כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. חודש בארה"ב - סיכום טיפים והמלצות 18/05/2008 19:45 לתגובה הבאה
  giorazi לא מחובר giorazi  משתמש מתחיל 29 הודעות עד כה
חזרתי אתמול מחודש בארה"ב.
מיותר לציין שהיה מדהים והשאיר המון טעם של עוד.
אבל כמי שנעזר הרבה בפורום לפני הטיסה חשבתי שאולי כדאי שאעזור לבאים אחרי, ואתן כמה טיפים משל עצמי.
סן פרנסיסקו - כל דבר שנאמר על העיר הזו נכון, מדהימה, מקסימה, תלולה ומשפרת את הכושר. הייתי בעיר 3 ימים מלאים ואני בהחלט יכול לומר שראיתי ומיציתי את כל מה שיש לעיר להראות.
אל תשכחו לקנות כרטיס תחבורה ציבורית שתקף חופשי ל-3 ימים ב18 דולר (כי אני שכחתי) זה בסה"כ מחיר של 3 וחצי נסיעות בחשמלית, והחשמליות זאת חתיכת דרך נהדרת לראות את העיר (ולהרגיש מה זה תייר).
אם הייתי צריך להמליץ על דבר אחד מסן פרנסיסקו הייתי בלי לחשוב פעמיים בכלל ממליץ על אלקטרז, פשוט סיור מדהים, המחיר (25 דולר) כולל שייט לאי וסיור אודיו, שבלעדיו כל הסיור הזה לא היה שווה.
בשום אופן לא להסכים לדילים במסגרתם לא תקבלו סיור אודיו, האוזניות הללו הן שעושות את ההבדל ומספרות לכם את הסיפור בזמן שתם מסתכלים על הכלא העתיק, אני ושלושת חברי היינו מרותקים להפליא במשך שעתיים לאוזניות, פשוט נהדר - לא לוותר!
כל שאר הדברים שנאמרו בפורום על סן פרנסיסקו - נכונים, אין צורך שאחזור עליהם.

כביש 1 - נסעתי על הכביש במשך יומיים בקטע שבין מונטריי לל.א.
אני חושב שאלא אם אתם מתכוונים לעצור בכל חור שכתוב בספרים (ובפורום), ואני לא עשיתי זאת, אין סיבה להקדיש לכביש יותר מיומיים, אין ספק שהדרך מרשימה ומדהימה, אבל יומיים בהחלט מספיקים.
עצרנו בדרך במונטריי לראות את האקווריום ודרך 17 המייל, סן לואיס אוביספו (ויתרנו על טירת הרסט, חברים שלי היו ואמרו שהיה נחמד), סנטה ברברה (תעצרו, מזג אויר סבבה, אחלה טיילת על החוף, ואחד המקום היחידים שבהם קליפורניה נראית ממש כמו בסרטים, עם המון כסף ואנשים יפים).

ל.א. - למזלי התארחתי אצל חברה שגרה באורנג' קאונטי, אחרת הייתי הולך לאיבוד, היא אמרה לי ואמרה נכון - העיר מדהימה, אם יודעים לאן ללכת, כי בעיר שגרים בה 4 מליון תושבים, יש מליון מקומות פשוט לא מעניינים. הלכנו לסיקס פלאגס, ללא ספק הלונה פארק הכי מדהיפ שהייתי בו בחיי, כיף בכל גיל. ויוניברסל - שהוא נורא מצועצע אבל בהחלט שווה ביקור (בעיקר הביקור באולפנים עצמו, אל תוותרו על זה, החלק הכי טוב בפארק)
וניס ביץ' היה אכזבה מבחינתי, זו הטיילת באילת, רק הרבה יותר בגדול, הומלסים, דוכנים בשקל, אבל הרבה צבע. בקיץ כנראה נחמד להכנס לים שם.
חוץ מזה אין לי הרבה מה להוסיף לגבי ל.א. חוץ מהעובדה שאם אין לכם GPS, לא תגיעו לשום מקום, מערכת הכבישים הסבוכה ביותר שראיתי בחיי.

לאס וגאס - מצועצע אך עם זאת מדהים, קשה שלא להתרשם מהעיר הזאת ולא משנה מה החיבה שלכם להימורים ולעסקי השעשועים, להמר בקזינו (פעם ראשונה עבורי) ההוא ללא ספק חוויה ששווה את ה-120 דולר שהפסדתי.
אם אתם בעיר, תלכו להצגה, אתם חייבים, זה פשוט שווה את זה. אני הייתי ב"O" המפורסם, זה עלה 137 דולר אבל שווה כל סנט, מ-ט-ו-ר-ף.
אם אתם בקטע של לצאת למועדוני לילה - תתלבשו בהתאם, וזה אומר אלגנט, יש להם בעיה גדולה עם נעלי סניקרס שם, ופעמיים סבלתי מדחיה (מנומסת אמנם) עד שלא החלפתי לנעליים "מתאימות" (מתאימות למי?)
אפילו חברה שלי קיבלה דחיה פעם אחת רק כי "העזה" להתלבש בנוח ולבוא עם סנדלים.

פארקים לאומיים - הסיבוב הגדול - יוסמיטי, גרנד קניון, ברייס, אגם פאוול, וציון

יוסמיטי - לא משנה כמה תקראו על המקום, תהיו בהלם כשתגיעו, בתור מי שלא ראה הרבה טבע פראי בחייו לפני כן, נדהמתי מהיופי של המקום.
הגעתי לשם ל2 חצאי ימים מפוצלים בניגוד להמלצת כמה אנשים, ואני לא מצטער, היה מדהים, אם אתם בכושר - תעשו מסלול, אנחנו בעיקר הסתובבנו ביוסמיטי ואלי ובזבזנו כמה שעות טובות על שמורת מריפוסה, הכביש ההי סגור אז נאלצנו ללכת 3 מייל כל כיוון, לא שווה את זה, אם הכביש סגור כשאתם שם, לכו לשמורה אחרת (בתוך הפארק יש כמה) של עצי סקויה, הם נורא מרשימים, אבל הם אותם העצים בכל שמורה.

