כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. התחלת טיול בארגנטינה בסוף אוקטובר-מהצפון או מהדרום 13/05/2008 16:22 לתגובה הבאה
  L.B לא מחובר L.B  משתמש מתחיל 26 הודעות עד כה
אני מתחיל טיול של 5-6 חודשים בסוף אוקטובר ונוחת בבואנוס איירס יש לי התלבטות איפה להתחיל את הטיול,מצפון ארגנטינה ולרדת דרומה בזיגזגים דרך צ'ילה להגיע עד הדרום איזור אושוויה ואז טיסה לבואנוס איירס והמשך לברזיל לקרנבל או לקחת טיסה לאושוויה ואז לעלות עד לצפון ארגנטינה ואז לברזיל,לקחת בחשבון כמובן את מזג האויר שזוהי רק תחילת העונה ובמרכז וצפון פטגוניה וברילוצ'ה עדיין יחסית מושלג ואולי חלק מהאתרים יהיו סגורים ואני מתכנן טרקים,אם אני יתחיל מהצפון יקח לי בערך חודש אני מעריך עד שאני יגיע לאיזור צפון מרכז פטגוניה ואם אני יתחיל מהדרום זה יקח בערך 3 שבועות.
ואם אני לוקח טיסה ישר בנחיתה מבואנוס לאושוויה האם יותר קל להשיג את הטיסה בגלל שזוהי תחילת העונה מאשר את הטיסה מאושוויה לבואנוס בסוף דצמבר שזה כבר העונה וצפוי עומס בקו הטיסה הזה??
והאם כדי להזמין את הטיסה מבואנוס לאושוויה כבר מהארץ או לחכות לנחיתה ולהזמין שם??
תודה רבה רבה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. בכל מקרה עדיף להתחיל מהחלק היותר צפוני. תגובה ל - 1 17/05/2008 12:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  mi luz לא מחובר mi luz  משתמש פעיל 528 הודעות עד כה
עכשיו נשאלת השאלה למה אתה לא חושב על לטייל כמה שבועות בחלק בארגנטינה שנמצא צפונית לקו בואנוס-ברילוצ'ה. קורדובה וסלטה לדוגמא, מומלצות ביותר. יש לך לא מעט זמן לארגנטינה-צ'ילה, ושבועיים באיזור הזה יכולים להיות נהדרים. אבל בעיקר בתקופה הזו ולא בשיא הקיץ שאז יהיה חם מוות.
בכל אופן, תחילת נובמבר זה עוד קר בשביל דרום פטגוניה ובכל מקרה כדאי להתחיל לרדת מהצפון, מה גם שככה לא יצא לך להיות בברילוצ'ה בינואר שזה אומר מחירי שחיתה.
על טיסה צפונה לא הייתי בונה אם כי הייתי משאיר את זה כאופציה. למצוא טיסה יהיה לא פשוט בדצמבר-ינואר ולכן יכול להיות שלא יהיו מקומות לא מעט זמן קדימה, ככה שיכול להיות שתצטרך בסופו של דבר לעשות לפחות חלק מהדרך צפונה באוטובוסים.
תהנה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. בכל מקרה עדיף להתחיל מהחלק היותר צפוני. תגובה ל - 2 18/05/2008 19:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה רבה על התגובה.
אבל יש משהו שלא מובן לי,אומרים שבדרום פטגוניה כלומר באיזור אושוויה בתחילת נובמבר מזג אויר יחסית סביר ואפשר לעשות טרקים כי זה איזור יחסית נמוך ולא גבוה כמו באיזור ברילוצ'ה ששם יכול להיות שלגים בתקופה הזאת שנשארו מהחורף ועדיין חלק מהמסלולים יכולים להיות סגורים ואני מתכננן לעשות טרקים,אז אם אני יתחיל מהדרום יקח לי בערך שבועיים או שלושה שבועות להגיע למרכז צפון פטגוניה ואותו זמן יקח לי להגיע לאותו איזור אם אני יתחיל מצפון ארגנטינה אז זה לא כזה משנה לא??
חוץ מזה שיש את העניין שאם אני מתחיל מהדרום אני יוכל לקחת טיסה מבואנוס לאושוויה וחוסך כיוון אחד של נסיעות לעומת האופציה שאני יתחיל מהצפון אז מה בכל זאת עדיף??
ומה אמור להיות המחיר מבואנוס לאושוויה בתחילת נובמבר??מה המחיר המקסימלי שכדאי לשלם??
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. בכל מקרה עדיף להתחיל מהחלק היותר צפוני. תגובה ל - 3 18/05/2008 21:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לי לי לא מחובר לי  משתמש פעיל 1481 הודעות עד כה
מכיוון שמסוף אוקטובר, 3 שבועות לפי הערכה שלך זה אמצע-סוף נובמבר, עדיין זמן מוקדם מאוד להגיע לברילוצ'ה, אני מסכים לרעיון של להתחיל בצפון.
כשתסיים לטייל בצפון, תגיע נניח למנדוזה, תחזור לבואנוס, קח טיסה לאושוואיה, ותגיע אליה בזמן הרבה יותר סביר.
כמו כן, לפי ההערכות שלך, יקח לך חודש וחצי להגיע לברילוצ'ה, מתחילת הטיול, מה שאומר אמצע דצמבר בערך. שזה כבר זמן סביר להתחיל לטייל שם.

ה"חיסרון", לצורך העניין הוא שאתה מגיע פעם אחת "יותר מדי" לבואנוס.
אמנם לא פגשתי כמות אנשים למדגם מייצג בנושא, אבל גם לא זכור לי שפגשתי אנשים שהיו עצובים לחזור לבואנוס.

שאלות? yacobi_l@yahoo.com
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. בכל מקרה עדיף להתחיל מהחלק היותר צפוני. תגובה ל - 4 19/05/2008 07:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  suede2 לא מחובר suede2  משתמש פעיל 209 הודעות עד כה
היי,
כבר כתבתי לא פעם פה בפורום (בעמודים הקודמים) על טיול שעשיתי לפטגוניה בספטמבר ואוקטובר. זה ממש לא בלתי-אפשרי, ראיתי המון וגם טירקתי, אין שמורות סגורות (רק במקרים ממש חריגים) וקר, אבל לא בלתי-אפשרי או מושלג או משהו קיצוני כזה. בגלל שזה סוף החורף/תחילת האביב, מאוד קר בלילה, וליד קרחונים (בטורס דל פיינה או בקלאפטה) קר, פחות מעשר מעלות (ביום). בקיצור, אם מתלבשים בשכבות, פליז ומעיל רוח, אין סיבה לחשוש. יש עוד המון תיירים בעונה הזו. זה לא צריך למנוע ממישהו לטייל, אלא אם הוא סובל באופן ממש קיצוני מקור.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. בכל מקרה עדיף להתחיל מהחלק היותר צפוני. תגובה ל - 5 19/05/2008 08:04 לתגובה קודמת
אוקיי אחלה תודה רבה על העזרה שלכם
ועוד שאלה קטנה כמה אני אמור לשלם על טיסה מבואנוס לאושוויה בתחילת נובמבר וכמה בסביבות תחילת אמצע דצמבר שזה כבר מתחילה להיות העונה??
תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:שותף/ה למרכז/דרום אמריקה שבוע ראשון/שני של יוני?
להודעה הבאה:ל"ג בעומר חשוב!!

שאלות נפוצות

דיברנו על זה בפורום

חיפוש מהיר

מידע נוסף