כרבע שעה לפני המועד הרצוי ולהתפעל מפעולת המנגנון.

מוזיאון הטבע (Haus Der Natur)

אחד מהטובים מסוגו. אפשר לבלות כאן שעות ארוכות ביום גשום, להתבונן במוצגים המגוונים, באוספים החשובים בתחומי הגיאולוגיה, לשחק בחלל משחקי המשיכה וכדומה.
החלק הטוב ביותר הוא האקווריום החדשני ורחב הידיים בקומת הקרקע, שבו אפשר לראות דגי פירניה, דגי ליצן (שהיוו השראה לדגים בסרט "מוצאים את נמו"), מאובני ענק ואלמוגים חיים יפהפיים.
באגף הזוחלים החיים שבקומה השניה אפשר לראות פיתון בורמזי מעניין, בעל גוון חיוור, לצד איגואנות ותניני מים מתוקים.
בנוסף לאלה, יש תצוגות בנושאים שונים ומגוונים, מאסטרונומיה ועד קרחונים (בין השעות 9:00-17:00, גן הזוחלים נפתח בשעה 10:00).
לא לפספס!

בעקבות "צלילי המוסיקה"

סיור מאורגן מהנה באוטובוס היוצא מהתחנה המרכזית אל האתרים השונים בסביבות זצלבורג, בהם צולם בשנות ה- 60 הסרט עטור הפרסים "צלילי המוסיקה", בכיכובה של ג'ולי אנדריוס.
נראה את הבית שבו גרה המשפחה בסרט, את המנזר, את האגם הנראה בסרט וגם את כר הדשא העצום שבו רצה אנדריוס בסצינה המפורסמת הפותחת את הסרט.
סיור מאד מיוחד וכדאי, המשלב נופים עוצרי נשימה במיוחד. באוטובוס, אגב, נוכל לשמוע את שירי הסרט המעניקים לנו אווירה מתאימה. ההסברים באנגלית עם מדריך צמוד.

המשך יבוא...

[עודכן ב:17 מאי 2008 15:58:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
30. זלצבורג תגובה ל - 29 17/05/2008 16:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מוזיאון הצעצועים (Spielzeugmuseum)

בובות, דובונים, סירות מפרש מעץ ומודלים של רכבות – נמצאים במקום חביב זה.
במקום ישנו חדר משחקי שולחן. נוח להפסקה קלה... (בין השעות 9:00-17:00).

מוצרט קוגל (Mozartkugel)

אוהבי מוצרט קוגל, השוקולד המפורסם, יהנו להכנס לחנות המפעל הנמצאת בפרבר של זלצבורג.- גרודיג (Grodig) ברחוב Hauptsrasse 36.
החנות נמצאת במקום לא בולט. חנות קטנה, אך מטריפה.
מקומיים בלבד מכירים את המקום (עכשיו כבר לא....) והשוקולד נמכר כאן בפערי מחירים מדהימים.

חנות ביצי פסחא (Easter In Salzburg)

אסור לעבור על פני החנות מבלי להעיף מבט פנימה.
בשתי הקומות עתירות הנצנצים פרושה תצוגה מסחררת – לא פחות מ- 140,000 ביצים אמיתיות, שכל אחת מהן נופחה ונצבעה בנפרד, בעבודת יד, על ידי סטודנטים לאמנות ועקרות בית.
הביצים מוצגות בכל צבע ובכל עיצוב שניתן להעלות על הדעת. כולן תלויות בסרטים מענפים יבשים או מסודרות בארגזים מהרצפה עד התקרה.
מדהים.

שייט פנורמי על נהר זלצאך (Salzach)

ניתן לצאת לשייט נפלא על הנהר בזלצבורג, הכולל מראות של כל האתרים בעיר.
מומלץ לקחת את השייט האחרון (19:00), המהווה מנוחה נעימה לסיומו של יום.
ניתן לשוט עד ארמון הלברון וחזרה לעיר.

......

מכאן מועדות פנינו לעיירה אניף (Anif) להשתעשע בארמון הלברון...

ארמון הלברון (Schlossverwaltung Hellbrunn)

מדובר בארמון שבנה הבישוף סיטיקוס ובו גם עם מזרקות ושעשועי מים מרהיבים.
החניה הנה בכניסה לארמון. לאחר קניית הכרטיסים, ממתינים מעט עד שמתמלא סיור קבוצתי (כל חצי שעה).
הכרטיס כולל כניסה לארמון (עם מכשיר שמע באנגלית), לגן מזרקות המים, ולגן החיות הבוטאני והמוזיאון הצמודים.
הסיור מתחיל באמפיתיאטרון הרומי, אשר במרכזו מזרקת נפטון וסביבה שמונה ספסלי אבן.