גרנד קניון - יש לי רק דבר אחד להגיד - אם המצב הבריאותי מאפשר לכם, תעשו מסלול הליכה שיורד לתוך הקניון, זה פשוט דרך אחרת והרבה יותר נחמדה לטעמי לראות את הפלא המדהים הזה, אנחנו טיילנו בשביל שנקרא Bright angels trail ולא ירדנו לתוכו הרבה כי הגענו קצת מאוחר, אבל היה בהחלט שונה מרק לעשות תצפיות (ותמונות), רק תזכרו דבר אחד (והם יזכירו לכם את זה לכם ללא הפסקה בפארק עצמו) לרדת לתוך הקניון זה קל מאוד, אבל אח"כ צריך גם לעלות.
ברייס - פה ההמלצה הזאת תקפה כפליים, מסלולי ההליכה מביאים אתכם למקומות שלא רואים מהתצפיות, ולרגע זה נראה כאילו אתם במערבון, אנחנו עשינו את זה על סוסים, לא היה כזה יקר, והיה בהחלט נחמד, ברגל, או בסוס, תלכו! אל תסתפקו בנסיעה שטחית באוטו.

ציון - גולת הכותרת של הפארקים הלאומיים לטעמי.
היינו במקום יום שלם, יום של הפתעות, פשוט לא ציפיתי לטבע המרשים הזה, בהמלצת אורי (וגם אנשי הפארק) עשיתי את מסלול הAngels landing, ב-800 המטרים האחרונים (שבהם בערך מטפסים על צוק תלול כשמשני צדדיך תהום) אומנם עשיתי במכנסיים, אבל זה פשוט שווה כל רגע, כמו שכבר אמרתי קודם, תעשו מסלולי הליכה, נורא הצטערתי שאין לי בציון עוד יום או יומיים, תנצלו את הטבע - תטיילו בו, אל תצפו עליו מהצד תוך כדי נסיעה באוטו.

אגם פאוול וקניון אנטילופ - אני אתן כמה טיפים שהיו חסרים לי כשנסעתי למקום.
אני יודע שאולי כמה אנשים שהיו יכעסו עליי על האמירה הזו אבל מדובר בכנרת, גדולה בהרבה (וגם נקיה בהרבה) ומדברית, אבל כנרת, אין מה לנסוע את כל המרחק הזה כדי להתרחץ במים של אגם (ויהיה גדול ככל שיהיה), אלא אם כמובן בא לכם לרבוץ על החוף (וגם אז האוקיאנוס נשמע לי מפתה בהרבה).
אגם פאוול שווה מאוד מאוד, אבל בתנאי שאתם מוכנים לשלם 250 דולר לסירה לחצי יום, אז בהחלט תעשו את זה, כי זה כיף גדול, בכל מקרה אחר, תעשו עוד יום בציון או בגרנד קניון, ותראו טבע בחינם

[עודכן ב:18 מאי 2008 19:50:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. חודש בארה"ב - סיכום טיפים והמלצות תגובה ל - 1 18/05/2008 19:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הפורום קטע את הודעתי (הארוכה ממילא)
או שהוא פשוט החליט שניו יורק סיטי שווה הודעה משלה.
החויה הגדולה בעיר הזאת היא ללכת, ולראות איך כל 2 רחובות הגעתם לרחוב שנראה כמו הרחוב הכי ראשי בעולם, ו-2 רחובות אחריו לראות רחוב שנראה בדיוק אותו הדבר, מליון אנשים.
יש בה קסם בעיר הזאת, אין ספק.
לכו לסטנדאפ (אם אתם אוהבים, התמזל מזלי והייתי בהופעה שכריס רוס בה להופיע בה, ככה סתם, התחשק לו) לכו להצגה בברודויי (הלכתי לשיקגו, נחמד לטעמי, לא הרבה מעבר).
לכו לקוני איילנד בברוקליןם (בעיקר בקיץ) ותעשו את רכבת ההרים העתיקה בעולם (ואז תמשיכו על הטיילת לברייטון ביץ' ותגלו שכונה של יהודים רוסים, תרגישו בארץ לרגע).
כשאתם חוזרים מניו יורק, ונוסעים לJFK, תעשו את זה בסאבוויי, זה 5 דולר לאדם, במקרים מסוימים הרבה יותר מהיר (התנועה של ניו יורק לא מתיימרת להיות הכי חופשית בעולם, פקקים פקקים), וממש לא כזה "לא נוח"
מתיישבים בסאב ויי - ומגיעים לשדה תעופה.
לכו לסוהו, תחרשו עליו.
תעשו את כל מה שאמרו לכם לעשות, ניו יורק מדהימה, לצערי הרב לא יצא לי לחוות שם את חיי הלילה, כל המקומות שהלכנו אליהם התגלו כמאכזבים ואני משוכנע שאפשר לקבל קצת יותר מזה בחיי הלילה של ניו יורק.

שיהיה טיול נפלא, והשמנה נעימה, בארה"ב אוכלים רק ג'אנק פוד (אלא אם אתם נורא מתאמצים למצוא אוכל בריא).
אני כבר מתגעגע.
מצטער על האורך, לכתוב על חויות זו חויה בפני עצמה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. חודש בארה"ב - סיכום טיפים והמלצות תגובה ל - 1 18/05/2008 20:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אוֹרִי אוֹרִי לא מחובר אוֹרִי  משתמש פעיל 2263 הודעות עד כה
וואו!
כל הכבוד על הפירוט ואני מקווה שצוות למטייל ייגזור את דבריך ויעשה מהם טיפ.

זה דבר אחד לתת למישהו המלצות, אבל לשמוע שהם באמת עזרו - זה כבר משהו אחר לחלוטין. אני בעיקר שמח לשמוע שאני לא המשוגע היחיד שחושב שציון זה הפארק הלאומי המדהים מכולם. angel's landing זה מסוג המקומות שאתה מגיע לשם אתה רוצה לרוץ לספר לחבר'ה - אבל אז אתה נזכר שאולי לרוץ יהיה קצת מסוכן...

ואני מזכיר לך שיש לך חוב קטן לחבר שלך כפי שכתבתי לך בשורה האחרונה של תגובה זו
http://forum.lametayel.com/forum_rview/th-991910#msg_num_4
Very Happy

סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. שאלות ממי שהוא עדיין לפני הטיול תגובה ל - 3 18/05/2008 20:39 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ריקי 5 לא מחובר ריקי 5  משתמש פעיל 1308 הודעות עד כה
קודם כל תודה על ההמלצות . שמחה שנהניתם ומאחלת לכם עוד הרבה טיולים מהנים(אתם עוד צעירים Smile )

1. האם ההמלצה בקשר לאגם פאוול נכונה גם לגבי קניון אנטילופ? האם עשית שם את הסיור?
2. האם אתה יכול לציין את מקומות הלינה שלך באיזור הקניונים (פייג', ברייס, ציון) וחוות הדעת עליהם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. שאלות ממי שהוא עדיין לפני הטיול תגובה ל - 4 18/05/2008 20:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בפייג' ישנתי בsuper 8 motel, היה בסדר גמור, כלל ארוחת בוקר, ועלה לדעתי בערך 50 דולר ללילה, אולי טיפה יוצר, אבל לא יותר מ60.
בברייס ישנתי בעירה panguitch אבל זה סתם כי לא רצינו לישון במאונט כרמל כי חשבנו שיהיה משהו קרוב יותר, ולא היה, אז המשכנו עד פאנגוויץ', אני לא זוכר את השם של המוטל, זה היה הראשון בכניסה לארץ מכיוון דרום, סתם עוד מוטל אמריקאי (וזול) בלי ארוחת בוקר, לדעתי יש שם עוד 100 כאלה.
ובציון, זה דווקא חשוב, שכחתי לציין בטיפים מקודם.
כולם ישנים בספרינגדייל, ואני לא כ"כ מבין איך, זה נורא יקר.
אולי אם הייתי מזמין מראש הייתי מוצא דילים טובים, אבל לדעתי עברנו בכל מוטל ומוטל בעיר לשאול אם יש מקום פנוי כולם היו או מלאים או באיזור ה100+ דולר.
אז בלית ברירה המשכנו לHurricane שזה בערך 30 ק"מ מציון (ממש כלום במונחי ארה"ב)
וישנו שם ב36 דולר ללילה!!! במוטל שכלל ארוחת בוקר דלה, אבל זה שליש מחיר מציון ובהחלט הייתי ממליץ לעשות את זה, הם פשוט זולים ברמה שחשדתי שמשהו לא בסדר, אבל היה ממש בסדר, למקום שאנחנו ישנו בו קוראים Rodeway inn אבל כמו בכל מקום גם בהוריקן יש על הכביש הראשי 100 מלונות, כולם מאוד זולים בגלל התחרות הקשה מספרינגדייל.ץ
עוד אופציה היא ממש בכניסה לספרינגדייל יש עיירה קטנה שאני לא זוכר את שמה ושם אנשים מציעים חדר בביתם (עם כניסה נפרדת) וארוחת בוקר ב65 דולר ללילה, וזה בערך כמו לישון בספרינגדייל, בזול.
לי יש קצת בעיה עם לישון אצל אנשים זרים אז ויתרנו על זה.
בגדול, כמעט אף לילה בארה"ב לא הייתה לנו בעיה למצוא מוטל בממש זול (מקסימוםפ 70 דולר)
רק ביוסמיטי ישנו ממש על הכניסה לפארק מכיוון אל פורטל, ושם היינו 4 אנשים, לקחנו סוויטה משפחתית עם סלון מטבח ו-2 חדרי שינה ב220 דולר, החלטנו לפנק את עצמנו איזה לילה.
לגבי קניון אנטילופ, עשיתי, זה יפה, אבל מאוד קצר ומאוד יקר, זה שעתיים כולל הנסיעה הלוך חזור וזה 35 דולר, תעשו את זה אם יש לכם כח וזמן, זה באמת לא כזה הבדל גדול אם לא עושים, נורא מרשים, אבל הגרנד קניון יותר מרשים
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. חודש בארה"ב - סיכום טיפים והמלצות תגובה ל - 1 18/05/2008 21:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  agatha1 לא מחובר agatha1  משתמש פעיל 1203 הודעות עד כה
איזה תיאור ממצה וממוקד מחד, ומאידך מעביר את תחושות החויה שלכם..כיף לקרא.

שאלה על סאן-פרנציסקו: לגבי אלקטרז: האם קניתם כרטיסים מראש? וכמה זמן?
את החוב הזה לא מלאתי לעיר. .. קבלתי המלצה שזה לא ממש שווה..ממקומית שכמובן לא התאים לה לבקר איפה שהתירים מבקרים..

סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. חודש בארה"ב - סיכום טיפים והמלצות תגובה ל - 6 18/05/2008 21:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
קנינו מראש, לא צריך חודשים מראש (למרות שאפשר) אבל חובה מראש, כי בהתחלה כשבאתי להזמין הכרטיסים ליום שאחרי כבר אזלו למזלי היה לי גם יומיים קדימה.
תזמינו יומיים שלושה מראש, שתראו שכלום לא התפקשש ואתם אכן שם (זו הגישה שלי, אני תמיד מעדיף דברים שאפשר לשנות ובטיול הזה שיניתי הרבה דברים תוך כדי, כולל הזזה של השכרת רכב יומיים קדימה בהתראה שלך 12 שעות)
אני דווקא קיבלתי המלצה לא לוותר על זה ממקומית.
אני יכול להגיד לך שהדעה שלי מבוססת על דעה שלי של חברה שלי ועוד 2 אנשים שהיו איתנו, כולנו אמרנו שהיה מדהים.
אבל אני משוכנע שלא 100 אחוז מהאנשים יחשבו כמונו, אבל 4 מ-4 זה מספיק לא? Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. חודש בארה"ב - סיכום טיפים והמלצות תגובה ל - 7 18/05/2008 22:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
קןדם כל, תודה על התשובה האדיבה.

גם אני כמוך, דוגלת גדולה בשינויים תוך כדי.צפויים ולא צפויים. ולו רק בגלל הסיבה שמגיעים בדרך למקומות שממש בא להישאר בהם יותר. ולעומת זאת, מקומות אחרים שחושבים להקדיש להם יותר זמן , אבל הם לא מלהיבים כמו שציפינו..ובכלל - בטיול הדברים מתגלגלים לא תמיד לפי הספר.. זה לא מדע מדויק תודה לאל. Smile לא שזה משהו רע - אבל לא בטיול..
לדוגמה, מטיילי הקרואנים מספרים שהם מאד נהנים מהאופציה הפתוחה הזאת - ובוחרים לעתים להאריך שהות במקום זה או אחר..או ההיפך..

על טעם וריח אין מה להתוכח-אבל גם אני חושבת שאלקטרז - זה מקום מיוחד- ולו רק בגלל זה שווה לבקר בו.
השיט לשם - גם יפה. אני נהניתי מסוסליטו - מאד מאד.וגם מMUIR WOODS.

ואם במקומיים עסקינן: מהם אפשר לקבל המון טיפים . לגבי השכרה,איפה לאכול, איפה לקנות - בעיר - ללא ספק. אבל אם תשאל אותם על מקום תירותי - לא תמיד..
תשאל ניו-יורקי, אם הוא היה באליס איילנד - אני לא ממש בטוחה שהתשובה תהיה חיובית..זאת לא הכללה - אבל זה די מאפיין.
To tell you the truth - I have never been there..
אבל אם תרצה לדעת מהי המסעדה הכי טרנדית - תשאל רק אותו.. Smile

[עודכן ב:18 מאי 2008 22:26:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. שאלות ממי שהוא עדיין לפני הטיול תגובה ל - 5 18/05/2008 22:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  תאיר לא מחובר תאיר  משתמש פעיל 191 הודעות עד כה
באמת אתה ממליץ " לחתוך" את קניון אנטילופ ואגם פאוול לטובת הגרנד קניון? כי אנחנו ויתרנו על הגרנד קניון( בעלי טייל שם בעבר). פשוט התמונות של אנטילופ נראו לי מדהימות. אז אתה אומר שזה לא בהכרח שווה את המרחק.. אהמ.. כמובן כשלוקחים בחשבון שהזמן תמיד מוגבל.
ולגבי סאן פרנציסקו- אם ניתן לבקש- אדפטציה של התשובה לטיול משפחתי- האם הסיור באלקטרז אטרקטיבי לילדים הטווח 14, 10 6?
שאלה נוספת- היו תאורים מאד ססגוניים בפורום על ריבוי ההומלסים בעיר- מה דעתך?

תודה רבה על הטיפים המפורטים. רואה מה זה. דווקא בגלל שכתבת מפורט יש עוד ועוד שאלות.. Smile

[עודכן ב:18 מאי 2008 22:49:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. שאלות ממי שהוא עדיין לפני הטיול תגובה ל - 9 18/05/2008 22:50 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
התמונות נראות מדהימות נכון? ראית כל מה שיש לראות
בטיול שלי הייתה לנו איזה מדריכה שכל מה שהיא עשתה זה להגיד "מפה תצא לכם תמונה טובה, וגם משם"
אבל התמונות יצאו באמת טובות רק עם מצלמה באמת טובה.
זה נראה במציאות כמו בתמונות - נורא יפה
אבל אם זה או זה או גרנד קניון, אני אומר בלי תחרות בכלל - גרנד קניון.
גרנד קניון זה כמו ניו יורק, זה משהו שחייבים לראות בארה"ב.... כי יש את זה רק שם.
אני חושב שיש כאלה שיחלקו עליי, זו דעתי.

לגבי אלקטרז,
בחייך, מה ילדים יותר אוהבים מלראות דברים כמו בסרטים?
עצה שלי.... תראי להם את הסרט הפריצה מאלקטרז לפני שאתם נוסעים, תוך שניה הם ימותו להיות שם. אני אחרי הביקור שלי שם הייתי מת לראות שוב את הסרט.
לגבי גיל 6 אני לא יודע, רחוק לי מדי (אני בן 24), אבל אני זוכר שבגיל 14 הייתי נורא סקרן לגבי בתי כלא, אני רק מקווה שהידע שלהם באנגלית טוב (או שיש לך מספיק סבלנות) כי כמו שציינתי, תיאור האודיו הוא שעושה הכל.
ולגבי הומלסים, לא נתקלתי בתופעות מוזרות, חבר סיפר לי שהומלס התיישב לידו בבית קפה, לי זה לא קרה.
בכל אופן, אין תחרות להומלסים בניו יורק... נורא ססגוניים ומכריזים על ביאת המשיח.
הם לא מזיקים, ההומלסים, אולי רק מציקים, אבל לא באמצע היום, לא לי לפחות

[עודכן ב:18 מאי 2008 22:54:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. מקומיים ... תגובה ל - 8 18/05/2008 22:53 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ללא ספק - כפי שאמרתי אפשר לקבל מהם טיפים למקומות פחות מתוירים ומענינים לא פחות..החוב שלי למקומיים בסאן-פרנציסקו
הוא MUIR WOODS - וזה היה על חשבון אלקטרז'. בהחלט שווה. לסוסליטו הקדשתי יותר מהמתוכנן - כי אהבתי אותה.