הסיפור מספר על הארכיבישוף, שהיה מזמין את אורחיו להתיישב סביב השולחן ולאכול מטעמים.
או אז היה אחד ממשרתיו מפעיל את המזרקות (על-ידי כפתור נסתר), וכל האורחים היו נרטבים בישבן. אף אחד לא העז לקום מפאת הנימוס....
רק כסא אחד נותר יבש – כסא הארכיבישוף...
הגן מלא עשרות מזרקות קטנות וגדולות, פעלולי מים עשירי דמיון (הפתעות מים בחדרים השונים, מים היוצאים מפתחים נסתרים) ושיא הביקור: תיאטרון בובות מכני בו כל הדמויות הנפלאות זזות בכח המים.
לא לשכוח להביא בגדים להחלפה....

הביקור בארמון זה, מהווה את אחד משיאי הביקור בזלצבורג, ואולי אף באוסטריה כולה.
(בין השעות 9:00-22:00).

סמן להדפסה   הוספת תגובה
31. בני כמה הבנים המתוקים (בזמן שצולמה התמונה)? תגובה ל - 19 17/05/2008 16:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי nailicq,

הבנים היו אז בני 7 (נראים קצת קטנים). כששאלת על מכרה המלח זכרתי שיש איפשהו את כל החומר אבל לקח לי זמן למצוא את האלבום (ולסרוק) ועד שמצאתי - האשכול כבר עבר לדפים אחרים... בכל אופן, לא יכולתי להגיב בנושא הקלסטרופוביה כי לא הייתי אישית בפנים. בעלי והילדים לא חשו תחושה שכזו, אבל זה מאד אישי.

ג'מוס - צר לי, לא מתוכננת נסיעה להודו בקרוב... Smile

שוקו - אתה אכן בעניינים... ברור שתספיק הכל. Cool

נילי

סמן להדפסה   הוספת תגובה
32. אוסטריה-יש מסלול ראשוני - מבקש חוות דעתכם תגובה ל - 3 17/05/2008 17:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יונית יונית לא מחובר יונית - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 13334 הודעות עד כה
קראתי עכשיו יותר לעומק להלן ההערות על המסלול שלך

אתה בטירונות גולני? יותר מדי אתרים ויותר מדי שעות מאז שהשכמתם אי שם בלילה אם בכלל ישנת בו? המסלול הוא מסלול טוב ליום שקמים בנחת בבית "שלכם" ויש לכם יום מלא עד הערב,אבל לא נראה לי ריאלי ליום שהתחלתם אי שם בארץ בחצות בהמראה (שלא לדבר על זמן הנסיעה אל שדה התעופה ממקום מגוריך אי שם במדינת ישראל)
אוקי. אני הייתי משלבת את אבטנאו ואגם גוסאו ביום זה –פשוט על ציר הנסיעה מגולינג
ראה הערתי קודם.אם הצלחת לשלב את המגלשות של אבנטאו קודם,אז יש לך חצי יום "חופשי" מציעה מאד לעשות בו שימוש לטובת אחד הקניונים היפים שיש באזור,או מפלי גולינג-קל"ב או מכרה המלח שלדעתי תשפכו עוד לפני שתגיעו אליו ביום הראשון של הנסיעה.
אם תזיז את הביקור כאן ליום שני –אתה יכול להוסיף בערב את גני הלבורן ואז ביום שלישי להיות בזלצבורג –כלומר כרטיס תקף ל24 שעות ואם אתה בגנים בשעה 18.00 למשל,הכרטיס יהיה תקף ליום שלם למחרת בזלצבורג עד השעה 18.00,הצלחתי להסביר? וככה "תדלל" לך את העיר קצת.
ראה הערתי ליום 3-זה לא משנה איזה ימים ובלבד שיהיו צמודים.
Too Much-דלל
הילדים צעירים. אינסברוק "עוד" עיר אוסטרית (יפה) ויש לך מעט זמן בחלק זה של אוסטריה.אני הייתי מעדיפה לנסוע לקפרון ולנצל את המרחקים הקרובים יותר .
אם כבר נוסע למיטנוולד-אז אל תצרף אותה לאינסברוק אלא עשה יום טיול בסביבה הקרובה,זיפילד ומסלול הקניון שם

התייחסתי קודם
סמן להדפסה   הוספת תגובה
33. זלצבורג תגובה ל - 29 17/05/2008 17:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  אורנה1 לא מחובר אורנה1  משתמש פעיל 406 הודעות עד כה
שלום לבעלי הניסיון,
שאלה ובקשה: מאזור גולינג, כיצד להגיע למבואות זלצבורג לP+R?ועד איזו שעה החניה פתוחה?
עפ"י שינוי התוכנית מהבוקר, כדי לנצל טוב יותר את הימים חשבנו להגיע ביום הראשון (יום ראשון) לזלצבורג.הנחיתה ב- 5:00, כך שאני מאמינה שעד 10:00 נהיה שם. האם ידוע לכם על אתרים סגורים? אני מתארת לעצמי שהחנויות סגורות, אך כל עוד בתי הקפה פתוחים- אין לנו בע