בחירה טובה לטעמי , שהרי את הכל אי אפשר לראות בבת אחת..ומי שהמליץ לי הכיר אותי וזאת היתה המלצה מוצלחת. כך שבכל זאת הרוחתי.. Smile

[עודכן ב:18 מאי 2008 22:57:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. הומלסים - תאורים ססגוניים..? תגובה ל - 10 18/05/2008 23:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אתה עם ראש טוב- אתה.. מה לא כתבו פה על ההומלסים בסאן-פרנציסקו??

ומה לא כתבו לי??אחד פה כתב לפני שבוע, שהוא ומשפחתו ברחו מסאן-פרנציסקו..בגלל ההומלסים.. התאכסנו באזור גרוע מה לעשות??
והגבתי על זה - ומה כתבו לי על זה?? כאילו באתי לשווק את העיר.. Cool צלבו אותי..כאילו מה עשיתי.
המציאות בעיני המתבונן..אבל היא לא חד משמעית.

ובניו-יורק - ההומלסים זה ממש חלק אינטגרלי מהתמונה ...בטיים סקוייר , בצמתים..זה בידור. בערב ובלילה, אני ממליצה לא לנסוע בסאבויי..מי שלא רוצה - לא חייב לקבל זאת. זאת המלצה בלבד. וכך אני נוהגת.

[עודכן ב:18 מאי 2008 23:09:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. הומלסים - תאורים ססגוניים..? תגובה ל - 12 18/05/2008 23:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כששאלתי מקומי בניו יורק האם בטוח לנסוע בסאבוויי בלילה הוא הסתכל עליי כאילו העלבתי את אמא שלו. וענה לי "Ofcourse"
אפשר לנסוע בלילה, רצוי לעלות בתחנות כמה שיותר ראשיות, כמו הטיימס סקוור.
אגב, כשאנחנו אומרים לילה, 12 בלילה זה לגמרי לא לילה שם, העיר הומה אנשים וכך גם תחנות הסאבוויי
לא נסעתי ב-3 בלילה, אני מניח שאז קצת יותר ריק...
לגבי סאן פרנסיסקו, כנראה שפשוט הייתי בר מזל, יש הומלסים, הם לא הציקו לי.
אגב... גם בדרום ת"א יש הומלסים, בכמויות, מישהו מכם מפחד ללכת לשם? זה שזה חו"ל לא אומר שזה יותר מפחיד.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. הומלסים - תאורים ססגוניים..? תגובה ל - 13 18/05/2008 23:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

מסכימה איתך. אבל אני לא הייתי ממליצה לאף אחד לגור במלון בדרום תל-אביב. כי פחות נעים שם גם לתייר וגם למקומי - בעיקר בלילה.
בסאן-פרנציסקו, יש הומלסים. זה לא אומר שהעיר לא מקסימה.לפחות בעיני. ראיתי אותם אבל הם לא הפריעו לי.
במגורים - חשוב מאד האיזור. לטעמי - זה א"ב.

בניו-יורק יש אנשים שיסעו בסאבויי בלילה, אולי גם ילכו בסנטרל פארק בלילה, אלו לא הבחירות שלי.

האמת - צריך מזל בכל דבר..אבל זה כבר סיפור אחר. Smile

העיקר שנהניתם.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. - איך לשאול ניו-יורקי שאלה.. תגובה ל - 14 19/05/2008 00:00 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
חייבת לאמר, שניו-יורק זה משהו מיוחד שאין כמוהו - יש אחרים אבל אין כמוה .. ..אבל הניו-יורקים קצת צבועים..מה לעשות..
אז כשרוצים לשאול ניו-יורקי אם לנסוע בסאבויי בלילה - צריך לשאול אותו אם הוא נוסע בסאבויי? האמת , זה תקף בכל מקום.. Smile

[עודכן ב:19 מאי 2008 00:04:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. שאלות ממי שהוא עדיין לפני הטיול תגובה ל - 9 19/05/2008 01:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  שושי לא מחובר שושי  משתמש פעיל 3095 הודעות עד כה
לא זוכרת את המסלול שלך,אבל יש אפשרות,זה מה שאני עושה ,לבקר בגדה הצפונית של הקניון,היא גם קרובה יותר לפייג',ולציון,אם יש לכם זמן,מיצרך יקר בארץ ענקית זאת,אפשר בשעתיים נסיעה להגיעה לשם,לאכול במסעדה שישבת ממש על הגדה,עם כל הנוף,ולישון וקאנאב,טוב ממש לא יודעת את הכיוון שלכם
על כל מיקרה שולחת את הלינק,שתראי קצת תמונות
שינה כאן,הזמנתי עוד בספטמבר
דבר נוסף,המקום נסגר ב15 לאוקטובר,כנראה שכבר מתחילים שלגים שם אז

http://www.grandcanyonlodgenorth.com/
סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. מקודם מה שכתבתי:לתאיר תגובה ל - 16 19/05/2008 01:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. חודש בארה"ב - סיכום טיפים והמלצות תגובה ל - 1 19/05/2008 03:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ליאור לביא לא מחובר ליאור לביא  משתמש מתחיל 27 הודעות עד כה
נהנתי לקרוא את ההמלצות שלך. אני כבר לא יכול לחכות לטיול שלנו ( אוגוסט)...

אתה יכול לציין היכן ישנת ביוסמיטי? ( נבלה שם יום וחצי) היכן ישנת בניו יורק?

לצערי יש לי רק 3 ימים לסיבוב וגאס - גרנד-ברייס - וגאס ( א'-ג'). אוכל להספיק? האם כדאי לוותר על הברייס לטובת ציון?

אם אוכל לדחות הטיסה מוגאס, כך שתצא ביום ד' בצהריים, אוכל להספיק יותר? ( אוכל להספיק גם את ציון?)

אני עם שלושה ילדים ( 8 - 16), האם המסלול שתיארת בציון מתאים? כמה זמן לוקח?

בתודה מראש
סמן להדפסה   הוספת תגובה
19. חודש בארה"ב - סיכום טיפים והמלצות תגובה ל - 18 19/05/2008 04:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  reshef1 לא מחובר reshef1  משתמש מתחיל 24 הודעות עד כה
בתור מי שגר בניו יורק שנה- נסיעה במסגרת עבודה
אין שום בעיה לנסוע בלילה ברכבת התחתית בכל מקום או להסתובב בחוץ
סמן להדפסה   הוספת תגובה
20. חודש בארה"ב - סיכום טיפים והמלצות-בקשת עזרה תגובה ל - 1 19/05/2008 09:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  adina12 לא מחובר adina12  משתמש בינוני 56 הודעות עד כה
היי, קראתי את שכתבת ואת התגובות ואני מקווה שתוכל לעזור לי. זה הטיול הראשון שלנו בארה"ב. אנחנו נוסעים באמצע יולי ל- 4 ימים בניו-יורק (עם נער בן 16) מה אתה מציע לעשות שם? משם אנחנו טסים ללאס ואגס לשלושה ימים. שם נשכור רכב כשבתוכנית שלנו: סאן דיאגו(?) לוס אנג'לס (אולפני יוניברסל ופארק ששת הדגלים (הרכבות)ושדרת הכוכבים. (כמה ימים כדאי?) משם אנחנו רוצים לבקר בפארקים גרנד קניון, ציון ויוסימיטי. להמשיך לסאן פרנסיסקו ל-3 ימים ולחזור ללאס וגאס. הטיסה שלנו חזרה היא משם. מה אתה מציע לעשות בדרך? כמה זמן האם נספיק לעשות כל זאת ב- 14 יום? האם כדאי להתחיל קודם בסאן פרננסיקו או כדאי להתחיל בכיוון לוס אנג'לס? אנחנו לא כל כך אוהבים להזמין מקומות לינה מהארץ כדי לא להיות מוגבלים האם יש סיכוי שניתקע? אשמח לכל עיצה. המון תודה על כל עזרה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
21. חודש בארה"ב - סיכום טיפים והמלצות תגובה ל - 19 19/05/2008 10:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מסכימה שאין בעיה. אני לא נוסעת בסאבויי בלילה. זאת בחירה שלי.
להסתובב באזור מגורי - חופשי חופשי. מקומות הבילוי - הומים אדם -אם אני אמורה להגיע ממקום למקום - אעדיף מונית.

יש אנשים שפוחדים לבקר בסאן-פרנציסקו בגלל ההומלסים.. שלא יבקרו.
בחירה שלהם. אני בקרתי ומקווה לעשות זאת שוב. חושבת שהיא מקסימה.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
22. חודש בארה"ב - סיכום טיפים והמלצות תגובה ל - 2 19/05/2008 13:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  עינת ג לא מחובר עינת ג  משתמש מתחיל 15 הודעות עד כה
תודה על הפירוט!
בדיוק חיפשתי מידע מסוג זה, לקראת נסיעה בחגים. יש לי שתי שאלות שאשמח לקבל ממך תשובה עליהן:
1. האם סוף ספטמבר תחילת אוקטובר אלו עדיין תאריכים שאפשר לטייל בפארקים או שהקור עז מדי?
2. בכמה ימים עשית את המסלול כולל סן פרנסיסקו ולאס וגאס?
תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
23. חודש בארה"ב - סיכום טיפים והמלצות תגובה ל - 18 19/05/2008 16:42 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי ליאור,
ביוסמיטי ישנתי במקום שקוראים לו yosemite view lodge, זה באל פורטל, קרוב מאוד לכניסה לפארק, מקום די יקר.
בניו יורק ישנו בצ'לסמור שובר עליו רבות בפורום, בית דירות של ישראלים, 130 דולר ללילה, לא יקר מדי במונחי ניו יורק, מאוד פרקטי לטעמי, יש מינימום של שבוע הזמנה.
ב-3 ימים אתה יכול לעשות 3 פארקים, בשום אופן לא יותר
אבל מה... הגרנד קניון די רחוק מוגאס, 4-5 שעות נסיעה חופשי. ככה שיש סיכוי שהיום הזה שרוף לך אלא אם תשכים מוקדם בבוקר וגם אז תגיע לקראת הצהריים.
מה שאני עשיתי הוא להגיע מוגאס לוויליאמס די מוקדם לפנות ערב ולטייל בגרנד רק ביום למחרת, כשבערב כבר המשכתי לפייג'
אני יותר אהבתי את ציון מברייס, גם נראה לי שהוא יותר מעניין לילדים, והוא גם קרוב יותר לוגאס.
הangels landing לוקח בערך 4 שעות אבל לא מתאים בשום אופן לילדים. מאוד תלול בחלקו האחרון (והמעניין), כל מה שתעשה זה רק לדאוג להם, יש שם מליון מסלולי הליכה, לך על אחד מהם (אולי מישהו אחר יכול להמליץ על משהו שמתאים?) כשתגיע לפארק, כבר תמצא את עצמך.
אל תנסה לדחוס יותר ממה שאתה יכול, אבל אולי כן שווה לך להזיז את הטיסה ליום ד', סתם כדי לא להיות לחוץ ביום לפני אלא לטייל בנחת.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
24. חודש בארה"ב - סיכום טיפים והמלצות-בקשת עזרה תגובה ל - 20 19/05/2008 16:53 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי adina ועינת, אנסה לענות לכן ביחד
לגבי ניו יורק, כל מה שתמצאי כשתחפשי "ניו יורק" בפורום נכון.
זה עיר שלא נגמר מה לעשות בה.
לכו כמובן לאמפייר סטייט, לסוהו, לטיימס סקוור, לסטייטן איילנד, אם בא לכם אז לפסל החירות (אני לא הלכתי), למחזמר בברודווי, לסנטרל פארק. וכו' וכו'
תחפשו, הכל כבר נכתב.
בסן דייגו לא הייתי, העדפתי לרווח קצת את השאר.
בלוס אנג'לס הייתי 3 וחצי ימים בהחלט הרגשתי שמיציתי, למזלי הייתי עם "מדריך" צמוד, עזר לי מאוד.
לכו לסיקס פלאגס, זה כיף גדול, בעיקר לילד, אבל גם לכם, יום של חוויות.
לי לקח לעשות סן פרנסיסקו - יוסמיטי - כביש 1 - ל.א. - וגאס כ-16 יום. ועוד 5 ימים גרנד קניון - ציון - ברייס - אגם פאוול.
כך שלעשות את כל זה ב-14 יום נשמע לי לא הגיוני.
סה"כ הייתי במערב 21 יום.
חוץ מוגאס לא הזמנתי כלום מהארץ לא נתקעתי באף יום וגם את וגאס שיניתי כי השתנו לי התוכניות.
לדעתי תתחילו מסן פרנסיסקו, כי מל.א. הרבה יותר קצר להגיע לוגאס.
מקווה שעניתי על הכל.

לגבי מזג אויר, אני הייתי באביב, ומאמין שהסתיו מאוד דומה, מזג האויר היה מצוין. וגם אם טיפה קריר, זה עדיין שווה את זה!

סמן להדפסה   הוספת תגובה
25. חודש בארה"ב - סיכום טיפים והמלצות תגובה ל - 1 19/05/2008 17:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עודד עודד לא מחובר עודד  משתמש פעיל 8047 הודעות עד כה
ניראה שנגסת נגיסה רצינית ויפה בדרום מערב ארה"ב ועל כך כל הכבוד
וגם כל הכבוד שלא התעצלת וחזרת לספר את חוויותיך. נהיניתי מאוד לקרוא את תיאוריך ולא רק בגלל התוכן אלא גם הסיגנון הקולח והעניני
שלא מביא רק מסלול טיול של הייתי פה נסעתי לשם לנתי פה ולנתי שם אלא חוות דעת אמיתיות וניכר שהשקעת בכל פרט לטובת הקוראים ואלא שרוצים לנסוע בעקבותיך. אגב אורי ואתה לא לבד כי גם אני מחשיב את פארק ציון כפארק המקסים ביותר אם כי פה בפורום הנטיה היא יותר לברייס.
בכל זאת משהוא צרם לי וזה הנושא של אגם פוול. בדימיונותי הפרועים ביותר לא יכולתי לתאר אותו כמין כינרת מוגדלת. הוא אגם צר מאוד וארוך ובצדדיו עשרות קניונים יפפיים לתוכם אפשר לשוט ולהינות מהמראות היפפיים. לדעתי הוא אגם נפלא. הכינרת כבודה במקומה מונח ויש לה יתרונות אחרים אבל אגם פוול שונה ולא מזכיר אותה בכלל.
אז שוב נהיניתי מאוד ותודה לך. אני מצרף תמונה מהשייט בקניון באגם פוול וגם תמונה מהציון לאות הזדהותינו בנושא:)

פארק ציון שייט בקניון אגם פוול
פארק ציון(גודל:4.27KB)שייט בקניון אגם פוול(גודל:4.59KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
26. עודד תגובה ל - 25 19/05/2008 18:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
צודק,ממש לא הכנרת,איזו תמונה יפה!!!,עכשיו שאלה
אין לנו זמן לשייט ארוך,חשבתי לקחת ,יש ספינה,לשעה וחצי שעתיים,גם נגיע למקומות כאלה באגם פוול?
כי סירה פרטית לכל היום לא נוכל,אנו רק יום אחד ניהיה שם
סמן להדפסה   הוספת תגובה
27. חודש בארה"ב - סיכום טיפים והמלצות תגובה ל - 25 19/05/2008 18:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  אלון.י לא מחובר אלון.י  משתמש פעיל 1277 הודעות עד כה
גיורא שלום.
מצטרף לברכות של שאר משתתפי הפורום תאור יפה של הטיול וכמו שכתב אוֹרִי טוב לדעת שהטיפים וההמלצות אכן מסייעות.זה מזכיר את החוויות מהמסלול הדומה שעשינו לפני שנה בכיוון ההפוך.לגבי הפארקים קשה לקבוע איזה יותר יפה מכיוון שכל אחד שונה מהשני ולכל אחד היחוד שלו.
לגבי קניון אנטילופ נסיעה מיוחדת לא כדאית אבל למי שנמצא בפייג' הייתי אומר שלא יוותר על השעתיים ביקור שלוקח.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
28. חודש בארה"ב - סיכום טיפים והמלצות תגובה ל - 25 19/05/2008 18:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עודד - אם ככה אנחנו יכולים להקים (מחדש) את תנועת "חובבי ציון". ולכבוד אירוע הפתיחה הנה עוד שתי תמונות.

ולעינת ששאלה לגבי טיול בסוף ספט' תחילת אוקטובר: עונה טובה מאד לטיול בציון וברייס. בציון יהיה נעים ובברייס כבר קריר ואפילו קר, אבל לא משהו שצריך להפחיד אתכם. באוקטובר בהדרגה החורף נכנס ומזג האויר יכול להיות פחות צפוי - יום קיץ - יום חורף. בעיקר ביוסמיטי יש סיכוי להתקל במערכות חורפיות ראשונות וכדאי להתעדכן בתחזית, אבל בסה"כ אין מניעה להגיע לשם.
בדרך לאנג הקניון הנסתר בציון
בדרך לאנג'לס לאנדינג(גודל:4.13KB)הקניון הנסתר בציון(גודל:14.10KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
29. עודד תגובה ל - 26 19/05/2008 20:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שושי כל מה שעשיתי שם מלבד להלך קצת ליד האגם זה שייט של שעתיים.
בשייט כזה נכנסים לשניים מהקניונים ממש עד למקום שהספינה לא יכולה לעבור. הייתי מת לבוא פעם ולעשות על האגם הזה מחקר יותר רציני בחלקיו הצפון מזרחיים הפחות מתויירים. רק כדאי לכם לברר את שעות השייט מראש כדי שלא תחכו סתם. לכבודך עוד תמונה מהקניון באגם שתיראי גם את עבודת המיים והרוח לאורך השנים:)
עוד מאגם פוול
עוד מאגם פוול(גודל:3.09KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
30. אכן חובבי ציון... תגובה ל - 28 19/05/2008 20:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אגב תמונות יפות. עשית שם מסלולי הליכה מעבר למה שעושים בסטנדרט?
אני פשוט לא מזהה את הקניון או שאולי הספקתי לשכוח מאז הייתי שם ב- 2000:)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
31. עודד תגובה ל - 29 19/05/2008 21:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יופי,תודה,וכן יודעת שעות,אבל אזמין שם,כי יש ב16:30,וב 18:30,מגיעים מוקדם בבוקר,התחלת יוני,ונזמין את הסיור באנטילופ ובאגם
סמן להדפסה   הוספת תגובה
32. אכן חובבי ציון... תגובה ל - 30 19/05/2008 22:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אני חושב שאצל כל אחד המסלול הסטנדרטי כולל משהו אחר - לדוגמא ה-canyon overlook שממנו התמונה היפה שלך (אם אני לא טועה בזיהוי) זה מסלול קל ויפה לכל המשפחה, אבל רבים מדלגים או לא יודעים עליו. היינו בציון כבר 4 פעמים בעונות שונות וכל פעם עשינו טיול אחר. אני מניח שלקניון הנסתר פשוט לא הגעת.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
33. לאגודת חובבי ציון לגיורא ולשושי תגובה ל - 30 19/05/2008 22:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  תאיר לא מחובר תאיר  משתמש פעיל 191 הודעות עד כה
ובכן, אנחנו אמורים להגיע לסבוב הפארקים שלנו בדיוק אחרי ה- 15.10.08 ולאור מה ששושי כתבה אני מבינה שהגדה הצפונית של הגרנד כבר סגורה?
אז אם כך, ובהשראת עוד תמונות מהממות שהופיעו כאן , אנחנו נשאר עם התוכנית להגיע לאנטילופ ואגם פאוול, ואז נוכל לספר כאן בפורום איך האגם בהשוואה לכנרת. אגב כנרת, עם כל הפטריוטיות, ביקור בראש השנה האחרון בקיבוץ מעגן הספיק לי . כנראה עקב ירידת המפלס, הכניסה למים היא חוויה של דשדוש בבוץ. איכשהו, אגם פאוול נראה לי יותר אטרקטיבי.. אני טועה? ובכל אופן, בראש השנה הבא עלינו לטובה אנחנו נחגוג בניו- יורק.

התוכנית שגובשה כאן בעיניין הפארקים עם עזרה נמרצת של חברים היא לנסוע מציון לפייג' ומשם לברייס ואז לחזור לוגאס.נראה לי שנשאר עם זה.

גיורא- כה לחי על התאורים שלך, כולל המלצות בעיניין הילדים. שמחה בשבילך שנהנת, ומאחלת לך טיולים רבים ומוצלחים. בקרוב תורנו..עוד לא כל- כך קרוב.. אבל מתקרב.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
34. תאיר תגובה ל - 33 19/05/2008 22:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אני אספר לך על הגרנד קניון,ואת תספרי לי על ציון,כל אחד עם הויתור שלו,לציון,במזל אספיק לעשות סיור קטו בשאטל,רגע,גם לאכול גלידה בלודג' שבפארק

סמן להדפסה   הוספת תגובה
35. לאגודת חובבי ציון לגיורא ולשושי תגובה ל - 33 19/05/2008 22:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תאיר שתי הערות:
1. בגדה הצפונית של הגרנד מפסיקים לתת שירותים החל מה-15 באוקטובר. אבל הכביש פתוח, כל עוד שלג לא חוסם אותו. הנה מה שכותבים באתר הפארק:
http://www.nps.gov/grca/planyourvisit/hours.htm

2. בעבר הצעתי לך בחזרה לנסוע דרך כבישים 143 ו-148 מברייס חזרה לוגאס. אם זה בתכנית שלכם, אני מציע ליתר בטחון לשאול במרכז המבקרים בברייס יום קודם מה מצב הכבישים שם. אני מאמין שגם במחצית השניה של אוקטובר 90 ומשהו אחוז שהכל בסדר, אבל בכל זאת מדובר ב-3,000 מטר מעל פני הים וסופת שלג מוקדמת מהרגיל עשויה לחסום את הכבישים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
36. לשושי בעניין השייט בלייק פאוול